Jump to content

varais

Membru
 • Content Count

  253
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

1 Follower

About varais

 • Rank
  Forumist
 • Birthday 08/04/1976

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.fotopro.webgarden.ro
 • Gender
  Male
 • Yahoo
  varais2001

Profile Information

 • Location
  Bucuresti
 • Din
  Bucuresti
 • Auto
  Daewoo / VW
 • Model
  Nubira II / Passat
 • An
  2004 / 2013
 • Nr. Inmatr.
  B-08-NGM / B-40-VRM

Recent Profile Visitors

2301 profile views
 1. varais

  PASSY

  @Dj_Dark ma vıı ? Sa stıu ce fac.
 2. varais

  PASSY

  @florinellll vino cu el joi și rezolvam.
 3. varais

  PASSY

  @Geo_ZGA exact aciditatea uleiului. Teoria este multă și am studiat ceva. Pe scurt așa tot ce înseamnă ulei auto are un TBN ( Total Base Number) adică indice de bazicitate sau pe românește capacitatea uleiului de neutraliza acizii ce se formează în motor in urma proceselor de ardere , intre 6.5 și 8.6. Și totodată mai are și indice TAN ( indice de aciditate bineînțeles) intre 1.5 și chiar 2.8. Ei acum in timpul funcționării TBN scade și TAN creste. In momentul in care cele două se egalează e timpul sa înlocuim uleiul pentru că altfel devine el însuși acid , formează sludge cu timpul și începe să muște din metal. Cum nu am scule pentru a determina TBN/TAN cea mai simpla soluție o reprezintă simplul test de PH. Daca timp de 10000 km PH-ul rămâne neutru atunci am ales un ulei bun.
 4. varais

  PASSY

  181400 km. Test de PH =7= neutru. Sa vedem cat rămâne așa.
 5. varais

  PASSY

  @Dj Dark Uleiul ăla este un hidrocracat de foarte buna calitate. Importatorul parcă este Lubexpert. Au o eticheta pe ele . Nu contează de unde îl iei ieftin sa fie. 5w30 văd că e făcut în Franța. Și eu sunt curios sa vad cum arată după 1000 km. Chiar mă duc să îmi iau o tubulara ceva pt filtru și pe ăla vreau să îl pipăi, gust, miros, inspectez.
 6. varais

  PASSY

  181140 KM Schimb de ulei Mobil 1 ESP 5W30 507 si filtre Purflux. Cam asa arata filtrele dupa 9000 km cu Castrol si Rompetrol .
 7. varais

  PASSY

  Ne pregătim !
 8. varais

  Nubira II CDX 1,6

  109 000 km -ITP (de treaba asta uitasem) A trecut și de data asta cu ceva noxe pe GPL. Nu am avut timp sa trec pentru un reglaj. Surpriza plăcută - dezechilibru frana fata 2%. Surpriza neplăcută - frana de mana dreapta spate eficienta 15%. Nubi asta e mai rău că nevasta. Tot timpul găsește motive sa fie gâdilată !
 9. varais

  PASSY

  Nisip, pietricele, pietre, cărămizi, bolovani toate pe drumurile patriei. Una din ele a dus la următoarea achiziție. Ne vedem joi să îmi testez talentul la folosit bidineaua.
 10. varais

  Nubira II CDX 1,6

  109 000 km. Trebuie sa reiau povestea cu ceva timp in urma. După ce am schimbat rulmenții cam la o săptămână am schimbat basculele cu totul. Am schimbat și butonul pentru degivrare. Astăzi am schimbat parbrizul și am comandat amortizoarele de la haion.Pacat că nu pot incarca fiulmuletul .
 11. varais

  Cele 2 Bmw-Uri

  Și ca fapt divers la Nubira la prima revizie de 1000 km s-au schimbat bineînțeles amortizoarele.
 12. varais

  Nubira II CDX 1,6

  SKF am comandat și eu astăzi. Mâine seară va fi gata.
 13. varais

  Nubira II CDX 1,6

  Offff Nubi iar cere atentie. De data asta rulmenti fata . Am schimbat la un moment dat parca pe la 70 000 km. Au tinut pana la 107 000. Cam putin. Daca aveti o idee ce marca ar merita sa pun acum nu va sfiiti cu o parere. Si sa nu uit ca mai are o duda. Nu se mai deschid toate usile din cheie. Se descide doar usa de la sofer. Daca deschizi larg portiera fata de la sofer face contact si se deschid si celelalte. Este intrerupt firul exact la radordul flexibil dintre portiera si caroserie. Poate il conving pe Dj sa incercam o reparatie pentru ca el e artist la fire impletitosudatoletconizate.
 14. Salut stiu ca e cam tarziu dar cam asa se aud rulmentii mei la Nubira in momentul asta. Astazi duc masina la service. Tu cum ai rezolvat?
 15. varais

  PASSY

  Lasă mă că predam torța celor mai tineri.
×