Jump to content
Sign in to follow this  
roberth

Ce Face Diferenta ?

Recommended Posts

Poate multi dintre voi cunosc aceasta prezentare.

 

Sunt putin subiectiv, si o pun si pentru cei care m-au acuzat candva intr-unul din posturi, referitor la samsari si tzepari si spaga... ma rog... cineva ma acuza de faptul ca "colcai de cinste" .

Whatever, nu ma intereseaza, ma simt confortabil cu mine asa cum sunt. Si sper din suflet, ca noua generatie ( din care face parte si fata mea - 16 ani ) sa ma faca sa ma simt confortabil si cu societatea, in viitorul apropiat, macar in 10- 15 ani.  <img src= ">

gran_diferencia.zip

Edited by VAXXi

Share this post


Link to post

bre, nu se ved nimic. arhiva bulita?

Share this post


Link to post

huh !... nu cred, la mine merge... nu cumva o deschizi cu winzip ?d'aia s-ar putea sa nu merge :(

Edited by roberth

Share this post


Link to post
d'aia s-ar putea sa nu merge :(

nici la mine nu mearga :tongue:

Share this post


Link to post

adresa mail pe PM si va trimit atachamentul... aaaahhhhhhh e un PowerPoint... daca nu aveti, iar nu se vede ! :-?

Share this post


Link to post

roberth , imi pare rau sa spun asta , insa generatia de adolescenti de acum , nu va reusii mare lucru. :( Sincer deja sunt dezgustat de atitudinea lor , au impresia ca tot ce zboara se mananca , stau toata noaptea pe mirc si toata ziua la mcdonalds in romana crezandu-se cei mai cool de pe strada , fiind mandrii de cata ignoranta si ipocrizie pot scoate din ei. Jos palaria exceptiilor , jos palaria parintiilor care au reusit si in ziua de azi sa-si educe copilul intr-un mod civilizat si cat se poate de normal. Momentan sansa noastra este generatia 20-30 ani... pentru ca cei de acum din clasele a 9-a si a 10-a , sunt majoritatea cu capul in nori avand impresia ca deja stiu mai multe si decat parintii lor.

Share this post


Link to post

Tu nu ai fost asa cand ai fost mic? E cineva care nu a fost asa?

Share this post


Link to post

Eu nu am fost asa cand eram mic. Si cunosc multe persoane bine crescute , care stiau ce inseamna respect fata de familie si de cei care stiu mai multe decat ei. Cel mult , cand eram mic , eu si cu prietenii ne credeam tari la bataie sau la fotbal etc..dar nu cool si atotstiutori precum cei din generatia de acum.

Share this post


Link to post

Ei hai, asta cu "ne credeam tari la bataie" nu era teribilism sau ce mama naibii era !?!?...Sunt de acord ca poate generatile care vin din urma nu mai au aceleasi valori ca noi insa e TREABA NOASTRA SA_I EDUCAM !!!!...Nu sunt de acord cu "nu vor reusi mare lucru" ..Pai ce facem ne dam singuri cu tesla in momite...??.....Asta e ca si cand as zice de copii mei ca nu snut buni de nimic!!!...Ce puii mei circula Cioran asta prin sangele nostru de ni se par toate asa negre !!Zau hai sa fim mai optimisti!!!

Edited by zalmoxis

Share this post


Link to post

Am vazut prea multe specimene ca sa fiu optimist. Faza cu tare in bataie era teribilism da , dar era normal pt un baiat. Si e o faza din care iesi relativ repede... insa din starea de ignoranta provenita din lipsa celor 7 ani de acasa.. greu mai iesi.

Share this post


Link to post

Asta se spune despre toate generatiile! Si noi suntem tampiti cu internetul asta, noi si fara un calculator nu stim sa scoatem un radical... Si babacii nostri, cu prostiile lor gen facut facultati in loc sa invete o meserie lor si cu emanciparea femeilor... Ati auzit voi de vreo generatie care sa fie vazuta ca o speranta de la bun inceput?

 

E mult mai usor sa vezi 10 skinheads pe strada decat 1.000.000 de elevi sau studenti la biblioteca. Mai usor iti sare in ochi un pusti de 14 ani cu ochii in ambersbookmarks.com decat unul cu ochii in howstuffworks.com

Edited by mr_

Share this post


Link to post

Generatia care acum se afla undeva intre 24 si 28 de ani .. este intradevar probabil cea mai de succes din ulimele decenii.

Share this post


Link to post

am si eu o rugaminte ..ca m-ati facut curios rau...

puneti fratilor pps-ul asta intr-o varianta buna...va rog eu..pls pls pls

Share this post


Link to post

da mai fratilor, aveti dreptate... :( eu am facut uploadul de la serviciu )

acasa vad ca nu mere, la scarbiciu mergea...

rog daca poate un admin sa imi dea voie sa il pun... daca nu ... nu problema este :P

 

 

@masterbobs

te rog, da-mi pe personala mailul, unde sa il trimit... ma rog, nu este ceva ultra senzational... dar contine niste ...mie mi-a placut.

 

@others

lucrurile sunt complicate, nu exista numai alb sau numai negru... sunt multe nuante intre ele. eu nu doresc sa discutam decat, daca se poate, ce este de facut ? face cineva ceva ?

 

Pe mine m-a deranjat atitudinea dintr-un post mai de demult. Omul luase tzeapa cu masina, si era sfatuit sa dea si el o tzeapa ( e adevarat, mai mica ) mai departe. In loc sa se ia de gat ( legal ) cu cel care i-a dat tzeapa.

 

 

:mda:

 

Ma mai deranjeaza ca sunt multi semeni de-ai nostrii care nu inteleg ca orice compromis atrage la randul sau altele, si ca jigodiile aste cu patru clase ( samsari, rromi, etc ) ne fac viata mai grea si noi pe a lor mai usoara. Si, mai rau, ii sfatuim pe ceilalti sa fie si ei la fel ... nu stiu poate nu am dreptate... dar asta este.

#-o

 

@zamolxis

 

 

se pare ca zeul dac e intzelept :thumbl:

 

asa este !

Howgh !

 

@AND

nu stiu ce sa zic, dar societatea in care am crescut noi un singur lucru bun ne imprima, respectul fata de dascali . In rest, si noi faceam tot felul de prostii ( parca, ca adulti, nu facem !? ), dar eram, incercam de fapt sa stam conectati, nu gaseam carti, documentatie, filme... etc. Ei, generatia de azi, sunt bombardati cu tone de informatie si foarte multa libertate... ehhh, sunt multe, dar nu am timp acum...

Edited by roberth

Share this post


Link to post

Inclin sa-i dau drepatate lui AND. Nu pup pensie de la cei nascuti si educati dupa '90. Imi aduc aminte cu nostalgie de acel panou de la scoala unde existau doua rubrici - Asa Da si Asa Nu. Reperele erau clar delimitate si lesne de inteles. Relativizarea reperelor morale, necunoasterea trecutului, gerontofobia si aroganta infantila intalnita chiar la indivizi de peste 20 de ani, ne vor costa scump. Si nu numai pe noi. Ce vor semana aia vor culege.

Edited by Bolt

Share this post


Link to post

Eu zic sa-i lasam sa discute pe astia mici :D si, cand sunt gata, sa faca un raport si ne bagam si noi ca babaci (probabil ca nici nu mai e la moda termenul asta, deh).

Share this post


Link to post
Generatia care acum se afla undeva intre 24 si 28 de ani .. este intradevar probabil cea mai de succes din ulimele decenii.

 

Asta o vad ca pe o insulta. :-W

 

PS: Cum ai facut calculul ca sa ajungi la aceasta concluzie?

Share this post


Link to post

Pai nu uita sa-i spui unui moderator ca te-am insultat ..ca abia asteapta scuze pt a-mi da warn-uri :) .

 

24 - 28 ani , generatia care a terminat recent facultatea .. este o generatie care stie despre trecut dar reuseste sa priveasca cu cunostiinta si catre viitor. Nu este o generatie corupta , dar stie despre cum stateau lucrurile , si poate au de gand sa faca ceva.

Share this post


Link to post

Stai linistit ca nu o vad in mod direct (insulta).

 

Intodeauna persoanele de varsta asta vor face schimbarea ca doar nu or face-o aia mai batrani (ei au mai facut-o o data) si nici aia mai tineri (ca nu au puterea).

 

Nu trebuie sa prevesti lucrurile ca numai astia care au acum 25 de ani sunt viitorul. Si astia care au 13-15 ani vor avea 25 de ani la un moment dat.

 

PS: matale esti masochist? :-?

Share this post


Link to post

Din pacate AND are dreptate :rolleyes:

Anul asta m-am mutat la alt liceu si am dat peste o clasa "buna" dar jumate nu stiu ce-i aia engleza si de fapt sunt la pamant cu cunostintele. Dar nu asta ar fi problema majora, ceea ce m-a uimit a fost tupeul de care dau dovada in fata anumitor profesori, de a se lua la hartza cu ei, de a le raspunde urat s.a.m.d.

 

Nu sunt eu usa de biserica dar intotdeauna am pastrat o limita de bun simt, in special pentru cei mai mari ca varsta si experienta de viata decat mine. O sa vedeti ca peste 5-6 ani va aparea o generatie care sa se incadreze 24 - 28 ani(desi nu stiu daca e chiar corect) care va da dovada de multa indiferenta :wallbanger:

 

De ce trebuie sa primeze banul si imaginea in ziua de azi? [-X

Share this post


Link to post

Mai oameni buni, pana la urma a vazut careva PPS-ul ? :-W

Share this post


Link to post

Personal nu am vazut nici un PPS (arhiva stricata) .

Nu stiu daca la virsta lor nu eram si noi la fel ,imi aduc aminte ca in liceu faceam numai prostii dar nu jigneam profesorii ,dar vremurile s-au schimbat si atita timp cit avem dascali "second hand" prost imbracati si prost pregatiti pe mine nu ma mira ce se intimpla in scoli .

Atunci cind dascalul i-si va face meseria si va preda cum trebuie si v-a fi platit la adevarata lui valoare ...si nu va mai fi moda cu meditatiile sunt sigur ca se vor schimba lucrurile .

Eu personal in liceu eram la "clasa de spaga" unde eram numai baieti de baieti si faceam orele in Cismigiu mergeam numai la orele unde se facea "caterinca" sau unde era o "profa buna" sau unde chiar trebuia sa mergem .In rest ne plimbam cu masina vara pe Magheru cu muzica la maxim ...pe atunci nu erau manele asa ca aveam lautareasca din aia adevarata ...asta era o zi de scoala in clasa a XII a .Dar timpul a trecut fostii colegi "baieti de baieti" s-au maturizat acum au devenit manageri prin multinationale cu salarii de mii de euro ...altii s-au apucat de droguri si s-au dus la vale .Asta e viata ,dar niciodata in liceu /facultate nu ne-am agresat profesorii cum vad ca se practica in anul 2005 dar timpul le rezolva pe toate ,societatea asa rea cum e ea nu te lasa sa deraiezi ,tot sa gaseste unu sa-ti arate drumul cel bun .

 

PS> da nu mai fiti domle` asa pesimisti

Share this post


Link to post

am facut SSC N. Kretzulescu, nu eram usa de biserica, dar stiam sa pastrez respectul si sa apreciez profesorii capabili, si am avut destui, cu unii mai vorbesc si acum (anul4), si mi se intampla acum sa am RUDE care fac cu aceeasi profesori, dar care nu mai vad ce am vazut eu si acum profa mea favorita ( de engleza :P ) e in opinia varului meu "femeia barbat"... deja noua generatie este mult mai superficiala si lipsita de respect...

Share this post


Link to post

Eu am 22 de ani deci ma simt si eu un pic incadrat in categoria dispretuita. Fac parte defapt din generatia care a inceput sa umple McDonald's-ul de la Romana. Am facut si noi tampenii peste tampenii, am mai facut si caterinca pe fata de unii profesori, care pur si simplu se nimerisera si ei acolo, neavand nici o treaba cu meseria de dascal, dar cel mai grav incercau sa ne invete niste notiuni pe care nici ei nu le intelegeau si/sau stapaneau. Am avut in schimb si profesorii pe care i-am adorat si respectat enorm.

Chestia este ca generatia mea (cel putin cei de care am fost inconjurat) a inceput sa-si manifeste nemultumirile de la o varsta mai mica. Noi am fost cei care au vazut cum parintii lor s-au revoltat in 1989 si i-au dat jos pe cei care i-au asuprit pe ei si pe parintii lor la o varsta frageda. Chestia asta ne-a marcat pe toti si am vazut ca o simpla izbucnire, urmata de o oarecare delasare a permis lucrurilor sa nu continue asa cum s-ar fi dorit. Vedem toti care e situatia in momentul de fata.

Toti incarcam sa facem ceva, sa incercam sa ne asiguram un trai cel putin decent pe viitor. De la 20 de ani aproape toti prietenii mei lucreaza, incercand sa dobandeasca experienta in cat mai multe domenii.

Binenteles ca daca te gandesti si din generatia mea nu iti vin in minte decat exemplele negative, pentru ca astea ies in evidenta si sunt tinute minte. Cei care isi vad de treaba sunt nebagati in seama in tara asta.

Asa ca deschideti ochii si priviti lucrurile in detaliu.

Share this post


Link to post

sunt 2 posturi mai sus cu 2 idei fff bune:

 

1.profi platiti la adevarata lor valoare.

2.profi capabili.

 

stiti vb aia cu "resectul se castiga, nu se impune"?

 

o generatie are nevoie de exemple coerente de la care sa observe ceva, care sa ii insufle ceva bun.

pai daca vad in fata amfiteatrului comunisti care nu sunt in stare sa se exprime corect gramatical, dar se bat cu pumnul in piept si evoca faptul ca ei erau mandria socialismului, daca vad dinozauri care habar n-au pe ce lume traiesc si nu sunt in stare sa termine o idee, de unde drag de scoala?

 

iar daca ii spui unuia ca lucrezi, iti arunca in scarba o replica: "ori scoala, ori munca. aici e UPB". e un rahat, general valabil in tot invatamantul.

 

dupa 1 an si ceva in maiastra politehnica bucuresti, uiti de ce ai vrut sa faci o facultate, mai ales cand vezi ca tu dupa 13 ani si ceva de scoala, mai ai muuuuuuuuuuuult pana ajungi sa poti sa castigi un ban, si vezi numai handicapati in mercedes, lexus, porsche, maserati, etc pe langa tine pe strada. au invatat rromii, d-aia au bani. au invatat sa se descurce.

 

vorba unui prof la examen ( prof din cei care totusi isi cunosc materia si te fac sa vrei sa inveti cursul ala, mai sunt cativa si de genul acesta ): studentii cu 10 ajung ingineri, cei cu 5, miliardari.

 

nu toti merita sa se afle in fata unei sali de clasa sau a unui amfiteatru, iar profii care sunt cu adevarat de valoare se cunosc de la o posta. la fel si elevii/studentii.

 

asa ca lasati generatia McDonald's in pace, ca nu de la ei incepe. pestele de la cap se impute. de le exemple. care sunt de 2 lei. numai smecherie, combinatii, spagi, vezi prea putini oameni care au reusit in viata prin scoala sau munca cinstita.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...