Jump to content

Recommended Posts

Imi cer scuze ,poate nu postez unde tb dar de abia am intrat in posesia unui Cielo Gle/Ac '99 140.000 km in general merge bine dar...la pornirea pe tim rece(adica ieri si azi) scirtziie ceva infiorator pe sub capota acu' intreb si io (ca habar n-am :D ) e de la curele ? tb. schimbate? alte sfaturi pentru un neofit ...

10x

Share this post


Link to post

e din ciclul "asha face toate".. e vba de cielo'uri..

le scartzie curelele orice le'ai face..

in service itzi da fas-fas cu nishte wd-40 pe curea, tace 2-3zile shi incepe iar..

  • Like 1

Share this post


Link to post

Salut şi bun venit.

 

Am avut şi eu aceeaşi problemă la Cielo, şi tot pe timp rece. Concluzia a fost că într-adevăr vine de la curele: din cauza temperaturii scăzute, materialul din care sunt fabricate se rigidizează şi mai patinează pe fulii. Odată cu căldura scârţâitul va înceta probabil.

 

Partea bună este că nu se întâmplă nimic grav dacă scârţâie, adică nu trebuie schimbate curelele. Daca însă le-a trecut vremea (scrie în manualul de utilizare la ce interval se schimbă), ar fi bine să le schimbi totuşi.

Share this post


Link to post

face indiferent de cald sau rece afara..

am avut cielo la jobu' veki aproape 3 ani...shtiu ce zic.. :wink:

Share this post


Link to post

strumfuadi, te contrazic. Am ţinut un Cielo care mai avea puţin şi făcea 200.000 km, timp de vreo 2 ani, şi nu făcea aşa vara (iar iarna, rar). Poate avea legătură cu faptul că era producţie Coreea ? :twisted:

Share this post


Link to post

intr'adevar, asta al nostru era din 2000, made in RO...

o fi fost fulia coreeana altfel, mai shtii?? :wink:

Share this post


Link to post

nu face toate ci numai alea care are curelele slabe sau uzate.

Incearca sa strangi cureaua sau sa o schimbi si ai sa vezi ca nu mai face. :cyclops:

Share this post


Link to post

... scirtiitul (chiraitul) curelei de alternator se poate (sau nu!) elimina prin reglarea intinderii curelei; probabil peste o anumita limita de uzura a curelei/fuliei nu mai e posibil ...

 

tparaschiv, din diverse surse de documentare am inteles ca indata ce ai luat o masina SH e bine sa-i schimbi TOATE curelele, mai ales cureaua de distributie ... asta ca sa fi sigur pe o chestie ... in general nu prea cunosti cu exactitate istoricul masinii ... asa ca parerea mea este sa inlocuiesti cit mai repede posibil curelele (vezi ca nu e chiar ieftina operatiunea!); evident, daca in jurnalul de service al masinii apar ca inlocuite acum 10-20kkm nu are rost, in general viata lor e de vreo 60kkm (cel putin la MTZ) si atunci incearca un reglaj, ceva ...

Share this post


Link to post

Asa e. "Doctorul" meu (al masinii) mi-a zis sa-mi schimb toate consumabilele, chiar daca stia aproape exact istoricul masinii (a fost masina de servici a unei filiale din tara a lor), si asta fara sa-i iasa lui mare lucru, decat sufletul ca sa le schimbe! Deci am schimbat imediat: curea de distributie + rola intinzator (neaparat impreuna!), curea alternator, filtru de aer, filtru de ulei, ulei, placute de frana, garnitura de capac motor. Asta ca sa am un punct zero de pornire.

Share this post


Link to post

asta ar fi o regula generala la un SH, mai ales daca nu shtii istoricul..

eu i'am luat renatei filtrele, fishe bujii, capac distribuitor(delco)..shtergatoare..shi cam atata..

la distributzie am lantz, asha ca nu am griji, dar de cureaua de alternator am uitat shi s'a rupt dupa vreo 6 luni, pe autostrada la feteshti la km7..are vreo17km, fix la jumate.. asta pe un soare mortal shi vreo 40grade deasupra asfaltului... bineintzeles ca curea de rezerva canci, ciorapi de dama nu aveam.. noroc ca aveam mobil la mine..

de atunci am doo bucatzi curea alternator in portbagaj - exemplificarea diseara :D

Share this post


Link to post

Deci tu vrei sa spui ca toate cielourile sh au "boala" lor si scartaie cureaua. Eu am mers ~5000 km cu cielo koreean din 95 si nu scartaia deloc. Masina era a cumnatului meu si, dupa un nr. respectabil de km a inceput sa scartie (~102000km) dar in final era ultima pb a masinii; avea altele mult mai grave.

Anul trecut am mers 6 luni si ~23000 km cu un cielo automat (de la serv) care nu scartaia. Cureaua nu fusese schimbata niciodata si avea peste suta de mii. Nu stiu exact ca fusese umblat la kilometraj.

Dupa ce l-am predat pe cel dinainte am primit un cielo romanesc (exe) cu care am facut 27.000 km fara sa scartie cureaua. E adevarat ca l-am primit de nou.

Asta ca sa nu zici ca vorbesc din exp mea de ticotist.

 

Daca idiotii de la service nu au fost in stare sa-ti regleze cureaua de ce te superi pe mine cand spun ca nu era intinsa? Ar fi pentru prima oara cand mecanicii din service autorizat nu sunt in stare sa rez. o pb simpla? As fi inteles sa te superi daca ai fi strans-o cu mana ta! Respect!

 

Si pt ca eu tot vreau sa ajut omu' cu pb... Am vazut cu okii mei la o alta masina (fiat regatta) cum rulmentul pompei de apa sau a intinzatorului curelei (daca are asa ceva ) era gripat si cureaua patina pe fulia respectiva. Apoi tipul a reusit sa-l degripeze si sa-l faca sa mearga dar era infranat si din cand in cand iar patina.

Share this post


Link to post

Cred ca daca se schimba curelele cu unele originale si mecanicul le intinde corect ca in manual nu ochiometric, nu o sa mai apara acel sunet. Din cate Cielo am vazut cam jumatate aveau acest scartait, dar si in service am observat ca multi mecanici zic lasa ca este bine si asa, adica lasa sa mai ne viziteze clientul :wink:

Share this post


Link to post

Saru'mina pt. raspunsuri curelele sunt schimbate acu' 20.000 km(sigur ,cunosc f.bine masina) si tot scirtzie la pornire :( .

Alta ...ce poate sa trosnesca in usa ? fatza stinga +spate dreapta ,dupa sunet pare a fi geamul dar cu mina nu se misca nici de-al dracu' :twisted:

Inca una...antena e moarta si semnalul radio vai steaua lui acu e acu nu mai e ...desfacut motorash :apa ,rugina ,decedat. Ce antena (alt model de preferat ) pot pune in acelasi locash ?

 

:thanks:

Share this post


Link to post

Zgomotele din usi se pot datora balamalelor care trebuiesc verificate si inlocuite cu unele noi daca este cazul.

Share this post


Link to post

Si mie imi scartie cureaua de alternator. Numai cand e rece motorul, indiferent daca e cald sau rece afara. Se intampla de cand mi-au schimbat cureaua istetii de la Radacini, care mi-au spus ca tre' sa schimb si fulia de la alternator, care pare sa fie uzata. Da' pana atunci de ce n-a facut ?!

Share this post


Link to post

Daca va scirtie caurele chiar daca sint noi(originale) atunci problema este la fulia de AC care s-a lustruit shi scirtzie . Atunci se cumpara una bucata curea Dayco(Pirelli) care are dinti transversali , normal la dimensiune si e OK !!! :lol: Cred ca a disparut scirtiitul din cauza ca s-a schimbat zona de contact pe fulii datorita profilului un pic altfel... :roll:

Share this post


Link to post
Saru'mina pt. raspunsuri curelele sunt schimbate acu' 20.000 km(sigur ,cunosc f.bine masina) si tot scirtzie la pornire   :( .

Alta ...ce poate sa trosnesca in usa ? fatza stinga +spate dreapta ,dupa sunet pare a fi geamul dar cu mina nu se misca nici de-al dracu'   :twisted:  

Inca una...antena e moarta si semnalul radio vai steaua lui acu e acu nu mai e ...desfacut motorash :apa ,rugina ,decedat. Ce antena (alt model de preferat ) pot pune in acelasi locash ?

 

:thanks:

 

Zgomot la usa dreapta-fata am avut si eu. Am desfacut tapiteria si am constata ca minerul de la usa (interior) care este de plastic era crapat si se vreca si scirtia la fiecare groapa. L-am schimbat si nu mai scirtiie.

Poate asta este si la tine.

Share this post


Link to post
Daca va scirtie caurele chiar daca sint noi(originale) atunci problema este la fulia de AC care s-a lustruit shi scirtzie . Atunci se cumpara una bucata curea Dayco(Pirelli) care are dinti transversali , normal la dimensiune si e OK !!!   :lol: Cred ca a disparut scirtiitul din cauza ca s-a schimbat zona de contact pe fulii datorita profilului un pic altfel... :roll:

Cureaua de care spui este putin mai ingusta decat cea originala (altfel are aceeasi lungime) si are toate sansele sa cedeze la tensiunea la care este supusa in mod normal.

Si eu am avut un scartzait care s-a dovedit a fi de la cureaua de AC. Am schimbat-o cu una originala si totul merge perfect, nu se aude nici un zgomot.

Share this post


Link to post

@vbocan

Problema mea era ca mai intii am pus originala noua shi tot scirtzia la cald dupa cese incalzea motorul(nu scirtziia foarte tare) dar Dayco nu cred ca o sa se rupa la armarea pe care o are shi apoi daca e o curea care a fost facuta sa mearga pe roti dintzate(unde efortul este mai mare) atunci o sa poata sa alunece linistit pe trei fulii . Parerea mea :wink:

Share this post


Link to post

Mama problemei :wallbanger:

Am verificat cureaua de la alternator si este intinsa OK.(apare o sageata de cativa mm numai la apasare energica)

Si totusi scartaie dimineata cand este rece afara.(pana acum)

Solutii...

 

:o fftopic:

Mai nou a aparut un tiuit continuu in habitaclu sesizabil daca ciulesti bine-bine urechile.(chiar si la relanti)Aveti idee de la ce este?

Va multumesc.

Share this post


Link to post
:o fftopic:

Mai nou a aparut un tiuit continuu in habitaclu sesizabil daca ciulesti bine-bine urechile.(chiar si la relanti)Aveti idee de la ce este?

Va multumesc.

 

 

eu zic ca tiuitul respectiv iti vine de la pompa de benzina.

Am avut si eu o problema asemenatoare.

Ca sa te convingi mai bine ai putea ridica bancheta din spate (cu motorul pornit la relanti ) si sa vezi daca se intensifica sunetul atunci sigur e de la pompa de benzina.

 

O alta cauza ar putea fi de la partea de audio, dar nu cred -din moment ce nu ai pomenit nimic de autio on/off.

Edited by sorin77

Share this post


Link to post

De la radio-casetofon nu este fiindca de vreo 2 saptamani n-am mai luat fata detasabila din casa.Ramane pompa de benzina.La doar 7000 km?

Share this post


Link to post
De la radio-casetofon nu este fiindca de vreo 2 saptamani n-am mai luat fata detasabila din casa.Ramane pompa de benzina.La doar 7000 km?

 

7000km?...ce vrei sa spui ai schimbat pompa de benzina la 7k km?

apoi si eu am pus o pompa NOUA si apoi in mai putin de 500 km si a trebuit sa o schimb din nou si sa cumpar alta -originala de data asta.

mai multe detalii http://www.daewooclub.ro/forum/index.php?showtopic=2585

Share this post


Link to post

Eu am avut Cielo din 1999 si am in continuare, insa pana in iarna asta nu a facut niciodata nimic.

In iarna asta a apucat-o :D ..si scartaie uneori, 1-2-3 secunde tare, apoi tace.

chestia e ca eu am schimbat curelele in vara...probabil am prins un set mai prost  <img src= ("> ...o sa vad la urmatoare revizie cum face...pana acum masina SIGUR nu a facut asa.

Share this post


Link to post

Niu0s proaste curelele ci s-a lasat una din ele - de ac sau alternator si trebuie stransa putin

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...