Jump to content
Sign in to follow this  
tolin

OTTO versus DIESEL

Recommended Posts

Nu... intr-a 5-a la 100 la ora ia 7-8%. Si nu am voie decat benzina de 100.

 

LE: cred ca daca i-as pune pastila restrictoare la loc, ar trebui sa scada pe la 5.5-6.5% la 100 la ora intr-a 5-a. Dar imi place cum merge asa :) )

Edited by Venom

Share this post


Link to post

E cu 0.9s mai rapida pe 0-100km/h si cu 1,1s mai rapida pe 400m decat petrolierul meu... la care probabil incape in torpedo :D Oricum sunt convins ca feelingul merita orice diferenta de consum, daca zici ca nu e masina de fiecare zi, insa cifrele pe care le spui nu sunt de natura sa convinga nici un dieselist sa renunte la motoarele cu pacura, dimpotriva :) )

 

De curiozitate, cu ce pneuri ai facut testul de demaraj? Eu nu cred ca pot scadea cu o secunda demarajul nici daca mai "pun" 100CP sa ajung la 300. Problema mare la aderenta...

Ai pus-o si pe dyno sau ai facut doar testele de demaraj?

Edited by mr_

Share this post


Link to post

In nici un caz nu poti convinge pe cineva cu diesel sa treaca la benzinare cand vine vorba de consum. Dar cand vine vorba de performanta, se schimba treburile. Si sa fim seriosi, daca vrei performanta, nu te mai uiti la consum chiar asa de tare.

- pe 402m, intre 14s si 14.2s sunt doua masini distanta, ceea ce e destul de mult.

- timpul/viteza pe 402m au fost scoase in Ungaria la dragrace legal, fotocelula, cu timpeslip si toate cele, iar 0-100 cu Gtech.

Era sa uit, eukohama parada spec 2 am acum. Daca vrei aderenta recomand toyo R888 sau nitto nt01. Dar o sa iti manance transmisia de vie.

 

Un video, cel mai rapid czt din tara,are in plus fata de al meu FMIC + CAI (si catback pt zgomot :D )

Edited by Venom

Share this post


Link to post

Deci tu ai cumparat-o gata tunarita inteleg si testele de care spui sunt facute de fostul proprietar?

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

Si la R888 trebuie sa ai rabdare pana se incalzesc ;) Un pic incomod in viata reala.

Share this post


Link to post

Deci tu ai cumparat-o gata tunarita inteleg si testele de care spui sunt facute de fostul proprietar?

 

Tunarita... in sensul ca avea softul pe care il voiam si eu? Si nu vad unde am spus ca EU am scos timpii respectivi.

Share this post


Link to post

Offtopic

Eu masuratorile le-am facut tot in Ungaria, cu accelerometrul triaxial, teste repetate de mai multe ori pe ambele sensuri. Din pacate, cu gaz de 95 :( Insa nu mi-am propus niciodata sa fac din petrolier dragster :) )

Oricum, la capitolul aderenta sufera cel mai tare, la "liniute" pierde cel mai tare la plecare. Un merc 320 cdi awd 225CP are reprize identice pe 80-180, insa pe 0-100 scoate 0,7s mai putin si tot cam atat si pe 400m. Desi pe 400m viteza finala a petrolierului e mai mare decat a mercului. Testele au fost facute cu Michelin Eco Energy saver care sunt horror la aderenta, parca-s plastic. Si mai erau si aproape noi, ca sa fie tacamul complet.

 

Trebuie sa repet testele cu gaz de 100 si dupa ce adun mai multi km si se "lasa" motorul, cel putin asta sustin toti "specialistii".

 

Ontopic

Nu vei putea convinge un dieselar convins nici cu performantele. Toti iti vor spune de cum te baga in scaun la 2000rpm cuplul ala de camion... nu conteaza ca cifrele spun altceva, dieselul e cel mai performant. Iti vor explica cum la benzinar tre' sa mesteci mai des in cutie, ca e "incomod" desi in realitate un benzinar 16V decent are cuplu pe o plaja mai larga de turatie... samd. Cand vine vorba de masini, multi devin talibani. Ca si la politica, fotbal, gagici, etc :D

Uneori se explica pentru ca in mintea unora"benzinar" = dacia Supernova 75CP si "diesel"= golf 130CP. Insa unii talibani n-au nici scuza asta :D

Edited by mr_

Share this post


Link to post

Iti vor explica cum la benzinar tre' sa mesteci mai des in cutie, ca e "incomod"

Depinde de "cutie", eu sunt de părere că, în general, mesteci mult mai des (în ambele "direcţii") în motorină decât în benzină. (conduc dizăl, da' cum sunt fan cutii automate tocmai faptul că trebuie să schimb des treptele mă sâcâie.)

Share this post


Link to post

Depinde ce mașini compari draga MR, in cazul meu benzinarul trebuie mestecat bine iar tractoru mai deloc pt ca e automat :D

In cazul Volvo a avea versiunea pe benzina este o placere, cutia este etajata excelent și in oraș nu ai nevoie decât de treapta a 2 a, treapta in care poți rămâne fără permis (105km/h real ), cutia este aberant de lunga, cuplul începe de jos fiind motor mare + VVT, deci o placere.

Consumul nu este o placere dar ce mai contează, oricum la drum lung este o placere dieselul pt liniștea din mașină, benzinarul urla după 3000rpm, pe cand D5ul meu nu se aude la 3000rpm.

Share this post


Link to post

Acum sunt la moda cutiile astea lungi. Eu la Skoda in ultima treapta, la 140km/h am 3000rpm. La Nubira 2L aveam 4000rpm (si tot cam asa la Ibiza 1.2).

Sa vezi ce cutie sinistru de lunga are varianta greenline... insa in ultima treapta, 1.9tdi accelereaza de la 80 la 100 in juma' de minut.

Iar legat de liniste, depinde si de motoare... exista benzinare foarte silentioase, si diesele zgomotoase, trebuie vazut de la caz la caz.

Share this post


Link to post

După 3000rpm nici un benzinar din lumea asta nu este silențios, am mers și cu X5 V8 și cu Tico, toate urla in ture și X5ul oricât de bine insonorizat ar fii tot grohăie eșapamentul in ture, asta e benzina e zgomotoasa in ture și silențioasă la ralanti mai puțin 2.0 TFSI care suna ca un dizal .

Share this post


Link to post

Sunt motorase pe benzina destul de silentioase in ture dintre astea mici: 1.2 sau 1.4 de la Fiat (chiar daca au evacuarea f simpla cu o singura toba) sau 1.6-le de pe reanult. Cel putin motorasele de fiat de 1.2/1.4 sunt silentioase chiar si la 5000 rpm. Motoarele sunt destul de silentioase, masinile fiind insonorizate nu tocmai grozav.

Share this post


Link to post

Bogdane, hai sa-ti zic un secret: Insonorizarea la X-urile pe benzina sunt printre cele mai proaste de pe piata. O fi intentionat, nu stiu, poate asa au decis marketingii lor, nu cred ca e problema de inginerie.

 

X5 cu motorul de 4.4l zgomotul interior la 130km/h este 74Db. E enorm. Jaguar XF, 5L benzinara are 65db, adica de mai mult de 8 ori mai putin in materie de presiune, si are motor mai mare.

 

X5 e mai MULT mai zgomotos decat la Superb dizal de ex (care are 67db) sau la X5 diesel de 3L (66dba). 74Db e mult la modul absolut, te tampeste daca stai mult timp.

X3 2.5i tot benzinar are 72Db, aka tot mult. Mai mult decat la orice berlina pe benzina de duzina, gen honda, Hyundai, ford, vw, skoda, Toyota, tot ce vrei.

 

Insa BMW cred ca sunt mai degraba exceptia decat regula.

 

Passat 2L TDI are 68db. Din pacate nu am datele pentru Passat TSI, insa Passat CC 1.8 TSI la care e 66db, adica 2db mai putin decat dizalu'.

 

La accord si dieselul si benzinarul au acelasi nivel de zgomot la 130km/h, aka 70dba.

 

Singura mai naspa decat X5 4.4l e volvo V70 D5 (75db) :D . Insa are o scuza, e break. Asta in contrast puternic cu S80 3.2 benzina (66db).

 

Nu cred ca se poate generaliza asa usor "dieselul e mai silentios decat benzinarul la 3000rpm". Trebuie vazut de la caz la caz.

Share this post


Link to post

Eu am mers cu X5 de 4.8L si a fost ingrozitor, super galagie, dupa 200km imi venea sa merg pe jos si masina nu avea evacuare sport, suna exceptional DAR e fun numai 10km .

Eu am XC70 D5 si V70 2.4i sunt curios cati db au fiecare din ele pt ca eu am mers cu amandoua si benzinarul urla la peste 3000rpm unde are 140km/h .

Share this post


Link to post

Sa dea dracu ce sensibilitate aveti, eu merg daca am ocazia la peste 5 mii continuu si nu ma deranjeaza nimic. Iar cand uleiul trece de 12-13 mii abia e schimbat la culoare. De aici eu trag concluzia ca nici motorului nu-i dauneaza ceva.

Edited by Tommy
  • Like 1

Share this post


Link to post

X5 cu motorul de 4.4l zgomotul interior la 130km/h este 74Db. E enorm. Jaguar XF, 5L benzinara are 65db, adica de mai mult de 8 ori mai putin in materie de presiune, si are motor mai mare.

 

 

Ai masurat tu cu fonometru sau ... ?

 

Daca e luat de prin reviste....  <img src= ">

 

Stiu... vw rulz, mai ales tdi

Edited by Hassel
  • Like 1

Share this post


Link to post

Mai Tommy e misto un semafor, doua, treeei dar 200km te doare capu` , si V-ul meu urla tare misto, deh 5 cilindri dar la drum lung regim autostrada unde trece de 3000rpm devine deranjant, eu vorbesc strict de zgomotul esapamentului .

Uite aici un exemplu destul de clar

 

Mai uite un V8

Si uite si un dizal

 

Parca este o diferenta :D

Edited by BogdanG

Share this post


Link to post

Da, e luat din reviste.

 

Pe cat e de zgomotos benzinarul de la X5, pe atat e de silentios dizalu' de 3L conform aceleasi reviste. Te pomenesti ca Jaguar si cu VW au dat spaga sa faca de cacao doar benzinarele de la BMW si sa le faca publicitate la dizal.

 

Bogdane, ar trebui sa ne spui si tu cat ai luat de la VW ca sa scrii ca X5 pe benzina e zgomotos.

 

Valabil si pt Volvo, doar ca e invers, dizalu' e mult mai zgomotos decat ca e benzinarul. XC90 D5 sta ceva mai bine, cu "doar" 71db. Benzinarul de 2.4 nu l-am gasit, singurul e S80 de 3.2.

 

Al naibii complotistii astia, nici ei nu mai stiu ce vor, dau spaga sa faca praf juma' din modele si sa laude jumatea ailalta...

  • Like 1

Share this post


Link to post

NU stiu de x5-ul ala, nu am fost, si nu ma iau dupa filmulete. Zgomot e in acceleratie plina si in frana de motor, nu cand ai ajuns la viteza constanta. Eu la 3000rpm in a 5-a am 100kmh si nu aud nimic. Nu as mai lua ever o masina cu o cutie gen cielo cu 2000rpm la 100 in a 5-a.

Edited by Tommy
  • Like 1

Share this post


Link to post

Eu asta am spus, "la masinile mele varianta DIESEL este silentioasa" .

Share this post


Link to post

@Tommy - de ce? Ce are o cutie care iti permite sa mergi la 140 in a 5-a oleaca sub 4000rpm? Iar la cielo la 100 nu prea ai ce cauta in a 5-a, chinui motorul aiurea...

 

Cutie cum zici tu are si G5 la motorul de 1.6 - la 120 are aproape 4000rpm, la 140 nu te mai auzi om cu maimuta si consuma ca dracu. Pentru ca are doar 5 trepte. Daca si japonezii au pus cutie cu 5 trepte doar pe Corolla si ai 3000 la 100km/h... sunt mai imbecili dect credeam. Sau ai 6 trepte, si atunci e ok ce spui.

Share this post


Link to post

Te pronunti pe ce nu cunosti, e in 5 trepte si e o bijuterie, la 4000 rpm abia se aude. la 160 are 4800 si iar poti sa-ti bei cafeaua in timpul asta. La fel sunt rapoartele si la multe alte masini, focus, nubira. E un motor facut s amergi la ce turatie vrei, 1200 sau 6500 fara nici o grija. Daca si inginerii de la toyota sunt imbecili in materie de motoare noi suntem nevertebrate.

Edited by Tommy
  • Like 2

Share this post


Link to post

Da, e minunat sa mergi la drum lung la turatiile astea. Ok, o fi bine antifonata, iar toti producatorii care introduc treapta a 6-a pentru mers relaxat pe autostrada, si pentru a "scurta" oleaca primele 5 trepte sunt idioti.

 

E mai simplu de admis ca e un motor de buget (ca si 1.6-le de VW) probabil fiabil, si fara pretentii, cuplat la o cutie de generatie ceva mai veche, pe vremea cand sa ai 6 trepte era mare chestie. Multi producatori fac asta la modelele/motorizarile entry-level. Asa face si Reno de exemplu - pe Megane pune 1.6 cu o cutie in 6 trepte, pe ruda mai saraca si mai turceasca - Fluence, pe acelas motor pune cutia de generatie veche in 5 trepte.

 

edit: nu ma indoiesc ca motorul e misto. Toyota chiar stie sa faca doar doua lucruri - Land Cruiser si benzinare. Cutia insa...

 

edit nr2: trei chestii de fapt - mai e si HiLux.

Edited by madkat
  • Like 2

Share this post


Link to post

Cutiile astea sinistru de lungi de la masinile noi sunt pentru emisiile de CO2. Aka, in anumite conditii foarte controlate, ajuta sa emita mai putin CO2. Evident, soferii normali nu merg niciodata in conditiile alea si nici nu emit mai putin CO2, insa masina respectiva e mai "verde", are bonusuri fiscale, etc ceea ce o face mai atractiva pentru client.

 

Si nu reprezinta cine stie ce tehnologie star trek, orice retardat ar fi putut alege si acum 20 ani alt raport de demultiplicare... daca ar fi adus vre-un avantaj la momentul ala. Crezi ca Toyota acum 10 ani cand au scos cutia pentru Corolla n-ar fi putut alege alte rapoarte incat sa aiba 130 la ora la 2500 sau 3000rpm, daca ar fi adus vre-un avantaj?!

 

@Hassel

Cred ca cineva a dat spaga si ca sa dispara articolul pe care l-ai pus tu despre spaga. :shock: Ceea ce printr-o logica sucita are sens  <img src= ">

Sorry, we can't find the page you requested.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...