Jump to content
Sign in to follow this  
iuzar

Vreau Sa Lucrez Expat!

Recommended Posts

Pe bune, m-am hotarit! Vreau sa lucrez expat, sa simt si eu ca muncesc pentru ceva bani, nu pentru salariul asta amagitor din Romania, care nici nu te lasa sa mori de foame, dar nici sa traiesti cum trebuie.

 

Va rog sa tratati cu seriozitate acest topic si sa-mi dati si mie ceva idei cum sa prind un job pe parte de Telecomm / Banking / Finance pe undeva prin Africa, Asia, daca e posibil cu un risc cat mai mic de glont in cap / mincat de canibali / malarie & stuff...

 

Deocamdata mi-am pus cv-ul pe monster.com, am trimis cateva cv-uri pe la companii de telefonie mobila care au filiale prin Africa si care au job-uri de expati...

 

Va rog sa nu ma luati la mijto, este cat se poate de serios...

 

Astept sfaturi, idei, din experienta proprie sau a altora...

 

Multumesc anticipat!

 

:osanale:

Share this post


Link to post

Scuza-mi indiscretia dar ce salariu ai tu si ce salariu ai vrea sa ai ca sa fii multumit ?

te intreb pt.ca nu stiou de ce am impresia ca lucrezi la o companie de telefonie mobila care plateste cel putin acceptabil si eram si eu curios de fapt ce vrei tu..

Share this post


Link to post

www.bestjobs.ro

 

pe mine m-au cautat de nustiucate ori sa ma duc in arabia saudita si pe nu mai stiu unde...

 

MULT SUCCES!!!

Share this post


Link to post

Mersic mult alx, am cautat pe bestjobs insa joburile postate acolo pt lucru in afara sunt numai pt politehnisti, din pacate, nimic pe domeniul meu... sar'na!

 

@expero: salariul e ok, nu pot sa ma pling, insa m-am saturat sa stau in rate, leasing si sa-mi fac planuri pt 20 de ani ca sa imi iau o casa cat de cat... :(

Share this post


Link to post
sa-mi fac planuri pt 20 de ani ca sa imi iau o casa cat de cat...  :(

 

pai asta e un caz fericit... ca poti si in aia 20 de ani ca sunt (multi) unii care nici macar la asta nu pot decat sa viseze...

Share this post


Link to post

Ideea e sa vrei mai mult decat ai, nu sa fii fericit ca o duci mai bine decat altii.

E adevarat ca si asta e un punct de vedere. Ce bine ca nu m-am nascut in Rwanda ci in Romania.

Preferabil e sa aspiri la mai bine, nu sa te bati pe burta ca mi-e mai bine decat altora.

Intotdeauna tre sa te compari cu cei amplasati mai sus ca tine.

Share this post


Link to post

korekt dar trebuie sa analizezi bine si ce sacrificii presupune "ridicarea in grad"...

 

viata de expat nu e "ca in filme"... cel mai bine ne poate exemplifica d-alde dom' body ca parca dansul a lucrat pe afara.

in primul rand trebuie sa te si hotarasti, meshter iuzar, daca vrei un job "permanent" (1-2-3 ani fara intoarceri in tara cu exceptie sarbatori) sau job ocazional (3-6 luni) dupa care cauti un altul (mai stiu eu pe cineva de pe forum care face asa da' imi da peste deshte daca ii pronuntz useru').

jobul ocazional e destul de dificil pt ca trebuie ori sa fii un geniu in ceea ce faci ca baietzii sa te cheme de cate ori au nevoie de tine ori sa ai o legatura f stransa cu firma care te angajeaza... in salariul pe care-l ceri trebuie sa iei in considerare si perioade moarte (de x luni) in care nu ai job si trebuie sa supravietuiesti. in acelasi timp, daca plata o face o companie straina, trebuie sa incluzi in acel salariu si eventualele asigurari de sanatate, plata unor concedii care se traduc prin timpi morti. in astfel de domenii concediile nu exista, ele sunt perioade pe care nimeni nu ti le plateste.

dar oricum, asteptam pareri ale oamenilor mult mai autorizati decat mine. eu am cunoscut cativa expati care au lucrat in ro si vreau sa va spun o singura concluzie: marea majoritate erau necasatoriti, mai batraiori (nu era nici-unul sub 40-45 de ani) si toti aveau titlul de Senior-Engineer.

 

Mai iuzare, repet, iti tin pumnii dar trebuie sa cunosti toate aspectele unei astfel de vieti ca sa te pronunti daca vrei sa pleci sau nu...

Share this post


Link to post

eu am mari probleme. lucrez si in tara si afara (la nemti) in proiectare. 3luni p-aici 2 p-acolo si tot sant nemultumit, cheltuiesc prea mult. am salariu de invidiat de multi de aici.. si de acolo. eu nu sant multumit deloc, dar muncesc pentru ca-mi place la nebunie ce fac. am incercat de toate. pana la urma mi-am cumparat si o masina mai decenta, dar tot raman fara bani pana la urmatorul salariu. nemtii sunt tari! stau in casa si nu cheltuie inmic, se duc cu bicicleta la serv, stau cu chirie o viata intreaga. nio ne rupem in figuri cu case de se-ntorc dupa soare si ne vaitam ca nu avem bani. am invatat multe de la ei. unde sant eu acolo e bine dar am auzit de la altii ca muncesti ca un cal si te trateaza ca pe un caine prin strainatate.

depinde si ce vrei sa muncesti , depinde ce pregatire ai, depinde ce vrei de la viata.

incearca sa schimbi masina aia cu motor de 1,8 pe benzina cu una de 0,8 si diferenta de bani, si economiile aferente pune-le la inceputul de casa. eu asa incerc sa fac.

macar incearca. mult succes  <img src= ">

Edited by ZLI

Share this post


Link to post

Mersic de ajutor alx si ZLI. Eu ma gindeam la un contract de 2-3 ani de zile undeva intr-oi tara "bananiera" la implementare de GSM: internal control&Internal Audit (ceea ce fac acum)...cativa ani, indeajuns cat sa imi fac un fond undeva intr-o banca si sa stau linistit... am gasit ceva, un contract de 2 ani de zile pe Internal Audit Manager si am aplicat pt el...acum astept sa vad ce iese...aa, apropo, contractul e in afghanistan si e de 80.000 E/an Tax free...cazarea asigurata de ei si 1 zbor pe luna Kabul-Bucuresti... Daca mai aveti alte idei, va rog mult sa imi spuneti

Share this post


Link to post

afghanistan? ai mare grija, aia sunt fanatici religiosi, cred ca mai ceva ca irakienii. au distrus toate statuile budiste vechi de mii de ani, sapate in stanca doar asa, de-al dracu.

Share this post


Link to post

Mda, si asta e adevarat...a fost un prieten, care lucreaza tot la o firma (straina) de telefonie mobila, o luna in Kabul si a zis ca e ok... iar pe pozitia pe care o vizez, Manager Internal Audit, am conditii de securitate asigurate (habar n-am ce inseamna asta)... dar... in afara de ce am zis eu, monster.com, mai stiti vreo sursa de joburi in strainatate?....

Share this post


Link to post
...am conditii de securitate asigurate (habar n-am ce inseamna asta)...

Stai ca-ti explic eu ce inseamna asta, am prieteni (destui, romani) care lucreaza acolo si mi-au povestit.

Deci e superpericulos sa iesi pe strazi, singura exceptie fiind centrul Kabulului. O sa locuiesti intr-un guest house, foarte probabil sa fie in aceeasi incinta cu biroul iar aceasta incinta nu ai voie (si nu e indicat de loc) s-o parasesti fara escorta inarmata. Asadar nu poti sa "iesi in oras" dupa program, ca banuiesc ca n-o sa ai bodyguarzii tai personali. Aproape toata viatza ta se va desfasura in acel compound. Cu foarte mici exceptii. In plus, variatii mari de temperatura, de la 50 grade ziua pina la minus 10 noaptea (ma rog, nu in toate zonele). Bashka scorpioni si alte animale "de casa".

Cind m-au intrbat prietenii respectivi daca vreau sa ma bag si eu, i-am rugat frumos sa-mi gaseasca ceva de 2 , maxim 3 luni, mai mult nu cred ca rezist.

Tu vrei sa stai 2 ani ?!? :o

Iti urez succes, poate ne intalnim pe acolo!  <img src= ">

Share this post


Link to post

:o fftopic:

Lasa ca dupa program sta pe forum si modereaza :thumbl:

Share this post


Link to post

ok, ok...bineinteles ca nu va parasesc...ce v-ati face voi fara carcotashi pe forum, ca alx nu face fata singur :D ... acum serios, alte surse nu stiti? ceva situri de joburi pe extern?...plizplizpliz

 

 

...aaaa, si www.gsmworld.com, un fel de baza de date cu companiile de telefonie mobila din toata lumea...

Share this post


Link to post

iuzar, nu te supara pe ei!

uite cateva sfaturi utile din partea mea:

inainte sa pleci fa armata, fa cateva cursuri de tehnica militrara, uita-te la toate filmele cu razboi inclusiv alea cu Rambo

la tine sa ai:

-ghid de supravietuire in captivitate

-pistol mic de pus la ciorap

-pistol automat in teca

-pistol de rezerva lipit cu banda adeziva pe omoplati

-trei grenade defensive si doua ofensive. (ai grija cu ele ca bunicu' a agatat cuiu cu cheita de la pravalie

-briceag, cutit cu lama retractabila, cutit de vanatoare

-pistol mitraliera cu doua incarcatoare de rezerva

-aruncator de rachete (vezi ca pentru asta iti trebuie port aruncator de rachete in afganistan)

-binoclu cu infrarosu.

-hummer gonfabil

 

daca vrei mai cautam unul si plecam echipa de trei ;)

 

Acum serios Tu hotarasti care e pretul vietii tale. acolo riscurile sunt foarte mari. eu nu as pleca acolo decat daca este ultima sansa de supravietuire. plus ca doar o data pe luna o sa ai femei (cand vii in tara)

acolo daca te-ai luat de o femeie ai nevoie de un supersonic sa scapi.

daca ai intrat in vorba cu una si suna la politie, te baga la zdup si te trateaza ca pe un criminal. b-(

 

PS Te admir pentru curajul tau!

Share this post


Link to post

...nu curajul imi lipseste ci oportunitatea, deocamdata :mda: ... mersic de sfaturi ZLI :D

Share this post


Link to post

=))

pai alex cred ca numai in afghanistan te'ar lasa sa te duci, tizule...

e un fel de centura de castitate cu cifru pe 256bitzi.. =))

Share this post


Link to post

www.totaljobs.co.uk

 

Da un ochi si pe acolo.

Share this post


Link to post

Sar'na :osanale:

Share this post


Link to post

v-ati tacanit?

 

si ce daca mergeti afara n-o sa aveti rate? > :)

 

BA DA - fi antena cum statea treaba in Irlanda:

- una bucata chirie > 1000euro/luna

- una bucata casa = minim 300.000 euro

 

Deci? Mai vrei?

 

Una bucata bere: 4.30 euro/pint!

Una bucata pachet de tigari: 7 euro!

 

Go fetch! > :)

 

Later Edit: am uitat frate de asigurarea la orice jaf de masina pe primul an: 5.000 euro! Eu unul am preferat bicicleta! :mda:

Edited by panzer

Share this post


Link to post
pai alex cred ca numai in afghanistan te'ar lasa sa te duci, tizule...

e un fel de centura de castitate cu cifru pe 256bitzi..  =))

Ehe, tizule, de cand nu ne-am mai birfit a trecut si ziua noastra si nu mai esti de actualitate...Alex acum e Madalina :> ...ata ete...

 

Panzer, eu ma gindesc la ceva de 2-3-4 ani de zile, intr-o tara africana sau asiatica, gena afghan, azer... la ce am mirosit eu, pe meseria mea pachetele sunt cu accomodation, travel expenses and stuff...

Share this post


Link to post

Am dezgropat si eu de la 3 metri sub pamant topicul asta, intrucat ma cam bate gandul sa o intind de pe aceste meleaguri.

In primul rand, tin sa mentionez ca n-am nimic care sa ma retina pe aici, neama familie, copii, etc, pe numele meu n-am decat facturi (da' nu mai continui ca ma stiti cu totii de ani de zile), am terminat Finante-Banci acum 3 ani aproape, diploma inca ma asteapta la secretariatul facultatii, dar mi-e frica sa o iau sa o duc acasa de frica fata de zilele cand raman fara hartie igienica, de 2 ani lucrez la reprezentanta locala cu Rombu', unde il spal cu sarg :P si...mi s-a cam luat de acum.

Cum m-a cam prins criza aici, constat ca o treime din clienti cam sunt pensionari, ca guvernul a mai facut un imprumut la FMI ca sa plateasca pensii si ajutoare sociale la cei care ma apostrofeaza in autobuz ca de ce stau jos si ei in picioare, desi eu le platesc lor pensiile, ca in urmatorii 5 ani nu se vad sperante de mai bine (daca nu si mai mult de 5 ani, da in fine...) pe la noi, si ca la sfarsitul acestor 5 ani eu voi fi trecut de 30 de ani, am inceput sa ma gandesc destul de serios la a pleca de aici. Situatia s-a cam agravat de vreo 2 saptamani de cand am ramas singur la mine pe tura la munca, fiind nevoit sa fac fata la un volum foarte mare de munca, uneori fara pauze cate 3-4 ore consecutiv (front office), cu mai multe sarcini simultan, de ajungeam acasa praf. Cum in alta parte nu prea are rost sa ma duc, la altii bate bantul, nu prea are rost sa ma complic. Nu mai zic de salariu, ca ma fac de ras, dar macar la partea asta pacat ar fi sa zic ca nu ajunge.

In plus, as vrea sa scap de stress-ul omniprezent in societatea romaneasca, un stress inutil dupa parerea mea, dar impus si in care altii se pare ca se simt bine. De aceea nu ma tenteaza sa ma duc in alta parte, unde, pe langa stress-ul pe care il am si aici, mai trebuie sa am parte si de inca vreo 3-4 luni de munca in care sa invat ce am de facut.

Nu ma gandesc sa plec in afara ca sa car caramizi pe un santier sau sa sterg la fund babe octogenare, ci as vrea ceva mai evoluat.

Ca si idei, am mai gasit pe aici: http://www.sinapse.r...?showtopic=3623 sau aici: http://www.hipo.ro/l...a/sectiune/263/ , asta intre cateva exemple.

 

Scuzati-mi eventuala superficialitate, dar am multe pete albe in aceste idei si sunt mai precaut din fire. Pe de alta parte, nu vreau sa ajung la o varsta si sa regret ca am avut ocazia si nu am facut-o.

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post

Daca stii BINE sa faci ceva si esti adeptul dictonului "Ubi bene, ibi patria", GO FOR IT!

Share this post


Link to post

Problema e ca pe ceea ce stiu eu sa fac bine (logistica in reparatii si intretinere, ca de la auto pot sa ma adaptez usor si la altele, la o adica stiu cum functioneaza un motor cu ardere interna si as putea sa-l diagnostichez fara probleme daca am documentatia lui pe mana), si o fac de mai bine de 2 ani de acum, nu am nici un fel de hartie la mana, si am cam trecut de varsta la care m-as mai putea apuca de o facultate in domeniu, ca sa nu mai zic ca facultatea (cel putin la noi in Ro) mi-ar manca timp si energie cu tot felul de prostii inutile care te fac sa uiti esenta.

Engleza si franceza le stiu foarte bine, chiar am avut clienti straini cu care m-am inteles foarte bine si am putut sa le iau banu' usor. :P

Pe de alta parte as vrea sa incerc si ceva nou, diferit de ceea ce fac eu acum, in Ro nu am nici o sansa, daca te uiti pe site-urile de angajari, tara te vrea agent de vanzari. Naiba stie insa cui sa mai vinzi in conditiile actuale.

 

La mine la munci deja se impute treaba. De acum voi lucra, in afara de cele 9 ore pe zi (si 9 ore la front office nu se compara cu 8 ore intr-un birou de bugetar, unde mai bei o cafea, mai fumezi o tigara, neahh, eu am uneori si 3-4 ore in care lucrez CONTINUU), mai lucrez si 5 ore sambata, 3 sambete pe luna, practic nu voi mai sti decat munca si somn. Unii ar spune ca e mana cereasca pe praful asta sa am de munca, si inca din greu, dar daca le zic ca fac asta pentru 300 de euro...

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post

Iti zic sigur ca se poate si mai rau...

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...