Jump to content
Sign in to follow this  
smailmiami

Vaporasele Mele

Recommended Posts

Daca vreti sa se incline mai putin si nici sa nu va rupa rinichii, umblati in primul rand la bara de egalizare.

 

Mie imi place tractiunea spate :D

Share this post


Link to post

Poate vrei sa zici bara de stabilizare (anti-roll sau sway bar in eng). Problema e ca firmele mari nu prea fabrica bare mai rigide pt koreene, si in plus o s-o destabilizeze si mai tare daca e prost facuta/reglata.

Insa niste arcuri sport n-or sa-ti rupa deloc rinichii (poate doar daca ii ai foarte sensibili :) )) )

Edited by EM!L
Nu mai cita integral mesajul anterior. Folose?te AddReply sau FastReply din partea de jos a paginii.

Share this post


Link to post

Sa le stapanesti sanatos Smail!

Ai facut o alegere buna cu Audi cu cutie manuala. DSG-ul este misto si laudat de toata lumea, dar cititi pe forumurile VW cati au avut probleme cu ele, mai ales cu cele de prima generatie. Asa ca o cutie manuala te scapa de multe belele, fiind muuult mai fiabila.

 

Epica este intr-adevar barca cu suspensia stock. Dar desi se apleaca mul in curbe rotile raman la locul lor pe asfalt. Diferenta cred ca vine de la suspensia spate + distanta marita intre roti. Eu mi-am zis ca o sa schimb suspensia cu una mai tare cand o sa cedeze asta stock. Acum am doar 63000km, deci probabil ca voi vinde masina inante sa se strice :D

Share this post


Link to post

Am o problema tehnica extraordinar de interesanta de prezentat, inca nerezolvata dupa multe drumuri la service . Are treaba cu Audi, si nu cu Daewoo, dar o prezint si aici, caci o parere in plus nu strica. Fratele meu are si el un Audi exact ca al meu, exact aceeasi suspensie S-Line, exact aceleasi jante si evident aceesi marime de anvelope. Eu am motor 2.0, el 2.7, eu cutie manuala. el automata, eu transmisie fata, el transmisie 4x4. Astea sunt diferentele intre cele 2 masini, in rest caroserie, suspensie si roti identice 100%. Problema este ca ii tremura volanul la 120 kmh si peste. Evident, prima idee a fost: roti dezechilibrate ! Dupa mai multe vizite la service pentru reechilibrare roti si verificare suspensie fata, tremuratul s-a mai ameliorat, dar persista foarte clar. Am zis ca de, poate jantele au vreun defect ascuns care nu apare pe ,masinile alea de echilibrat si asta e. Unde apare totusi problema ciudata: Weekendul asta am fost la munte si am avut ideea (mie nu prea mi-a convenit) sa schimbam rotile fata intre cele 2 masini. Dupa vreo 800 km parcursi cu rotile de pe masina lui, pot spune ca mie nu mi-au trepidat nici gram in nici un regim de viteza, si am mers cu pana la 180 kmh. E, lui ii tremura in continuare directia cu rotile mele. Deci nu e din roti ! In plus, am fost in Craiova la cam cele mai bune 2 serviceuri pe Audi, iar oamenii de acolo au spus ca pur si simplu nu au ce sa schimbe la suspensie sau directie, totul find ok. Ultima oara am schimbat si bieletele antiruliu, deoarece dreapta parea o idee sa aibe joc. Cine are o idee despre ce alt defect ar putea avea directia/suspensia care sa dea tremuratul ala ?

Share this post


Link to post

discurile de frana deformate.

Share this post


Link to post

Dar asta nu s-ar simti doar la franare? El acuza problema in mers normal...

Deformarea discurilor se poate verifica pe unele standuri de test frane. Eu am facut testul la Norauto Militari (cred ca au si in alte orase service-uri) dupa ce mi-au schimbat lichidul de frana. Ovalizarea a iesit sub 8% la toate rotile. Pretul a fost undeva sub 170RON schimbare lichid frana + test franare.

 

Pe vwforum ai incercat sa pui intrebarea? Poate au mai patit si altii.

Share this post


Link to post

Eu as banui o problema de amortizor. O alta varianta, cu bataie ceva mai lunga, ar fi planetara montata incorect.

Share this post


Link to post

Mai poate fi una din flansele butucilor usor stramba si "bate" insa eu as merge tot pe discuri, sunt mai ieftine de schimbat, iar flansa aia nu se stramba asa cu una cu doua, decat daca o fi luat vreodata vre-o bordura de a spart janta.

 

PS Inca ceva, poate are relevanta, desi nu cred ca are legatura cu problema dar merita luata in calcul.

Eu am avut un rulment cu joc la espero pe fata. L-am schimbat dupa care imediat am simtit cum imi "bate" roata cu pricina. Explicatia?

Roata a "batut" tot timpul insa rulmentul defect, datorita jocului, nu transmitea "bataia" mai departe.

Aveam bataie usoara doar in momentul franarii prin intermediul etrierului, bine ca nu am schimbat discurile degeaba.

Share this post


Link to post

Nu cred ca discurile sunt o problema, deorece la franare nu tremura absolut deloc. Din pacate masina asa am luat-o crezand ca este o problema doar de echilibrare, dar s-a dovedit ca ne-am inselat. am citit clubaudi si vwforum dar n-am gasit vreun raspuns.

 

Salex, amortizoarele sunt sport, super-extra-mega-enervant de tari. Ce problema sa aiba amortizorul de ar face sa tremure butucul ?

 

Dj_Dark, masina n-a avut una dintre jante cand am cumparat-o. Crezi ca este posibil sa fie un butuc stramb ?

Edited by smailmiami

Share this post


Link to post

N-am avut niciodata o masina 4x4,imi dau o simpla parere: n-ar putea fi de la trasmisia de pe spate,eventual cardanul dezechilibrat?Daca am spus o prostie va rog nu aruncati cu pietre :osanale:

Share this post


Link to post

Pai tremura fata, iar pe fata planetarele pleaca direct din cutie, nu are cardan.

Edited by smailmiami

Share this post


Link to post

Dar cum e transmisia pe spate, spui ca-i 4x4.

Share this post


Link to post

Ziceam doar ca pe fata n-are cardan.

Share this post


Link to post

Dj_Dark, masina n-a avut una dintre jante cand am cumparat-o. Crezi ca este posibil sa fie un butuc stramb ?

 

Foarte posibil sa nu fi avut-o fiindca a spart-o in vre-o bordura si a indoit si flansa. E cu bataie lunga dar este posibil.

Share this post


Link to post

Si eu tot la asta ma gandesc, janta aia lipsea pt. c-a fost lovita. Geometria a fost facuta?

Edited by Wolfman

Share this post


Link to post

Eu pe seat tot VAG,am avut un tremurat usor,am schimbat Bieleta stabilizatoare si Bucse stabilizatoare .

 

Cel mai bine mergi la un service vag.

Share this post


Link to post

Am fost la doua servisuri VAG. Ultima oara am schimbat chiar bieletele antiruliu. In rest nu are nimic probleme. O sa studiez cu mecanicii mai indeaproape butucii.

Share this post


Link to post

Pune-o pe un cric mai solid, o pornesti, bagi a- 1-a si te uiti la roti pe rand cum se invart, ar trebui sa se vada cu ochiul liber daca bate.

Share this post


Link to post

Auzi, dar ia spune-mi cand apesi frana mai tare cum se comporta masina? Suspectez totusi discurile de frana, cunosc caz cu o skoda octavia 2 care la peste 90-100km/h facea la fel cum zici tu ca face audiu asta... ca sa stii daca sigur nu sunt discuriule de frana, le testezi apasand foarte usor pedala de frana (in mers bineinteles) si daca simti o mica bataie / vibratie in pedala de frana sigur sunt discurile ovalizate.

Edited by uskt2005

Share this post


Link to post

Discurile trebuiau verificate deja de catre cei din service, cu ceas comparator desigur. Dupa aia poti schimba discurile intre ele si masori din nou, daca in prima faza ai constatat "bataie" uriasa ( totodata afli si starea butucului). Inainte de toate, trebue stiut care-i maximul ovalizarii discurilor permis pe modelul respectiv.

Share this post


Link to post

Eu zic ca discurile iasa din discutie. Au fost masurate pentru orice eventualitate la servis, iar la franare nu tremura deloc. As fi tentat sa verific varianta cu butucul, oricum daca este indoit probabil nu se vede cu ochiul liber si tot cu vreun comparator putem sa verificam.

Share this post


Link to post

Daca discurile nu bat la comparator, atunci iese si butucul din discutie ;)

Comparatorul ala unde se monteaza? Pe surubul planetarei?

Share this post


Link to post

L-au prins cumva cu niste cleme cu surub de bratul inferior si cel superior. Ai dreptate si tu ca iasa si butucul din didcutie ,,,

 

S-ar parea pana la urma ca-i ceva problema prin caseta de directie cica ...

Edited by smailmiami

Share this post


Link to post

;)

Partea si mai proasta e ca nu mai am alta idee :(

 

LE poate sunt prezoanele nu centreaza roata cum trebuie pe butuc sau inelele de centrare (daca au, daca nu fa-ti la strung), sau ce mai e pe-acolo.

Suprafata de contact intre janta si disc sa fie curata, fara cine stie ce adaosuri (mizerie...etc)

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

Nu au inele de centrare. Partea nasoala este ca si noi ne-am lasat pagubasi

 

In alta ordine de idei, ieri am inlocuit farurile pentru care am primit o gramada de critici cu unele noi si originale, cel putin teoretic. Partea naspa este ca la prima impresie lumineaza mai prost ca alea dinainte :( Sa ma explic: daca alea dinainte dispersau uniform lumina, la cele noi lumina este mult mai intensa pe mijloc si mult mai slaba pe marginile fasciculului.

post-2615-0-00557500-1331670000_thumb.jpg

post-2615-0-93995400-1331670009_thumb.jpg

post-2615-0-48153500-1331670019_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...