Jump to content

sam

Membru
  • Content Count

    54
  • Joined

  • Last visited

About sam

  • Rank
    Forumist
  • Birthday 08/10/1970

Contact Methods

  • MSN
    no
  • Website URL
    http://

Profile Information

  • Interests
    Cars, cars, cars ...
  • Din
    Buzau
  • Auto
    Daewoo
  • Model
    Matiz E. & Skoda Fabia
  • An
    2006 & 2006

Recent Profile Visitors

1140 profile views
  1. Mi s-a descarcat bateria dupa ce sotia a uitat farurile aprinse. Acum am incarcat bateria dar nu mai merge radio-casetofonul Daewoo. Imi cere codul. Stie cineva care e codul?
  2. Aduc stelele....:)

  3. Mi-a murit bateria! Am cumparat matizul de nou acum un an de zile. Am facut vreo 5000km cu el. Am mers cu el prin oras, drumuri scurte, in fiecare saptamana. E normal sa ma lase bateria dupa un an de zile? Stie cineva daca bateria e cuprinsa in garantie? Pot merge la vreun service Daewoo sa mi-o schimbe?
  4. Deci la mine nu e vorba de un falfait ci de un rontait metalic cam cum face un ceas de masa cand il intorci. Rontaitul asta e intermitent, frecventa lui creste cu viteza si se aude si cand scot din viteza. Nu cred ca e de la rulmenti ca au tras de roti, le-au invartit. Am schimbat rotile fata am pus roata de rezerva, acelasi zgomot. Concluzia celor din service a fost de fiecare data ca daca zgomotul devine mai pronuntat sa merg din nou la service.
  5. Eu am avut niste zgomote asemanatoare la un Cielo. Parca mergea in 3 cilindri cand pornea iarna si se aprindea martorul Check din bord. Disparea dupa ce se incalzea motorul. Mi-au schimbat IAK-ul si nu a mai facut asa. Dar au descoperit asta pe tester.
  6. De cand am cumparat masina (in februarie anul acesta) am un zgomot a carui provenienta nu poate fi depistata desi am fost de 4 ori in service, au suit-o pe rampa, au schimbat rotile din fata, au umblat la sabotii de frana. Este un "rontait" care creste ca frecvanta odata cu viteza. Se adude foarte bine la viteze mici. Puteti sa-mi recomandati un service bun sau un mecanic bun? Pana acum am fost la service-ul Daewoo din Buzau, care e cel mai aproape de mine dar sunt dispus sa merg si in alte orase numai sa scap de rontait. E clar ca rontaitul provine de undeva de la transmisie. Se aude chiar daca scot din viteza.
  7. Sper ca nu sunt off topic dar in viitor va creste numarul masinilor mici care se strecoara mai usor si se parcheaza mai usor + se va miscsora numarul celor care-si fac aprovizionarea cu porci, cartofi, rosii de la parinti si rude de la tara si au nevoie de portbagaje mari. Cred ca masinile in 2 volume hatchback vor fi mai cautate decat cele in 3 cel putin in marile orase. Cred ca si Dacia ar trebui sa scoata un Logan hatchback peste cativa ani.
  8. Va spun eu cum va fi: o sa cumpere Ford-ul si o sa faca Fiesta la Craiova din 2008 si o sa avem concurenta Logan-Fiesta.
  9. Am un Cielo Exe dohc care merge foarte bine (are doar 26000km in 3 ani). La anul as vrea sa-l vand ca face 4 ani si m-am cam plictisit de el. As vrea o masina mai puternica si cel putin la fel de fiabila ca actualul meu Cielo. Ma gandesc la Logan-ul de 1.6 16v care va aparea in septembrie. Voi astepta cateva luni sa vad ce vor zice cei care-l vor cumpara. O alta optiune ar fi Meganul II. Oricum, de la anul daca am inteles eu Daewoo Craiova isi va inceta activitatea pentru ca uzina va fi vanduta deci good-bye Nubira, Cielo si Matiz noi.
  10. Panoul de la Matiz nu e marcat pt. boxe dar unele boxe (de exemolu Sony explode) au conturul boxelor imprimat pe ambalaj. Se desprinde usor si se foloseste ca sablon.
  11. Mie la Matiz E mi-au montat antena interioara in service. Antena a costat vreo 450.000. Sunt foarte multumit de ea. Am facut comparatie cu Cielo la care am antena exterioara obisnuita si pot sa va spun ca in afara orasului se aude mai bine la Matiz (fara intreruperi cand merg printre dealuri) decat la Cielo. Antena mi-au montat-o pe parbriz in spatele oglinzii retrovizoare. Am mai avut un Matiz S care a venit cu radiocasetofon si antena exterioara din fabrica. Uneori cand ploua imi curgea apa in masina pe la lumina de pe plafoniera. P.S. Antena mea interioara nici nu se observa din afara si nu mi-e teama ca o sa mi-o fure sau indoaie cineva.
  12. sam

    Masini made in China

    Dupa cum spun ei motoarele Euro IV le fabrica din 2005 in cooperare cu o firma austriaca (AVL List of Austria). Fabrica 18 tipuri de motoare Euro IV diesel si benzina intre 0,8 litri pana la 4.0.
  13. sam

    Masini made in China

    Chinezii au copiat Matiz-ul in 2003. L-au numit Chery QQ. http://www.cheryglobal.com/qq.htm Costa mult mai putin decat un Matiz. Cred ca ar fi interesant daca am putea aduce in Romania componente de la Chery QQ (janete, oglinzi in culoarea caroseriei, eleroane, spoilere, etc) mult mai ieftine decat cele originale din Corea.
  14. Azi am montat radiocasetofonul pe Matiz E la service Daewoo. Manopera 1.000.000 lei. Daca stiam ca ma costa atat cautam un electrician (casetofonul second-hand m-a costat 800.000)... Mi-au pus antena de interior (400.000) si 2 difuzoare Sony Explode pe spate ca sa nu mai gaureasca panourile usilor din fata.
 

×
×
  • Create New...