Jump to content

Geo_ZGA

Membru
  • Content Count

    1867
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    245

Everything posted by Geo_ZGA

  1. Vezi printre ultimile poze ale mele, de la Jimny... nu seamana locatia? :))
  2. Mi-am facut putin timp sa termin pusul mochetei pe cutie.
  3. Prin parcari, prin fata blocului... unde avem loc, noroc ca sunt inalte masinile si e loc destul 🙂
  4. Tre sa o mascarim si pe a ta nitel pe dedesupt... vad urme ruginii la suportul bratului spate 🙂
  5. E la capitolul "merge si asa" 😄 E cat de cat dreapta, cu capacul inchis nu se observa nimic... m-a mai ridicat stp-ul putin, ar fi trebuit 1cm mai jos ca sa fie la linie cu bancheta rabatata, dar e ok si asa.
  6. Nu e din fabrica, e pusa de mine "aftermarket" (aliexpress). Sambata am montat scuturile, ieri am facut tamplarie... STP pe podeaua portbagajului si cutie pt diverse (am aruncat polistirenul original si au intrat cricul, coarba, compresor, sufa, trusa de prim ajutor, triunghiuri etc). Trebuie sa mai iau niste adeziv pt mocheta si sa termin cu ea.
  7. Da, am luat ceva asemanator de la noi 🙂 Aseara la intalnire, mi-am facut de lucru. Cielo e viu! Cielo traiesti in Jimny acum, prin claxoanele Bosch :))
  8. Mai rigida si ar mai creste unghiurile de atac si degajare. Dar pe astea le are oricum mari... da, in principiu nu cred ca o mai inalt. Azi am mai pus cateva chinezarii. Protectie interior capota (cica ar mai estompa din sunetul motorului, galagios de felul lui), "dopuri" incuietori usa (magnetice, sunt doar cu rol estetic), cheder protectie margine usa si o cotiera la sofer. Unde evident ca "measure 0, cut twice", am gresit-o. Am pus cotiera prea sus si mi-am dat seama tarziu, acum urmeaza sa caut un peticel simpatic pe care sa-l pun unde a ramas textilul taiat. Cotiera in sine e ok, mergea 1cm mai lata, dar e ok si asa.
  9. Stiu, dar eu nu vreau roti mai mari :)) Adica na, as vrea... dar as vrea sa se si miste masina din loc cu ele. In concluzie 215/75 raman.
  10. Am pus deja cu 1cm in plus la diametru, deci o inaltare de 0,5cm :)) Ar mai exista varianta si mai mare, 235/75/15... dar consumul sare in sus, demarajul si viteza maxima scad mult. Si nu am vrut sa ii stric comportamentul pe asfalt, si asa slabut.
  11. Din ce stiu, nu sunt probleme cu cardanul. Probleme apar la unghiul puntii fata, barile panhard, furtunele de frana si de vacuum... si care se rezolva cu un kit complet (si scump). Dar fiind vorba doar de inaltarea caroseriei, sunt in dubii daca are vreo utilitate sau nu.
  12. Protectia din fabrica era deficitara... teroson doar partial, unele portiuni aveau doar vopsea, lipsa carenaje (avea niste bucatele micute pe fata). Sunt inca in dubii cu suspensia. Am zis initial ca o schimb cu +5cm, dar am realizat ca as inalta doar caroseria... puntile ramanand tot la inaltimea standard. Pe de-o parte as vrea putin mai inalta si o idee mai rigida (f moale cea originala), pe de alta parte nu as da 3-4-5000 lei aiurea.
  13. Ieri s-a intamplat operatiunea "antirugina"... antifon, ceara, dopuri la sasiu si aparatori din plastic in aripi. Au mai ajuns si 4 scuturi, dar cum am terminat treaba ieri pe la ora 20... nu a mai fost timp de ele.
  14. Raspunsul se refera la cel Opel pe care l-ai mentionat. Este G11 si eu nu l-as folosi. Nu stiu ce puneau pe Nubira 1, dar eu cand am luat Cielo nou in 2006 avea antigel G12 (roz). Cu G12 a mers toata viata lui.
  15. Ramane de vazut in timp, abia astept o iesire in offroad 🙂 Parerile pe net sunt bune, se pare ca se comporta f bine pe asfalt si destul de bine pe offroad. Ideea e ca, cu cat sunt mai agresive anvelopele, cu atat sunt mai slabe pe asfalt... si eu merg 90% pe asfalt. Iar BFG nu mi-am permis, costau inca 50% in plus. La echilibrare nu au fost probleme, au luat 15-30gr. Fata de alte anvelope AT (mai ieftine, mai slabute calitativ), care nu prea se echilibreaza bine.
  16. E G11. Culoarea e irelevanta in prezent, exista si verde, si roz, si mov... Ai radiator si chiulasa din aluminiu, G12 este indicat.
  17. Azi au venit anvelopele noi, asa ca m-am si grabit sa le montez. Toyo AT3 215/75/15, o idee mai mari, fabricatie final de 2023. Iar in weekend am "marcat-o" si pe asta, 7th Panzer Division.
  18. Vand 4 Dunlop Grandtrek AT20, 195/80r15. Anvelopele au o luna si 1500km, sunt ca noi. Vor fi date jos de pe jante in cateva zile, cand imi ajung anvelopele noi. Pret 1500 lei toate 4. Pe net cel mai mic pret e peste 2000 lei Se pot ridica din Bucuresti. Trimit si prin curier cu plata in avans si transportul la cumparator
  19. Ieri am iesit pe o zona ww2, f dificila din cauza lastarisului care a crescut haotic. Din pacate fara mari descoperiri...
  20. Dauna totala... economica. Masina poate fi reparata (asiguratorul ofera o suma) si poate circula in continuare.
  21. In mod ciudat, pe Pinin am unele de cativa ani buni, 4-5... iar pe Epica de vreo 3, nu s-a ars nici unul. Poate si pentru ca sunt folosite relativ putin, comparativ cu unele de far, de exemplu. Oricum, e mai ok cu Osram, am pus pe pozitii la Epica si sunt f ok, destul de puternice. Probabil duminica o sa reusesc sa il schimb la Jimny.
  22. Becul ei original e f chior, mai e si unul singur... am preferat sa iau Osram, decat chinezarii ieftine care sa crape rapid (tre sa dau bara jos ca sa schimb becul). Cand o sa pun roof rack, o sa pun si un proiector sus, pt mers inapoi.
  23. Am mai adaugat un maruntis, cheie briceag (aliexpress, desigur). Si leduri pt marsalier, o sa vad cand le montez daca da eroare in bord sau nu. Daca da, va trebui sa iau si rezistenta pt el (el, adica 1, ca atat au pus japonezii)
  24. Sunt 3 suruburi... lateralele le ocup cu suportii de pahare/scrumiere si mai ramane unul pe centru, de care nu stiu ce as putea prinde.
 

×
×
  • Create New...