ches Posted 3 hours ago Author Share Posted 3 hours ago (edited) Salutare din nou! Acum ca a venit primavara, m-am reapucat de treaba 🙂 . Primul pas a fost sa schimb sabotii de la frana de mana si arculetele, toate cumparate anul trecut in vara . Sabotii vechi erau in stare buna, dar i-am schimbat daca tot am umblat acolo, iar pe cei vechi i-am pastrat in cutia in care au venit astia noi. Am vazut si ce am gresit la prima schimbare a sabotilor, in 2019, asa ca am updatat tutorialul: Poze nu am facut pentru ca eram plin de mizerie pe maini si nervos pentru ca discul de pe stanga nu a vrut sa iasa de pe sabotii de frana (a facut buza de rugina), decat dupa mai bine de o ora. Intreaga operatiune mi-a luat 5 ore, 2.5 ore la fiecare roata. Daca nu aveam problema cu discul blocat si cu un arc care nu a vrut sa intre usor probabil ca as fi terminat in 3.5 ore. Schimbarea sabotilor a fost numai buna pt ca ieri am dus-o la ITP si a trecut fara nici-o problema 🥳 Edit: Cu bateria din pacate am mai avut probleme, pare-se cauzate de protectia textila cu burete care se pune in jurul bateriei. In iarna bateria veche de 7 ani s-a descarcat si am inlocuit-o cu una noua. Asta noua s-a descarcat si ea complet dupa cateva saptamani pentru ca protectia s-a imbibat cu apa din atmosfera si atingea conectorul pozitiv al bateriei. Chestia asta a fost suficienta ca usor-usor sa descarce bateria. M-am prins de problema cand am vazut ca in zona de contact dintre conector si protectie a aparut o cocleala verde care migrase in protectie, semn ca avea loc electroliza. Foarte ciudata treaba, am scos protectia si pana acum totul e OK, am reusit sa salvez bateria noua. Edited 3 hours ago by ches 1 Link to comment
Recommended Posts