Jump to content
Sign in to follow this  
tolin

OTTO versus DIESEL

Recommended Posts

dar in reprize sa zicem 80-120 km/h in treapta 4 sau a 5-a nu cred ca are vre-o sansa kalos-ul,daca mai intervine si un mic deal...

Ce vrei sa cauti cu trepte de viteza subunitare la deal sau in accelerare ?

Share this post


Link to post

Cred ca la Kalos pe 80-120 ar fi treapta a 3-a.

Share this post


Link to post

Nu e vorba de lene, dar cand ai de facut 300km de drum cu multe depasiri stranse faci scurta la mana. Asta nu e neaparat rau, motorul urla frumos, daca mai ai si ceva cai se va si misca pe masura sunetului. Numai ca la un moment te vei plictisi de treaba asta, sau daca ai pasageri si acestia vad ca ti-ai facut o regula sa depasesti cu a 3-a la 80km/h+, incep sa-si puna intrebari serioase daca nu esti vreun maniac. Cu dieselul daca ai 1700-2000 rpm retrogradarea nu aduce cine stie ce beneficii, ii dai talpa si ai depasit.

Ratiunea de a cumpara benzina e pentru fun, dar in cazul meu asta ar insemna neaparat un motor foarte potent, care la mers normal sa imi permita sa fac depasirile fara sa retrogradez. Din ce am mai condus un motor care sa faca asta inseamna de la ~190 de cai in sus, cel putin pe o masina din clasa medie.

Share this post


Link to post

Eu sincer ma indoiesc ca un diesel de 68 de cai s-ar dovedi mai placut la condus decat 1.6-le meu de 110 cp. A trebuit sa conduc prin oras un clio 3 cu dci de 65 cp si tot timpul aveam senzatia ca are frana de mana trasa. Masina aia nu as fi cumparat-o pentru mine nici ca si chilipir, poate daca ar fi avut macar 85-90 de cai s-ar fi schimbat socoteala.

  • Like 1

Share this post


Link to post

A trebuit sa conduc prin oras un clio 3 cu dci de 65 cp si...

 

De aici ar fi trebuit sa iti dai seama de greseala in comparatie si abordare a problemei. :) Eu m-am resemnat deja ca nu pot pleca primul de la semafor decat daca ala de pe cealalta banda nu ca doarme, dar sforaie. Si asta cu o masina cu o idee mai multi cai putere(+10%) adapati diesel decat aia dinainte adapati pe benzina. Nu mai vorbesc de niutonmetri care sunt substantial mai multi(+100). Nu se poate pune in niciun caz problema de liniute. In schimb in afara, la depasiri, diferenta se vede.

Edited by Zmeul cel rau
  • Like 3

Share this post


Link to post

Eu sincer ma indoiesc ca un diesel de 68 de cai s-ar dovedi mai placut la condus decat 1.6-le meu de 110 cp.

 

Nu stiu daca a spus cineva ca tdci-ul de 68 cp ar fi mai placut la condus decat 1.6-le tau de 110cp, ci doar ca tdci-ul ala de 1.4 trage mai bine decat benzinarul de 1.4 de la aceeasi marca, pe aceeasi masina.

Sa compari un tdci de 1.4 cu un motor pe benzina de 1.6 e ca si cum ai compara mere cu pere .

  • Like 1

Share this post


Link to post

tdci-ul ala de 1.4 trage mai bine decat benzinarul de 1.4 de la aceeasi marca

Trage să moară.. Cum am mai zis, până şi un motor pe benzină, aspirat, de 1l are performanţe mai bune pe 0-100kmph decât TDCi-ul ăla de 1.4 ;)

Daewoo Matiz, 1l, 13,7 sec. până la 100kmph, cuplu 87Nm, Power-to-weight 79.25 bhp/ton

 

Ford Fiesta 2001, 1.4l, 13,5 sec. până la 100kmph, cuplu 127Nm, Power-to-weight 70.59 bhp/ton

Ford Fiesta 2001, 1.4l TDCi, 14,8 sec. până la 100kmph, cuplu 160Nm (aproape dublu decât în cazul Matizului ;) ) Power-to-weight 58.52 bhp/ton

 

Ford Fiesta 2008, 1.4l, 12,2 sec. până la 100kmph, cuplu 128Nm, Power-to-weight 98.34 bhp/ton

Ford Fiesta 2008, 1.4l TDCi, 14,9 sec. până la 100kmph, cuplu 160Nm, Power-to-weight 65.05 bhp/ton

  • Like 2

Share this post


Link to post

Lasa bre aiurelile astea, mergi cu ele si dupa aia bate campii. Incearca sa conduci un Fusion 1.4 benzina 80cp, eventual mai pune-i in carca si ac-ul si ai sa vezi ce lesinat e, incearca sa te arunci intr-o depasire mai in forta, pe cand la ala pe motorina n-ai sa simti la fel.

 

Plus ca pe mine poate nu ma doare de cat face de la 0-100, pe mine ma doare de cum se descurca cand ai masina incarcata, cu ac cuplat ...

Edited by Carabusu junior
  • Like 2

Share this post


Link to post

Vorbiti de teste diferite. Nu va contrati!

  • Like 1

Share this post


Link to post

Degeaba se discuta despre timpii 0-100km/h, si putere pentru ca sa recunoastem aceste valori sunt rar atinse in practica. Mai importante sunt reprizele: 60-100, 80-120, care sunt mai des atinse si folosite in practica. Dupa ele se vede ca dieselul are timpi mai buni decei o oarecare usurinta in conducere. Sa nu parem Schumcheri fara sa fim! Nimeni nu face in practica 0-100 si nici macar 80-120 ca la carte! Era un test la 5-th Gear intre o astra diesel conudusa de un pilot si o benzinara condusa de Vichi Butler-Henderson si acolo benzinara a batut doar cu start de pe loc la startul in miscare- 80 km/h dieselul a cam batut benzinarul. Iar ei au cam scos ce se putea scoate din motoarele alea pe circuit.

E adevarat ca benzinarul e mai elastic si provoaca furnicaturi pe sira spinarii la turatii mari, dar sa recunoastem ca si dieselul cu turbo nu e de lepadat. Conduc ata benzinar cat si diesel( 1.4 tdi de la vw-skoda) si motorasul diesel cat e el de arhaic in conceptie chiar merge binisor si scoate timpi de mers decenti cat si consum rezonabil.

Benzinarele turbo si cele gen TSI au cam luat ce e mai bun de la amandoua. Mai promitator pare Diesotto de la Mercedes. Om trai si om vedea!

toate cele bune!

Share this post


Link to post

Degeaba se discuta despre timpii 0-100km/h, si putere pentru ca sa recunoastem aceste valori sunt rar atinse in practica. Mai importante sunt reprizele: 60-100, 80-120, care sunt mai des atinse si folosite in practica.

 

Da, practica laboratoarelor :)

 

Asa mergi tu, in tr 5 cu 80 km/h si probabil la un moment dat vrei sa intri intr-o depasire ?

 

Benzinarele turbo si cele gen TSI au cam luat ce e mai bun de la amandoua.

toate cele bune!

 

Mda, inclusiv picat de injectoare din cauza la carburantii de prin Ro

 

Mai promitator pare Diesotto de la Mercedes.

 

Bine ca nu e Ottodies

  • Like 1

Share this post


Link to post

La benzinar la 80 cel putin la mine ca rar sunt in a 5-a, 3 sau 4 de obicei. Cuplul mai mare la dieesl imi permite sa rulez in a 5-a si sa am mai multa vana decat la benzinar, dar nici la diesel nu sunt tacanit sa fac depasirile cu a 5-a.

Cu carburantii asta e...

Iar de Diesotto mai bine te-ai interesa un pic si apoi fa misto.

  • Like 2

Share this post


Link to post

Inca o data, comparam diesel + turbo cu benzina aspirat ceea ce e gresit.

 

Diesel vs aspirat - aspiratul castiga fara probleme.

Diesel Turbo vs benzina turbo - benzina turbo castiga fara probleme.

 

1.5 benzina turbo = 147 bhp 210 nm (mitsubishi colt 1.5 benzina turbo)

1.5 diesel turbo = 70 bhp 210 Nm (mitsubishi colt 1.5 diesel turbo); clio 3 1.5 dci scoate 85 de cai si 200 nm, tot dracu ala e.

 

Deci ce comparam?? Ne chinuim sa aratam oarecum egalitatea dintre aspirat + diesel turbo? Ca in cazul asta, deja nu prea mai are sens.

Edited by Venom

Share this post


Link to post

 

1.5 diesel turbo = 70 bhp 210 Nm (mitsubishi colt 1.5 diesel turbo); clio 3 1.5 dci scoate 85 de cai si 200 nm, tot dracu ala e.

 

 

1.5 diesel turbo scoate 106 cai si 240 Nm.

 

Din fabrica, evident.

Share this post


Link to post

Nu, Renault. Tu il adusesei in discutie. 2007.

  • Like 1

Share this post


Link to post

N-ai gasit ce trebuie.

 

Dar totusi, nu vad concluzia.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Iar de Diesotto mai bine te-ai interesa un pic si apoi fa misto.

 

N-ai inteles, era o aluzie.

 

 

:) )

Stai linistit, inaninte sa se auda de diesotto staim de HCCI, de prin 2005.

 

Mare scula si diseotto...

 

http://www.greencarc...sch_and_st.html

  • Like 1

Share this post


Link to post

Lasa bre aiurelile astea, mergi cu ele si dupa aia bate campii. Incearca sa conduci un Fusion 1.4 benzina 80cp, eventual mai pune-i in carca si ac-ul si ai sa vezi ce lesinat e

Deci compari 1.4 benzină cu 1.4 TDCi de 68 de cai (e posibil să fi înţeles greşit, nu prea-s la curent cu "datele tehnice" de la Ford) şi zici că benzinara e leşinată? Ori ţi-e lene să schimbi treptele, ori o faci prost :) Dar, cum a zis şi Zmeu, vorbim de teste diferite.

Nu-s eu cel ce bate câmpii, eventual şoselele. Caz în care schimb cum trebuie/mă adaptez tipului de motor şi cutiei de pe respectiva maşină şi n-am probleme. Nici măcar cu Matizul n-am avut, în schimb văd/aud zilnic foarte mulţi care se plâng de "lipsă de vlagă" în cazul unor motoare ce au o cilindree şi o putere cel puţin dublă decât a Matizului. Inclusiv "şoferi de turbo-dizăl" care se lansează în depăşiri începând cu 70-80 în ultima treaptă, sau în una cu raport subunitar şi se miră că, în ciuda fumului scos şi a "cuplului de camion" maşina nu reacţionează conform cu aşteptările lor şi sunt împinşi de la spate de un otto aspirat, condus cum trebuie.

Degeaba se discuta despre timpii 0-100km/h, si putere pentru ca sa recunoastem aceste valori sunt rar atinse in practica.

Degeaba?! Aducem în discuţie cifre şi date concrete sau doar senzaţii? Dacă sunt des sau rar atinse în practică ţine doar de şofer.

  • Like 2

Share this post


Link to post

:) )

Dupa 5 ani inca mai discutati care e mai tare? Pai sa vedem peste inca 5 ani.  <img src= )">

  • Like 1

Share this post


Link to post

In 5 ani poate o sa ne certam "electric vs aer comprimat" :D

Desi probabil ca nu, vom fi tot la zeama de brontozaur.

Share this post


Link to post

Mai degraba "bile vs aer comprimat". Hybridul va costa mult pentru o criza prelungita, ori vremea revolutiilor industriale a trecut.

Insa probabil vor scoate multi motoare ieftine turbo pe benzina, asa ca discutia are sanse mari sa ramana, dupa mine.

Dar ce tendinta aici.. sa transformam viitorul in istorie :) )

Edited by Tommy
  • Like 1

Share this post


Link to post

Probabil ca asa va fi.

 

Iar motoarele Euro10 vor avea in portbagaj un compresor de sifonarie de juma' de tona, care va manca jumatate din puterea motorului ca sa functioneaze, si care va baga CO2-in in butelii ce vor fi exportate in Vietnam in timp ce noi vom declara "emisii 0" si vom aplica taxe pe emisiile de CO2 ale vietnamului.

Share this post


Link to post

Insa probabil vor scoate multi motoare ieftine turbo pe benzina.

+1

Cumnata'mea vrea o masina micuta cu care sa'si faca treburile si sa il duca la scoala p'ala micu. Vrea musai masina germana, asa ca i'am recomandat ultimul polo, cu noul motor OTTO de 1.2 turbo - 105CP. Ideal pentru majoritatea treburilor: taxe mici, consum mic, putere suficienta daca te dai la el..

Cred ca viitorul (cel putin cel apropiat) este al motoarelor OTTO mici dar "turbate". :)

  • Like 1

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...