Jump to content
Sign in to follow this  
Lucman

Aparate Foto Digitale

Recommended Posts

@satori: genial e ce poate la banii astia. Cardul l-am luat pt filme in principal.

Te rog sa nu-mi tai avantul de paparazzi , da?!?

 

Scuze, sunt la shopping si, desi nu vreau... cum era? sapuniera?... cand aud genial se aprind beculete.

Share this post


Link to post
... La A430 nu prea mi-au placut pozele de ex astea de aici...

Pai daca te uitai mai atent si citeai tot observai ca sunt in mod manual... in anumite conditii de mediu special alese pentru a arata ce poate aparatul cand e cel mai rau de fotografiat...

Nu vreu sa te supar dar intre cele doua sapuniere mai bine cumparai o camera video daca treaba cu filmatul te pasioneaza...

 

PS

Partea asta cu filmatul la un aparat foto sa stii ca e un mare "bullshit".

Share this post


Link to post

Pai am si o camera video destul de suparata de la Sony dar nu-mi place sa ma plimb cu ea, plus ca pozele lasa serios de dorit.

Am inteles ca sunt in mod manual, pentru mine ca utilizator amator, orice reglare manuala imi aduce aminte de vechile aparate cu film de acum 20 de ani de care prefer sa nu-mi amintesc.

 

desi nu vreau... cum era? sapuniera?...

Rosu cu triunghi pe mijoc.

Edited by Esperatul

Share this post


Link to post
Felicitari si succes ... sa stii ca de alegerea facuta o sa iti dai seama ca e gresita abia dupa ce o sa faci fotografii cu el...pana atunci bafta. multa si noroc.

 

PS

merge ca webcam? :mrgreen:

 

Mai... nu fi rau! Asa optiune de mare folos este des intalnita la benq :P

 

@Esperatul: adevarata placere de a apasa pe declansator este atunci cand setezi tu aparatul foto, pana atunci sa apesi pe declansator e un lucru absolut banal :mrgreen:

 

PS: eu raman la parerea mea ca mai bine A4xx decat kodaku asta, dar e parerea mea :D

Share this post


Link to post

Aveai la baietii aia optiunea unui Nikon 4600 la acelasi pret... De ce nu ti-a facut cu ochiul? Uite AICI un side-by-side...

Share this post


Link to post

Nu inregistra sunet :( .

@mike , din pacate am alte placeri decat sa reglez aparatul foto.

Edited by Esperatul

Share this post


Link to post
Gata, l-am luat. Kodak C340 + card Adata 150x de 2GB. Este genial aparatul.

Ma bucur ca l-ai luat. Sa incerci sa faci poze cu el pe "Sport" din masina. Uite o mostra :)

000_0106.JPG

Mike, masterboobs, nu toata lumea baga bani in aparate foto pentru satisfactia de a umbla la setari. Unii au placerea de a face totul cat mai simplu. Daca pe noi ne multumeste calitatea point & shoot, asta e, live with that :P

Share this post


Link to post

Tocmai ce mi-am cumparat, vineri, un SONY DSC-H2, 6 MP, 12x optic, iso 1000, card 1GB Sony.

Aparatul este genial, pentru mine, un incepator, dornic sa invete. Cat de curand o sa postez si ceva poze realizate cu acesta, dar deocamdata sunt la serviciu, mai pe seara.

Share this post


Link to post

De la mike.omega citare: "eu raman la parerea mea ca mai bine A4xx decat kodaku asta, dar e parerea mea :D "

 

 

Din experientza mea cu Canon A400:

 

In noiembrie 2004, eram prin Germania intr-un fel de media galaxy de-al lor impreuna cu un coleg pasionat de orice chestie electronica. Cum nu aveam aparat foto si-mi doream, m-am lasat convinsa sa-mi iau un A400. Si-a luat si colegul meu, deci am mers pe incredere. Eu oricum ma uitam la aparat ca curca-n lemne. Mi-am spus pdv referitor la culoare si cam atat.

Era la reducere - 149 euro. Am mai luat acumulatori (4 buc = 25 euro) si un memory card de 256 mb tot la 25 euro cica tot la oferta. Deci 199 euro total. La doua saptamani, la Lisabona, il vad tot la oferta (fara acumulatori si doar cu cardul lui de 16) cu 200 euro. :shock: Acasa era cam 10 milioane. In mare, as zice ca am facut o afacere. Imi pare rau ca n-am luat si cablu de alimentare ca sa nu zapacesc acumulatorii cand ma joc cu aparatul (pe tv sau pe computer). Poate fi folosit ca webcam si face poze misto. Pe langa asta, in august trecut, in vacanta, mi-a facut o MAAARE surpriza. Am uitat sa precizez: sunt 100% amatoare ref utilizarea aparatelor foto. Deci, eram in vacanta si pozam tot ce-mi iesea in cale, ajung pe la 400, apoi pe la 500 de poze - stiam ca la acea dimensiune puteam face vreo 600 pe cardul de 256 - si mai fac si-mi tot arata ca mai am loc si se termina vacanta si revin home si ma apuc sa descarc pozele ... surpriza: 912 bucati poze. :banana: baiatul (aparatul) le arhiveaza frumos si ma lasa sa-mi fac damblaua si sa pozez toate balariile...

Nu prea stiu sa umblu la el, dar e usor de manevrat.

 

Acum as putea spune ca a meritat sa-mi dau toata diurna din prima zi de delegatie in Germania. Noroc ca ne asigurau nemtzii masa... apoi cerseam pe la colegi 2-3 euro ca sa-mi iau si eu o shokolata acolo... dar a meritat! :thumbl:

 

PS Mi-am recuperat si cativa euro la vama... :osanale:

Edited by Vijelia

Share this post


Link to post

Pe site-ul tigerdirect.com sunt multe tutoriale foarte interesante si de bun simt. Le-am pus cap la cap intr-un document PDF. Are link-urile catre site, are link-uri active in interior, se pot apasa butoanele etc. Sper sa va placa.

 

Din cuprins:

 

Intrebari si raspunsuri, glosar de termeni, tabele, etc.

Digital_Photography.pdf

Share this post


Link to post

Ma bate gandul la un upgrade.

 

Am pus mina azi (adica l-am cerut din raft sa ma uit la el - eram la Altex Unirea) pe un Sony Cyber-shot DSC-H5 . Mi s-a parut incredibil de usor. Dar si cam incomod de carat. (la link-ul de mai sus, dati click si pe More Images sa-l vedeti din mai multe unghiuri)

 

7.2 Megapixeli, 12x zoom optic, stabilizator de imagine, ISO 1000.

Powered by 2 acumulatori/baterii AA !!!

Storage pe MemoryStick Pro.

 

Ce stiti despre el, ce parere aveti? La Altex costa vreo 18 mil (bineinteles ca nu vreau sa-l iau de la Altex). Merita?

 

Multumesc anticipat.

 

 

Aaaaa... era sa uit, de loc de neglijat, are lentile Carl Zeiss!

Share this post


Link to post

Parerea mea e ca la banii astia mai bine cumperi S3 is, in ciuda faptului ca are mai multi megapixeli pe acelasi senzor si diferente minore fata de S2.

 

Vezi aici balanta se inclina spre Sony la prima vedere, dar experienta Canon, ecranul rabatabil, cardul SD, nr-ul de megapixeli mult mai potrivit pt marimea senzorului pot face ca balanta sa incline spre Canon.

 

Ti-as recomanda Panasonic dar nu au service de calitate(pana acum nu m-au convins) :grumpy:

Share this post


Link to post

Need For Sony mai bine cum zise si Mike need for Canon. S3 IS are cam aceleasi caracteristici cu Sony DSCH 5. Ca si diferente majore, daca se poate spune asa, ar fi 7,2M fata de 6,0 la Canon, ISO 1000 fata de 800 la Canon. Oricum ISO 1000 la un CCD greu de crezut ca nu aduce si zgomotul de rigoare cu tot noise reductionul arogat. :mda: Meniul Canon mai diversificat si mai permisiv in mod manual decat Sony-ul care se bazeaza pe o solutie optica mai complexa insa controlabila mai ales de software-ul camerei si mai putin prin dialog in mod full manual cu utilizatorul. Pot si sunt subiectiv deoarece am Canon, insa nu fac aceasta recomandare prin prisma posesiei care daca ma gandesc bine a rezistat 3 ani si peste 40000 de poze. Diafragma identica in ambele moduri tele / wide. Pe www.jr.com Canonul este la 449 USD , iar DSCH5 este la acelasi pret. Mai apare un mic avantaj in mod video la Canon la rezolutia 640x480 / 30fps. Sony-ul are un sistem de flash mai bun decat al Canonului, deci mai bun noaptea si in conditii de luminozitate scazuta. Ambele image stabilizare fiecare in mod propriu insa acelasi lucru aproape.

Decizia iti apartine, insa revin cu o delaratie otravitoare: Sony the best for video, Canon, Nikon best for still pictures. :D

PS Injuraturile si umplerea frigiderului pe PM.  <img src= ">

Edited by safari hunter

Share this post


Link to post

Mda, asa ziceam si eu de Sony, dar dupa 2 luni de citit review-uri si dupa ce am vazut ca S2 IS era 21 de milioane versus H1 la 15 milioane m-am trezit ca sunt mandrul retinator al unui Sony H1! Eu care aveam Canon A75! Eu zic ca la Sony s-au schimbat multe in bine si nu regret alegerea facuta.

 

Te rog sa te uiti pe www.dpreview.com, mi se pare cel mai serios site de review-uri. Review H5

Later Edit: Scuze, acum am vazut ca deja erau linkuri catre dpreview :(

 

 

La ora actuala diferentele sunt destul de mici intre camerele Sony/Canon/Panasonic etc la aceleasi performante, cel mai important este cum te descurci tu cu ea. Degeaba alegi modelul care prezinta o mica imbunatatire intr-un anumit aspect calitativ daca tu nu te simti confortabil cu camera, daca nu poti face setarile necesare in timp util.

Edited by Mishu

Share this post


Link to post

Panasonic FZ50

 

Hai sa va aud! :) )

Parerea mea: 2 pixeli in plus inutili, la iso 400 nu "stralucea", la 1600... poate o salva Venus Engine III ceva de el ca in rest e o evolutie ca in cazul Canon-ului S3is, lejera, de vara :P

 

PS: V-am zis ca la banii astia mai nou se gaseste Nikon D50 kit cu obiectiv de 18-55mm :thumbl:

Share this post


Link to post

Pe la inceputurile acestui topic, spuneam ca atunci cand m-am hotarat sa iau Canon, am procedat astfel: am adunat poze de la toti prietenii mei, posesori a diferite branduri de digicamuri, le-am aranjat pe categorii - Nikon, Canon, Sony, Fuji etc, si m-am uitat cu Cielofan la ele de ne-au iesit okii. Am analizat fiecare detaliu, fiecare frunzulita din backround, toate coltisoarele si margioarele obiectelor din poza... Am depistat tot felul de ciudatenii (aberatii cromatice, pierdeea detaliilor etc) si dupa asta am tras concluzia. Toate site-urile cu review-uri de specialitate care sa ne ajute la depistarea lipsurilor ne-au fost de mare ajutor. Si atunci, dupa o vara de cautari am decis: Nikon sau Canon, in ordinea aceasta. Am luat Canon, cel mai bun raport calitate pret. S1 IS la vremea aceea.

Dar intrebare: cine era pe locul 3? Poate n-o sa credeti, dar pe locul 3 la calitatea pozelor pentru ochiul nostru, dpdv al claritatii, detaliilor culoare SAMSUNG. Din pacate modelul la care fac referire, era adus din State si aici nu l-am vazut pe piata (500$).

Raman la parerea mea: CANON. Stiti cat era al meu pe piata cand l-am cumparat? 18 mil. Dar in State? 235$.

Cred ca am mai scris asta, dar asta e.

 

Deci revenim: doua branduri pe lumea asta (vezi sit-uri cu fotografia anului, articole si poze), Nikon si Canon. Si normal ca costa...

 

PS Si loganul are ABS, dar... atat.

Share this post


Link to post

@Moshu, nu stiu daca-ti mai amintesti dar cu ceva timp in urma mi-ai raspuns la o intrebare; pusesem ochii pe un pachet Canon A75 SH, cu card, acumulatori etc... 450RON - ai zis sa-l negociez la 400 si sa-l înhaţ. Ei bine, azi am gasit altul, dar nu A75 ci un A85, tot SH, de circa un an jumate, f. bine pastrat - zice vanzatorul. La cutie cu toate accesoriile originale si factura de la Carre4, cu card de 256M, husa dar fara baterii - 400 RON! Cu putina bafta, daca arata asa de bine cum pretinde, maine va pun niste poze demo :)

Share this post


Link to post
... doua branduri pe lumea asta (vezi sit-uri cu fotografia anului, articole si poze), Nikon si Canon. ...

 

Nu as exclude nici Fuji, totusi au scos niste aparate foarte reusite si cu rezultate comparabile cu ceilalti doi mari producatori.

Share this post


Link to post

Rares, este o parere personala. :)

 

@Moshu, nu stiu daca-ti mai amintesti dar cu ceva timp in urma mi-ai raspuns la o intrebare; pusesem ochii pe un pachet Canon A75 SH, cu card, acumulatori etc... 450RON - ai zis sa-l negociez la 400 si sa-l înhaţ. Ei bine, azi am gasit altul, dar nu A75 ci un A85, tot SH, de circa un an jumate, f. bine pastrat - zice vanzatorul. La cutie cu toate accesoriile originale si factura de la Carre4, cu card de 256M, husa dar fara baterii - 400 RON! Cu putina bafta, daca arata asa de bine cum pretinde, maine va pun niste poze demo :)

Nu mai sta pe ganduri. Uite-te bine la obiectiv, sa nu fie zgariat. Ar fi bine sa faci vreo doua poze aiurea (cerul si ceva, un peisaj sau un portret la lumina naturala) si sa le treci pe PC ca sa le poti studia: pete de culoare, aberatii ciudate sau "puncte negre". Daca pozele sunt clare si fara puncte, pete etc..., e ok. Spun asta pentru ca e SH.

 

Te astept cu poze.

Share this post


Link to post

@Moshu: Ce intreb si ce raspunzi? :scarpin:

Eu incercam sa aflu daca vi se par utile imbunatatirile noului model(FZ50) avand in vedere performantele FZ30-ului si pretului de achitizie :D

Share this post


Link to post

Nu te aprinde bre, ca am scris un replay la postul lui Mishu, cel su Sony.

La intrebarea ta inca n-am raspuns, dar promit sa-mi dau o parere. Dar apropos, ce ai mai facut cu aparatul ca am pierdut cateva episoade...

 

Mishule, sa-l folosesti sanatos daca l-ai luat!

Share this post


Link to post

Ah, ok! Nu m-am aprins :)

Aparatul meu sper sa plece maine la Bucuresti la un service ;)

Share this post


Link to post
Nu mai sta pe ganduri. Uite-te bine la obiectiv, sa nu fie zgariat. Ar fi bine sa faci vreo doua poze aiurea (cerul si ceva, un peisaj sau un portret la lumina naturala) si sa le treci pe PC ca sa le poti studia: pete de culoare, aberatii ciudate sau "puncte negre". Daca pozele sunt clare si fara puncte, pete etc..., e ok. Spun asta pentru ca e SH.

 

Te astept cu poze.

 

Uite si doua poze cu noul meu Canon A85. Dupa ce l-am luat am plecat intr-o excursie de 5 zile la Baile Herculane si abia azi am ajuns.

Parerea mea a fost ca aparatul e OK, e luat in ianuarie 2005 si are toate documentele de provenienta. E cum s-ar zice primul proprietar :)

post-1361-1153925275_thumb.jpg

post-1361-1153925323_thumb.jpg

Edited by perfidus

Share this post


Link to post

Bravo man pentru achizitie. Sa-l folosesti mult si bine. Bine ai venit printre canonisti :)

 

Imi place prima poza, e faina si plina de culoare.

Share this post


Link to post

Haide bre... fi-v-ar digicu sa va fie, poza aia nu e plina de culoare. Adica e, dar nu de culorile care erau in natura. :wallbanger: Fa ceva prin setarile alea si scapa de chromeul asta.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...