Jump to content

nluncasu

Membru
  • Content Count

    249
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Everything posted by nluncasu

  1. Mai degraba,s-a stricat.Toate se strica,dupa un numar de comutari.
  2. De obicei,la Chevrolet,antena o constituie chiar rezistenta de dezghetare/dezaburire a lunetei.E si un modul prin spate,care asigura separarea celor doua functii.
  3. nluncasu

    Covid 19

    Fiecare are propria experienta in materie de relatii cu autoritatile.Iar eu,fiind,de obicei,adeptul solutiilor pasnice,am avut,totusi,la cei aproape 73 de ani ai mei,destule contre cu autoritati,de tot felul.Am castigat mereu,(cu o singura exceptie),uneori,la apel,am obtinut si daune,chiar de la ministerul culturii.N-am apelat vreodata la vreun avocat.Asa ca,sunt,in continuare,optimist.Am avut si eu,in familie,pe cineva defetist,chiar pe sotia mea.Insa,mi-am vazut de linia mea,anume sa nu fac valuri,dar,nici sa nu las lucrurile asa cum au cazut si sunt multumit de asta.Asta mi se pare calea potrivita de urmat in viata.
  4. nluncasu

    Covid 19

    Se pare ca n-ai inteles sensul postarii mele.Am vrut,numai,sa arat ca cunoasterea in amanunt a legislatiei,poate fi o bariera in calea unui comportament abuziv al organelor.Nu vorbesc de cei care au abuzul in gene.Pentru aia exista contestatia,urmata,eventual,daca castigi,de o plangere si solicitare de daune.Dar,pentru asta,iti trebuie timp si ceva sange in instalatie.
  5. nluncasu

    Covid 19

    Cu privire la sanctiunile la moda astazi,e bine de precizat ca ele sunt reglementate prin OG2/2001.Astfel,la articolul5/2,exista o gradare a sanctiunilor:prima este avertismentul,amenda fiind pe locul 2.In plus,articolul 6 prevede ca ambele sanctiuni pot fi aplicate tuturor categoriilor de contravenienti,iar articolul 7 spune ca avertismentul este aplicabil si in cazul(cum e acum)ca actul normativ nu face referire la aceasta posibilitate.Chiar si avertismentul poate fi nuantat(verbal,sau scris)Trebuie sa va mai spun ca aceste,,amanunte",pe care le-am invocat,de cateva ori,in fata agentilor de circulatie,au creat oarecare deruta,dar totdeauna au produs efecte,cateodata,fara comentarii,alta data,cu ceva galagie(nu din partea mea,desigur)Deci,cu masca,sau,fara masca,fiti pregatiti sa va aparati,nu numai sanatatea,ci,si drepturile.
  6. nluncasu

    Covid 19

    Ba da,dar e caldura islamica(siita).Are si globalizarea circulatiei,dezavantajele ei.
  7. Sunt multe difuzoare care se potrivesc la gauri,fara modificari.Pe de alta parte,nu trebuie sa fii impatimit al muzicii,cum zici,ca sa auzi diferenta de calitate intre difuzoare.Iar,daca ti-am pomenit de adaptoare,de ce mai intrebi daca exista,din moment ce am spus ca le am?Alea de pe Aveo,pe langa faptul ca sunt slabute(neavand nici tweetere incorporate),mai sufera de o boala:sunt lipsite de sensibilitate,adicatrebuie sa dai volum mare ca sa le auzi cum trebuie.Iar asta o spune un fost muzician care are auzul antrenat.
  8. Daca tot te apuci,macar pune niste difuzoare compatibile(gaura.rama,gauri prindere),dar bune.Cred ca am o pereche de cabluri adaptoare pentru difuzoare standard.
  9. Cauze,mai multe.Prima,ar fi ca ai dat tare in ele.A doua,ca nu sunt de calitate.O alta posibilitate ar fi ca difuzoarele sa fie bune,dar sa se fi ars integratul final din player.Deci,cum am mai spus aici,pune,mai intai,bateria de 9V pe difuzoare si vezi ce se intampla.Merge si cu multimetrul,dar iti arata numai daca bobina e in regula,nu si starea difuzorului.
  10. In principiu,ceasul se reseteaza daca tensiunea(12V)care mentine memoria se intrerupe la luarea contactului.Asta poate fi produsa de un contact imperfect in priza de alimentare a ceasului.deci,scoate priza,da cu spray pentru contacte si pune-o la loc.Altfel,cred ca trebuie alt ceas.
  11. Asta e o practica obisnuita in piata auto.Exemplu:Daihatsu Sirion,Subaru Justy,Toyota Passo si Toyota Boon.toate sunt una si aceeasi masina.Doar emblemele sunt diferite.Considerentele sunt numai comerciale si au legatura cu renumele diferitelor marci pe diferite piete.
  12. De unde ai scos-o,pe asta,cum ca arata,,exact la fel"?Nu-s la fel,nici pe afara,nici pe dinauntru.
  13. Chestia aia,cu minimum 100 CP,chiar si cand e incarcata,e doar o scapare in exprimare,sau,chiar crezi ca exista masini la care puterea motorului e variabila,depinzand de incarcatura?
  14. Nu-i de vina dimensiunea marita a radiatorului pentru caldura insuficienta.Asta e treaba termostatului,care isi ajusteaza debitul de trecere,functie de temperatura apei.O solutie ajutatoare poate fi si un termostat care deschide cu cateva grade(nu multe)mai sus.
  15. Vazand tot ce a aparut aici,pot spune,doar atat:o mie dai,mult mai putin face.A fost o achizitie nepotrivita(negandita),care,deja,produce neplaceri pe toate planurile si nu s-a terminat,inca. Inca o remarca:cand s-a fabricat masina asta,nici nu se punea problema sa foloseasca ulei 0W-.Deci greseli,peste tot.
  16. Daca s-a ajuns la discutia despre ce inlatura depunerile calcaroase,cel mai potrivit este otetul.De altfel,acum peste 25 de ani,am cumparat din Germania o sticluta cu solutie anticalcar pentru filtrul/fierbatorul de cafea.S-a dovedit a fi cel mai scump otet cumparat vreodata.
  17. Vad ca va vaitati de tot felul de depuneri .am avut Aveo timp de 10 ani,fara vreo problema.dar,nici n-am bagat in sistem tot felul de chestii(si nu ma refer numai la apa nededurizata,ci si la tot felul de sortimente dubioase de antigel)Greselile se platesc,aproape mereu.
  18. Sa inteleg ca vrei sa pui subwooferul in compartimentul motor sau in habitaclu???Lasand gluma la o parte,cred ca vrei sa tragi un cablu de alimentare(12V)de la baterie,la amplificator.Este simplu:in peretele de foc,exista niste gauri cu dopuri de cauciuc prin care trec diferite cablaje.Pe langa ele,faci loc si cablului respectiv.Pana in portbagaj,scoti pragurile din plastic si mergi cu cablul pe acolo(pe partea soferului,desigur.)
  19. La o masina din generatia respectiva,e improbabil ca pistonul sa poata atinge bujia.
  20. Ai pus prost delcoul.Poate ai memorat pozitia corpului delcoului,dar,sigur,s-a rotit axul si aprinderea e dereglata.De aia invarte electromotorul greu si in hopuri.Bujia a lovit-o cineva la montaj si n-a observat ca s-a deplaat electrodul.
  21. Si asta a fost accident usor?Cum l-ai fi caracterizat pe cel grav,cu ceva morti?
  22. Cabluri,nu fire.Tragi cabluri de la fiecare difuzor din usile fata Pe unul dintre cabluri,inseriezi un condensator nepolarizat,care impiedica distrugerea tweeterului,de catre frecventele joase,care se adreseaza difuzorului din usa.Capacitatea condensatorului depinde de tweeterul ales si de ce urmaresti sa intre in el.O frecventa de taiere prea mare,poate duce la o lipsa in calitatea sunetului daca difuzorul nu raspunde suficient de sus,ca sa asigure un raspuns liniar in tot spectrul de frecvente.O frecventa de taiere prea mica,duce la distorsiuni si la distrugerea tweeturului.Amplasarea tweeterului o alegi singur(depinde si de marimea lui).
  23. De la o baterie de 1,5V,nu intelegi nimic.Pacane putin si atat.Cu una de 9V,cursa membranei e lunga si intelegi,nu numai daca functioneaza,ci si cum functioneaza,adica daca bobina freaca pe pereti,sau nu.
 

×
×
  • Create New...