Jump to content
Sign in to follow this  
VAXXi

Adio Taxei Lui Mazare

Recommended Posts

Instanţa a dat câştig de cauză Prefecturii Constanţa în procesul intentat în 2005 Consiliului Local Municipal pentru taxele şi impozitele locale. Un număr de 16 biruri, printre care şi faimoasele taxe de protecţie şi de intrare în staţiunea Mamaia, au fost declarate ilegale de secţia Contencios administrativ a Tribunalului Constanţa. Hotărârea CLM a fost anulată joi, cu tot cu taxele sale speciale născocite de primarul Radu Mazăre şi ai lui consilieri.

 

http://www.gandul.info/2006-01-21/actual/taxele

Share this post


Link to post

:drinkers: Radu, m-a za, radu, m-a za radu m-a zarit si-mi blocheaza, si-mi blocheaza roata la Oltcit

 

:lavolan: acu sa vezi trafic la mamaia

Share this post


Link to post

O sa fie traficul mai descongestionat, anii trecutii faceai 1 metru / ora, asta pana la bariere dupa aia era bine, pana aproape de prima trecere de pietoni :) ). Ce bine ca a scos taxa leguma.

Share this post


Link to post

sunt curios cum reactiona domnul videanu cu bouvigneta lui, daca isi mentinea parerea, la aflarea acestei vesti.

Share this post


Link to post

Sunt curios daca anul asta o sa mai putem parca in aceeasi siguranta si in cazul meu, plimbari pe la 2-3 noaptea prin mamaia pe jos la fel, in siguranta :)

 

Cu taxa de protectie chiar nu sunt de accord insa cu intrararea in mamaia... o sa vedem ce va fi la vara :->

Share this post


Link to post

Don Mazare a comentat ca din cauza asta, n-or sa mai fie gardieni publici la fiecare intersesctie si n-or sa mai ude spatiul verde.

Share this post


Link to post

:) eu nu inteleg, in constanta nu se platesc impozite, taxe?

cum sa nu fie bani pentru udatura si militieni..

Share this post


Link to post

Sa nu uitam ca domnul mazarica o data cu impozitul pe care-l trimite prin posta, trimite si o scrisoare prin care isi cere scuze de impozitul mare, dar nu are ce face din cauza aliantei D.A., deci ne putem astepta la politie minus in mamaia, sau deloc, numai asa poate poate se va plange lumea si se va pune iar taxa din mamaia. Oricum banii aia tot lu mazarica ii intra in buzunar. Vedeal-as...*******.........*******......*******

Share this post


Link to post

Pai, bani nu o sa mai fie ca de unde atata?!?! vilute, masinute, etc, etc. cum sa mai ajunga pentru gardieni si udat de flori?!

 

:o fftopic: cu udatu' n-ar fi problema daca pretul la bere va fi decent!!! :P

Share this post


Link to post

Degeaba va bucurati ca de anul asta toate plajele vor fii particulare asa ca la 10RON metrul patrat mai bine stau acasa...

Share this post


Link to post
Sunt curios daca anul asta o sa mai putem parca in aceeasi siguranta si in cazul meu, plimbari pe la 2-3 noaptea prin mamaia pe jos la fel, in siguranta :)

 

 

Ce legatura are cu parcarea? Oricum dupa ce ca plateam taxa M. mi se luau si bani pe parcare cu plata. Si acum leguma are tupeu sa zica ca nu vor mai fi bani pentru gardieni si udat spatiul verde ca si cum hotelurile si turismul in sine nu sunt un aducator de bani ci, din contra, o povara pentru bugetul primariei Constanta.

Trebuia sa isi mai traga niste bani atat indirect prin firmele care au ridicat dracoveniile alea cat si direct, din taxe.

Share this post


Link to post

Eu zic sa nu va agitati prea tare de pe acum in cazul taxei de intrare in Mamaia... Va fi sau nu va fi, vom vedea la vara... Si chiar de nu va fi, se va regasi bagata sub forma unei alte taxe... Chiar credeati ca ati scapat?!

Share this post


Link to post

Desi traiesc in Constanta, pot spune ca unele taxe erau folositoare, cel putin asa spunea Mazare si chiar se putea vedea cu ochiul liber: spre exemplu taxa de protectie care era platita de agentii economici (ca simplu cetatean nu ma afecta) - nu se mai plateste - rezultatul toate marile intersectii au fost deja invadate de cersetori sunt curios ce va fi la vara.

Eliminarea taxei de intrare in Mamaia, personal nici eu nu sunt de acord cu ea, probabil va readuce pe plaja mult doritii comercianti, superbronzati, care ne vor vinde la preturi de dumping piatra ponche, banane la 5000, namol de Techirghiol, concomitent cu ciordirea telefoanelor, mp3playerelor, portmoneelor lasate neglijent la vedere.

Ramane de vazut cum va fi.

Share this post


Link to post

Stai ca nu am inteles cum ii oprea bariera pe ciorditori?

Share this post


Link to post

Pai, simplu. Toate serviciile se securitate din statiune tre' platite din taxele locale ale constantenilor. Si cum majoritatea victimelor erau dintre turistii din tara (constantenii vin la plaja doar in slapi+slip+tricou) si atunci cine sa plateasca pentru siguranta turistilor daca nu ei insisi. Si asta nu-i tot. Si pentru gunoiul aruncat pe plaja tot de turisti cine sa plateasca? Sa nu mai zic de palmierii pe care turistii ii cara cu greu " in poze" la ei acasa. :D

Daca esti contrariat afla ca in Clujul lui Funar exista o taxa similara pentru non - rezidenti. Adeka daca parkezi langa parkmetru vei vedea ca cei care platesc sunt numai cei cu numere exceptand CJ (jmekeri) si asta de prin 1996, iar politia comunitara sta cu ochii pe ceas sa-ti puna octopoda pe janta. daca intrebi de unde discriminarea vine si raspunsul: "Vezi bey ca ai numar de fraier!!" Amenda-i blanda numai 5 milioane.  <img src= (">

La fel si Tg Mures unde dupa ce platesti taxa de parkare ti se spune :" Stiti ar fi bine sa nu o lasati aici ca v-o sparge careva, ca nu-i din judet?!"

Comentarii?

Edited by safari hunter

Share this post


Link to post

Da. Daca ati avea de ales ca si constanteni, sa nu mai aveti hoteluri si nenorocitii aia de turisti pe cap, ati face-o? Inteleg ca e o povara atat de mare incat nu stiti cum sa scapati de ei.

Share this post


Link to post
Stai ca nu am inteles cum ii oprea bariera pe ciorditori?

 

Plaja era impanzita de agenti de paza/ordine perpedes sau pe ATV-uri ;)

Nu stiu din ce fonduri se platesc salvamarii insa si ei erau la datorie asta vara, sunt curiosi in vara ce urmeaza ce va fi :)

 

Nu mai spun ca noi constantenii nu depindem de plaja din mamaia sau modern, exista si altele mult mai frumoase, curate si putin populate ;)

Share this post


Link to post

De aia pe ATV uri radeam si cu partea dorsala. O investie mai proasta nici ca se putea. Voi chiar credeti ca aia costa atatia bani? Va minte infractorul ala si voi il credeti.

Mamaia aduce o groaza de bani si locuri de munca incat sa nu fie necesara nici un fel de ingradire a liberei circulatii dar daca se fura in draci asa e, nu ajunge.

Share this post


Link to post

Fat-Frumos

Daca privesc din punctul tau de vedere, iti dau dreptate... Daca ai privi din punctul meu de vedere mi-ai da dreptate!

Edited by MCojo

Share this post


Link to post

Pai punctul meu de vedere este al unui fost constantean care ajunge de multe ori pe an in Constanta si e uimit de cate gogosi pot inghiti constantenii; nu e punctul de vedere al unui turist.l

Share this post


Link to post
...fost constantean... nu e punctul de vedere al unui turist...

 

putin :o fftopic:

In prima parte tu ai spus-o ai dreptate... in a doua e pe cat se poate de adevarat : esti turist!

Share this post


Link to post

Neah, turist as fi daca eu sau familia mea nu am avea nici un fel de interese imobiliare in orasul ala. Dar sa revenim ontopic, as putea sa fiu si turist iar asta nu ar schimba faptul ca ceea ce zice si face leguma tot infractiune se numeste.

Share this post


Link to post

@ Zmeule: Daca vii asa des in constanta nu cred ca nu poti face diferenta intre cum era inainte de mazare, cum era pe vremea lui mazare (cu taxe) si cum e acum (fara taxe).

Cand opresti la semafor te sfatuiesc sa ai usile incuiate si retrovizoarele reglate in asa fel incat sa poti vedea partile laterale ale masinii - just in case.

Explicatii mai detaliate despre cum functioneaza sistemul de protectie al turistilor, implicit al constantenilor, nu-ti pot da mai bine decat ti-a dat Safari_Hunter.

Unde se duc banii, cine asigura paza e o problema care ma afecteaza mai putin atata timp cat pot sa-mi las masina si lucrurile in siguranta, in oras sau in statiune si nu cred ca ma poti contrazice, chiar daca dai 20 lei pe an pentru a intra in mamaia cu masina. Iar daca chiar vrei sa nu platesti taxa pot sa-ti spun ca baietii de la bariere renunta sa-ti ia banii daca le arati o legitimatie frumos colorata si spui ca esti in control sau in misiune ...

Si nu uita ca, in sezon, constanta este singurul oras din tara care practic isi dubleaza populatia. Dar asta tine doar 2 luni maxim.

Edited by dreamlike

Share this post


Link to post

Eh, eu am mai spus-o. Va serveste gogosi pe tava si voi le ascultati. "Adica nu mai am de unde sa imi trag bani de la buget, banii ajung doar pentru licitatii cinstite? Las' ca ii invat eu minte si imi scot gardienii de pe strada! Sa vada ei cine-i sefu." De parca Constanta ar fi mosia lui personala. E genul razbunator si cu ambitie: "cum? se opune cineva? Trimit controale sa il fac sa taca". Chiar ati uitat episodul cu (,) curentul electric de acum cativa ani? Probabil ca atunci cand stai mult timp in cocina incepe sa ti se para normal mirosul.

Share this post


Link to post

Eu sunt in cta doar de cativa ani si nici macar nu l-am votat. Nu sunt de acord cu el, sunt convins ca face afaceri "pe la spate", dar din pacate nu avem alternativa si in oras chiar se vad imbunatatiri.

Fura, dom'le dar macar ne da si noua! > :)

Poate daca vii cu un program serios, cu o campanie facuta pe ce ai de gand cu orasul asta, nu sa ne spui cat a furat mazare cum au facut contracandidatii lui, vei avea votul meu. :) >-

Din pacate mafia e atat de mare incat nici bunul Dumezeu nu cred ca ar putea intra in politica fara un spate laaat, laaat de tot. 8-X

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...