Jump to content
Sign in to follow this  
FLEX

Jurnal de bord - ce probleme ati avut la MATIZ?

Recommended Posts

Salutare, am cumparat matizul la 90k km si acum am ajuns la 110k km, 1999, SE modelul cel mai full la vremea lui pentru un SE. Citesc, de asemenea, forumul de ceva timp, unele probleme le-am rezolvat cu ajutorul vostru, dar mai am foarte multe, fara intrebari sarcastice si alte alea ca sunt satul, ideea e ca vreau sa am matizul bec. Sa incep:

1. Motorul nu se racea - beleaua matizilor galeria de admisie, dupa schimbarea pompei de apa, demontarea motorului de 4 ori si reanlocuirea pompei cu cea veche m-am dus in service.

2. Blocarea indicatorului de benzina - dupa o saptamana m-am enervat, am dat 50 de palme rezervorului si si-a revenit indicatorul, cred ca era sonda nu ma pricep de niciun fel.

3. Schimb ulei la 104k juma' de litru mai era nu s-a aprins martorul.

4. Bascula rupta - schimbata pe casco

5. Bataie in bord omniprezenta - raspuns Service Plevnei - o supapa de evacuare, de gaze ceva nu stiu, dar dupa ce le-am spus nu o mai aud.

6. Bec ars luneta - inlocuit

7. Schimbat ulei cutie viteze, lichidul de frane, dar de la inceput din cand in cand nu prea intra in marsalier.

8. Furtun tasnitoare luneta - iese mereu nu reusesc sa-l prind sa ramana acolo de nicio culoare, am sa mai insist.

8. Valva cauciucuri iarna - stricata peste an rezolvata, tocmai plecam la munte

9. Rugina - pe interior usilor din fata(tabla manacata), praguri, jante, bratele stergatoarelor teava de esapament, ma rog cred ca sunt mai multe.

10. Blocati tzumburucii intr-o benzinarie pe la Sinaia, cel de pe partea soferului de tot, asta dupa momentul cu valva stricata, dat jos prin dreapta in 3 benzinarii cautam carbuni de gratar - rezolvat cu fortza cu o surubelnita.

11. Lonjeron rupt din senin si desprins cu toata partea stanga p-acolo, respectiv se tinea totul intr-un surub ca unul nu mai era - sudat 3.5 mil in seara asta era sa pocnesc cateva masinica s-a blocat volanul dreapta-stanga dar m-am redresat, am servodirectie totusi, iar inainte de asta auzeam la volan maxim stanga-dreapta o frecare fier pe fier. Intrebare cat ma costa + montaj lonjeronul stanga ca cine stie cat ma tine si deja am dat banii (eu si cu jiji ce panama).

12. Cip stricat - 50-60 km/h rampa, curba stanga, sa zicem 20 grade nu stiu(Galati, faleza, langa bac, cine a trecut p-acolo stie cati au sarit), s-a oprit motorul, s-au aprins toti martorii, eu acceleram in disperare de cauza, isi revenea motorul iar se oprea si tot asa pana am iesit, a mers ok pana la service - cip(nu stiu care comanda pe la motor ceva de genul) 2 modele: cel mic 2 mil, cel mare 3 mil (ca forma), mi s-au expus de la inceput si am tras lozul norocos de 3 mil, logic.

13. Ulei motor dupa 6k - 500 gr. de completat.

14. Daca simtiti ca va troncane luneta numai pe piatra cubica - este plasticul ce acopera firele care scoate acest zgomot.

15. Imi scartzaie pedala de acceleratie cand o ridic la capat si din cand in cand pedala de ambreiaj o sa ma duc sa schimb cablul de ambreiaj cred.

16. Geamul soferului scartzaie ca dracii cand ploua , in rest nicio problema.

17. Schimbat 2 jante tabla indoite invers.

18. Cablu kilometraj tremura foarte tare intre 20-60 km/h - schimbat.

19. Vreau sa segmentez motorul ajutati-ma cu sfaturi, sau sa mai merg asa, sau e normal ?

20. Viteza maxima fara vant 158 km/h - 2 persoane, 162 km/h - 4 persoane, 140 km/h cu vant - 1 persoana (autostrada soarelui).

21. Schimbat saboti frana, am luat ITP-ul in vara pe bune dupa ce au umblat pe la rulmenti si nu mai stiu pe unde, noxe motor rece 66, motor cald 22 parca.

22. Speed 2 cauciucuri (nu aveau hanook, parca) - parcare lateral agatat bordura, in ambitia mea, galma (trecut in rezerva).

23. Indreptat si vopsit - spoiler fata (de e in culoare masinii galbenul oului, hmm), portiere + prag stanga, portiere dreapta (a dreaq ticozaur abia i-am julit spoilerul si eu cu partea dreapta mucita, nu prezint conditiile, ma rog), aripa stanga (gasita in parcare, merit).

24. Scut motor (sau ma rog scutul care e p-acolo) indreptat haraia cand acceleram, cand am rupt bascula am trecut prin 2 paraie ca erau podurile rupte si apa de cel putin juma de metru, iar sa ma intorc erau deja alunecari de teren si am zis ca mai bine rup masina decat sa-mi rup gatul.

25. Faruri pelicula asa le avea vreau sa le schimb cu totul si sa-mi pun Philipsuri, stati linistiti nu orbesc am ciupercute.

26. Stop dreapta - se strange din cand in cand apa, chiar si dupa ce s-a turnat silicon am schimbat becul de frana.

26. Becuri - plafoniera schimbat, se strange si la mine apa depinde cum bate ploaia, si cum se da cu jetul la spalatorie, dar cateva picaturi daca dau cu mana nimic important deocamdata, ma complac asa, si schimbat bec scumiera e foarte simplu am citit dupa aia pe forum aceasta este.

Vreau sa existe cineva sa-mi zica tot, tot, tot ce am de bagat in ea ca sa ma apuc s-o fac a mea, cum vreau eu.

Imi cer scuze daca v-am plictisit si m-ai ales NFS ca nu am stiut cum sa postez si i-am dat PM.

Share this post


Link to post

Stai usor, piua.

Deci zici ca papa ulei, zi mai clar. Deci in 6000km ai ramas cu juma de litru ??? Zi clar ce consum ai de ulei .

Share this post


Link to post
parazitu'' date='Feb 12 2007, 11:13 PM' post='245919'>

26. Becuri - plafoniera schimbat, se strange si la mine apa depinde cum bate ploaia, si cum se da cu jetul la spalatorie, dar cateva picaturi daca dau cu mana nimic important deocamdata, ma complac asa, si schimbat bec scumiera e foarte simplu am citit dupa aia pe forum aceasta este.

 

Vreau sa existe cineva sa-mi zica tot, tot, tot ce am de bagat in ea ca sa ma apuc s-o fac a mea, cum vreau eu.

Nu se exista acel cineva, asa ca, take it easy, but take it, "cate una si pe rand". Incepem cu ultima:

26- daca dai jos plafoniera o sa vezi ca antena este stransa intr-o piulita. Fie strangi piulita mai tare, metoda militianului, fie slabesti, cureti locul sub garnitura de cauciuc a antenei si apoi strangi la loc cu simt de raspundere. Dupa asta, poa' sa ninga, poa' sa ploua ...

Share this post


Link to post

Deci eu am luat matizul la 90k si nu am stiut ca trebuie sa schimb uleiul si toata lumea a crezut ca eu stiu si l-am schimbat cand am aflat la 104k, atunci am scos juma' de litru. Acum am verificat la 110k si am completat cu 500 ml, dar ideea e ca eu nu stiu cum trebuie sa se auda un motor de matiz sa fac comparatie ca am carnetul de 1 an o data cu masina din nevoia de a ma deplasa, dupa aia am invatat pe pielea mea ce e drept, sunt disperat, imi iubesc masina.

Share this post


Link to post

Mi-a murit bateria! Am cumparat matizul de nou acum un an de zile. Am facut vreo 5000km cu el. Am mers cu el prin oras, drumuri scurte, in fiecare saptamana. E normal sa ma lase bateria dupa un an de zile? Stie cineva daca bateria e cuprinsa in garantie? Pot merge la vreun service Daewoo sa mi-o schimbe?

Share this post


Link to post

Stai linistit, nu esti singurul.Fii baiat destept si nu umbla la ea, ca altfel dai bani din buzunar.Du-o la service sa ti-o controleze si o s-o schimbe cu una chiar mai buna.Eu am umblat in bateria mea crezand ca electrolitul era de vina dar, de destept ce am fost am desigilat-o, desi bateria nu necesita intretinere si asa ca, am dat un milion pe una noua, Zap parca se cheama.NU FACE CA MINE !!! :)

 

Si acum sa le spun pe ale mele.

 

Deci, am implinit 50.000km.Am fost la revizie si am rugat mecanicii sa-mi faca revizia pentru 60.000 km, adica schimb de curele si tot tacamul.

Zis si facut,dar am fost "rupt" cu banii.

670 RON toata "distractia",care a insemnat asa;

-schimb curele (toate trei)

-schimb (rola)intinzator curea distributie (care era "varza" si era si motivul pentru care la rece, aveam impresia ca-mi bate avansul, ca la Daciile vechi)

-schimb ulei+filtru

-schimbat halogen lampa ceata stanga

-schimbat placute frana

-verificat sistem franare

-verificat directie

 

Ce am mai constatat ,este faptul ca amortizoarele mele de pe spate sunt "curse" dar au spus ca nu mi le pot inlocui pana nu fac nu-stiu-ce teste pentru ele la un service unde au tester pentru asa ceva.Dupe ce aduc rezultatul testului, au spus ca le schimba, ca-s in garantie.

In rest, "Piticu" merge bine si linistit,consuma in medie 5.3 l/100 km(6.0l/100 km daca-i dau peste 120).

Daca stie cineva unde gasesc service cu tester pentru amortizoare in Constanta, il rog sa-mi spuna si mie.

Si mai am o intrebare,forumistii din Constanta se fac vreo adunare?? Si daca da, cand este urmatoarea??

Ca vreau sa vin si eu si sa intreb acolo mult mai multe .

Va salut cu respect !!

 

 

P.S. Pentru cei din Mangalia, va recomand un mecanic foarte bun si meticulos.Il gasiti la service Daewoo Saturn si il cheama Lepadatu Dan.

Share this post


Link to post

Am facut revizia de 50 000.

La 48 000 schimbasem uleiul. (mentionez ca am folosit numai Mobil 5w 40) Vreau sa supun atentiei un lucru cel putin interesant. Pe la 30 si ceva de mii km dupa schimbul de ulei au inceput sa tacane tachetii. La service mi-au spus ca este ok. La urmatorul schimb , tacanitul a disparut ca prin minune. Am mers cu acest ulei 11500km. Dupa urmatorul schimb au inceput din nou, chestie ce m-a infuriat pe ideea de piata de desfacere din Romania ; spun asta intru-cat ajung la concluzia ca in afara de un bidon si o eticheta nu avem nici o idee despre provenienta reala a produselor ce le cumparam. Am decis dupa nici 2000 de km sa schimb uleiul. Am facut o spalare de motor si am pus ulei GM 5w 30. Va spun cu mana pe suflet ca a disparut zgomotul tachetilor.Mai mult decat atat simt ca motorul functioneaza mult mai...linistit . credeti-ma ca nu e placebo. Schimbat antigelul cu HEPU (GERMANIA), lichidul de frana Ferrodo 5.1 +placute Ferrodo efect super (mentionez ca imediat dupa schimbarea lichidului am avut niste emotii fantastice ma trezisem aproape fara frane- dupa o aerisire si schimbarea placutelor, totul este super ok)

Am schimbat flansele de la amortizoarele fata cele vechi se tasasera (se simte acum diferenta), uleiul la cutie Agip 75 90 plus un tratament cutie cu nu stiu ce aditiv american la autonet. Senzatia este ca intrarea in viteza este "mai alunecoasa" cel mai bine se simte la viteza I si marchearriere(cam asa cred ca se scrie); in plus intra in viteza I si din mers pot face o retrogradare din II in I (cu putin efort) . Amortizoarele fata au inceput sa aibe joc, mic dar exista si nu mai sunt in garantie asa ca va sfatuiesc inainte de 2 ani schimbati tot ce iese din garantie. Puse cap la cap dupa aceasta revisie masina mea este ca noua. Ce amortizoare imi recomandati pt fata? (Pe spate am Delphi pe ulei care sunt impecabile)

Share this post


Link to post

salut!

am fost la service  <img src= (">  <img src= (">  <img src= ("> Nu conteaza care ... am verificat franele ca mi se parea mie ca nu se opreste masina suficient de repede si de bine. de ce n-oi fi stat eu in banca mea nu stiu  <img src= (">  <img src= ("> .

In fine, franele mi le-au aerisit si totul e neschimbat dar acuma nu-mi mai merge plafoniera...de ce nu mi se stinge plafoniera cand inchid usa? Am verificat, toate usile sunt inchise, plafoniera e reglata cum trebuie...de ce nu se mai stinge??? daca aveti vreo idee astfel incat sa nu ma mai intorc la service...merci!

Share this post


Link to post

Verifica intrerupatoarele de la usi si de la capota motor.

Share this post


Link to post

Te rog sa-mi ierti ignoranta dar unde-s intrerupatoarele mai exact ca sa nu ma duc degeaba pana la masina :> :>

 

10 min. mai tarziu: am fost la masina si n-am gasit decat 2 butonase negre la usile din fata si alea par ok (adica nu sunt intepenite). Altceva n-am gasit :(

Edited by stress

Share this post


Link to post

E ceva de forma paralepipedica neregulata, acoperita in cauciuc, pe care, daca-l apesi cu degetul atunci cand ai usa deschisa trebuie sa stinga plafoniera. Ele sunt plasate la vreo 20-30 cm sub inchizatorul usii. Pentru usiile-fata ele se gasesc pe stalpii dintre usi. Porbabil ca a ramas unul pe pozitia inchis. Prin apasari si eliberari repetate isi revine.

Share this post


Link to post

Intrerupatoarele sunt pe stalpii usilor din fata (stalpii centrali, verticali); pe spate cred ca nu ai.

Sunt prevazute cu o garnitura de cauciuc (ca un burduf) si se pot scoate usor prin desurubarea holtzsurubului de fixare.

Share this post


Link to post

Multumesc...pe-alea din fata le-am gasit...la capota n-am gasit nimic si nici la usile din spate

Share this post


Link to post

Daca n-ai alarma montata, atunci n-ai nici intrerupatoare.

Share this post


Link to post

N-am alarma...

Deci plafoniera nu mai se stinge, la inchiderea usilor, cand e pe pozitia din mijloc, pentru ca...?

Cum naiba au reusit aia de la service sa-mi strice mecanismul reparandu-mi franele???S-or fi chinuit mult?

Edited by stress

Share this post


Link to post

Dar daca treci intrerupatorul pe pozitia total stins se stinge!?!?

Share this post


Link to post

Plafoniera are 3 pozitii. Franele n-au nicio legatura cu ea, dar pe unde trec unii, zici ca au trecut turcii.

Share this post


Link to post

Da, cand o trec pe pozitia off se stinge ... deocamdata e lasata asa pana imi fac timp sa ma duc iarasi la service ca sa imi repare ce-au stricat.

Intrebare: la voi cand se stinge "CHECK"-ul de pe bord? Ca la mine pana nu pornesc motorul nu se stinge. Adica dau cheia pe pozitia la care se aprind toate beculetele pe bord si abia aseara am aflat ca "CHECK"-ul trebuie sa se stinga, ori la mine pana nu dau cheie completa nu se stinge... Asa a facut de noua, eu credeam ca e normal dar aseara pe cand ma enervam cu plafoniera aia m-am intalnit cu un vecin care are tot matiz si s-a uitat si el si a remarcat chestia asta... O fi grav?

Share this post


Link to post

La euro 3 asa e normal. ;) Ce spui tu se intampla la euro 2.

Share this post


Link to post

A!!!  <img src= )"> Merci! Cred ca daca mai era si ala stricat o luam razna!

Share this post


Link to post

Conduc doua Matize, unul din 2000(euro II), al firmei si unul din 2007(euro III) personal.

Probleme la primul: suspensii spate inlocuite in garantie la 10.000km, caseta de directie schimbata in garantie la 20.000km; jante din dotarea din fabrica foarte moi si descentrate (suspectez uzarea casetei directie din acest motiv)-dupa ce le-am schimbat cu jante negre (nevopsite) nu am mai avut probleme; si cea mai urata chestie avuta a fost ca atunci cand motorul se incalzea un pic, cand ajungeam in intersectie si trebuia sa las motorul la relanti, se accelera singur, aparea check in bord si se oprea. am fost de cateva ori in service si nu iesea nimic suspect in urma verificarii cu scanerul. Pana la urma am stat pe capul lor si am refacut conditiile de aparitie a defectului, adica i-am pus sa tureze motorul cu scanerul cuplat pana cateva minute si apoi sa lase la relanti pana apare check-ul in bord si dupa vreo 5 minute scanerul a aratat ca senzorul de caldura de la galeria de evacuare cand trecea de 95 grade C transmitea calculatorului informatia de 5 grade C. Pe motorul cald calculatorul dadea benzina mai multa "crezand" ca-i rece si il ineca. Dupa ce s-a schimbat senzorul nu am mai avut probleme de acest tip. Am mai avut o alta belea, am atins putin microscutul si cand schimbam vitezele sau porneam de pe loc, ceva din lantul de tobe, racord toba sau nustiuce atingea in microscut si zbarnaia metalic si foarte naspa'.Si asta a fost greu de depistat ca nu se vedea in mod normal(adica cu motorul oprit sau pornit sau turat ci doar cand era subturat) nimic suspect. Acum am 80.000 km si Matizuca merge brici. Este perfect reglat, nu mai zbarnaie nimic si mai mult chiar, am mers cu el cu 170 km/h(intr-o vale mai lunga si cu ceva vant din spate) si a fost ok, chiar senzatie de controlabil. Pe la 130 vibra la 145 era chiar neplacut insa cum am trecut de 150, parca s-a "lipit" brotacelul de carosabil si rula foarte elegant.

Cu cealalta (euro III) am 5000 km, jantele descentrate rau din fabrica (nimic nou, stiam, le-am centrat-ok) motorul este mult mai zgomotos, papa mai multa benzina (poate si rodajul inca nu e finalizat) este mai lenes mai ales in treapta a 5-a (am ajuns la 130km/h cu mare greutate, cred ca in vreo 2 km) comparativ cu cealalta, probleme cu amortizoarele pe spate care mai ales cand e frig sunt dure si zgomotoase (au un scartait enervant rau).

Am si eu o itrebare, poate stie cineva sa imi raspunda: de ce cand benzina se cam termina (se aprinde rosu-benzina in bord) si mai urci si un deal sau pur si simplu cand motorul este subturat si benzina putina, apare un miros cumplit de sulf #-o (sau baliga, KK...)care intra in habitaclu. Are legatura cu catalizatorul?

Si alta intrebare: de unde "soarbe"aer exterior instalatia de ventilare? Doar prin placa de ventilatie?

Share this post


Link to post

Foarte interesante informatii!

 

Eu nu stiu sa-ti raspund la intrebare.

Vreau doar sa ma plang (ca mai toate lumea cred!)ca la Matizul meu E3 din mai anul trecut trancane intr-o veselie. Acum are 9000km, la 5000km i-au schimbat nu stiu ce bucse la amortizoarele pe fata. Peste inca 1000km ma duc din nou si ii pun la schimbat ca nu mai tine asa!

 

Ma surprinde chestia cu rotile, la mine cele originale nu au avut nici un fel de problema, am mers pana la 140 fara sa vibreze nimic! Am mai cumparat inca un rand de jante (tot argintii, second hand) pe care am pus anvelope de iarna, si nenea le-a putut echilibra fara probleme si p-astea. Nu le-am incercat, doarece n-am mai iesit cu Matizul din oras.

 

Eu n-am condus MAtiz E2, dar asta al meu mi se pare chiar vioi bine! Atat doar ca pot spune ca s-a lasat cam dupa 1500-2000km, pana atunci era penibil. Acum merge frumos motorul, e silentios (!), iar cutia merge ca unsa! Sper sa ramana asa!

 

In concluzie, doar bucsaraia ma deranjeaza tare. Si d-aia cautam raspuns pe alt topic daca exista unele super scumpe dar si superbune. Banuiesc ca nu! :(

Edited by Zetics

Share this post


Link to post

Sa vezi cand treci de 10 000 , si dupa ce scoti restrictorul, ce vioi este! ;)

Share this post


Link to post

Salutare.am un matiz luat recent,cam o saptamana,are 9000 km si este din 2004.Abia am facut cu el 100 de km.Eu am mai condus o data matiz de firma si parca acela nu facea asa zgomot mare in cabina ca si asta de il am acum.S-au poate m-am dezobisnuit eu.Oricum si al meu este silentios la ralanti,doar la acceleratie aud zgomotul motorului.In rest merge super si e cu a/c.mMa pregatesc de revizia de 10000km,in garantie nu mai e,stie cineva ce cuprinde si cam cat costa? In Timisoara la ce firma se fac reviziile daca stie cineva? Ceao

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...