Jump to content
Sign in to follow this  
FLEX

Optimism? Daewoo Auto Romania incotro?

Recommended Posts

Tu nu intelegi ca pe unii dintre noi nu ne intereseaza marca asta(Renault) - nu am nimic cu Nissanul .

 

 

ce te face sa crezi ca pe statul roman il intereseaza ce crezi tu?

Share this post


Link to post

la anul cu un Lacetti 5 usi nu m-as supara daca mai scade nitel pretul :wink:

Share this post


Link to post
General Motors si Ford sunt in criza financiara

Singurele solutii de redresare financiara par a fi concedierea si inchiderea unor uzine

 

 <img src= S"> Suntem condamnati la LOGAN!  <img src= (">

Share this post


Link to post

Ca sa vorbesc piratereste ... "Dacia, ye'll not get our treasure, ye scalawag swabbie... Swab the deck!!!"

 

O veste mai proasta de-atat nici ca se putea: monopol auto. Combinat cu noile planuri de loganbuz, care necesita noi facilitati de productie ... :-& oricum, o imagine deosebita a firmei Dacia in seara asta la stiri: firma lor mare, din care lipsea ultima litera: "DACI" !

Share this post


Link to post

La ce au de gand sa faca , cei de la Renault, mai bine se orientau la "ARO Campulung" sau "Tractorul", cred ca productia actuala i-ar fi ajutat la o adaptare facila .

Edited by Esperatul

Share this post


Link to post

Ce a putut sa scrie omul ala din Saptamana Financiara e o mare porcarie, chiar daca pe alocuri are dreptate, face niste intrpretari de te doare mintea...

Nu are rost sa detaliem, dar chiar daca GM a cam aburit-o cu lansarea oficiala Spark (dar el se poate cumpara de la dealeri inprezent), schimbarea fetelor la Kalos si alte treburi, totusi au succes clar pe piata noastra, asa ca s-ar putea sa existe niste "agenturili subversive".... :)

Share this post


Link to post

Aici insa are mare dreptate : "Una din deciziile de marketing ale GM absolut naucitoare, confirma presupunerile analistilor privind directia gresita in care se indreapta compania. Dupa ce a aruncat in lupta modelelor ieftine brandul Chevrolet, calcandu-i in picioare reputatia, producatorul american a lansat pe piata din Mexic modelele Matiz sub numele de Pontiac. Pontiac a reprezentat pt. intreaga lume , unul din simbolurile masinilor elegante sau sportive. Acum aceste modele stau in galantar alaturi de buburuzele Matiz (si vechiul, si noul), pe calandrul carora a fost aplicata sageata traditionala Pontiac". Si autorul articolului probabil ca nu a aflat ca si Daewoo Kalos se vinde de multa vreme in Canada sub numele de Pontiac Wave, iar Daewoo Lacetti se numeste in China, Buick Excelle. Chiar nu inteleg de ce GM fuge ca dracu de tamaie, de marca Daewoo, cand VW si Renault au reusit sa vanda foarte bine automobile sub marcile Skoda si Dacia, care inainte de preluare erau muuuult sub Daewoo, atat in ceea ce priveste calitatea, cat si notorietatea pe plan mondial. Se prefera in schimb, sacrificarea imaginii a trei dintre cele mai importante marcii GM. Slava domnului ca nu s-au gandit sa scoata si un Cadillac Matiz. =))

Share this post


Link to post

nu stiu daca e o decizie asa proasta, nu ai de unde sa stii cat si-au propus sa vanda si cat au realizat. vezi ca se asteapta pentru masini?

 

da-ti seama ca au o armata la marketing ce fac marketing, nu ca la romania

probabil asta a fost rezultatul in urma studiilor de piata

ma indoiesc ca ar lucra chiar asa dupa ureche dupa cum zice fiecare terchea-berchea de 'senior editorialist'

Share this post


Link to post

ei au vrut, sa aibe si masini ieftine. CHEVROLET inseamna "value for money".

masina ieftina,fiabila,etc...

nu prea au sacrificat...brandul chevrolet si pontiac,deoarece masinile (lacetti,spark,kalos si evanda) io zic ca nu-s rele...chiar deloc...au si un pret foarte bun in raport cu ce ofera.

am citit pe net...(nu mai stiu unde) ca GM ar vrea sa desfinteze de tot marca "daewoo".

ps : de ce nu au sacrificat brandu pontiac chevrolet ? deoarece trebuiau sa aibe si ele masini ieftine...care sa concureze cu modelele ieftine. fara kalos\aveo, chevy in america aveau masini de la 15 mii $,asa au de la 9 mii $ . io zic ca au facut destul de bine "smecheria". in fond tot de GM sun facute, si io-s cu inima-n pacata ca nu cred ca si-au batut joc...(concluzie proprie...)

Share this post


Link to post

Si totusi chiar nu mai conteaza deloc identitatea si imaginea unei marci ? Daca pana acum ,cand spuneai Pontiac te gandeai la o masina mare, eleganta si cu motor puternic, de acum inainte va trebui sa ne gandim la "buburuza" ? Daewoo avea deja o imagine de marca bine conturata, mult mai buna decat aveau Skoda si Dacia inainte de preluare. Si daca VW si Renault au obtinut rezultate foarte bune revigorand marci mult mai putin cunoscute, de ce a ales GM sa experimenteze, cu riscul de a dilua identitatea a trei dintre principalele sale marci? Sa nu uitam ce discutii au avut loc in Anglia pt. mult mai putin, preluarea Rolls Royce de catre BMW. Nu vreau sa ma gandesc ce ar fi insemnat ca sigla Rolls Royce sa fi aparut pe un model BMW, fie el si seria 7.

Share this post


Link to post

n-ar fi primul caz.. uite si mercedes si bmw fac masini mici,

nu cred ca trebuie raportat/limitat totul la traditionalism

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

ei au vrut ca marcile pontiac,respercti chevrolet sa aiba si masini mici, nu numai mamutii de TAHOE,SUBURBAN,SILVERADO,etc(care sunt absolut superbe :X )

ei au vrut sa ofere si masini mai mici...

peoparte ai dreptate "van den plas", cand zici chevrolet...te gandesti la o masina cat casa, cu motoare de la 4000 cmc...dar e bine ca acum au modele pe o plaja mai mare...si la preturi diversificate.

:o fftopic: oare vor face vreodata americanii gigantii lor in europa ?

Share this post


Link to post

Facand analogia cu VW si Reno, americanul ar putea spune "different aproach gentelmen !" Iar faptul ca in europa cam toate marcile incearca sa acopere toate clasele de la clasa mini pana la SUV-uri, probabil ca tot asa si Chevrolet se vrea a fii in America un fel de "marca totala", pentru toate buzunarele si asteptarile.

 

Cat despre Pontiac sau Buik, americanii pot spune mai bine la ce se gandesc si aici cam aveti dreptate, identitatea de marca se atrofiaza, dar nu noi putem interveni...

Share this post


Link to post

Stiti sub ce nume s-a vandut Cielo in America de Nord? Va zic eu, Pontiac LeMans. Asa ca nu e nimic nou.

Share this post


Link to post

Asadar, cu o strategie aproape agresiva de ingropare a marcii Daewoo...Un exemplu mai mult decat elocvent este situatia din luna octombrie, cand Chevrolet a marcat o scadere cu 40% a vanzarilor.

 

Scaderea s-a datorat disparitiei Kalosului Sedan, practic. Dar e grele cu informarea.

 

Pe plan local, explicatia GM DAT a fost ca numele Chevrolet este folosit pentru a nu afecta vanzarile Daewoo Automobile Craiova...

 

Mars, mah!!! Cine i-o dat lui explicatia asta? Nu s-a afirmat niciodata asa ceva si explicatiile pe care ti le dai pe buda, in baie trebuie sa ramana. Pur si simplu au renuntat la brandul Daewoo.

 

Spark nu a aparut in oferta Chevrolet pentru Romania. Nici in acest moment el nu exista in lista dealerilor, iar startul lansat pe care il avea asigurat a fost ratat cu brio.

 

Autorul articolului traieste in lumea lui. Spark este in oferte si se poate cumpara de la orice dealer. Cand eram la revizie, tocmai primisera 2 tiruri.

 

Una dintre deciziile de marketing ale General Motors absolut naucitoare confirma presupunerile analistilor privind directia gresita in care se indreapta compania. Dupa ce a aruncat in lupta modelelor ieftine brandul Chevrolet, calcandu-i in picioare reputatia, producatorul american a lansat pe piata din Mexic modelele Matiz sub numele de Pontiac.

 

Si aprinderea unui bec este naucitoare pentru acest domn. Chevrolet means people's car (e adevarat, american people dar acum sunt aici asa ca ar trebui sa ne obisnuim). Daca cineva are alta parere despre aceasta marca... treaba lui. Informare cu forta nu se face.

Daca Pontiac avea o imagine ce ii permitea sa adopte Matizul, in Mexic, atunci de ce nu? Ah, ca autorul nu a studiat deloc piata mexicana si ca are chef de aberatii naucitoare (ca tot ii place cuvantul asta) e partea a doua.

 

Astept cu interes articolele urmatoare. b-(

Share this post


Link to post

Si in plus :

 

am mai spus-o si in alt post : in septembrie s-au vandut Kalosuri cat Clio Symbol, a fost o luna de exceptie, era greu sa continue tot asa si in octombrie, asa ca e normala oarecum scaderea.

Share this post


Link to post
Stiti sub ce nume s-a vandut Cielo in America de Nord? Va zic eu, Pontiac LeMans. Asa ca nu e nimic nou.

 

Da, dar numai din 1989 până în 1994. Până în 1989, Cielo (adicătelea Pontiac LeMans) arăta cam aşa:

post-1577-1133871700_thumb.jpg

Edited by Florinut

Share this post


Link to post

Vreau si eu un Cielo din asta, frate bun cu Matizu', cu care de altfel si seamana, in special la rotunjimi. > :)

Share this post


Link to post
Asta este pontiac lemans cel cu pricina.Asta ca sa nu mai sara daciotii cu cielo facut dupa kadet.

Share this post


Link to post

Asa si? Asta e un Cielo in faza incipienta... care e copiat dupa kadett defapt e prost spus copiat ca si opel e in GM. E... redesenat, ok?

Share this post


Link to post

da, se chema lanos, probabil mai tarziu nexia.

dar m-am saturat de toti ziaristii astia batuti in cap. eu cred ca e cool sa fi ziarist, bunaoara balbaitul ala de la national tv, prezenta panda (modelul de 60cp) ,

explica fulminantul timp de 20sec pentru a prinde 100, apoi a laudat scaunele cu un foarte bun sprijin lateral, ideal pentru cei care practica un condus sportiv

intrebarea este.. se vand separat? ca pe cotetul ala nu vad ce condus sportiv sa faci, doar prin curtea fabricii

 

in concluzie, ieri un citat pe topicul cu loganul, azi asta aici, nenumarate in saptamanile trecute, in care ziaristii lui peste

(carora stau unii de asteapta sa le soarba fiece cuvant de lauda despre zkr din gura aurita)

spun doar aberatii, mai rau ca o secretara blonda

 

nu va mai obositi sa citati din 'clasici'..

Share this post


Link to post
defapt e prost spus copiat ca si opel e in GM. ?

Foarte important ca ai retinut aspectul asta.

 

Tommy@ Cielo s-a fabricat inaintea lanos-ului.

Share this post


Link to post

"Stiti sub ce nume s-a vandut Cielo in America de Nord? Va zic eu, Pontiac LeMans. Asa ca nu e nimic nou."

 

in Timisoara este un Pontiac LeMans (rosu) si seamana aproape perfect cu Opel Kadet (mai putin grila frontala si sigla)

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...