Jump to content
Sign in to follow this  
Frankie_Carbone

Povestiri Din Trafic

Recommended Posts

@ DGT Pana la urma nu stiu de ce ma bag. E treaba lui ca primeste astfel de sfaturi, o face pe barba lui. Partea nasoala e atunci cand se apuca sa ceara disperat sfaturi in dreapta si stanga cu ce sa faca daca da de belea.

P.S. Daca nu a ajuns pana acum permisul, inseamna ca inca dosarul e in stadiu de cercetare. In plus comunicarea asta intracomunitara merge inca cam greoi dupa parerea mea.

Edited by zeneseu

Share this post


Link to post

Din pacate toate tarile din Europa de Est au vai mama lor de sistem informatic folosit de Politia Rutiera si in general orice amenda venita de afara este aruncata strict la cos.

Sa va zic de ce cred asta .

Am avut permisul suspendat in Bulgaria pt ( sau retinut sau cum se zice ) 90 zile ( pe buna dreptate pe baza legii 130 km.h in sat, adevarul e ca nu incepuse fizic satul dar trecusem de semn , irelevant acum ) si ma asteptam ca odata intors in Romania sa imi ajunga ( conform spuselor Bulgarilor la Udriste ).

Aveam pe cineva la Udriste care mi-a confirmat ca nici dupa 3 luni NU a ajuns permisul la ei, asadar dupa 3 luni l-am dat pierdut si mi-am facut altul.

 

Altadata in Ungaria mi-a dat amenda prin Consulat ( ca am mers cu ceata aprinsa, nu stiam legea asta atunci, mea culpa ) ( nu aveam permisul la mine, nu stiu unde era de vre-o 2 luni si ceva il tot cautam :P ) care cica va ajunge la Bucuresti la Consulat si imi va venii amenda acasa. Ghici ce, amenda canci !

 

Va amintesc ca pentru a inscrie Espero care l-am detinut a trebuit sa merg cu numere rosii !!! UN AN !!! pentru ca , desi cand am dus dosarul la Udriste ( masina fiind luata din Calarasi ) am dus si radierea dar NU s-a putut inscrie la Udriste pentru ca abia implementasera sistemul computerizat si la ei in baza de date NU aparea masina ca fiind radiata desii aveam radierea la dosat, fizic, negru pe alb, sau mai exact negru pe verde.

Si le-a trebuit 1 an celor de la Calarasi sa aiba si ei ordinatoare.

 

Europa de Est isi bazeaza siguranta pe zvonul din gura in gura , pe batranii care stau la geam toata ziua si stiu totul intotdeauna in nici un caz pe sisteme informatice din pacate si uite asa te plimbi prin Europa fara carnet si il declari pierdut ( cum a facut nepotul colegului ) si nu patesti nimic.

 

Afara ( in vest ) daca ai luat o poza pe camera cand intrii din nou in tara aia o sa te trezesti ( daca esti evident cu aceeasi masina ) ca te alearga garda pe autostrada.

 

revenind mai ontopic, de cand a dat frigul muuuulti bizoni cretini au reintrat in trafic, d-aia care chiar nu inteleg ca pe 6 metrii de strada incap 2 masini si nu numai una, d-aia care nu inteleg sa nu intre in intersectie daca nu au unde sa se duca, d-aia care te injura pe tine cand refuzi sa pleci de la semafor constient ca nu ai unde sa ajungi decat blocand intersectia. Referitor la astia mi-am facut un obicei, mai ales la intersectia de la Leul, daca sunt primul dau masina pe 2,5 benzi sa nu mai treaca nimeni de mine pana nu este evident ca avem unde sa avansam.

Si ce credeti, surprizsa, nu mai trec dar odata ce plec de pe loc, pe al 5-6 masini in spate tot se gasesc cretini ( pe care ii vezi in oglinda ) care la randul lor blocheaza intersectia.

Si cel mai misto este cand refuzi sa intrii in itnersectie ca sa nu o blochezi din respect pentru ala ce e perpendicular pe tine dar la randu-i el o blocheaza cu nonsalanta si te uiti ca boul la poarta nouia la el , cum de nu a prins logica unei intersectii neocupate cand tocmai a vazut cum se face ?

Share this post


Link to post

Dai masina pe 2.5 benzi? Ti-ai luat camion?

Vrei sa fi sectoristul din zona mea? Te rog.

Share this post


Link to post

Daca esti primul la semafor si ala din spate te tot impinge si insista sa intrii in intersectie cand clar nu ai cum sa si iesi din intersectie ( sa zicem ca esti pe banda 3 ) lasi fundul masinii pe juma din banda 3, usa din fata o sa ajunga cam pe banda 2 si ciupesti si putin din banda 1.

Evident este si o metoda de a iti face mesaj la spate daca se gaseste vre-un bizon mai bizon ca bizonii.

 

Sincer asta faceam candva, acum m-am saturat atat sa incerc sa ajut, sa incerc sa particip, sa incerc sa ii explic boului ca nu are sens sa avansez ca mai mult incurc incat il ignor si stau ca mortul pe loc pana am unde sa ma duc.

Ca in urma mea vad pe altii cum blocheaza... Dumnezeu cu mila.

Share this post


Link to post

Sincer, sper ca politia sa-si faca datoria. S-a umplut tara asta de "smecheri".

Sunt curios ce naiba o fi facut ala de l-a urmarit 3 km

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

La fel de plină e şi de "jmecheri" cu maşini foarte vechi (eventual înmatriculate cine ştie pe unde, probabil fără ITP-uri, RCA-uri) care conduc cu un tupeu de neam prost, ieşit din comun,  fără a ţine seama de cele mai elementare norme de bun simţ (că alea rutiere mă îndoiesc să le cunoască), pe ideea că nu-şi riscă nimeni "tabla" lovindu-le "cazanele". 

Share this post


Link to post

referitor la cele citite pe aici...am un mare respect pt. cei care se abtin sa se ,,bubuie" in intersectii...eu unul nu pot face asta..pur si simplu nu pot...nu fac o lista insa am 2 imbecili pocniti pina acum(sper sa isi fi invatat lectia) nu de alta dar nu vreau sa fac risipa de palme degeaba,sint constient ca se poate sa vina si clipa in care sa fac nanita prin intersectie...drumuri libere la toti  <img src= ">

Share this post


Link to post

Palme? Cum? Dar tu nu ai bata, lant, sabie, spray, pistol?

Share this post


Link to post

Întuneric, -7*C, asfalt acoperit de zăpadă ("făină") pe alocuri bătătorită, vânt ce aduce de pe margine zăpadă pe şosea... şi ca să fie tabloul complet...  

(04:20 - 04:30)

Share this post


Link to post

Citind posturile de aici (sfatul lui Madkat şi relatarea lui Dj_Dark privitoare la biciclişti/motociclişti), mi-am adus aminte de o întâmplare ce era să se sfârşească prost... pentru cel puţin una din părţile implicate.

O "tură" aproape de miezul nopţii, senin, trafic de weekend (~inexistent), undeva în zona asta. O "gaşcă" de scuterişti retardaţi ce tăiau cu cea mai mare nesimţire/inconştienţă curbele respective, pe coborâre, mergând cu viteză suficient de mare încât să se împrăştie bine pe asfalt, în cazul în care ar fi căzut... şi pentru ca tabloul să fie complet: cu farurile stinse. Nu mai vorbesc de "reflectorizante", de echipament sau măcar căşti de protecţie :mda:

Mă-ntreb ce-ar fi fost ca din sens opus (pe urcare, deci) să vină lansat cineva dornic de testat cauciucurile/suspensiile sau poate doar propriile "abilităţi de căţărător"..

Share this post


Link to post

Vin si eu cu o mica poveste din trafic.

 

Alalta-ieri pregatesc Vito ca pe la 11 noaptea sa pornesc la drum spre Romanica la Zalau, buun, zis si facut. Dupa planul facut, pornesc la drum, trec vama, opresc sa iau rovinieta si dai bataie in continuare. Odata ajuns in Oradea zic, o tai prin oras ca oricum la ora respectiva nu-i trafic si trec Orasul lejer unde, hop si prima surpriza, linga sediul Politiei (cine cunoaste) drum inchis (drum in lucru sau ceva de genul) si trebuia sa ocolesc acea zona unde, doar un singur indicator de ocolire am gasit sau cel putin atit am observat eu, dar pentru siguranta mea sa nu o dau in bilbiiala prin Oras, opresc linga taximetristi si intreb care-i varianta rapida pentru iesirea spre Cluj. baietii foarte amabili dau raspuns scurt: faci stinga, faci parcul si ai iesit, bune informatii m-au ajutat enorm, altfel avem sa ma invirt putin prin Oras. Ajuns la Alesd, fac stinga pe 1H spre Simleu Silvaniei, la un moment dat ajung din urma un autobuz care de-abia urca dealul si nu ma surprins deloc ca domnul sofer nu are tendinta de a merge putin spre dreapta sa-l pot depasi (drumul fiind destul de ingust) asadar am mers citiva km buni in treptele 1 si 2 pina am prins mometul si l-am depasit trecind glont pe linga el. Dupa citeva minunte de urcat in forta, hop o alta minune, un camion care de-abea o filfiia in urcare dar cu putin noroc a disparut din fata mea acesta facid stinga spre Marghita. Gata, de aici pot merge lejer (credeam eu) da ... drumul asa de rau ... ma bucuram cind puteam sa-i dau a 3 a pentru pentru unu-doua min. In fine, ajung in Zalau, imi rezolv treaba in vreo 30min. si pornesc inapoi, dar nu spre Simleu (stiind cum e drumul) ci spre CIucia, maaama, am dat din lac in put, aproximativ pe toata distanta dintre Zalau si Ciucea, drumul acoperit cu un pietris asemanator celui folosit la calea ferata, iarasi deplasare in treapta 1 si 2, pe tot acest traseu. :wallbanger: Unde mai punem ca cei de pe contra sens nu aveau nici un interes in a reduce viteza si auzeam cum imi suna tabla pe masina de la acel pietris cind treceau pe linga mine, dar asta e, n-au ei nici o treaba cu colegii din trafic.

In final ajung in Ciucea, fac dreapta spre Vama, ajung in Oradea unde o iau pe varianta (parerea mea, astia si-au batut joc de asfaltul turnat pe varianta) trec vama si directia casa, ajuns la ora doua si rupt de oboseala de drumurile din Romanica, dar asta e, incepind de acum imi voi face o lista cu drumurile proaste care in viitor sigur le voi evita. V-am plictisit? :D

Share this post


Link to post

Nu :) Unde sunt 2 benzi pe sens e usor. Altfel problema camionagiilor e aceeasi peste tot. Mai ales a camiobagiilor de suceava.

Exemplu de saptamana trecuta, mers noaptea: 100km pe drum cu o banda facuti in 1h jumatate, apoi 350km facuti in sub 2h 50min pe drum european cu 2 benzi.

Cred ca imi iau statie sa le spun de la obraz, nene, ne faceti de rusine.

Share this post


Link to post

Drumul e ingust, cu o singura banda pe sens dar nu asta ar fi problema, ci faptul ca fiecare trage foc la oala lui, nu vreau sa spun ca toti soferii sint la fel dar majoritatea nu au nimic in comun cu bunul simt si spiritul de colegialitate. Eu personal, de vrea cineva sa ma depaseasca ma trag frumos cit mai pe dreapta sa aibe vizibilitate si reduc viteza daca este cazul, dau semnalizare dreapta si il las sa treaca, sau ii dau sumnal stinga in scopul de al avertiza sa nu intre in depasire. Si acum, ca si alta data, am observat o chestie zic eu iritanta, exista acea specie rara numita Loganari care parca ar fi trasi la indigo, n-au nici o treba in ati multumi daca-i ajuti intr-o depasire, n-au nici un interes in a te ajuta intr-o depasite ... ei merg si gata, o fi ingimfare? o fi prostia omeneasca? or fi ambele? :-? nu stiu.

Inr-adevar, intinlesc si am intinlit foarte multi colegi de trafic cu care e o placere sa mergi la drum dar, din pacate, ii memorez repede pe cei mai putin sau deloc prietenosi in trafic.

Share this post


Link to post

Dar cand unu merge pe mijlocul drumului cu doua benzi pe sens, vrei sa-l depasesti si taranu acceleraza ce mai zici? In gandul lui (avea Megane II Sedan) cred ca zicea cum sa ma depaseasca pe mine saracu asta care are Cielo? Stai ca ii arat eu acum.

Edited by George_Paraschiv
  • Like 1

Share this post


Link to post

Am avut si eu ieri o intamplare oarecum haiosa. Mergeam dinspre iasi spre bacau, si la iesire din iasi cam dupa metro vad un mcv cu girofarul (sirena nu era pornita) aprins in spatele meu(ma gandeam ca ma prinsese cu viteza). Trec pe banda 1 si vad ca mcv-ul ma depaseste (am scapat imi zic  <img src= /"> ). Si vazand ca politia incepe sa-i dea viteza ma pun si eu sa-i dau si stau in spatele lor vreo 15 min (ei mergeau cam cu 110 in localiatati eu cu 100). Vazand ca ii urmaresc se opresc deodata pe banda 2(daca aveam banda 1 libera nu ma mai opream) se dau jos din masina si imi bat in geam intrebandu-ma "de ce ii urmaresc, si ce-ar fi daca mi-ar lua carnetul avand in vedere ca mergeam cu 100 in localitate". I-am zis "da ce, e ilegal sa stai in spatele masinii de politie :tongue: ". M-au facut nesimtit si au plecat.

Edited by vieri

Share this post


Link to post

Fara suparare , dar eu iti luam carnetul. Cred ca aveau treaba si se grabeau de ai scapat.

Share this post


Link to post

Da stiu. Nu a fost tocmai legal si nici moral ce am facut , dar spune-mi si mie te rog pe ce motiv imi luai carnetul(si nu numai motivul dar si motivarea legala.)

Share this post


Link to post

Ca sa le acorzi prioritate, trebuie sa aiba si sirena in functiune, nu numai girofarurile.

Ca sa te opeasca, trebuie sa iti faca semn, nu sa se opreasca in fata ta.

Ca sa iti dea amenda de viteza, trebuie sa te prinda cu aparatul radar.

 

Bine, multi fac pe ei de frica atunci cand vad girofarurile.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Pai cum pentru ce? Pentru viteza. Nu spuneai ca aveai 100 in localitate,adica cu 50 km/h mai mult decat limita?(presupunand ca in localitatea aia limita era de 50)

Share this post


Link to post

Pai da aveam 100. dar avand in vedere ca ei erau in fata mea cum sa ma prinda cu radarul.

Share this post


Link to post

Stii ca este interzis de sa profiti de un autovehicul oficial nu? Fie el politie, pompieri, salvare sau coloana oficiala. Iar pedeapsa e suspendarea permisului.

Share this post


Link to post

Mi se pare ca-i valabil doar cand e "in misiune" (girofar/sirena pornite). Altfel, nu cred c-ar avea de ce sa protesteze daca eu merg cu 30 km/h in spatele masinii de politie care merge la pas prin comuna asteptand sa pice vreun fraier la radar de pe contrasens.

Share this post


Link to post

Aveau girofarul in functiune!

Share this post


Link to post

Ieri, din sens opus se apropie o coloana de vreo 7-8 masini, in urma careea observ in departare o ambulanta care venea in goana mare, cu semnale acustice si luminoase in functiune. Bun. Ambulanta intra in depasirea coloanei, eu, pun semnal dreapta, arunc un ochi in retrovizoare, frinez blana si rapid ies afara de pe carosabil facind loc ambulantei sa treaca unde, soferul ambulantei imi multumeste. Al dracu sa fiu daca vreo unul din coloana respectiva, au schitat vreo manevra. Ultimul din coloana, a avut bunul simt sa se traga cit de cit pe dreapta, ceilalti ... parca au fost orbi, surzi. Probabil nici o retrovizoare de tir, nu le-ar fi de ajutor, mama ei de viata.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...