Jump to content

sam

Membru
  • Content Count

    54
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by sam

  1. Mi s-a descarcat bateria dupa ce sotia a uitat farurile aprinse. Acum am incarcat bateria dar nu mai merge radio-casetofonul Daewoo. Imi cere codul. Stie cineva care e codul?
  2. Mi-a murit bateria! Am cumparat matizul de nou acum un an de zile. Am facut vreo 5000km cu el. Am mers cu el prin oras, drumuri scurte, in fiecare saptamana. E normal sa ma lase bateria dupa un an de zile? Stie cineva daca bateria e cuprinsa in garantie? Pot merge la vreun service Daewoo sa mi-o schimbe?
  3. Deci la mine nu e vorba de un falfait ci de un rontait metalic cam cum face un ceas de masa cand il intorci. Rontaitul asta e intermitent, frecventa lui creste cu viteza si se aude si cand scot din viteza. Nu cred ca e de la rulmenti ca au tras de roti, le-au invartit. Am schimbat rotile fata am pus roata de rezerva, acelasi zgomot. Concluzia celor din service a fost de fiecare data ca daca zgomotul devine mai pronuntat sa merg din nou la service.
  4. Eu am avut niste zgomote asemanatoare la un Cielo. Parca mergea in 3 cilindri cand pornea iarna si se aprindea martorul Check din bord. Disparea dupa ce se incalzea motorul. Mi-au schimbat IAK-ul si nu a mai facut asa. Dar au descoperit asta pe tester.
  5. De cand am cumparat masina (in februarie anul acesta) am un zgomot a carui provenienta nu poate fi depistata desi am fost de 4 ori in service, au suit-o pe rampa, au schimbat rotile din fata, au umblat la sabotii de frana. Este un "rontait" care creste ca frecvanta odata cu viteza. Se adude foarte bine la viteze mici. Puteti sa-mi recomandati un service bun sau un mecanic bun? Pana acum am fost la service-ul Daewoo din Buzau, care e cel mai aproape de mine dar sunt dispus sa merg si in alte orase numai sa scap de rontait. E clar ca rontaitul provine de undeva de la transmisie. Se aude chiar daca scot din viteza.
  6. Sper ca nu sunt off topic dar in viitor va creste numarul masinilor mici care se strecoara mai usor si se parcheaza mai usor + se va miscsora numarul celor care-si fac aprovizionarea cu porci, cartofi, rosii de la parinti si rude de la tara si au nevoie de portbagaje mari. Cred ca masinile in 2 volume hatchback vor fi mai cautate decat cele in 3 cel putin in marile orase. Cred ca si Dacia ar trebui sa scoata un Logan hatchback peste cativa ani.
  7. Va spun eu cum va fi: o sa cumpere Ford-ul si o sa faca Fiesta la Craiova din 2008 si o sa avem concurenta Logan-Fiesta.
  8. Am un Cielo Exe dohc care merge foarte bine (are doar 26000km in 3 ani). La anul as vrea sa-l vand ca face 4 ani si m-am cam plictisit de el. As vrea o masina mai puternica si cel putin la fel de fiabila ca actualul meu Cielo. Ma gandesc la Logan-ul de 1.6 16v care va aparea in septembrie. Voi astepta cateva luni sa vad ce vor zice cei care-l vor cumpara. O alta optiune ar fi Meganul II. Oricum, de la anul daca am inteles eu Daewoo Craiova isi va inceta activitatea pentru ca uzina va fi vanduta deci good-bye Nubira, Cielo si Matiz noi.
  9. Panoul de la Matiz nu e marcat pt. boxe dar unele boxe (de exemolu Sony explode) au conturul boxelor imprimat pe ambalaj. Se desprinde usor si se foloseste ca sablon.
  10. Mie la Matiz E mi-au montat antena interioara in service. Antena a costat vreo 450.000. Sunt foarte multumit de ea. Am facut comparatie cu Cielo la care am antena exterioara obisnuita si pot sa va spun ca in afara orasului se aude mai bine la Matiz (fara intreruperi cand merg printre dealuri) decat la Cielo. Antena mi-au montat-o pe parbriz in spatele oglinzii retrovizoare. Am mai avut un Matiz S care a venit cu radiocasetofon si antena exterioara din fabrica. Uneori cand ploua imi curgea apa in masina pe la lumina de pe plafoniera. P.S. Antena mea interioara nici nu se observa din afara si nu mi-e teama ca o sa mi-o fure sau indoaie cineva.
  11. sam

    Masini made in China

    Dupa cum spun ei motoarele Euro IV le fabrica din 2005 in cooperare cu o firma austriaca (AVL List of Austria). Fabrica 18 tipuri de motoare Euro IV diesel si benzina intre 0,8 litri pana la 4.0.
  12. sam

    Masini made in China

    Chinezii au copiat Matiz-ul in 2003. L-au numit Chery QQ. http://www.cheryglobal.com/qq.htm Costa mult mai putin decat un Matiz. Cred ca ar fi interesant daca am putea aduce in Romania componente de la Chery QQ (janete, oglinzi in culoarea caroseriei, eleroane, spoilere, etc) mult mai ieftine decat cele originale din Corea.
  13. Azi am montat radiocasetofonul pe Matiz E la service Daewoo. Manopera 1.000.000 lei. Daca stiam ca ma costa atat cautam un electrician (casetofonul second-hand m-a costat 800.000)... Mi-au pus antena de interior (400.000) si 2 difuzoare Sony Explode pe spate ca sa nu mai gaureasca panourile usilor din fata.
  14. Am scos si eu restrictorul de la Matiz-ul meu euro3 cu 2600km la bord, in garantie. Urmeaza sa vad "consecintele".
  15. Spuneti-mi si mie ce marime maxima pot avea boxele fata pentru Matiz E pentru a nu fi nevoit sa fac modificari/ distantiere etc. Am citit tot thread-ul pana aici si unii zic ca merg si boxele de 13cm fara probleme (adica sa se deschida geamul pana jos) pe Maty E iar altii ca doar cele de 10cm. Urmeaza sa iau niste boxe fata ... deci de care sa iau?
  16. Cumpar radio-casetofon original pentru Matiz eventual si boxele aferente.
  17. Eu sunt deja la al 2-lea Matiz. Pe primul l-am vandut dupa 3 ani pentru o masina mai mare: Cielo. Nu regret deloc decizia pe care am luat-o atunci. Nu are rost sa enumar avantajele unui Cielo vs. Matiz. Acum cu Maty merge sotia. Mai merg si eu din cand in cand la serviciu sau cu copilul la camin. Nu-mi plac 2 lucruri: n-are 'vana' cum se spune si te zdruncina in draci. Pentru sotie e ok. Ea merge in special in afara orasului si nu depaseste 80km/h.
  18. Revizia la Matiz la 1150km a costat 89,45 Ron. Au schimbat uleiul, filtrul. Au uns rotile si au mai strans suruburile pe sub masina. Nu au gasit nimic defect. Ulei Daewoo 10w30=64,44 ron filtru ulei Tico =10,73 ron manopera= 0 ron TVA= 14,28 ron
  19. Maine il trimit pe taica-miu la service cu Matiz-ul la revizia de 1000km. Masina are deja 1150km, (a avut deja 2 mici accidente) sper sa nu fie o problema. Am sa-i spun sa schimbe uleiul chiar daca ei vor spune ca nu e nevoie. Maine seara o sa va spun cum a decurs prima revizie.
  20. Pe Matiz stergatoarele originale nu scartie (sunt noi) in schimb pe Cielo stergatoarele Bosch cumparate de la OMV acum un an (aproape noi) scartie daca parbrizul nu e ud de-a binelea. O fi de la cauciucul stergatoarelor sau de la profilul lor, unghiul sub care cad? Stie cineva?
  21. Am sa-i platesc tot sa ne lase in pace ca ieri ne-a inebunit cu telefoanele ... Ne-a sunat de 5 ori. Ba sa mergem la politie, ba face el echilibrarea rotii, ba i sa deblocat volanul cam greu cand a pornit masina ... ba crede el ca are ceva la directie... Daca nu eram vecini nu-i plateam nici o verificare geometrie la roti ...
  22. Intre timp s-a rezolvat in felul urmator: a cumparat elcapac sau capace de roata Logan=450.000 lei? si a fost sa-si faca geometria rotilor = 450.000 lei. Nu i-au gasit nimic defect. Ne-a sunat ca sa-i dam 900.000 lei ...
  23. Ieri sotia mea a avut un eveniment nedorit cu Matiz-ul. Mai precis a intrat cu Matiz-ul intr-un Logan parcat pe trotoar. Nemaiputand sa redreseze volanul pe o straduta intre blocuri Matiz-ul a urcat cu roata stanga fata pe bordura si s-a oprit in roata unui Logan. Logan-ului ia strambat si crapat capacul de la roata. Nici una dintre masini nu are vreo zgarietura. Matiz-ul n-are nici o urma, nici janta indoita, nimic. A fost un impact cauciuc in cauciuc. Nici propietarul Logan-ului nu-si putea explica cum s-a intamplat asa ceva. Problema e ca propietarul Logan-ului (pe care l-am anuntat de eveniment-fiind un vecin de-al meu) sustine ca acum, dupa impact masina lui trage stanga si ca Matiz-ul ia stricat directia etc. Logan-ul lui are 10k km. Va intreb: e posibil sa strici geometria rotilor sau sa stici directia lovind o singura roata? Fiind pe o straduta intre blocuri nevasta-mea nu avea viteza mare si Matiz-ul s-a lovit mai intai de bordura si abia dupa aceeia a intrat cu roata in roata Logan-ului.
  24. Acum vreo 3 ani am vandut primul meu Matiz S (parca asa ii zicea) avea vreo 28.000km si 3 ani. Avea radiocasetofon din fabrica +inchidere si alarma instalate de mine. Masina era in stare foarte buna, abia iesise din garantie, toate reviziile facute la service Daewoo, schimbat ulei de 2 ori pe an, etc. Am vandut-o unei doamne din Bucuresti. Am luat 4000$ pe ea. O cumparasem cash cu 6000$. Doamna a ramas placut surprinsa cand a vazut ca scrumiera era nou-nouta (eu nu fumez si n-am folosit-o niciodata). Casetofonul era nefolosit, eu ascultand doar radio. Singura hiba era o zgarietura facuta cu un cui de-a lungul usilor pe partea dreapta, de catre un binevoitor. Discutand cu ea mi-a spus ca la inceput cautase Matiz in targ la Buc. si acolo daduse numai de tigani si intermediari...
 

×
×
  • Create New...