Jump to content
 

Sign in to follow this  
Luc 7

Schimb ulei Matiz

Recommended Posts

La mulți ani tuturor forumistilor. Am folosit la ultimul schimb de ulei marca Castrol 5W40 sintetic. Din experiența d-stra puteți să-mi spuneți și mie câte mii de km. pot să circul cu mașina de acum colo? Mulțumiri.

Share this post


Link to post

Mulțumesc, doar atât, la fel ca uleiul mineral? Am citit pe forum că se poate folosi această marcă și tip de ulei 30-40 mii km. la Matiz.

Share this post


Link to post

Cu un ulei se circula fix cit se doreste, e alegerea fiecaruia. Eu recomand schimbul de ulei in jur a 10.000 km indiferent de eticheta pompoasa ori ba lipita pe ambalaj, Am zis 8 pentru ca in jur a 8000 km fac eu schimbul.

Documentare.

  • Like 1

Share this post


Link to post

@Luc 7: un detaliu important, care este regimul de utilizare ? Cat mergi in oras, cat mergi in afara ? Uleiul la care ai facut referire nu stim daca este LL, indicii de vascozitate nu spun nimic in sensul asta si marca nici atat ! Chiar daca presupunem ca este un ulei sintetic si mergi exclusiv in afara orasului, mai mult de 15.000km nu il tine in motor. De avut in vedere ca uleiurile Castrol sunt al naibii de predispuse la contrafacere !!! Am avut schimb de ulei cu Castrol, sintetic, pe care a trebuit sa il arunc la 7000km pentru ca isi pierduse toate proprietatile ... avea consistenta apei ... Prin urmare, intrebarea/discutia poate genera o gramada de dezbateri, insa asta nu cred ca te ajuta daca vrei sa iti ingrijesti motorul. Acesta este motivul pentru care multi colegi de pe forum prefera si recomanda schimbul de ulei dupa un rulaj mic ... Better safe than sorry !

Avand in vedere varsta masinutei, daca vrei sa optimizezi costurile cu schimburile de ulei, persona ti-as recomanda un ulei mai "de buget" pe care sa il schimbi mai des (8000-10000). Un ulei mai putin faimos, dar necontrafacut, s-ar putea sa fie mai OK decat o facatura "faimoasa"

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...