Jump to content
 

Sign in to follow this  
Vlad

Creste sau scade Temperatura Apei

Recommended Posts

Cumva e gri masina? Cu ABS

Prezinta-ne si noua salupa 67000000.gif

 

Termostat defect.

injectoare infundate

Curata IAC

 

Incearca sa schimbi/verifici buji,fise, delcou,,Fa Reset ECM si IL corect,Filtre benzina,aer.

Mergi la service pentru instalati gpl sa vada instalatia,si daca e necesar un reglaj/service

Mergi si la sevice pentru o scanare si iti pot spune ei cam ce probleme sunt.

 

Sonda litrometrica sau contact imperfect la bord si porneste si opreste indicatoru de aici poate varia asa de mult acu 75% ~25%.

 

Schimba garnitura,daca nu scapa mult si nu poti sa o schimbi, verifica mai des nivelu la ulei.

 

PS:mai cauta pe forum sunt multe threaduri pentru aceste probleme,mai ales relanti instabil &company

Edited by ZDN

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cumva e gri masina? Cu ABS

Prezinta-ne si noua salupa 67000000.gif

 

Termostat defect.

injectoare infundate

Curata IAC

 

Incearca sa schimbi/verifici buji,fise, delcou,,Fa Reset ECM si IL corect,Filtre benzina,aer.

Mergi la service pentru instalati gpl sa vada instalatia,si daca e necesar un reglaj/service

Mergi si la sevice pentru o scanare si iti pot spune ei cam ce probleme sunt.

 

Sonda litrometrica sau contact imperfect la bord si porneste si opreste indicatoru de aici poate varia asa de mult acu 75% ~25%.

 

Schimba garnitura,daca nu scapa mult si nu poti sa o schimbi, verifica mai des nivelu la ulei.

 

PS:mai cauta pe forum sunt multe threaduri pentru aceste probleme,mai ales relanti instabil &company

 

 

 

Da, e gri masina.. din pacate fara ABS. Astept salariul si vremea buna ca sa ma ocup serios de ea, in schimb am verificat fise, bujii, ulei, toate consumabilele etc. Poti sa'mi recomanzi niste oameni care lucreaza cat de cat ieftin si bun? Mersi anticipat.

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salutare!

 

Poate s-a mai vorbit de problema mea dar nu am putut sa citesc mai mult de 6 pagini si nu am ajuns la nici o concluzie .

 

Am urmatoarea problema: Espero 1.5 DOHC '96

 

Fie vara fie iarna, temperatura motorului urca f repede. In 3 km max ajunge la jumatate(peste 4-5 grade, la temperaturi mici putin mai greu) , daca merg in oras urca frecvent pana la penultima liniuta adica la 3 sferturi, porneste termocupla si il raceste si tot asa . Daca ridic capota zici ca ia foc motorul, un prieten zicea ca nu prea e normal. Radiatorul se incinge dar parca nu prea rau.

 

La viteza de 90-100 acul sta la jumate , daca merg mai incet are tendinta ca creasca.

 

Antigel schimbat acum 6 luni.

 

Este mormal?

 

Este pozibil sa nu deschida termostatul complet?

Share this post


Link to post
Share on other sites

salut..poate pompa de apa este uzata si nu mai recircula antigelul normal...

Edited by diablo

Share this post


Link to post
Share on other sites

debitul de apa care ajunge in borcan este destul de normal

 

ma gandesc ca , daca era pompa curgea mai incet

Edited by VAXXi
Nu mai cita mesajul anterior, foloseste ADD REPLY!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Acela este vasul de expansiune pentru completare,pentru eliminarea aerului din circuit s-au pentru siguranta daca apa creste peste temperatura admisa si incepe sa fiarba ,antigelul nu circula prin vas ca prin motor ...cum adica debitul care ajunge in vas este normal...ceace vezi in vas este de la temperatura apei care creste si formeaza presiune in motor si este evacuata in vas si nu este normal.Mai bine mergi la un service si rezolva problema.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu prea ma pricep eu la masini , dar atunci cand pornesc motorul rece , in vasul unde se pune antigel se vede cum circula antigelul - pana se incinge apa vine direct din motor si apoi dupa ce ajuge la temperatura mai mare vine si prin alt furtun din radiator , deci circula si daca nu este presiune si motorul cald .

 

presupun ca acel debit de apa este facut de o pompa care se numeste pompa de apa , care pompa daca nu functiona nu aducea apa in borcan.

 

nu mi-a fiert apa in borcan pt ca functioneaza termocupla

 

eu intrebam doar daca e normal sa creasca asa repede apa la temperaturi mai joase 5-15 gC

 

conteaza ce antigel am in instalatie? am pus antigel verde!

Edited by dssoft

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salutare, cam aceeasi problema o am si eu, si cum sunt nou nu prea ma descurc. La mine, mers prin Bucuresti pe temperaturi de 25-28 de grade, indicatorul imi urca pana aproape la a 3-a liniuta (vezi poza,liniuta rosie). E normal? Daca nu care sunt cauzele? Multumesc!

post-32964-0-47376100-1306171158_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

nu am gasit rezolvarea inca

ce antigel ai ? ce culoare?

anul trecut in vara aveam antigel albastru si parca sa zic ca nu se ridica apa asa repede

azi de exemplu am plecat de dimineata de acasa , am mers 3 km din care 1 km in coloana ... si ... jap jap ... apa era unde ai aratat tu in poza

daca aflii ceva da-mi de veste

Edited by dssoft

Share this post


Link to post
Share on other sites

nu am gasit rezolvarea inca

ce antigel ai ? ce culoare?

anul trecut in vara aveam antigel albastru si parca sa zic ca nu se ridica apa asa repede

azi de exemplu am plecat de dimineata de acasa , am mers 3 km din care 1 km in coloana ... si ... jap jap ... apa era unde ai aratat tu in poza

daca aflii ceva da-mi de veste

 

 

 

antigel am tot albastru, sper ca vom primi si ceva pareri...

Share this post


Link to post
Share on other sites

E normal acolo sus,ai 90~98 grade

 

Asa sta si la mine cand stationez

Edited by ZDN

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut ! Am si eu o problema cu indicatorul temperaturii apei motorului la un Cielo 1.5 si am incercat de toate si nu l-am reusit sa-l fac sa functioneze corect ! In mare parte acul sta "mort" dar mai urca cate o linuta , doua cate o data sa bine la mijloc si nu stiu ce sa-i fac ! Am schimbat senzorul de temperatura din motor , am curatat contactul , am desfacut bordul si am curatat si strans suruburile din spatele acestuia care erau pentru indicatorul de temperatura , nu stiu ce sa-i mai fac ! Tin sa precizez ca probleme cu temperatura nu am la masina , doar cu indicatorul !

 

Multumesc !

Share this post


Link to post
Share on other sites

E normal acolo sus,ai 90~98 grade

 

Asa sta si la mine cand stationez

 

ok, multumesc mult, deci nu am de ce sa-mi fac griji?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut ! Am si eu o problema cu indicatorul temperaturii apei motorului la un Cielo 1.5 si am incercat de toate si nu l-am reusit sa-l fac sa functioneze corect ! In mare parte acul sta "mort" dar mai urca cate o linuta , doua cate o data sa bine la mijloc si nu stiu ce sa-i fac ! Am schimbat senzorul de temperatura din motor , am curatat contactul , am desfacut bordul si am curatat si strans suruburile din spatele acestuia care erau pentru indicatorul de temperatura , nu stiu ce sa-i mai fac ! Tin sa precizez ca probleme cu temperatura nu am la masina , doar cu indicatorul !

 

Multumesc !

 

cred ca ai sigur o problema la instalatia electrica, un contact imperfect (lipsa masa sau vreun scurt)

 

dar mai inainte incearca sa schimbi indicatorul cu unul SH, nu este asa scump

 

eu am dat pe toate indicatoarele la espero(tot bordul de indicatoare) in jur de 30 lei

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu are nimica, stai linistit! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu are nimica, stai linistit! :)

 

Ok, multumesc mult pentru ajutor, sper sa fie de folos si altor incepatori  <img src= ">

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salutare!

Daewoo Espero 1.5 DOHC (160.000km).

Acum 2 saptamani am schimbat kit-ul de distributie, pompa de apa, termostatul si lichidul de racire.(e drept nu intr-un service Daewoo, pt. ca nu exista in zona asta). Intre timp am facut cca. 4000 km (un drum Franta-Romania dus-intors, unde de altfel am si observat problema).

Problema mea e ca dupa ce le-am schimbat am observat ca se cam ridica apa, pana la 3/4. (cam la fel ca si in cazul lui ALGYS, poate chiar un pic mai sus - poza facura de ALGYS este pe pagina anterioara). Este normal? Pana acum nu se ridica niciodata mai mult de jumatate (si am facut drumuri lungi). In oras nu prea am observat ca nici nu e prea cald aici(maxim 30 grade afara), si nici un drum mai lung nu am apucat sa fac in oras dupa ce am schimbat piesele.

Multumesc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ce termostat ai montat? Cureaua de distributie a fost intinsa corect?

Share this post


Link to post
Share on other sites

La drum intins nu urca de jumatate,asa sunt facute ele,cred?

Share this post


Link to post
Share on other sites

CRIS06 - piesele au fost cumparate din Romania(Galati) direct de la service-ul Daewoo si pe toate scria made in Korea(mai putin cureaua de distributie care din cate imi amintesc era Valeo sau ceva de gen). Nu am de unde sa stiu daca e intinsa bine cureaua. Exista simptome, nush, se aude ceva daca nu e intinsa bine cureaua? Motorul suna bine si merge la fel.

 

ZDN - ideea e ca la drum lung am observat ca urca apa iar afara era destul de frig pe aproape toata durata drumului, mai mult decat atat ploua torential, nu mergeam nici foarte tare ca nu imi permitea vremea(o medie de 110km/h) deci toate conditiile din pct. meu de vedere de a nu se ridica apa...si totusi...

 

Am sa trec pe la service sa le explic, nu de alta dar am garantie 1 an si la piese(?nu stiu de ce, ca nu le-am cumparat de la ei) si la manopera.

Share this post


Link to post
Share on other sites

E ciudat,la drum intins,se raceste natural motoru.O fi garnitura de chiuloasa ciupita.

 

Cel mai bine mergi la ei sa vada ce are,daca ei au fost cu manopera,cred ca acele piese, au si ele garantie de la producator,si daca ei le-au instalat pe masina ta,tu beneficiezi de garantie,e normal si civilizat. :) >-

Share this post


Link to post
Share on other sites

O fi garnitura de chiuloasa ciupita.

 

 

 

Sau, termostat montat invers.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca ai termostat GM poti sa-l arunci!Ia-ti un Wahler !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salutare tuturor!sunt nou pe forum si imi cer scz pt eventualele greseli! Intrebarea mea este: unde pot pune si eu tester-ul pe un cielo in buzau, si cam cat m-ar costa? Multumesc anticipat!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Un service in Buzau nu stiu sa iti recomand. Insa iti recomand sa citesti si sa respecti Regulamentul, respectiv sa postezi in topicurile adecvate !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...