mihai_ Posted Monday at 03:19 PM Share Posted Monday at 03:19 PM (edited) Salutare tuturor! Știe cineva vreun truc pentru deconectarea țevii tobei finale de la țeava tobei intermediare? Din fericire, clema e lată și nu a făcut șanț. Din nefericire, s-a utilizat mult silicon de etanșare, între țevi, și nu se mișcă deloc, având contact pe aprox. 10 cm lungime. Capătul țevii tobei are două șanțuri, pentru a permite lărgirea, dar nu pot introduce nimic acolo, clema fiind sudata pe țeavă, din fabrică, într-un punct. Șurubul se poate desface, și se poate largi puțin clema. Am încercat sa lărgesc capătul țevii cu o daltă pentru lemn, îngustă, dar lărgirea e infimă, sub 1 mm, plus ca nu este acces pentru a face acest lucru pe toată circumferința. Se exclud: Flacără, fiind f. aproape de rezervor. Separator de țevi, spațiul fiind extrem de limitat. Tăierea, ca ultima soluție. Mulțumesc anticipat pentru idei! PS: Scopul este înlocuirea tobei intermediare, deci cea finală va fi reutilizată. Edited Monday at 04:01 PM by mihai_ Link to comment
Geo_ZGA Posted yesterday at 07:55 AM Share Posted yesterday at 07:55 AM Dai afara tot ansamblul de finala-intermediara si te joci cum vrei dupa... flacara, flex, ciocan, dalta. Siliconul ala se face piatra, nici nu trebuia folosit la o simpla imbinare. Link to comment
mihai_ Posted yesterday at 08:11 AM Author Share Posted yesterday at 08:11 AM Mulțumesc pentru răspuns! 5 minutes ago, Geo_ZGA said: Dai afara tot ansamblul de finala-intermediara Din păcate, țeava tobei finale trece peste o parte din puntea spate. În ultimă instanță, mă gândesc să sacrific țeava tobei intermediare (pentru ca oricum o înlocuiesc), în apropiere de îmbinarea cu țeava tobei finale, și să *sper* că voi putea extrage ulterior bucata rămasă. 7 minutes ago, Geo_ZGA said: Siliconul ala se face piatra Ce era ieșit în exterior era relativ moale - surprinzător, având în vedere vârsta -, și speranța e ca și în interior ar fi la fel. 8 minutes ago, Geo_ZGA said: nici nu trebuia folosit la o simpla imbinare. Asa citisem și eu, dar pare sa fie o practică, contrar manualelor de service. Link to comment
mihai_ Posted 46 minutes ago Author Share Posted 46 minutes ago Am reușit să introduc un separator de țevi în zona aia strâmtă, dar alunecă la un moment dat când încerc separarea, și n-as strânge mai tare pentru riscul de a deforma țeava tobei finale. Cred că nu am de ales decât să tai țeava tobei intermediare, dar și acolo e o problema: din cauza accesului, am cursă cu fierăstrău manual de doar 3-4 cm, iar țeava este din material f. f. tare. Știu ca exista tăietor cu lanț cu role, dar mai greu de găsit unul cu role suficient de tari pentru otel - majoritatea sunt doar pentru cupru / neferoase. @Viktor, ai vreo idee năstrușnică? 🙂 Link to comment
Recommended Posts