Jump to content

Recommended Posts

Pai nu cumva da sa se opreasca pt ca mergi foarte subturat. La mine se aprinde pt cateva secunde check-ul daca o chinui la urcarea pe o bordura de exemplu si nu o turez cum trebuie. Uneori, datorita faptului ca ma obisnuiesc greu cu masina dupa atatia ani de dacie, se intampla sa imi moara motorul pt ca ridic prea brusc ambreiajul si nu accelerez. Ca sa fiu mai clar si la mine se intampla exact ca la tine daca merg prea subturat. Poate pt ca drumul de care ai spus e nasol rau nu auzi ca se subtureaza si da sa moara de la piatra cubica. Si in carte scrie ca daca o subturezi si se aprinde check-ul si apoi se stinge nu e nici o problema. Incearca sa mergi putin mai turat in aceleasi conditii sa vezi daca mai face.

 

L.E. : alimentarea cu benzina este ok, pt ca in momentul in care acul este sub sfert dar nu inca la rosu in rezervor sunt in jur de 10 litri, deci suficient indiferent de hopuri, zic eu.

Edited by silviustel

Share this post


Link to post

Stiu cum face cand e subturata ... da' in treapta a doua ... la 10-15 km/h ... pe drum (relativ) drept, fara urcusuri/coborasuri ... nu cred ca e chiar atat de subturat motorul incat sa se opreasca. Nu o data mi s-a intamplat sa plec de pe loc cu a 2-a ... si nu s-a aprins nici un check ... nimic.

Intotdeauna cand trec pe acea portiune de drum acesta este regimul de mers. Din cauza asta nu suspectez subturarea motorului ... da' e o sugestie. O sa fac niste teste ... cand golesc rezervorul (ca am facut plinul mai devreme :D )

 

Inca ceva ... de cand am luat masina si pana pe la inceputul lui februarie am mers numai cu Super Euroluk98 ... de atunci, la recomandarile pe care le-am gasit pe aici, am trecut pe Euroluk95. Este posibil sa fie de la asta ??? Desi imi placea cum se infigea cu cea de 98 :lavolan: ... acum motorul merge mai linistit ... :thumbl:

Problemele au aparut dupa "schimbare".

Share this post


Link to post

Deci exact cum ai descris tu mai devreme face si a mea cand nu accelerez corespunzator. Eu zic sa testezi mersul un pic mai turat. In ceea ce priveste benzina, nu stiu ce sa zic. Eu merg numai cu Petrom de 95 fara plumb si nu am avut nici o problema din punctul asta de vedere, sunt multumit cum trage masina si am bagat de curiozitate si MOL si OMV super 100 si Petrom top 99 dar sincer la stilul meu de mers mai potolit nu am simtit diferente. Si daca merg cu 160 km/h nu accelerez niciodata brusc asa ca nu am cum sa imi dau seama. Eu despre Lukoil am auzit pe multi pe la noi ca ar fi nasoala benzina, dar poate e o informatie subiectiva si eronata. Nu stiu asa ca nu ma bag.

Share this post


Link to post

La a mea nu s-a intamplat niciodata in cei 4 ani si 50.000 km de cand o am sa nu porneasca la prima cheie, fie vara, fie iarna. Nu am schimbat baterie sau bujii niciodata, iar pornirea motorului o fac imediat ce rasucesc cheia, caci nu am timp sa astept pompa sa se amorseze. O mai las cateodata sa se mai incalzeasca pe loc cca 30 secunde dupa care o iau din loc.

La Cielo GLE/AC din 96 pe care l-am avut, tot asa pornea din prima intotdeauna.

Edited by Florinut

Share this post


Link to post

Vazand ce lumina chioara dau proiectoarele de la Nubira in comparatie cu cele de la Matiz, m-am gandit ca eficienta proiectorului s-ar putea mari daca s-ar scoate tablita din fata becului. A facut cineva asa ceva? Sau mai indicat ar fi sa montez in proiector un bec de 100w?

Share this post


Link to post

In nici un caz nu pune becuri de 100 W ! Cand am fost la CVS Craiova am vazut 2 Nubire cu instalatia electrica "prajita" tocmai din cauza becurilor mai puternice... (amperaj 1 = 100W / 12 V > amperaj 2 = 65 W /12 V)! Despre "tablita" aia din "capul" becului nu stiu ce sa zic... Mie mi se pare ca ea ar focaliza mai mult lumina venita de la farurile masinilor din faţă... :) )

Share this post


Link to post

Am fost ieri si am facut ITP-ul la Nubirika (47.000km). A iesit perfect la noxe (benzina Premium 95 de la Petrom), insa au fost constatate 2 probleme:

1. Capatul de bara din dreapta cu joc,

2. Diferenta de 30% de la o roata la alta la franare pe rotile din spate.

 

Punctul 1 se rezolva relativ simplu.

Ce ma ingrijoreaza este ptc. 2 intrucat la frana din dreapta au mai fost probleme si mai sunt, respectiv dupa o stationare de o noapte in ploaie zdravana cum a fost cea de ieri, la franare roata din spate dreapta face un harsait puternit pana se usuca, sau se curata de rugina cred eu.

Frana de mana a iesit perfect la stand.

Are cineva idee care ar putea fi cauza aparitiei acestei probleme?

Edited by Florinut

Share this post


Link to post

Trebuie curatati si reglati tamburii periodic.

(unde merg eu la revizie, de fiecare data da jos rotile spate si curata ferodourile)

Eventual constatat vreo ovalizare, sau vreun cilindru care nu lucreaza bine.

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

De curand m-am decis in privintza masinii ce o voi achizitiona in aceasta luna. Va fi o Nubira 2 SX GPL.

Inainte de a lua acesta hotarare am citit cam tot ce s-a scris despre Nubira pe acest forum. Am insa o intrebare (nici dealer-ul nu a stiut sa-mi raspunda) : caroseria Nubirei este tabla galvanizata au ba?

Si o ultima intrebare: stiu ca tine de gustul fiecaruia alegerea culorii, insa ce culoare i s-ar potrivi cel mai bine Nubirei ? Culorile din pliant nu se potrivesc de nici o culoare cu realitatea.

Share this post


Link to post

Parerile sunt subiective, dar eu zic ca o nuanta inchisa e mai potrivita. Vezi ca in sectiunea Masina mea erau vreo 3 nubira parca. Arunca-ti un ochi si vezi ce-ti place mai mult :)

Share this post


Link to post

Mie mi-au placut albastrul-inchis (cerneala) si auriu.

Share this post


Link to post

Ce culoare (numele exact al culorii) e auriul ala?

Share this post


Link to post

Brighton Gold e culoarea aurie. Eu mi-am luat saptamana trecuta Poly silver, e gri deschis, mi-a placut mult culoarea, poate sunt subiectiv!

Share this post


Link to post

mie-mi place neagra  <img src= )">

Share this post


Link to post

Nu se fac negre  <img src= ("> A existat un singur lot de Nubira 2 de culoare neagra, 50 buc, facute special pentru o institutie...

Share this post


Link to post

Si mie imi place Poly silver.

Share this post


Link to post

Cel mai bine la nubira ii sta bluemarin metalizat (ca a lui Mircea, dar e nasol de intretinut iar vara se incinge rau-am avut masina aceasta culoare) si auriu (bej metalizat, ma rog...de asta vroiam eu dar dura mult pana mi-o puteau livra). Caroseria din ce stiu eu nu e galvanizata, dar atata timp cat nu e zgariata nu rugineste (nu am vazut nubire cu rugina pana acum :-? ).

 

Daca vrei sa vezi cum arata uita-te la album si vezi pe a mea gri sau a lui Mircea bleumarin :) .

Share this post


Link to post

Singurile culori care-mi plac pe masina asta sunt : argintiu, alb si negru (ultima din pacate doar daca ti-o vopsesti singur).

Edited by dinoc

Share this post


Link to post

Eu am Poly Silver ...

Am ales-o din considerente de ... lene. Trebuie spalata mai rar :D

 

De placut, imi mai plac: albastru inchis (cum are Mircea), verde inchis si alba. Din pacate, pe oricare din aceste culori se vede (aproape) orice urma de praf, noroi etc.

Share this post


Link to post

Intrebati-ma pe mine de Pacific blue. E superba, dar daca nu stai cu carpa pe ea ceva de speriat La mine tratamentul saptamanal e spalat + ceara, acum ca a venit vara o fac singurel :) si tratamentul zilnic consta in stergerea prafului (pamatuf!). Insa e super frumoasa :)

Cu incinsul, relativ, am avut masina alba si cand era soare puternic tot se incingea ca naiba. In plus eu am geamurile negre, ceea ce reduce din efectul de sera. Basca aerul conditionat. Nu-mi place cum arata argintie (parca prea banala, no offence Andrei :) ), rosie sau galbena.

Acum sunt plin de spume pentru ca de o saptamana incoace am constatat ca bara fata se cojeste de bine ce au vopsit-o aia asta iarna :spumelagura: L-am sunat azi pe seful de service si cica la ei garantia la vopsitorie e de 30 de zile. L-am intrebat daca stie cat e garantia la sticla de whisky.... :-W si a zis ca nu intelege ce vreau sa zic. I-am povestit ca o sa-i explice inspectorii de la OPC. Unde de altfel am sa ma si duc luni!

Share this post


Link to post

Pai mie nu-mi place defel albastra :P - culoarea masinilor de guvern ...

Edited by dinoc

Share this post


Link to post

He he, dar sa vezi ce frumos se gandesc de 2 ori inainte sa te opreasca, sau ce frumos iti fac semn sa treci intersectia daca s-a pus galben sau chiar rosu :P

Share this post


Link to post

imi puteti recomanda ce benzina sa pun in nubira II? am incercat mol 98 si in oras consuma rau de tot (13,5) iar afara parca nu trage - nici nu am fortat-o ca n-are 600 km.

Share this post


Link to post

Mergi cu benzina normal fara plumb si nu te astepta la performante sau consumuri ca la carte cateva mii de km.

Share this post


Link to post

multumesc.

cred ca voi trece pe petrom 99 si ii calculez iar consumul.

imi poti recomanda un service pentru revizia de 500-1000 km?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...