Jump to content

 

Photo
* * * * * 3 votes

Bec Rosu Baterie Aprins


  • Please log in to reply
619 replies to this topic

#501 Myg

Myg

    Forumist

  • Membru
  • 279 posts
  • Din:Arad
  • Auto:Chevrolet
  • Model:Aveo 1.2 sedan
  • An:2008
  • Nr. Inmatr.:definitiv

Posted 20 February 2011 - 19:50

Bateria a fost inlocuita? Verifica bateria si incarcarea.

#502 mynimal

mynimal

    Forumist

  • Membru
  • 6 posts
  • Din:Bucuresti
  • Auto:Daewoo
  • Model:Cielo
  • An:2004
  • Nr. Inmatr.:BZ-05-ARZ

Posted 20 February 2011 - 20:23

Bateria a fost inlocuita? Verifica bateria si incarcarea.


Nu e problema cu bateria... Doar dupa ce a pornit impinsa a mers fara probleme... Cineva mi-a zis cum ca ar fi partea electrica de la contact de vina... Pana in punctul cand se aprind luminile acelea rosii in bord e totul bine si frumos... Dupa se comporta ca si cum ai scoate cheia cand vrei sa o pornesti... Totul a aparut de cand a facut cd playerul faza... Daca e motorul oprit si las contactul la punctul dinainte de pornire merge cd playerul...:-?? Deci ori contactul, ori siguranta, ori vreun scurt... Maine voi incerca sa schimb contactul... Sper sa mearga...

#503 Myg

Myg

    Forumist

  • Membru
  • 279 posts
  • Din:Arad
  • Auto:Chevrolet
  • Model:Aveo 1.2 sedan
  • An:2008
  • Nr. Inmatr.:definitiv

Posted 20 February 2011 - 20:34

In mod normal, o defectiune pe partea electrica,se identifica de la unul din cele doua capete:sursa-consumator,depinde din care capat alegi sa incep.

#504 Dj_Dark

Dj_Dark

    Forumist

  • Membru
  • 4,531 posts
  • Din:Bucuresti, Rosiori
  • Auto:Daewoo
  • Model:Espero 1.5 dohc GLX
  • An:1996
  • Nr. Inmatr.:TR-07-LIN

Posted 21 February 2011 - 09:55

In 26 de pagini de topic exista si rezolvarea. Spor la citit.

PS Te-a indrumat bine respectivul.

#505 mynimal

mynimal

    Forumist

  • Membru
  • 6 posts
  • Din:Bucuresti
  • Auto:Daewoo
  • Model:Cielo
  • An:2004
  • Nr. Inmatr.:BZ-05-ARZ

Posted 21 February 2011 - 15:26

Da :) Am schimbat partea electrica a contactului... S-a rezolvat..

Edited by EM!L, 22 February 2011 - 12:17.
Nu mai cita INTEGRAL mesajul anterior! Folosešte AddReply sau FastReply din partea de jos a paginii!


#506 Dj_Dark

Dj_Dark

    Forumist

  • Membru
  • 4,531 posts
  • Din:Bucuresti, Rosiori
  • Auto:Daewoo
  • Model:Espero 1.5 dohc GLX
  • An:1996
  • Nr. Inmatr.:TR-07-LIN

Posted 09 March 2011 - 09:40

Pentru Costi.
Ti-am zis ca acel condensator de 1 farad este prea mic pentru ce ai tu pe masina. Recomand unul mai mare sa nu patesti la fel.

PS Bateria aia a ta trebuie schimbata de asemenea daca nu a fost in stare sa te tina nici macar o jumatate de ora cu motor pornit si faruri.

PS Aici trebuia postat ;)

Edited by Dj_Dark, 09 March 2011 - 09:40.


#507 KISS 74

KISS 74

    Forumist

  • Membru
  • 12 posts
  • Din:SLATINA
  • Auto:DAEWOO
  • Model:CIELO
  • An:2004

Posted 12 March 2011 - 20:48

Salut.Am o problema la sistemul de incarcare care se manifesta in felul urmator:la relantiu pilpiie luminile(iluminare bord,faruri ,consola centrala).Am verificat bornele bateriei si erau in regula am verificat tensiunea bateriei cu motorul oprit cu multimetrul electronic si indica o tensiune de 12,68 V .Cu motorul pornit tensiunea la borne are valoarea de 15,2 14,9 14,7 15,1 deci este oscilanta.La turatie aceasta scade la cca.14,7 14,6 14,9 tot oscilant.Cu consumatori adica faruri,proiectoare,aeroterma valoarea tensiunii este de 15 14,8 14,6 14,9 tot la fel oscilant.Precizez ca am un Cielo EXE din 2004.Daca ma puteti ajuta cu un raspuns referitor la ce ar putea fi defect v-as ramane recunoscator.Multumesc.

#508 cris06

cris06

    Forumist

  • Membru
  • 1,254 posts
  • Din:Iasi
  • Auto:Daewoo
  • Model:Cielo Exe Plus E3, GPL BRC 24-11
  • An:2006
  • Nr. Inmatr.:IS.06.---

Posted 12 March 2011 - 22:40

Cand ai faruri aprinse, climatizare pornita, dezaburire luneta, proiectoare etc. pune mana pe cablul dintre borna minus si caroserie. Defapt, atinge-l. Totusi, martorii din bord "baterie" si "brake" se aprind?

#509 KISS 74

KISS 74

    Forumist

  • Membru
  • 12 posts
  • Din:SLATINA
  • Auto:DAEWOO
  • Model:CIELO
  • An:2004

Posted 13 March 2011 - 11:23

Martorii din bord brake si cel de incarcare baterie nu se aprind in timpul mersului atit relantiu cit si turatie.La bornele bateriei nu am pus mina sa vad daca se simte caldura.Am sa incerc sa vad daca sunt calde.

#510 zerotreizerosase

zerotreizerosase

    Forumist

  • Membru
  • 11 posts
  • Din:Constanta
  • Auto:Daewoo
  • Model:Cielo
  • An:1996

Posted 13 April 2011 - 22:18

Salut.Am o problema la sistemul de incarcare care se manifesta in felul urmator:la relantiu pilpiie luminile(iluminare bord,faruri ,consola centrala).Am verificat bornele bateriei si erau in regula am verificat tensiunea bateriei cu motorul oprit cu multimetrul electronic si indica o tensiune de 12,68 V .Cu motorul pornit tensiunea la borne are valoarea de 15,2 14,9 14,7 15,1 deci este oscilanta.La turatie aceasta scade la cca.14,7 14,6 14,9 tot oscilant.Cu consumatori adica faruri,proiectoare,aeroterma valoarea tensiunii este de 15 14,8 14,6 14,9 tot la fel oscilant.Precizez ca am un Cielo EXE din 2004.Daca ma puteti ajuta cu un raspuns referitor la ce ar putea fi defect v-as ramane recunoscator.Multumesc.


acceasi problema am avut-o si eu. luminile imi palpaiau, becul nu se aprindea in bord sa imi arate probleme cu incarcarea. Am plecat frumusel la un rum de bucuresti iar la intoarcere pe autostrada, hop s-au aprins becurile. Dupa 2 minute de soc avute m-am gandit sa masor incarcarea (imi era frica sa nu raman in drum). Cand ce sa vezi: imi incarca prea mult, respectiv 15,4. Ajung acasa, intreb in stanga si in dreapta si toata lumea imi da raspunsul pe care il credeam si eu: regulatorul de tensiune. Comand unul, pe neoriginal bineinteles ca atat ma duce mintea, il montez pe masina si stupoare: becurile in continuare aprinse , incarcare prea mare. Rezolv problema prin demontarea alternatorului, dau la schimb regulatorul si imi iau unul pe original. Montez, becurile in sfarsit stinse. Buna investitie imi zic. La o saptamana dupa ghici ce? Becurile iarasi aprinse (ca sa evit intrebarile ulterioare puntea de diode am masurat-o si e in regula). Aveam pe undeva aruncat un alt alternator cu statorul bulit. Am demontat si puntea de diode de pe acela si am pus pe al meu. Becurile in continuare aprinse. Iar cand tocmai ce ma pregateam sa comand un alternator nou nout cineva vine cu ideea ca s-ar putea sa fie din vina bateriei , sa aiba unul dintre elementi in scurt. De 2 zile am schimbat-o cu bateria unui prieten si ghici ce? Becurile nu se mai aprind. Sunt inca in probe sa vad daca imi iau sau nu baterie. Dar am sa mai revin cu posturi sa va anunt daca totul este ok. Si poate gasim si un electrician pe aici sa ne explice de ce atunci cand ai avea un element bulit alternatorul baga ca nebunul ( la mecanica ma pricep, dar electrica nu mia placut niciodata). Asa ca din ce zici tu s-a putea sa ai aceeasi problema. Incearca si asta. Asa ca dupa ceam dat 150 de ron pe un regulator, daca asta e problema am ramas si cu unul sh de schimb. Sa ne auzim numai de bine si drumuri cat mai multe.

#511 tolin

tolin

    Le Maitre

  • Gold Member
  • 13,294 posts
  • Din:Brasov
  • Auto:Chevrolet
  • Model:Kalos HB5U-1150cc
  • An:2005
  • Nr. Inmatr.:tipic

Posted 13 April 2011 - 22:47

Ai masurat bateria veche dupa ce ai scos-o de pe masina ? Nu cred ca aveai un element in scurt, ci s-a intrerupt o legatura dintre elementi, motiv pentru care alternatorul a mai scapat de sarcina si debita o tensiune mai mare si un curent mai mic, parerea mea.

#512 madkat

madkat

    Forumist

  • Membru
  • 2,314 posts
  • Din:Bucuresti
  • Auto:Alfa Romeo / VW
  • Model:156 2.5 V6 / Bora TDI
  • An:1999 / 2001

Posted 14 April 2011 - 07:45

Chestie 100% corecta - patita de mine pe Dacie cu releu electronic de incarcare. Dupa ce am schimbat mai mult de 3 bucati (numarul mediu de incercari sa nimeresti unul bun) am imprumutat o baterie stiuta ca fiind buna, si, vezi minune, incarca bine si releul "vechi".

#513 zerotreizerosase

zerotreizerosase

    Forumist

  • Membru
  • 11 posts
  • Din:Constanta
  • Auto:Daewoo
  • Model:Cielo
  • An:1996

Posted 14 April 2011 - 11:55

nu am masurat bateria. oricum am scris acest post pentru ca nu am gasit nimic scris pana acum despre probleme de incarcare prea mare din cauza bateriei. Nici azi vad ca nu a mai facut nici o figura. Am dat o masurare generala : 14,4 fara consumatori si 13,9-14,1 cu tot ce inseamna consumatori: faza lunga, proiectoare, stopuri ceata , ventilatie data maxim + AC si nu zice nimic alternatorul. Si app: are cineva idee unde as putea si eu prin zona constantei sa imi duc rotorul de la el? Am avut o perie care mi-a mancat cam jumatate din materialul de pe rotor unde calca periile. Si rotor nou nu gasesc sa iau.

#514 zerotreizerosase

zerotreizerosase

    Forumist

  • Membru
  • 11 posts
  • Din:Constanta
  • Auto:Daewoo
  • Model:Cielo
  • An:1996

Posted 15 April 2011 - 18:32

cu siguranta pot spune ca a fost bateria dupa 3 zile de teste. azi mi-a venit si cea noua : varta black 56 Ah.

#515 eugen_pustiu

eugen_pustiu

    Forumist

  • Membru
  • 74 posts
  • Din:bucuresti
  • Auto:Daewoo
  • Model:Nubira 1
  • An:1999
  • Nr. Inmatr.:b18uas

Posted 08 May 2011 - 21:39

Salutare !La nubira mea azi am ramas fara baterie.Am parcat apoi cand sa plec dupa 1 ora si ceva nu mi s-a mai aprins becul la baterie cand am pus contactul.Am plecat asa dar a ramas aprins si becul la Abs.Dupa 10 km am ramas fara baterie .Am oprit consumatorii si am reusit sa ajung acasa.Intrebari:de ce nu s-a aprins becul la baterie,de ce a ramas becul la abs aprins si care poate fi problema?Am citit tot topicul dedicat problemei dar am vazut ca unora le ramane aprins becul la frana.Daca tot dau jos alternatorul o sa i schimb si rulmentii ca sa nu mai am probleme pe viitor.Deoarece ploua,mentionez ca am cam trecut prin balti cam mari...sa fie de la asta??sa stiu sa nu mai spal motorul.

Edited by eugen_pustiu, 08 May 2011 - 21:41.


#516 eugen_pustiu

eugen_pustiu

    Forumist

  • Membru
  • 74 posts
  • Din:bucuresti
  • Auto:Daewoo
  • Model:Nubira 1
  • An:1999
  • Nr. Inmatr.:b18uas

Posted 10 May 2011 - 20:32

Mda.Azi cand sa montez alt alternator am zis sa pornesc sa duc masina in spatele blocului.Surpriza!Becul la baterie se aprinde pornesc se stinge imediat.Pun aparatul de masura:la relanti 13.9 si in turatie 14,2.Dau drumul la caldura,stergatoare si lumini si 13,7 in turatie.Nu am mai schimbat alternatorul mergand pe premiza"mai merge"deoarece imi trecuse cheful.Acum sper sa fi fost de la baltile prin care am trecut si sa nu ma lase pe undeva mai departe.

Edited by Salex, 10 May 2011 - 21:16.


#517 eugen_pustiu

eugen_pustiu

    Forumist

  • Membru
  • 74 posts
  • Din:bucuresti
  • Auto:Daewoo
  • Model:Nubira 1
  • An:1999
  • Nr. Inmatr.:b18uas

Posted 15 May 2011 - 12:18

Am gasit unde este problema.Ieri mi a facut din nou,nu se mai aprindea becul la baterie.Am tras de firul de alimentare la alternator si s-a aprins dar slab.Am mai miscat de el si acum se vede mai bine.Am citit pe forum si dl Ovi jer ne sfatuia sa schimbam firele de alimentare ceea ce o sa si fac.Ii pun niste cablu de la aparatul de sudura cu papuci cositoriti.Bafta!

Edited by VAXXi, 15 May 2011 - 19:39.
Nu mai cita mesajul anterior, foloseste ADD REPLY!


#518 ovi_jer

ovi_jer

    BARON LOCAL

  • Super Moderatori
  • 7,090 posts
  • Din:Rm Valcea
  • Auto:Daewoo
  • Model:VF69Z
  • An:1999

Posted 15 May 2011 - 21:56

Martorul se aprinde pe circuitul releului de incarcare din alternator.Scoate mufa din alternator si da cu spray de contacte.
Cablurile le inlocuiesti daca ai pierderi mari de tensiune la bornele bateriei cu consumatori mari(multi).

#519 eugen_pustiu

eugen_pustiu

    Forumist

  • Membru
  • 74 posts
  • Din:bucuresti
  • Auto:Daewoo
  • Model:Nubira 1
  • An:1999
  • Nr. Inmatr.:b18uas

Posted 26 May 2011 - 19:02

Martorul se aprinde pe circuitul releului de incarcare din alternator.Scoate mufa din alternator si da cu spray de contacte.
Cablurile le inlocuiesti daca ai pierderi mari de tensiune la bornele bateriei cu consumatori mari(multi).


Am rezolvat problema.Ba mergea,ba nu mergea,cand porneam trebuia sa accelerez putin sa se stinga becul pana cand iar nu s a mai aprins becul la baterie si nu mai incarca iar.In final dupa 80 km de mers pe baterie am ajuns acasa si am vrut sa l schimb.Cand sa pornesc cu cabluri am vazut ca iar se aprinde becul si dupaia incarca.Am schimbat alternatorul .Acum se stinge "la sfert".Multumesc pentru sfaturi.

#520 vmari24

vmari24

    Forumist

  • Membru
  • 4 posts
  • Din:Craiova
  • Auto:Daewoo
  • Model:Cielo
  • An:1998

Posted 28 June 2011 - 20:16

Va salut !
Am un cielo din 98, am luat masina sh acu 2 luni asa ca nu stiu multe detalii tehnice despre ea, va rog sa ma ajutati si pe mine. Masina a mers perfect, pana azi cand a aparut o problema cu martorul rosu de la beterie. Acesta sta aprins cand opresc motorul si scot contactul. Cand pun contactul se stinge martorul dar nu se mai aprinde, mentionez ca nici martorul brake nu se mai aprinde(insa daca trag frana de mana se aprinde). Deci cand pun contactul se aprind doar marotorul de la motor si cel de ulei, dupa care se sting asa cum este normal, opresc motorul, scot contactul si se aprinde martorul de la baterie.
Care ar putea fi problema?
Multumesc anticipat




1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users


    Bing (1)