Jump to content
Sign in to follow this  
barabula

Chevrolet Cruze - Probleme Tehnice

Recommended Posts

Asteptam cu nerabdare primul posesor de Cruze sa'si laude/critice noua achizitie. :-> Pozele sint obligatorii !  <img src= ">

 

Se pare ca exista o problema care a aparul la posesorii din Israel unde Chevi se importa la greu: motorul se opreste la viraje la dreapta la viteze mici din fericire. Este o probabil o problema a calculatorului. Se spune ca dupa ce se face reboot, problema se rezolva de la sine. Fiind vorba despre o problema de securitate in circulatie, o echipa coreana s-a deplasat sa faca verificari. Se pare ca probleme similare au fost raportate si de catre posesorii de Golf si C4.

Share this post


Link to post
... Se pare ca probleme similare au fost raportate si de catre posesorii de Golf si C4.

Daca a ajuns sa fie citata alaturi de Golf si C4, este de bine. Iar Israelul este o sursa credibila de 2.000 de ani.

Share this post


Link to post
Se pare ca exista o problema care a aparul la posesorii din Israel

 

Un link catre un articol, ceva ? ca n-am gasit nimic pe tema asta.

Share this post


Link to post
Un link catre un articol, ceva ? ca n-am gasit nimic pe tema asta.

 

exista un link, desigur, dar nu stiu cat poate fi de folositor, pentru ca nu l-am gasit si in editia in limba engleza:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3751590,00.html

piata din israel reprezinta cam 20% din piata chevrolet in mod traditional. asa ca n-ar trebui chiar ignorata. daca mai aflu noutati, va tin la curent.

Share this post


Link to post

Vreti parerea unui posesor de Cruze? E cea mai varza masina care exista

Daca stau bine si ma gandesc e mai bun un Aveo . Motorul de 1,6 115 CP e un motor care a ajutat GM sa intre in faliment

La deal, ajungi sa schimbi viteza PANA LA a-I -a , sa poti sa urci dealul. PUTUROASA. suna a tabla goala , ca un Matiz, probleme la suspensie dreapta fata , generale, am vb si cu alti proprietari. si colac peste pupapa , la 10.000 km apare COde 95 eroare la computer, AIRBAG DEFECT. CUm e posibil? si bomboana de pe coliva, se blocheaza in mers cutia de viteza. Noroc ca se intampla la viteze mici, numai la a-II .

PAREREA MEA, FUGITI CAT VA TIN PICIOARELE DE CRUZE.

ESTE VORBA AIA DIN BATRANI. LA CAP PAPUSA SI LA CUR MATUSA. E FRUMOASA E CUM VRETI VOI DA E O PANARAMA DE MASINA

MA GANDESC SERIOS SA O SCHIMB . SI AM 3 LUNI CU EA. REGRET DECIZIA MEA DE A O CUMPARA. MAINE DIMINEATA SINT LA SERVICE. DA TREBUIE SA VA SPUN CA MA DUC DEGEABA. NU STIU NIMIC MECANICII AIA DESPRE EA. RASPUNS INVARIABIL: E PREA NOUA.

DE AIA NICI NU MERGE

Share this post


Link to post

Si uite cum ma duc afara sa fac o poza cu web cam pt Toma necredinciosu la 12 noaptea. Scuze de calitatea imaginii da sper sa se inteleaga.

 

Max de viteza a fost 185 km la ora cu ea. Si nu se rupe in doua . Sta bine pe sosea, e silentioasa. da la viteza asta ajunge in cativa km buni

 

@birla > Si de ce TIPI la noi ? Tipa la tine, tu ai ales-o ! Ce crezi acum, ca daca citeste cineva povestile tale, n-o sa mai cumpere lumea masina ? Hahaha. Stii ceva, nu cred o iota din povestile tale, chiar mai mult, nu cred ca ai condus vreodata acest tip de masina. Multumit ?

 

 

te invit la un drive test

vin eu la tine, oriunde in Romania. si vb apoi.

cineva a vrut o parere despre cruze , eu am spus-o.

post-24015-1249852058_thumb.jpg

post-24015-1249852172_thumb.jpg

Edited by birla

Share this post


Link to post

Si cand se blocheaza cutia in mers, mai merge ? :) )

Share this post


Link to post
La deal, ajungi sa schimbi viteza PANA LA a-I -a , sa poti sa urci dealul.

Hai mai, asta e chiar gogoasa, cum vrei sa cred asa ceva?

Share this post


Link to post

Pai e simplu, daca nu cunosti masina, nu cunosti ce cuplu ai si mai ales la ce turatie, normal ca ajungi sa pleci la urcare subturat, continui sa mergi subturat, n-ai cuplu, si nu faci nimic. Adica faci. Scandal.

Birla, ce masina ai avut inainte. Pura curiozitate.

Share this post


Link to post
Asteptam cu nerabdare primul posesor de Cruze sa'si laude/critice noua achizitie. :-> Pozele sint obligatorii !  <img src= ">

 

 

Am scris eu pe forum cateva probleme la cruze da vad ca stirile proaste nu sint acceptate asa ca a fost sters topicu meu

Pacat.

 

Cu webcamu pana la masina? ...

 

 

Da , cu web , cu laptopu si cu wireless. Stau la casa

 

Si cand se blocheaza cutia in mers, mai merge ? :) )

 

 

merge, calc ambreiajul de 2,3 ori sa isi dea drumu

Share this post


Link to post
Pai e simplu, daca nu cunosti masina, nu cunosti ce cuplu ai si mai ales la ce turatie, normal ca ajungi sa pleci la urcare subturat, continui sa mergi subturat, n-ai cuplu, si nu faci nimic. Adica faci. Scandal.

Birla, ce masina ai avut inainte. Pura curiozitate.

 

 

Am permis din 94. si masinile mele au fost in ordine. Passat din 82, Oper Senator automat 82, Cielo, nou , inca un Cielo, Matiz , apoi alt Matiz, VWBora in 2003 nou , benzina 1,6 105 CP ,Hyundai Accent 2 nou si ala in 2006 Bora break Diesel 140 CP si acu Cruze Cam atat.

 

Pai poate are omul laptoape. =))

Eu ii recomand sa puna o poza cu exteriorul si sa aiba si nr de inmatriculare(masina deschisa si cu faruri aprinse :D ca sa dovedeasca ca e pornita, nu ca a pozat-o prin oras.) Si inca un sfat, incerca sa faci o poza cu telefonul. Poate iese mai bine. De aparat foto nu zic, ca probabil daca era in dotare era si folosit.

 

Hai frate, si cu oltcit-ul bunicului meu merg la deal cu a 3-a daca il turez cum trebuie. Pe bune, nu fac nici un misto. Nici nu stiti cate piese trebuie schimbate in oltcitu ala si tot merge mai bine decat descrie birla cruze-ul lui (desi nu cred ca are). Oricum, bag seama ca a disparut. S-a dus sa-si ia aparat foto.

 

 

Ai o poza cu mine si masina mai jos. Sint destul de ocupat sa stau aproape mereu pe forum. Si raspunsul celor de la Service astazi a fost ca am miscat mai repede scaunul meu si nu mai face contact senzorul. Maine sper sa se repare. Si te invit si la un drive test cu masina asta daca vrei

post-24015-1249995731_thumb.jpg

post-24015-1249995993_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Pai, daca ai venit de pe Diesel, probabil ca, incerci sa urci rampele la 1500 rpm, cum face majoritatea dizelarilor. In cazul acesta ai dreptate, doar cu treapta a I-a poti urca. Fa o paralela intre cupluri si rapoarte de transmisie si vei afla ce trepte trebuie folosite si ce turatii, iar daca vrei benzinar vioi, stai peste 2800 rpm, altfel te plangi ca n-ai cuplu si dar ai in compensatie un consum mare.

Share this post


Link to post

Birla, masina e la inceput si de-aia si multe bube de inceput. Topicul tau a fost lipit cu acesta pentru ca aici se discuta despre cruze.

Acum, s-o luam pe rand ca vad ca ti-a trecut nitel inversunarea :)

Motorul de 1.6 este clar mic pentru aceasta masina. Eu am facut drive test cu aceasta masina si am obtinut ceva de la el doar turand pe fiecare treapta in jurul valorii de 4500 rpm. Fata de dieselul din dotare, mi s-a parut lesinata. Chestia cu blocatul in o anumita treapta de viteze este o problema cam nasoala, fie din timonerie, fie chiar din cutie. Din ce am inteles de pe unde am citit pana acum - ca dealerii nostri in proportie de 99% sunt varza - atat motoarele, cat si cutiile (cu exceptia celor de pe diesel) sunt de provenienta opel, deci testate si para testate.

Cat despre restul problemelor, eu am mai scris pe un alt topic, nu mi-as lua o masina la inceput de drum :) Daca ar fi s-o schimb pe black beauty maine, as merge cu ochii inchisi pe o epica la sfarsit de cariera, cu motor diesel si cutie automata in 6 trepte. Cai batatorite si testate :)

Share this post


Link to post

Comparati si greutatea masinilor!!! unul are aveo de 1 tona 100 si 94 cp, si altul are lacetti de 1 tona 200 si 110cp. Normal ca sunt mult mai sprintene decat cruze de 1.6 care mi-e greu sa cred ca are sub 1300, iar intr-o varianta superioara de echipare banuiesc ca poate depasi si 1400.Plus alte chestii, de exemplu cruze vine cu roti pe 16 standard, si iar e dezavantajat.

Zicea bine cineva mai sus, sa o tii in ture ridicate, insa chiar si asa spre deosebire de 1.6 de pe lacetti care are cuplul maxim destul de jos (undeva pe la 3500 din cate stiu) si puterea maxima la 5800, motorul asta de pe cruze are cuplul maxim la 4200 si puterea d-abia la 6400. destul de incomod la un condus normal, in depasiri in schimb nu cred ca te deranjeaza sa o duci mereu la 5500,insa la mers normal e cam nasol si asta iti poate crea o senzatie ca e puturoasa.

 

La motoarele aspirate greutatea e un factor ffffffffff important, in special datorita cuplului mic. la un diesel turbo cu un cuplu nesimtit de mare nu e problema sa pui ~100cp pe 1 tona 300 (octavia, golf etc)

Edited by bossake

Share this post


Link to post

Este adevarat , vin de pe un diesel puternic care ma lipea de scaun si la a IIa si la a III-a. Avea cutie in 6 trepte si cu pilot automat la 170 la ora avea un consuma de max 7,2 %. Aveti dreptate toti cu turatiile. Dar cuplul minim la ea este pe la 4500 rot/min, unde pot obtine ceva forta de la ea. Bora Diesel scrasnea rotile si la I si la a II-a si daca ma chinuiam un pic si la a III-a. Asta daca vreau sa plec cu I cu rotile scrasnite nu reusesc. Daca pornesc si aerul conditionat "Game Over". Ma rog de ea. Nu imi place sa conduc prea sportiv , dar astept de la o masina sa imi dea cand am nevoie. Si ca incheiere , la 165 km/h consum undeva pe la 15-16 l/%.

Share this post


Link to post

1. Inainte nu ai facut drive test?

2. Nu conteaza doar puterea maxima si cuplu maxim si turatiile unde se ating, importante sunt curbele puterii si cuplului.

3. De crasnit crasneste si dacia 13xx

4. Consumul ala nu cred ca e real, decat daca ai debitmetre sa iti arate corect. Oricum nu poti sa mergi tare si sa ai si consum de diesel la 80kmh.

Share this post


Link to post

Cine te-a pus sa treci de la 2 litri diesel 140 de cai la 1.6 benzina aspirat?

Share this post


Link to post
... astept de la o masina sa imi dea cand am nevoie. Si ca incheiere , la 165 km/h consum undeva pe la 15-16 l/%.

- prima cerinta este o utopia a unui om care n-a condus in viata lui sau n-a invatat ceva din asta;

- consumul acela nu-i real.

Edited by tolin

Share this post


Link to post
- prima cerinta este o utopia a unui om care n-a condus in viata lui sau n-a invatat ceva din asta;

- consumul acela nu-i real.

 

 

Parerea mea este ca tu lucrezi pt Chevrolet . Ai fost Gica Contra de la inceput . Nu inteleg ce crezi ca as castiga daca imi critic propria masina. Asta e consumul . O sa fac o poza sa te linistesti cu viteza si consumul

 

1. Inainte nu ai facut drive test?

2. Nu conteaza doar puterea maxima si cuplu maxim si turatiile unde se ating, importante sunt curbele puterii si cuplului.

3. De crasnit crasneste si dacia 13xx

4. Consumul ala nu cred ca e real, decat daca ai debitmetre sa iti arate corect. Oricum nu poti sa mergi tare si sa ai si consum de diesel la 80kmh.

 

 

La drive test nu poti sa omori o masina cum vrei si cel din dreapta sa te lase in pace . Iar pt consum este cel afisat de computerul de bord

 

Cine te-a pus sa treci de la 2 litri diesel 140 de cai la 1.6 benzina aspirat?

 

 

Ai dreptate . O sa remediez problema asta , Da nu anu asta . Ca e criza . O sa merg pe un VW . Sau Skoda Octavia II

 

Mai mult chiar nu trebuie citit, la 115cp e puturoasa?! Schimba soferul!

 

 

O sa schimb masina. La anu.

Share this post


Link to post

1- cum ai ghicit, ai vazut ce masina tare mi-au dat (trec in zbor pe langa tine, pe drumuri de munte) ?

2- niste cifre pe un afisaj nu spun consumul real decat daca inghiti galusca compartimentului de marketing.

Share this post


Link to post
... poate omul zice de consumul instant cand are pedela la fund in plina accelerare, si..atunci e chiar mic

Nu poate masura cineva instant cu ce este pe masina, in regimul acela, asa zisul Computer de Bord genereaza valori paroxistice. Cine se uita la valorile acelea n-are altceva mai bun de facut. O sa-i premiez pe baietii de la compartimentul de Marketing, un CB pe bord vinde bine masina.

Edited by tolin

Share this post


Link to post

Aici trebuie interpretat cu atentie... A se citi: lumea vrea masina cu CB; fabricantii pun unul pe masina (dar nu oricare, doar la echiparile "superioare", ca sa mai iasa un ban); masina se vinde, ca deh, are CB; omul constata ulterior ca are consum mare (sau zero); incepe circul :D

As mai spune ca un CB e interesant, daca il folosesti ca... indicator (ca orice scula de la bord) si nu ca... instrument de masura. Prin urmare, vei ajunge sa afli ca, daca apesi pedala la fund, consumul creste, probabil substantial, dar nu are prea multa importanta cat, ca daca ridici piciorul de pe acceleratie, consumul poate cadea la o adica chiar la zero, ca chiar daca mergi cu viteza constanta, consumul creste cu cat viteza e mai mare (presupunand aceeasi treapta de viteza) si ca, daca esti prea mult cu ochii pe el, poti sa intri in fundul celui din fata ta, care mergea mai... economic.

Parerea unui ... electronist (care nu are asa C la B :D ) este ca CB-ul este un gadget destul de util, dar nu inlocuieste ratiunea soferului in ale condusului.

Share this post


Link to post

Scuze, nu am citit eu. Masina e frumoasa si moderna cred ca si confortabila si in timp mai mult ca sigur ca o sa-ti placa mai mult ca acum cand te-a enervat una alta. ;)

Share this post


Link to post

@Birla: pare rau ca m-am indoit de tine, probabil intelegi de ce. Masina arata foarte bine, o prinde bine albul. S-o stapanesti sanatos.

 

In rest, iti spun ce probabil deja banuiesti: nu esti obisnuit sa conduci o benzinara. Motorul de 1.6 115 CP este minim necesar pe o caroserie de Cruze. Crede-ma, totusi este capabil! Problema este ca nu esti lamurit cum sa-l folosesti. Gandeste-te numai ca pitic nu e (totusi are 1600cmc), putere are mai multa decat aproape orice motor de 1.6 contemporan (115CP) iar caroseria, desi mare, nu este totusi imensa.

 

Consumul de 15-16, pe care ti-l arata la 165km/h, nu este real. Iti recomand sa le spui celor din service sa reseteze computer-ul de bord deoarece e posibil sa aiba erori. Se mai intampla asta la masini noi, am vazut pe E-Klasse 2008 (masina cu 1500km rulati) computer de bord care n-arata nimic cum trebuie, nici temperatura exterioara. S-a rezolvat totul cu un reset, a durat 5 minute operatiunea in service.

 

Renunta la vechile obiceiuri de pe Diesel. Turatiile si consumul difera la benzinara! Daca o vei subtura, vei obtine 0 performante si consum IMENS. Nu zic ca e neaparat nevoie sa mergi la cuplu intotdeauna (@4200 rpm). Incearca ceva de genul: viteza1 - schimba la 3500 rpm; restul vitezelor - schimba la 3400 rpm sau mai mult, dupa cum ai nevoie.

 

Turatiile pe care ti le-am recomandat sunt decente. In general este bine sa rulezi la 3000 - 3200 rpm (mai ales daca urci o rampa) si cand vrei sa schimbi, o turezi pana aproape de valorile pe care ti le-am recomandat. O sa vezi ca nu o sa ti se mai para chiar puturoasa si nici la consum nu o sa stai rau. Stiu ca ai impresia ca turatiile astea sunt imense, tu venind de pe Diesel, dar tine minte - acum tu NU conduci un Diesel. Deasemenea, impaca-te cu faptul ca un consum benzina de 10 - 12 litri urban, mai ales in aglomeratia unui oras mare din Ro, este un consum decent.

 

Este FOARTE IMPORTANT sa o exploatezi corect! Daca o subturezi constant, sa nu te mire daca masina pare vlaguita de puteri. Nu exista nici un risc in a o tura. Vei sesiza faptul ca motorul este mai capabil decat ai avut impresia pana acum, cand o vei exploata cum trebuie.

Edited by fry
  • Like 1

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...