mihai_ Posted 17 hours ago Share Posted 17 hours ago (edited) Salutare tuturor! Știe cineva vreun truc pentru deconectarea țevii tobei finale de la țeava tobei intermediare? Din fericire, clema e lată și nu a făcut șanț. Din nefericire, s-a utilizat mult silicon de etanșare, între țevi, și nu se mișcă deloc, având contact pe aprox. 10 cm lungime. Capătul țevii tobei are două șanțuri, pentru a permite lărgirea, dar nu pot introduce nimic acolo, clema fiind sudata pe țeavă, din fabrică, într-un punct. Șurubul se poate desface, și se poate largi puțin clema. Am încercat sa lărgesc capătul țevii cu o daltă pentru lemn, îngustă, dar lărgirea e infimă, sub 1 mm, plus ca nu este acces pentru a face acest lucru pe toată circumferința. Se exclud: Flacără, fiind f. aproape de rezervor. Separator de țevi, spațiul fiind extrem de limitat. Tăierea, ca ultima soluție. Mulțumesc anticipat pentru idei! PS: Scopul este înlocuirea tobei intermediare, deci cea finală va fi reutilizată. Edited 16 hours ago by mihai_ Link to comment
Geo_ZGA Posted 48 minutes ago Share Posted 48 minutes ago Dai afara tot ansamblul de finala-intermediara si te joci cum vrei dupa... flacara, flex, ciocan, dalta. Siliconul ala se face piatra, nici nu trebuia folosit la o simpla imbinare. Link to comment
mihai_ Posted 32 minutes ago Author Share Posted 32 minutes ago Mulțumesc pentru răspuns! 5 minutes ago, Geo_ZGA said: Dai afara tot ansamblul de finala-intermediara Din păcate, țeava tobei finale trece peste o parte din puntea spate. În ultimă instanță, mă gândesc să sacrific țeava tobei intermediare (pentru ca oricum o înlocuiesc), în apropiere de îmbinarea cu țeava tobei finale, și să *sper* că voi putea extrage ulterior bucata rămasă. 7 minutes ago, Geo_ZGA said: Siliconul ala se face piatra Ce era ieșit în exterior era relativ moale - surprinzător, având în vedere vârsta -, și speranța e ca și în interior ar fi la fel. 8 minutes ago, Geo_ZGA said: nici nu trebuia folosit la o simpla imbinare. Asa citisem și eu, dar pare sa fie o practică, contrar manualelor de service. Link to comment
Recommended Posts