Jump to content
Sign in to follow this  
madkat

Al Meu Cielo :)

Recommended Posts

toate lumea la mare de 1 mai numai noi la munte :mrgreen: ai iesit bine cu consumu ala :rolleyes: pe mine cred ca m-ar fi rupt :mrgreen:

Share this post


Link to post

Am fost sa urc pe Ciucas :)

Am si trecut pe langa tine sambata dimineata - pe DN1 inainte de ploiesti - m-am prins dupa, eram in coloana, si n-am mai putut incetini sa ajung langa tine sa fac cu mana.

 

In oras scotea de ceva timp mult - spre 13, deja incepusem sa ma acomodez, sa dau vina pe varsta masinii, injectoare decalibrate, etc. Dar se pare ca era de la roata care mergea din ce in ce mai infranata. Pare si afara ca i-a scazut oleaca consumul - inca nu stiu exact cat... Si nici nu cred ca o sa ma omor sa il fac curand - in oras eram curios pentru ca scazuse putin acul, ma gandeam ca are ceva... :)

Edited by madkat

Share this post


Link to post

hehe ce tare...nu te-am vazut ca fugeam dupa tine :D eram atent dupa radare

Share this post


Link to post

Salut,

 

Frumoasa masina si plimbata si o rugaminte daca se poate: poti face si posta o poza cu masina din lateral pe teren cumva drept si fara sa fie incarcata.

Mersi si numai bine.

Edited by misu112

Share this post


Link to post

Exista niste poze prin primele pagini - inainte cu ceva vreme de schimbarea arcurilor.

Tu vrei poza de acum - cu arcurile noi? In principiu sta la fel, dar o sa caut sa ii fac o poza zilele astea.

Share this post


Link to post

Da, cumva asta era ideea sa o vad cu arcurile noi... se pare ca masina (cielo) o sa mai ramana in famile o vreme.

 

Multumesc.

Share this post


Link to post

Iaca poza din dimineata de azi, cum am scos-o din parcare sa plec la munca.

 

Dupa mine sta fix la fel cum statea cu arcurile OEM (inainte de a se rupe). Mi-a fost insa teama de genuineGM, vazand pe multi care au avut probleme. Iar heavy duty OEM exclus, urasc masinile cocotate de spate.

 

Probabil ca si la mine va mai sta ceva vreme masina asta, dupa 12 ani jumate inca imi face o placere deosebita sa o conduc. Si nici probleme nu prea mi-a facut...

post-1317-127381975045_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Cum am prins un weekend cu vreme buna, s-a adunat grupul de muntomani si am dat o tura pana in Ciucas-Bratocea. Evident pentru mine si o ocazie de cox dimineata devreme cu serpentinele de dupa Valeni pustii :D

 

Puturoasa la inceput, dupa ultimii 600km exclusiv in oras, si-a dat drumul si a redevenit motorasul care "se bucura" de fiecare data cand ajunge peste 5000rpm.

A fost si oleaca de offroad pe forestierul ce duce la releul de la Bratocea (unde era intrarea in traseu).

Weekendul viitor insa va fi pauza de service (aka parcarea de la bloc) - schimbat glisiere etrieri, placute de frana, garnituri etrier stanga (preventiv), bujii, revizie delcou, etc. Partea urata e ca magazinul de langa Aurora pe Ferdinand s-a desfiintat, asa piesele sper sa le gasesc sambata pe undeva, in cursul saptamanii fiindu-mi imposibil...

Ar fi si o verificare a AC-ului sa vad pe unde imi pierde, insa la ce sume se vehiculeaza pentru operatiunile astea... cred ca o mai las asa.

 

O poza cu masina asteptandu-ne in soare sa ne intoarcem de pe munte...

post-1317-127590581731_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Foarte frumos peisajul..

King au deschis sambata pana la ora 2 PM.

Share this post


Link to post

Am gasit deschis magazinul de la muncii, si am luat kitul de garnituri glisiere si protectii antipraf.

 

Din pacate garniturile genuine GM sunt clar mai proaste decat ce am avut pe masina, dar am reusit sa incropesc ceva - merge ok etrierul acum. Din pacate am facut o prostie - am reusit sa rup burduful uneia din glisiere (deh, cauciuc copt) si pentru ca nu luasem kitul complet (care includea glisiere si burdufe) nu am avut sa il schimb. Deocamdata l-am naclait in vaselina, sa nu intre vreo 2 saptamani praf, pana o sa ma ocup si de treaba asta.

 

Oricum, sunt din ce in ce mai tentat de etrieri de Aveo... mai ales ca din ce vad, piese calumea pentru sistemul asta de franare nu prea se mai gasesc - de ex - glisierele noi (tuburile metalice) arata mult mai rau de noi decat glisierele originale ale masinii... :(

 

AC-ul nu cupleaza, probabil ca nu mai are freon, iar la ultima verificare anul trecut nu se vedea nici o scurgere - asta insemnand probabil evaporatorul (parca asa se cheama piesa din aeroterma), ea fiind singura "invizibila" ... Si cum demontarea aerotermei pentru operatiunea asta e chinul naibii, nejustificat ca si timp si bani, caut sa imi fac rost de o buteliuta de freon sa imi incarc instalatia (3-4 luni sta incarcata) - am postat pe tema asta si pe topicul dedicat.

Share this post


Link to post

Intradevar,din pacate ai dreptate in legatura cu achizitia de piese ok pt sistemul de franare.

Am de gand si eu sa achizitionez etrieri de Lanos sa cumpar discuri si placute noi si sa rezolv problema franarii.

Share this post


Link to post

Salut,

 

Mersi de poze si de ajutor ...azi s-au montat arcurile noi si sunt exact cum trebuie sa fie.

 

Numai bine.

Share this post


Link to post

Imi pare bine ca ti-au folosit recomandarile si pozele.

 

La configuratia actuala nu au avut de reprosat decat ocazionalii pasageri de pe bancheta din spate, care s-au calmat rapid dupa ce au vazut cum sta masina pe viraje.

Share this post


Link to post

Am vazut azi o chestie care m-a facut sa ma gindesc la tine. Daca te mai intereseaza butelie din aia mica cu agent refigerant, da-mi de stire. Am vazut o chestie de cca 1l, facuta de Whirpool, la 100 lei.

Share this post


Link to post

Ce dragut :rolleyes:

serios acum - ai mesaj privat - multumesc :)

Share this post


Link to post

Din pacate nu prea ma mai lasa timpul sa mai ma ocup de masina... tot umblu cu vaselina multa in loc de burduf antipraf la o glisiera etrier, si nu a vazut inca spalarea/curatarea interiorului, pe care am facut-o pana acum in fiecare vara.

 

Insa isi face treaba cu brio - in wekend am avut nevoie sa o incarc cu aprox 350kg plus doi oameni (eu si pasager) - ma asteptam sa am probleme, chiar voiam sa fac doua drumuri dar am fost surprins ce bine s-a comportat. Cu incarcatura distribuita si pe podeaua spate (bancheta rabatata) abia de a ajuns aripa spate la jumatatea talonului cauciucului.

Share this post


Link to post

In continuare ocupat pana peste cap, in cursul saptamanii numai pe la servici stau, si seara cad rupt - deci saracul Cielo, nu vede decat cox, benzina, si lichid de parbriz...

 

Acum 2 saptamani am avut treaba pe la tara, si am prins momentul sa ma ocup calumea de franele fata:

am schimbat glisierele etrierului dreapta (care tot statea oleaca gripat, chiar dupa schimbarea garniturilor de etrier, si a garniturilor de glisiere) - motivul, garniturile noi erau ceva mai mici decat santul in care trebuie sa stea, si cam in 2-300km se faceau muci, se rasuceau, si se gripau iarasi... Pana la urma, fortat si de ruperea unuia din burdufurile mici de la etrier, am luat un kit complet de reparatie - glisiere, garnituri, burdufuri - si le-am schimbat. Ca si remarca, calitatea mult mai slaba decat cele originale, dar pana acum isi fac treaba.

Cu ocazia asta am schimbat si placutele (evident pe ambele roti) - cele vechi fiind consumate aproape complet (le-o fi ajuns si lor 40k km) - si acum pot spune ca am frane cum trebuie.

 

Fiind la tara, i-am tras si spalarea anuala pe dedesubt si pe la paliere - si am fost placut surprins, doar ceva rugina superficiala pe podeaua portbagajului, iar aripile spate sunt neatinse (verificat bine cu lanterna dupa indepartarea noroiului acumulat)

 

Consumul - datorita traficului de vara prin bucuresti - cel putin pe traseul meu - a scazut binisor sub 10/100km (exclusiv urban)

Edited by madkat

Share this post


Link to post

Si la mine a scazut consumul, chiar ma minunam azi, am 200 km in Bucuresti facuti saptamana asta si am rezervorul la jumatate.

De obicei nu faceam mai mult de 250 km cu 30 litri, acum bat spre 300 si ceva ;)

Share this post


Link to post

mda - eu bat spre 340km cu 30 de litri :D

Contribuie si remedierea franei fata, mergea si putin infranata roata dreapta, si asta nu facea bine la consum.

Share this post


Link to post

Update

am avut cateva ore libere in weekend si m-am ocupat de bujii/fise.

Pusesem din nou bujiile champion (inainte de iarna) - si deja se apropiau de 40k km - asa ca am revenit la NGK-uri (am maxim 3k km cu ele).

Am schimbat si fisele - genuineGM-urile inca mai duceau, dar aveau toate peste 15Kohmi. Am pus Teslele luate acum un an jumate, dupa ce le-am scos arculetele de la scuturile termice (e o discutie pe topicul fise sau bujii).

Ca si impresii - ralantiul ceva mai neregulat, insa in sarcina se accelereaza mai liniar, fara zmucituri, si nu mai "da in nas" la franele de motor (cel putin nu asa rau cum facea).

 

Ce nu mi-a placut - nu aratau toate bujiile vechi la fel - o sa pun o poza sa se vada ce si cum.

 

Si tocmai cand ziceam ca nu mai am ce surubari - intorcandu-ma in bucuresti duminica noapte pe furtunile alea, trecand prin nenumarate balti (da fapt toata soseaua era o balta) platbanda de prinderea a tobei finale (coapta de rugina) a decis sa isi dea demisia :D

Asa ca momentan, pana in we cand o sa am vreme sa imi iau alta merg cu toba legata cu sarma de gaica de remorcare de pe lonjeron...

Share this post


Link to post

Intre timp cu toba s-a rezolvat. Simplu si ieftin.

Insa scartaitul care se mai auzea la calcarea ambreiajului (rulmentul de presiune) s-a amplificat exponential timp de o saptamana jumate - pana la a se transforma intr-un scrasnet de metal pe metal coroborat cu o cursa sacadata si incompleta a pedalei...

 

Asa ca am luat un kit de ambreiaj si m-am tarat pana la service sa il schimb. Ce am gasit acolo a fost "impresionant" - rulmentul dezmembrat, toate bilele imprastiate in carcasa ambreiajului... Placa si discul insa - cu uzura doar medie... Evident ca s-a schimbat kitul cu totul (la pretul la care l-am luat era si pacat) si parghia de debreiere.

S-a schimbat si uleiul din cutie. A redevenit o placere condusul masinutei asteia de 13 ani. (impliniti pe 20 august)

 

O poza pentru "cunoscatori" ;)

post-1317-045375300 1283034628_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Esti tare nenea, nu pot decit sa imi imaginez ce zgomote scotea masinuta ta  <img src= S"> . Ce virsta (km) avea agregatul ?

Share this post


Link to post

Super, tare...ma uimesti de fiecare data cand ma uit la topicul tau. Cum poti sa fii tu atat de multumit de masina...dupa atiatia ani. Interesanta treaba cu rulmentul, si ambreiajul meu scartie... si nu i-am dat de cap ... Cat te-a ajuns chitul de ambreiaj si manopera?

Share this post


Link to post

Al meu ambreiaj are 7 ani si 170.000 de km si nu da semne de oboseala DELOC, mi se pare ciudata fiabilitatea asta extrema.

Share this post


Link to post

Zgomote... da, cam la limita inimaginabilului - nici eu nu mai auzisem asa ceva - cel putin nu la o masina care inca se poate deplasa :D

 

Nu km au fost problema la mine - discul si placa mai mergeau lejer inca 60-70k km, imi pare rau ca nu am facut o poza, problema a fost rulmentul ramas fara vaselina - consecinta mai mult a varstei masinii... @Englishman - daca faceam astia 90k km in 6-7 ani sa zicem - in mod cert nu ceda rulmentul, si ar fi dus ambreiajul bine peste suta de mii. Chestia cu "deloc semne de uzura" e relativa, daca conduci zi de zi masina te obisnuiesti - eu abia ieri dupa schimbare am realizat ca e mai moale pedala si cursa mai "constanta".

 

Are 13 ani si 89k km - din care cam jumatate urban jumatate extra (poate chiar mai putin urban) - dar si urcat pe munte si carat diverse chestii.

 

@Tbird - cum sa nu fiu multumit - se conduce foarte fain, merge excelent - si probleme majore chiar nu mi-a facut - ambreiajul la varsta asta nu e ceva anormal de schimbat. Practic toate problemutele pe care le-a avut sunt cauzat ori de varsta masinii, ori de user (a se vedea problemele la cilindrul de ambreiaj cauzate de neschimbarea lichidului). In total m-a costat 500 si un pic de lei - kitul (Valeo made in korea) 270ron, restul parghia de debreiere si manopera (parghia am schimbat-o dupa logica mea si la sfatul omului de la magazin, confirmat si de mecanic)

Edited by madkat

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...