Jump to content

costinel

Membru
  • Content Count

    319
  • Joined

  • Last visited

2 Followers

About costinel

  • Rank
    Forumist
  • Birthday 05/09/1974

Contact Methods

  • MSN
    costifp
  • Website URL
    http://
  • Gender
    Male
  • Yahoo
    costifp@yahoo.com

Profile Information

  • Din
    Pitesti
  • Auto
    Daewoo, Ford
  • Model
    Matiz E, Focus
  • An
    2008, 2002
  • Nr. Inmatr.
    AG-xx-ETA, AG-xx-CBF

Recent Profile Visitors

3938 profile views
  1. Salutare, dragi colegi! Dupa o lunga absenta, timp in care m-am concentrat asupra Focusului, iata ca Matizul meu (din 2008, euro 4) a inceput sa faca figuri. Masina are 43.000km, luata de noua, timp in care a mers exemplar. Mai exact, nu mai scap de vestitul cod de eroare 0300, masina avand un mers neregulat atat la relanti, cat si in sarcina. Am inlocuit motorasul pas cu pas, bujiile, fisele bujiilor, filtrul de benzina de sub caroserie, am curatat corpul clapetei de acceleratie, am inlocuit toate furtunele de vacuum de la motor (erau coapte, fisurate), ieri am refacut reglajul culbutorilor ca la carte. Degeaba...Masina accelereaza in suturi, relanti-ul la rece variaza, iar la teava de esapament se aud pufaituri care nu existau pana acum. Am verificat si injectoarele, prin scoaterea fiecarei mufe aferente lor. Bineinteles, martorul CHECK ENGINE e aprins. S-a mai confruntat cineva cu aceste probleme?! Chiar nu mai stiu ce sa-i mai fac... In plus se apropie si ITP-ul...
  2. costinel

    La Multi Ani

    La multi ani cu sanatate si bucurii, Alexu!
  3. Am cumparat si eu de la concetateanul meu niste material din acesta insonorizant. Am lipit pe capota Matizului din dotare. De 4 luni, de cand este aplicat, nici nu s-a dezlipit, nici nu s-a intamplat altceva cu el (apropos, raspuns pentru cei care intreaba despre montarea pe capota motorului). Dupa montare, am sesizat si eu si tatal meu care conduce destul de des acest Matiz, o atenuare a zgomotului de la motor - nu este foarte mare aceasta atenuare, dar se simte. Probabil daca s-ar izola fonic si peretele de foc (sau cum se numeste zona de deasupra pedalierului), rezultatele ar fi excelente!
  4. Bravo, dragul meu prieten. Ma bucur ca ti-ai mai facut timp si pentru masinuta. In ceea ce priveste incalzirea oglinzilor, te voi contacta telefonic pentru detalii.
  5. @djmdk: iti fac o sugestie (dupa parerea mea acolo ar fi problema, iti voi spune apoi de ce cred asta): incearca sa blindezi supapa EGR - adica o demontezi de pe motor, tai o bucata de tabla conform scaunului pe care se aseaza, fara a decupa orificiul interior, apoi montezi supapa la loc, peste acea tabla. Si acum sa iti spun ca si motorasul Aveo-ului meu, luat sh acum 3 ani si ceva, avea aceleasi simptome ca cele descrise de tine, intre 2000 si 3000 rpm, era un chin sa mergi cu masina - aceleasi tremuraturi, aceleasi suturi, relanti nu foarte rotund. Dupa ce i-am blindat supapa EGR, nu numai ca merge ceas motorul, dar consumul in oras a scazut cam cu 1 litru/100km - in conditiile in care vede mai mereu peste 4000 ture. Si eu am fost atunci la 3 testere diferite in 2 saptamani si nimeni nu gasea nimic in neregula, iar motorul facea ca toate cele. Incearca neaparat ce ti-am recomandat eu: blindeaza electrovalva EGR, macar doar de proba!
  6. Dupa mai mult de doi ani si jumatate de utilizare a Chevroletului Aveo din dotare, ma declar multumit de masinuta. Desi a fost luata la mana a doua, dupa punerea ei la punct conform manualului de service, merge foarte bine. Datorita motorului mic (de 1,15l) masina se comporta bine cu 2, maxim 3 persoane. Singurul lucru care ma deranjeaza la acest model, este zgomotul suspensiei la denivelari (si credeti-ma ca nu am jocuri sau alte uzuri) - parca nici la Matiz nu e asa de zgomotoasa suspensia. Dar cum + urile depasesc cu mult - urile, ma declar multumit de aceasta masina.
  7. Da, multumesc tuturor. Intr-adevar, e suficienta acea adeverinta. Am fost dimineata cu tatal meu (cumparatorul) si a depus dosarul pentru inmatriculare. O zi minunata va urez!
  8. Revin cu problema mea privind taxa de inmatriculare / poluare (sau ce nume mai are acum). La sfatul angajatelor de la birou de acte auto, am depus o cerere la Finante - astazi am primit o "adeverinta prin care se atesta nerestituirea taxei de poluare pentru Matiz, serie sasiu....". Ei mi-au spus ca nu pot sa-mi elibereze o dovada cum ca am platit aceasta taxa (si nu inteleg de ce). Fetele de la biroul ACTE AUTO au spus ca e suficienta aceasta adeverinta si ca rezulta ca s-a platit taxa si nu va mai plati viitorul proprietar alta. Aveti idee, e suficienta aceasta adeverinta? Asa cum am precizat mai sus, chiar nu-mi mai amintesc daca am platit taxa acum 4 ani si jumatate si nici nu gasesc prin casa vreo dovada.
  9. Salutare, stimati colegi. Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: Matiz euro 4, an 2008, inscris de mine tot atunci. Nu-mi amintesc sa fi platit vreo taxa la inmatriculare si nici prin actele din casa nu am gasit nimic referitor la asta. Zilele urmatoare vreau sa-l transcriu pe numele tatalui meu si nu stiu ce taxa de inmatriculare / de mediu (sau cum se mai numesc) este la momentul actual in vigoare. Am inteles ca taxa de timbru inca nu a intrat in vigoare. Pe CIV nu este trecuta valoarea CO. Multumesc anticipat celor care ma pot ajuta cu informatii.
  10. Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Pana la urma am rezolvat-o pe asigurarea soferului vinovat, iar toate reparatiile au fost facute la service-ul reprezentantei Chevrolet. (nu va spun de cate interventii a fost nevoie, drumuri, telefoane...).
  11. @niki: rectificare: Matizul are in jurul a 850 Kg Daca are motorul de 1 litru, probabil o avea pe la 900 kg.
  12. Buna ziua, stimati colegi. Problema urgenta si va ve cer sfatul: ieri am fost lovit serios in usa soferului de capul tractor al unui tir. Soferul mi-a dat copia asigurarii, a buletinului si permisului. Ca sa nu-i fac rau, am intocmit o constatare amiabila. Azi m-am dus la asiguratorul lui (euroins) cu actele si nu mi le-a primit ca nu e si celalalt sofer de fata (el a plecat in cursa), ca nu a dat declaratie in fata lor ca se considera vinovat de accident si ca a gresit in constatare la ASIGURAT - s-a trecut pe el, si nu firma detinatoare a TIR-ului. L-am sunat sa-i spun aceste lucruri si mi-a replicat ca nu stie daca-l va lasa patronul sa vina la euroins pentru poze si declaratii. La Politie mi s-a spus ca daca am incheiat constatarea amiabila nu mai pot declara accidentul. Am nevoie de o solutie, va rog, URGENT!
  13. Revin cu noutati: am reusit sa instalez driver-ul Realtek HD, dar numai dupa dezinstalarea UAA bus driver si merge brici. Ramane sa vedem daca rezolvam si celelalte probleme. Oricum, va multumesc tuturor si va tin la curent.
  14. Imi trebuie XP deoarece programele de editare foto-video pe care le folosesc ruleaza pe XP - de fapt acest laptop il vreau ca o extensie mobila a sistemului de acasa. Idiotii astia de la Asus sunt sub orice critica - pentru un laptop fabricat in 2007 sa nu gasesti driver-e de XP... Si scuze, XP-ul meu e SP2.
 

×
×
  • Create New...