Jump to content
Sign in to follow this  
guzu

Sonda Si Indicator Nivel Benzina

Recommended Posts

De ceva timp incoace nu mai indica nivelul benzinei la bord. Verificat cesaul de la bord functioneaza perfect. Curatat placuta cu contactele din ansamblul pompa de benzina care avea depuneri, uns cu sprey de contact la plutitor. Remontat tot ansamblu pompei de benzina in rezervor si tot nu merge. Daca scurcircuitez cele doua fire de la plutitor indica ceasul de la bord. Intrebare se poate schimba un plutitor de la Cielo care este in jur de 50 lei noi? Sau alte solutii de rezolvare a problemei.

Share this post


Link to post

Din ce povestesti tu, problema este electrica, de contact electric. Verifica contactele la conectori, unul interior ansamblului pompa si unul exterior. Doar le-ai avut in mana.

Share this post


Link to post

Salutare! Am un Matiz E3 luat de vreo 2 luni (1000 km la bord) si am 2 probleme:

 

1. De la o vreme am observat ca nu se mai aprinde becul de avertizare rezervor. am mers vreo 20 km cu indicatorul pe rosu si nu s-a aprins deloc. nici la demaraj nici la urcare deal.. coborare.. etc. ar fi trebuit sa se aprinda macar putin.. sau chiar mai mult.. ca sigur nu prea mai aveam benzina dar... e clar o problema undeva. :(

 

2. Cand e cald afara.. si masina sta putin la soare atunci cand pornesc la drum se aude undeva la/sub bord un.. nu stiu cum sa-l descriu .. un scartait .. parca ar fi niste fire electrice care se ating.. sau ceva de genul asta.. cu toate ca nu miroase a ars sau altceva.. doar zgomotul. si asta numai cand e cald/soare afara. deci nu se aude tot timpu.

 

multumesc anticipat.

Share this post


Link to post

Se aude numai cand accelerezi sau tot timpul?

Am si eu un asemenea zgomot de sub bord si pare a veni din zona computerului.

Orcum scartaie multe sub bord la matiz.

Masina e in garantie asa ca du_te la service.

Share this post


Link to post

...

nu se mai aprinde becul de avertizare rezervor. am mers vreo 20 km cu indicatorul pe rosu si nu s-a aprins deloc...

 

Cred ca n-ai mers destul ... la mine, la Cielo becul se aprinde daca mergi ~50Km cu acul pe rosu .

Share this post


Link to post
Se aude numai cand accelerezi sau tot timpul?

Am si eu un asemenea zgomot de sub bord si pare a veni din zona computerului.

Orcum scartaie multe sub bord la matiz.

Masina e in garantie asa ca du_te la service.

 

se aude cand merg pe un drum mai denivelat.. pe o sosea buna nu se aude deloc.  <img src= S"> .. dar de ce se aude numai cand se incalzeste plansa de bord? cand e cald in masina? :-?

oricum zgomotul e ca un zumzet.. si e foarte suparator...(mai ales ca nu am casetofon  <img src= ("> inca)

 

o mai las vreo 2-3 sute de km si ma duc la revizie..

Share this post


Link to post

La Matiz, becul se aprinde cind indicatorul aproape a trecut de zona rosie.

Deci intra pe zona rosie, apoi cade de tot si abia atunci se aprinde becul. De cind mi s-a aprins becul eu am mai mers prin oras 60 km inainte sa alimentez... si n-am patit nimic.

 

Vezi totusi ca nu e bine sa mergi cu putina benzina in rezervor, pompa de benzina se raceste cu... benzina! (sta in imersiune).

 

In legatura cu zumzetul de sub bord, vezi daca nu e acelasi ca pe aici:

http://www.daewooclub.ro/forum/index.php?s...hl=frunze++bord

Share this post


Link to post
In legatura cu zumzetul de sub bord, vezi daca nu e acelasi ca pe aici:

http://www.daewooclub.ro/forum/index.php?s...hl=frunze++bord

 

Nu stiu daca sunetul de la mine e acelasi.. eu nu am dat drumul la aer (ventilatie, ca A/C nu am). Am mai intrebat un coleg care si`a luat Matiz recent si se auzea la fel.. dar dupa 1000 km a incetat zgomotul. E cam ciudat... si suparator in acelasi timp :rolleyes: mai astept.. poate poate... :-W

 

Iar cu benzina.. ma gandeam sa-mi pun intr-o sticla vreo 2 l si sa merg cu ea pana se opreste.. stiu ca nu e bine.. dar vreau sa stiu daca intr-adevar functioneaza sau nu becu ala nenorocit (cand am luat-o .. era aprins becu.. normal ca nu avea mai deloc benzina :-? ). e posibil sa se fi defectat intre timp? o siguranta .. sarit vreun fir... ceva?

Share this post


Link to post

Am un Matiz EAC de vreo 3 luni (cam 4000 km). Pana acum nu am avut nici o problema cu el. De cateva zile, indicatorul de benzina de pe bord ramane in aceeasi pozitie dupa ce opresc motorul. Am facut plinul - s-a ridicat doar la trei sferturi, dupa vreo cativa km a urcat aproape, dupa aia a coborat la jumate. Si acum acolo a ramas. Teoretic nu ma deranjeaza, pot sa astept pana la 5000 km, dar exista vreo solutie ca sa nu ajung la service (din lipsa timp)? Problemele au aparut dupa ce am mers cativa km pe un drum forestier. Si cam tot atunci au inceput sa-mi scartatie pentru scurte perioade de timp pedalele de ambreiaj si acceleratie.

 

Va multumesc si scuze daca am divagat prea mult.

Share this post


Link to post

Pedalele poti sa le ungi nitel cu un spray cu vaselina.

Pt indicator cred ca va trebui sa astepti service-ul.

Share this post


Link to post

Eu cred ca nu ai nici o problema. Este normal la Matiz dupa ce opresti motorul ca indicatorul de benzina sa ramana la acelasi nivel. Miscarea acului de benzina ba in sus ba in jos, la fel este normal, depinde de pozitia masinii. La matiz plinul care ti-l spune pompa si anume pistolul ala, adica ai bagat pana a sarit ... nu inseamna ca este plin. Eu am mai bagat inca 10 litrii dupa ce a sarit prima data. Pana a fost plin ochi. Am avut un drum pana la Buzau, am bagat de 700 000lei si era acul intre ultima linuta si plin ... au fost 220 de km dus - intors ... cand am ajuns acasa, acul era intre prima linuta si gol. Eu zic sa nu te panichezi, dar ca sa te linistesti ... da o fuga pana la service, banuiesc ca este si in garantie, asa ca nu ai nimic de pierdut.

Succes.

Share this post


Link to post

Plutitorul care indica nivelul baleaza pe un canal.Probabil de la drumul forestier a iesit din acel canal.Mergi la service.E aproape imposibiul sa desfaci singur capacul de la pompa de benzina.

Share this post


Link to post
Plutitorul care indica nivelul baleaza pe un canal.Probabil de la drumul forestier a iesit din acel canal.

 

La fel cred si eu. Vroiam sa stiu doar daca nu exista vreo varianta sa revina plutitorul gen frana brusca (cum era la Dacie).

Oricum cred ca lunea viitoare ma duc in service. Si rezolv atunci.

 

Multumesc

Share this post


Link to post

Este in garantie! Plutitorul este legat de corpul pompei de benzina, iar tot angrenajul costa numai vreo 6,5 milioane! Du-te la service, mai ales ca nenea Ovidiu stie el ce zice!

Share this post


Link to post

indicatorul la banzina imi facea si mie la fel...l-am dus le service si(ma gandesc ca poti face si tu asta acasa)...mi-au desfacut ceasurilel(mai intai au dat jos jucaria aia care tine casetofonul si restul)...si pe urma au strans niste suruburi...de fapt nu numai de la acul de la benzina ci toate...cica problema asa e des intalnita si la matizuri si la cielo...nu sunt stranse suruburile din fabrica...treaba a durat cam 10 min cu totul...a...mie mi s-a defectat cam pe la 3000 km

Share this post


Link to post

Exista posibilitatea sa fie din ceasuri toata treaba ( poate cei care tzi-au miontat casetofonul au deranjat ceva) Nu te speria , asta este cauza pt care exista Service`uri shi Garantzia mashinii...

Share this post


Link to post

Are cineva idee cate fire are sonda de benzina la iesirea din rezervor?

Share this post


Link to post
Are cineva idee cate fire are sonda de benzina la iesirea din rezervor?

La mine are un singur fir, insă sonda mea e simpla (sonda litrometrică). Stiu ca exista si sonda litrometrică cu avertiză, aia are in plus functia de a comanda martorul de nivel scazut benzină in rezervor , şi aş fi curios sa stiu de are tot un fir ( galben cu dunga rosie parcă), sau are 2 ori 3, fiindcă dacă ridici bancheta spate la tico gasesti acolo trei fire care vin din bord, insă la rezervor pleacă doar 1. Astept alte păreri, poate e careva caruia îi merge martorul de nivel scazut , si ne invata si pe noi. :-?

Share this post


Link to post

@gelumitu >

multumesc.

Cum se scoate sonda? Trebuie dat jos rezervorul?

 

NU MAI CITA POSTURI ANTERIOARE IN INTREGIME

Edited by tolin_afc

Share this post


Link to post

Totusi, cum se schimba sonda? Dau rezervorul jos sau nu?

Share this post


Link to post

@ibogdan75 Da este musai sa dai rezervorul jos, cu ocazia asta verifici si daca cumva necesita o noua curatire, grunduire si chiar vopsire cu o vopsea lucioasa, pt ca tabla la rezervor e destul de subtire si daca intra rugina in el , este riscul sa-ti apara pori si sa pierzi benzina. Operatia e foarte simplă, ai nevoie de o rampă, fara ea nu reusesti, fiindca trebuie sa te bagi sub masina. Rezervorul se tine in 4 suruburi si ai nevoie de o cheie tubulara de 12 cu prelungitor, iar de ai si cricket e si mai bine. La mine parca unul din suruburi iera cu cap de 13, sa te astepti si la faza asta. Inainte de a desface suruburile sa scoti furtunul de benzina de la filtrul de benzina si cel de retur, si nu in ultimul rand sa decuplezi firele de la sonda de benzina de sub bancheta spate ca sa poti trage de el. Dupa ce-l dai jos totul e simplu, sonda e chiar deasupra rezervorului si se tine in 5 suruburi cu cap pt surubelnita, le desfaci scoti sonda si sa fii atent la garnitura. Daca o schimbi cu una noua nu mai e nevoie de vechea garnitura pt ca cea noua vine ea cu garnitura. Referitor la cate fire are sonda, pot sa-ti raspund pt ca mi-a raspuns si mie NICU BARBU. Aia cu avertiza are 3 fire iar aia simpla are 1 fir. Daca tie ti-a mers martorul de nivel scazut benzina până acum , iti recomand sa-ti ei sonda cu avertiza , e mai scumpa cu 100K dar e mai buna, de nu ti-a mers si nu ai nici firele in bord ia-ti simpla, e mai ieftină. (asta comandă doar ceasul de benzină)

Eu unul nu am stiut aste lucruri cand m-am apucat de treaba,( de demontat), si am cumpărat sonda litrometrica simpla desi si cealalta pe care o aveam mergea. Acum m-am decis sa-mi mai cumpăr una cu avertiza si sa-mi adaptez un led de 12 volti, chiar in ceasul de benzină, si care sa fie comandat de senzorul din acea sonda litrometrica cu avertiza. Sper ca ai inteles ceva.

 

@ibogdan75 > daca dai totusi rezervorul jos( e singurul mod pt a schimba sonda litrometrica), sa nu bagi lanţuri sau alte chestii in el de vrei sa-l speli ,fiindca acolo mai are si niste sorburi si alte maţe pe care de le deranjezi s-ar putea sa nu-ti mai traga benzina de pe fundul rezervorului ci de la un nivel mai ridicat.

Share this post


Link to post

Iti multumesc mult pentru raspuns.

Marti ma apuc de treaba

Share this post


Link to post

Aseara in timp ce ma aflam in mers am observa ca nu imi mai functioneaza indicatorul de benzina.

Ajuns acasa am verificat toate sigurantele, m-am uitat sa vad daca nu cumva a iesit mufa de la indicator...era bagata...ce ar putea sa fie? M-am uitat si la mufa de sub bancheta din spate.

Share this post


Link to post
Aseara in timp ce ma aflam in mers am observa ca nu imi mai functioneaza indicatorul de benzina.

Ajuns acasa am verificat toate sigurantele, m-am uitat sa vad daca nu cumva a iesit mufa de la indicator...era bagata...ce ar putea sa fie? M-am uitat si la mufa de sub bancheta din spate.

Ti s-a rupt irul de la sonda de nivel.Trebuie sa demontezi rezervorul

Ps Cred ca este vorba de tico, masina din profil

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...