Jump to content
 

Sign in to follow this  
sp67

Probleme Si Reparatii Aer Conditionat (a/c)

Recommended Posts

Trebuie sa porneasca ventilatorul pe treapta inferioara si sa simti la mana aer RECE. Compresorul se aude cum cupleaza? Daca nu, inseamna ca a pierdut freonul.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cupleaza compresorul dar nu porneste ventilatorul la motor deloc...raceste ceva dar foarte putin...din cate stiu compresorul cupleaza si daca nu are freon doar ca nu porneste...ma insel?!

Edited by ramonal

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cind nu mai are "freon" compresorul nu iti mai cupleaza, iti "vede" presiunea scazuta (sau 0) din instalatie si intra in protectie . In tot cazul, cind pornesti A/C e musai sa iti porneasca si ventilatorul, probabil al tau e defect. Repara-l si nu mai incerca sa pornesti A/C intre timp, daca nu-i asiguri racirea necesara risti sa bubui intreaga instalatie.

 

In momentul asta iti raceste putin pentru ca ... se si raceste putin. Daca circuli cu viteza mai mare teoretic ar trebui sa ai racire mai buna si sa creasca putin eficienta. Nu poti face comparatie cu starea din August (ma refer la mersul pe autostrada), era mult mai cald atunci.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu, am explicat eu prost...freon are, compresorul cupleaza si functioneaza insa raceste insuficient, aproape deloc si cum nu aud' ventilatorul mergand m-am gandit ca de acolo e buba'. Unde ma pot uita, ma refer la sigurante...poate e arsa sau altceva?

Cand am zis ca "cupleaza" fara freon m-am referit la releu, stiu ca nu porneste insa compresorul...

Nu am facut nici o comparatie, unde ati vazut asta!? Am zis doar ca nu raceste nici macar pe autostrada la mijlocul lui august cand temperaturile sunt mari nu ca acum! Parca nici nu as fi avut A/C atat de prost functioneaza, si de bubuit' nu bubuie te asigur eu, a mers asa toata vara...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rezolva problema cu ventilatorul prima data. Probabil compresorul cupleaza, ECM-ul nu stie daca ventilatorul se invarte sau nu, insa presiunea din instalatie urca repede (chestie de minute probabil) la o valoare peste maxim (din cauza ventilatorului defect) si iti decupleaza compresorul.

De aici si racirea insuficienta. Ce simti tu este doar o urma de aer rece, cat a apucat sa se raceasca evaporatorul in alea cateva minute pana a ajuns la presiunea prea mare in instalatie.

Nu ma pricep foarte bine la leganza insa probabil ai o problema doar cu treapta mica a ventilatorului (siguranta si releu). Vezi si cum oscileaza temperatura apei.

leganza nu are 2 ventilatoare?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pentru cei care aveti climatronic, am si eu o intrebare.

Atunci cind il pun pe modul -AUTO- si este temp. setata pe 28 de grade sau mai mult este normal sa se porneasca aerul conditionat ?, precizez ca afara sint sub 20 grade

Si care ar fi explicatia sa porneasca din moment ce eu dores caldura nu aer rece ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salutare!

Am citit primele 12 pagini din topic insa nu am gasit ceva detaliat pe problema pe care o am: daca dau drumul la aerul conditionat si stau la semafor, din cand in cand (rar) aud un fel de balbaiala ca si cum ar scapa cureaua de accesorii. Am schimbat cureaua de accesorii (desi mai avea 1 an sau 40000km), dar problema nu a disparut. Am verificat jocul la rola intinzatorului si nu pare ca ar avea vreo problema. Rola originala a fost schimbata acum vreo 20000km cu una de Opel (nu am gasit nicaieri una de Nubira). Rola este cu f putin mai mica decat cea originala (cu 1-2mm la diametru) si pana vara asta n-am auzit zgomotul de care vorbesc mai sus. Aerul conditionat l-am pornit cand mi-am adus aminte, chiar si iarna, dar cateodata a stat si 2-3 saptamani fara a fi cuplat.

 

Aveti idee care este problema: ambreiajul compresorului, compresorul, intinzatorul sau altceva?

 

Multam!

 

LE: Intinzatorul nu stiu cum sa verific daca mai este bun sau daca trebuie schimbat. Masina are 57000km si 6.5 ani. La schimbarea kitului de distributie s-a schimbat tot mai putin acest intinzator intrucat cei de la service nu l-au gasit la distribuitorul de piese.

Edited by ches

Share this post


Link to post
Share on other sites

Semne de intinzator obosit (cel de curea de accesorii). La mine te sperii iarna cand dau drumu la AC sau multi consumatori electrici :mrgreen: . Din pacate eu nu gasesc intinzator LITENS cum era pe primele modele nici sa inebunesc :wallbanger:

 

O intrebare. Cum se face o revizuire unui compresor? Nu am nici un fel de probleme cu el, raceste la fel de bine ca in prima zi, si acum dupa destui ani instalatie de AC este virgina dar mi se pare putin zgomotos si parca nu incetinea motorul asa de mult acum cativa ani... o ungere m-ar interesa in special...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Instalatia de A/C ar trebui "service-ata" din 2 in 2 ani, cu tot ce presupune asta: golire instalatie, curatare filtru capilar, vidare instalatie, umplere cu agent de racire, ulei si substanta de contrast. Asta ar fi o interventie ca la carte. Optionala, daca vreti, ar putea fi substanta de contrast insa eu as recomanda-o pentru ca e al naibii de utila atunci cind apar scurgeri la instalatie. Fara substanta respectiva, veti plati degeaba o umplere a instalatiei (cel putin o umplere ;) ).

 

LE: Litens, cel putin pentru mine, nu mai reprezinta o garantie a calitatii din momentul in care mi s-a rupt efectiv un intinzator de curea de distributie ! Nu stiu cum de am scapat cu cureaua nerupta ...

Edited by Salex

Share this post


Link to post
Share on other sites

Deci cel mai urat cosmar s-a adeverit, trebuie sa schimb intinzatorul. Eu nu am cautat intinzator "original", ci orice aftermarket, dar care sa se potriveasca. Din nefericire pentru Nubira 2 am gasit numai unele mai butucanoase sa zic asa, care nu se potrivesc. Aveti idee unde as putea gasi unul care sa se potriveasca sau macar ceva compatibil de la alta masina (Nubira 1, Opel etc)?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Are cineva schema electronica a comenzii de A/C de la CIELO. La mine comanda de recirculare nu mai functioneaza (becul raman stins chiar daca apas) iar A/C ul porneste uneori de capul lui, singura posibilitate de a-l opri este ori sa opresc ventilatia, ori cu ventilatia pornita , sa opresc motorul, sa scot cheia sa astept 10-20 sec si apoi sa pornesc iar.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Schema probabil o gasesti in manual.

Insa mai simplu mi se pare sa iei tot panoul de la dezmembrari. Nu e scump.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Schema nu e in manual. In manual apar doar legaturile de baza electrice, iar schema electronica propiu zisa in manual apare ca un dreptunghi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salutare, cred ca am si eu o problema cu AC-ul. Recunosc nu prea l-am pornit iarna asta... si cand i-am dat drumu special sa vad daca mai functioneaza... surpriza "nu mai functioneaza". Pur si simplu nu mai porneste, led-ul se aprinde portocaliu dar el nu vrea. Ce ar putea fi.. ? De unde sa incep cu verificarile... aveti idee?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@tbird, acceasi problema o am si eu, dupa acesta iarna. AC-ul meu este incarcat in august 2009.

 

Pe langa asta la mine, daca desfac "piulita" de plastic de la condensor (cred ca asa se numeste-este localizat langa delco, scrie pe el r314) se aude o fasaiala. Acolo exista un ventil, asemanator celor de la valvele de roti.

Am verificat sigurantele, cureaua, toate mufele, totul e ok.

Share this post


Link to post
Share on other sites

De la lipsa de freon. Scrie mai in spate cum se testeaza instalatia daca are sau nu freon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nasol, asta mai lipsea, criza de freon. Trebuie sa identific problema, si dupa ma duc sa il umplu. Multumesc. Totusi este ciudat, ca functiona fara probleme...  <img src= (">

Edited by TBird

Share this post


Link to post
Share on other sites

Intrebare: ai facut revizia instalatiei din 2 in 2 ani ? Daca nu , c'est la vie ... nimic nu dureaza la nesfirsit. Nu fi suparat, se repara :) . Ar fi minunat daca ai avea in interior substanta de contrast

Share this post


Link to post
Share on other sites

E am facut pe naiba, nu i-am facut nimic. Si masina o am de peste doi ani. Nici nu m-am gandit ca trebuie facut, atat timp cat functiona... Am mers pe principiu " nu umbla la ce functioneaza" :mrgreen: Sa dea putin caldura, si o sa ma ocup de el. Vorba ta Salex c'est la vie .

Share this post


Link to post
Share on other sites

asta vara masinuta mea baga frig de iti inghetau degetele langa suflante dupa un minut, acum aerul este nici macar rece, e mai rece ca cel ce ar veni neracit dar in nici un caz nu e FRIG.

 

ce se recomanda? compresorul cupleaza, decupleaza cand se subtureaza motorul sau cand imi infund piciorul in ea... deci problema e sa nu am scurgeri pe undeva sau agentul sa-si fi pierdut caltatile ceea ce mie mi se pare cam greu fiind o inslatie sub presiune inchisa...

 

Ce e de facut?

Share this post


Link to post
Share on other sites

S-a rezolvat totul printr-o reumplere cu agent de racire! Acum baga rece din nou, dar parca nu ca acum ceva timp... :wallbanger: Inainte la oricare aerator degetele imi inghetau repede, acum trebuie sa fiu mai rabdator

Share this post


Link to post
Share on other sites

am si eu o buba cu AC porneste cand vrea el ,adIca dau comanda de porire se aud relee cupland dar nu si compresoru, ceva de genu am plecat cu ea am pornit AC, sa facut frig lam oprit,si dupaia nu a mai pornit intro pauza de 20 minute facute dupa ce am oprit compresoru , am lasat masina vro 2 ore si am pornito din nou si a pornit si compresoru fara sa umblu la nimica, ce parere aveti??

Edited by kinderu56

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vin si eu cu o probema... in urma unei busituri am fost nevoit sa golesc instalatia de freon. Azi am incarcat iar si surpriza cand dau pe ac se arde siguranta din panoul de la motor... Am schimbat vreo 5 sigurante... Da sa cupleze dar nu apuca pt ca se arde siguranta... Inainte a functionat ok. Sa fie de la senzorul de presiune? Am masurat pe el(are 3 fire) si da pe + si - 5v iar pe firul de senzor imi da tot 5v... Stie cineva care cum e treaba la nubira 1? Rog ceva explicatii sau macar pe cineva sa ma ajute... platesc cat face dar mi-e sila sa ma duc iar in service...

Edit: Poate sa fie oare de la freon? Am incarcat la un robotel d-ala atotstiutor... s-a facut tacam complet: golire, verificare, vidare etc...

Edited by sorin1983

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vezi in urma acelei busituri sa nu se fi pilit izolatia de la plusul ce alimenteaza ambreiajul compresorului. Sau chiar scurt in bobina acestui ambreiaj.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lovitura a fost in stanga si nu a ajuns la compresor... De fapt nici radiatorul nu a fost afectat...

Alte simptome(mi-am adus aminte).... Schimb siguranta, releul(parca cu cel de faruri), pun mufa de la senzorul de presiune(are trei fire in triunghi si se afla sub furtunul de la admisie aer), scot mufa de la compresor si pun aparatul de masura pe fire. Se da la cheie, se da pe tr2 aeroterma, se apasa butonul ac, se vede un zvac pe aparatul de masura si crapa siguranta... Daca scot mufa de la senzorul de presiune(sau ce mama naibii o fi ala) nu mai porneste nimic repetand secventele de mai sus... Nu da comanda practic.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...