Jump to content
Sign in to follow this  
sebian

Mai Este Dieselul O Afacere?

Recommended Posts

Numai la turatie constanta, dl. inginer gargara, dieselul e "ecologic".

 

Iara o luam pe aratura oameni buni. Poate-mi spui si mie cum se masoara consumul mediu. Cifra asta e apoi folosita la calcularea emisiilor de CO2, nu-i asa? Auzi acolo, turatie constanta, ecologic... :D

Share this post


Link to post

"Nevertheless, the small amount of black carbon and organic matter emitted by diesel may warm the atmosphere more over 100 years than the additional carbon dioxide emitted by gasoline."

 

http://www.sciencedaily.com/releases/2002/...21022071123.htm

 

 

 

"Diesel particulate matter (PM) increases the incidence of asthma and

bronchitis, and increases the risk of cancer. Children are at particular risk."

 

http://www.orsolutions.org/docs/B20FACTS.pdf

Edited by tolin

Share this post


Link to post
Cred ca v-a placut atmosfera de pe strazile Beijingului.

 

Cu siguranta toate vehiculele in Beijing sunt Diesel, nu-i asa? Al dracu' particule, au ramas in aer la fel de multe si dupa ce au luat mai bine de jumatate din trafic de pe strazi. Hm, oare faptul ca mai toata electricitatea lor vine din carbune sa nu aiba nimic de-a face cu smog-ul?

 

Cat despre particule-sunt cu totul de acord, sunt nocive. De asta producatorii dezvolta sisteme de filtrare a particulelor, unele mai performante, altele mai putin. Oricum, e clar ca solutii exista in privinta asta. In schimb nu stiu ce ne facem cu CO2-ul motoarelor Otto, nu vad absolut nici o solutie care sa le reduca in afara de hibride. Prin urmare, daca se merge pe idea reducerii emisiilor de C02, o sa aveti de ales intre o cacarie cu juma' de tone de baterii sub fund care costa o caruta de bani, se misca gratios ca un hipopotam si e chiar mai nociva datorita continutului de metale "speciale" si un motor diesel (culmea, poate fi chiar performant la pret inca decent ) cu filtru de particule corespunzator. Asadar in conditiile unei legi similare cu a elvetienilor dieselul nu e doar o afacere ci chiar singura alternativa la Prius'n'shit.

Edited by wallaby

Share this post


Link to post

Injectia directa la motoarele pe benzina cascade dramatic consumul (raportul de amestec 50:1 a fost realizat) si implicit poluarea. La un consum mediu de 1,5% nu se va mai uita cineva la puturoasele (la propriu) si la zgomotoasele de Diesel-uri. Din motorul Diesel s-a stors tot ce se putea, ce s-a facut in ultima vreme este doar cosmetica funerara.

Share this post


Link to post

Ba eu cred ca din Otto s-a scos tot ce se putea. Oricum o intorci, nu poti scade consumul (in special cel urban) fara sa reduci cilindreea, baterii sau alte artificii de genul asta. Pe de alta parte de diesel avem inca nevoie, va place sau nu, fie si numai pentru transportul de pasageri, bunuri, materie prima, etc. Tehnologia diesel "curata" e deja pe piata, pe cand chestia de care vorbesti tu Tolin e inca in faza experimentala. Da-mi si mie un exemplu de model existent pe piata care foloseste amestec de benzina 50:1!!! Mie unul un BMW clasa 6 cu motorul 3.0 sd nu mi se pare cosmetica deloc, ci o masina cu performante senzationale (pastrand proportiile, e totusi un BMW) raportate la costuri de achizitie si consum. Un V8 cu performante similare trece binisor de 250 CO2 g/km, deci ar fi ilegal in Elvetia anilor 2010 :)

Share this post


Link to post

Ce inseamna pentru tine faza experimentala, adica nu si-au dat marketingul inca acordul, astepta introducerea noilor norme sau trecerea de 200$ la barilul de petrol? BMW-ul acela s-a facut sa se poata dea cativa entiziasti prin California. Daca ai citit, limita la particulele emise de motoarele Diesel este de 10x mai mica in acel stat american.

 

Ca intotdeauna, europenii sunt pe un drum gresit, mai putin Volvo.

Edited by tolin

Share this post


Link to post

Ha, vad si eu pe cineva care-i considera pe cei de la Volvo... vizionari :D Nu-s prea multi ca tine, zau. Europenii sunt pe calea cea buna dupa parerea mea, ca intotdeauna. Doar nu vrei sa spui ca americanii poarta stindardul eficientei si a tehnologiei avansate in materie de motoare. Japonezii nu fac decat sa-i copieze pe europeni. In privinta asta sunt macar mai destepti ca dobitocii din Detroit care acum s-au trezit ca maine-poimaine dau faliment cu motoarele lor proiectate pe vremea Beatles-ilor!

Share this post


Link to post

In ce privinta copiaza japonezii pe europeni?

Share this post


Link to post

Sa nu confundam cercetarea cu piata. Prima se desfasoara in laboratoarele universitare sustinute de catre producatori cu multi ani inaintea oricarei aplicabilitati. Aici, americanii au initiat modelul si sunt primii la orice. Volvo a aplicat cu succes acelasi model, despre japonezi si koreeni nu cunosc. Ceilalti europeni nu fac asa, au costuri enorme pe departamentele de cercetare de pe langa fab-urile de productie si intarzieri in tot ce fac. Toate acestea se vad in preturile mari ale produselor si in numeroasele incercari mai mult sau mai putin reusite.

Falimentul producatorilor americani pleaca de la fetisizarea pietii, de la fetisizarea bursei si de la sistemul de management putred (corupt). Cand propui pietii SUV-uri trebuie sa te astepti sa ajungi la mana ei. Cand bursa se misca mai mult pe zvonuri, este normal sa racesti de la primul stranut. Cand toate acestea se bazeaza pe un sistem de creditare fara acoperire, falimentul este asigurat.

Despre managementul corupt din US si mai nou din Germania s-ar putea scrie o carte si face un film, dar unii dintre noi l-au intalnit in toata splendoarea lui inainte de '89.

Share this post


Link to post

Deci dieselele alea care te lasa intr-un nor de fum cand calca mai tare pedala polueaza mai putin ca o benzinara? Sa mor io, cand calca unul mai suparat pedla la dizel, tre sa dau pe recirculare aer. Cand baga unul cu benzinara cat de cat (exclus dacii de pe timpul lui Stefan cel Mare) nu se simte mai nimic. Parerea nasului meu.

Share this post


Link to post

Interesant ca excluzi Daciile de pe vremea lu' Stefan in timp ce cand vine vorba de diesel le vezi numai pe cele de pe vremea lui Mircea cel Batran! Vre-unul nou, de la Peugeot, Mercedes, BMW, Audi, VW sau Opel, cu filtru de particule, ai vazut matale? Daca da, ia spune-ne cat fum scoteau!

Edited by wallaby

Share this post


Link to post

Si sa-mi spui tu cat costa o masina din aia. Si oricum, cam orice diesel- fie el si nou- daca e calcat brusc scoate fum. Poa sa aiba si mama filtrului (de hota).

Iar daciile de pe timpurile alea vor dispare, usor-usor. Nu ca se va da vreo lege, dar curg tablele de pe ele si la un moment dat omul le arunca sau le caseaza. Noapte buna! (fara particule)  <img src= )">

Share this post


Link to post

Eu am vazut x5 3.0d '07 cu evacuarea ''alba''=>cele cu dpf nu dau fum.

Acum sa-mi spun si eu parerea daca merita sau nu.La diferenta de pret dintre motorina si benzina la ora actuala merita si una si alta,totul tine numai de gusturile fiecaruia.La motoare pana in 2.5l cred ca merita o benzina moderna(exclus chevy) deoarece nu au consum asa mare.Chiar ma mira faptul ca eu cu 1.6i consum la fel ca un 320i sau chiar 520i.

Share this post


Link to post

Pai poti si tu sa minti sau sa mergi ca si cum ai cara apa. Ce e greu? Ei cum o fac?

Share this post


Link to post
Vre-unul nou, de la Peugeot, Mercedes, BMW, Audi, VW sau Opel, cu filtru de particule, ai vazut matale? Daca da, ia spune-ne cat fum scoteau!

Iti spun eu, daca nu te superi ca raspund in locul lui. Vazut saptamina trecuta : Peugeot 407, VW Passat 2.0 TDI, Land Rovey (n-am retinut model) TD4, Mercedes C, toate aruncau o tona de fum la accelerare brusca. OK, poate a exagerat putin Lucian cu recircularea aerului insa chiar si cele mai moderne diesele scot mai mult fum decit benzinarele simialare (ca virsta si nivel tehnologic). In rest, tine de gustul fiecaruia, cu pretul actual al carburantilor si diferentele din ce in ce mai mici la capitolul consum, nu cred ca mai putem vorbi de o afacere. Exemplu clar: am facut un calcul intre consumul meu la cca. 6000km si consumul unui amic dieselar. La mine: motor de 2,0 145 CP EUR2; la el: motor de 1,5 85 CP EUR4. Masina mea mai grea cu cca 200kg. In aceste conditii, cuantificat in EUR, diferentele de costuri intre mine si el sint de cca 0,5 EUR/100 km in favoarea lui. In acest caz concret, NU mai e o afacere. (A fost vreodata :D ?)

Share this post


Link to post

Sa nu exageram, si eu am vazut un X5 3.0d care scotea fum, chiar dimineata la plecarea de la semafor. Acum ce rezulta? ca cele cu dpf dau fum?

Dieselu' e fumegator, no matter what.

Eu am vazut x5 3.0d '07 cu evacuarea ''alba''=>cele cu dpf nu dau fum.
Edited by EM!L

Share this post


Link to post

Singurele masini cu motoare diesel la care nu am vazut fum la accelerare, pana acum, sunt modelele Audi din ultima generatie. Asta lasand la o parte faptul ca au evacuarea curata-curata.

Share this post


Link to post

Al dracu benzinare nu scot fum deloc, da? Chiar azi dimineata am vazut un Commodore V6 pe LPG, nou nout, care fumega la demaraj. Nu era abur ca era deja prea cald pentru ca sa se vada. Orice motor scoate ceva vizibil pe teava la rece, nu?

Share this post


Link to post
timp ce cand vine vorba de diesel le vezi numai pe cele de pe vremea lui Mircea cel Batran!

Cu mine ce-aveti bre?

 

 

Si sa-mi spui tu cat costa o masina din aia. Si oricum, cam orice diesel- fie el si nou- daca e calcat brusc scoate fum. Poa sa aiba si mama filtrului (de hota).

Te invit sa vezi daca a mea scoate fum, la calcatura brusca sau cum vrei tu. Eu o calc, tu stai in spate, daca vezi vreun norisor de fum, ii mananc esapamentul!

Share this post


Link to post

Passatu' de 2.0 tdi 140cp '08 are filtru de particule?are un prieten si cand l-a calcat a dat fum.M-am exprimat gresit cand am zis ca cele cu filtru nu dau deloc fum,ma refeream la bmw care din moment ce are tevile perfect curate nu are cum sa dea fum.Ce ma fac cu a mea care e benzina si are esapament de tractor? :) )

Share this post


Link to post
Te invit sa vezi daca a mea scoate fum, la calcatura brusca sau cum vrei tu. Eu o calc, tu stai in spate, daca vezi vreun norisor de fum, ii mananc esapamentul!

 

 

Si daca eu ti-o fac sa scoata fum te tii de promisiune? :D

Share this post


Link to post

DA! Ma refer la mers normal, nu la balarii. Evident ca daca mergi cu 160 la ora si calci ambreiajul turand motorul in gol va da fum. Insa la plecarile de pe loc si mers in blana, nu da. Am testat la greu cu masina in spate toate situatiile posibile, inclusiv plecat cu a 5-a de la 60 kmh si 1000 rpm cu pedala la blana, nu da fum nici s-o bati.

Share this post


Link to post

Tare as fi curios sa vad benzinaru oricui de aici ce fum ar scoate la blana 1,000 rpm in treapta 5. Din pacate n-am sa vad niciodata asa ceva din moment ce da in nas si crapa, hahaha!

Share this post


Link to post

Asa, si? Un benzinar normal nu sta in viteza la 1000 de ture (constructiv). Eu vreau sa vad ce face dieselul tau la 6000. Hai 5500. Poti sa iti alegi tu viteza in care vrei sa fii.

Edited by Zmeul cel rau

Share this post


Link to post

@wallaby

 

Ai idee de ce scoate un motor fum de obicei? Indiferent ca e benzinar sau motorinar. Ai?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...