Jump to content
Sign in to follow this  
expero 16V

Probleme ambreiaj sau cutie de viteze

Recommended Posts

Ai completat ulei in cv aproape 2 litri?! E automata?

Share this post


Link to post

Omul a zis ca a aerisit ambr... Cu parere de rau te informez ca am impresia ca e manuala. Si la 2 litri nu mai e completat e schimbat! Sincere pareri de rau pentru cutia aia...

Share this post


Link to post

Pentru posesorii de Cielo. Merge cutia de viteze de Espero 2.0 pe Cielo .Si fuge de nu-i adevarat dupa aceea.Am probat aseara o masina cu cutia schimbata.Nici nu imi venea sa cred si ii scade si consumul!

Share this post


Link to post

Are rapoarte mai lungi cred. De retinut :mrgreen:

Share this post


Link to post

Zici?

Cutia e f16, si pe nubira e aceeasi, doar ca are raportul final diferit.

Share this post


Link to post

din ce imi aduc aminte - nubira 1 avea la aceeasi viteza turatie ceva mai mare decat cielo sohc ... sper ca nu m-am senilizat...

Share this post


Link to post

Ultimele posturi cred ca mergeau mai bine la compatibilitati

@madkat, ai dreptate.

Share this post


Link to post
Are rapoarte mai lungi cred. De retinut :mrgreen:

 

Daca o turatie mai mare la aceasi viteza inseamna rapoarte mai lungi ...

Share this post


Link to post

De gresit am gresit dar atunci e imposibil sa-i scada consumul cum s-a afirmat mai sus. Nu?

Share this post


Link to post

Salut! Am si eu o problema cu ambreiajul. Am citit tot pe acest topic si cel legat de cilindrul de debreiere, dar nu imi dau seama concret care ar fi cauza. Deci simptomele sunt asa: de ieri seara, dintr-o data, simt ca parca intra mai greu in viteze. Azi dimineata deja intra in viteze cam greu, ca dupa inca cativa km, sa nu mai pot schimba deloc vitezele, si sa trag pe dreapta. Cu motorul oprit, intra perfect in toate vitezele (deci nu e timoneria), cu motorul pornit, nu mai intra deloc. Apasarea pedalei a devenit putin mai moale, iar cursa acesteia nu mai ajunge pana la podea, ci se blocheaza cam cu 2 cm deasupra podelei. De cuplat nu mai cupleaza clar, ca nu se mai aude clanc cand apas cu motorul pornit. Am plecat spre casa, cu ea bagata inainte de pornire in viteza 2, si am tinut-o la stop cu ambreiajul apasat, dar si frana, pt ca avea tendinta sa plece altfel. Am pus pe cineva sa apese pedala, sa ma uit la cilindru, iar acesta actioneaza tija, numai ca mi s-a parut ceva ciudat acolo, spre deosebire de alt Cielo care am apucat sa ma uit imediat apoi. La mine, burduful acela de la cilindru este mai desfacut fara apasarea pedalei, iar cand apas se desface si mai tare. La celalalt Cielo, burduful acela era strans aproape complet fara apasare. Mai zic ca de vreun an incoace, am inceput sa completez cam cu 10ml pe luna la lichidul de ambreiaj, din cauza ca scapa putin prin acel burduf de la cilindru debreiere; nu a scazut niciodata sub MIN. Solutiile cred ca ar fi asa, dupa ce am mai citit: 1. aerisire sistem (am facut-o acu 1-2 ani), adica sa fi intrat aer in tot acest timp cat a mai curs pe la cilindru, dar sa nu mai mearga dintr-o data acu?; 2. schimbare cilindru, s-a stricat? 3. schimbare kit ambreiaj. Ii rog pe cei care au avut exact aceleasi simptome ca ale mele, sa-mi spuna care a fost cauza la ei; sau pe cei care stiu sigur, bineinteles. Multumesc!

Share this post


Link to post

3

Share this post


Link to post

Imi spuneti va rog, Cielo '98 romanesc, ambreiajul are capac vizitare? Cu alte cuvinte, schimbarea kit-ului se va face prin varianta simpla (prin capacul ambreiajului) sau varianta mai complicata cu demontat cutia viteze? Sa stiu la ce mecanic sau service ma duc..

Share this post


Link to post

Problema cu ambreiajul revine...

asta vara pe Trans (motorul incins, cald afara) a inceput sa nu pot schimba vitezele decat dupa 5-6 apasari ale pedalei de ambreiaj (ca la frana la daciile vechi - trebuia amorsata - probabil avea aer)

dupa ce s-a mai racit masina (sus la Balea) - nu a mai facut probleme, apoi la o spatamana am schimbat lichidul de ambreiaj - arata ca un gem, nu fusese schimbat niciodata se pare.

Apoi de atunci a mers perfect (nici nu am mai incins-o in felul acela)

Insa we acesta in drum spre Bolboci - drum cu macada, prost, noroaie, a inceput sa faca iarasi, pana la punctul in care nu mai puteam sa schimb viteze deloc, pedala ne mai intarindu-se nici macar dupa 10 apasari...

am ajuns cu chiu cu vai, am lasat-o cam o ora, apoi am facut un drum pana la Pestera - inac vreo 10km de forestier, drum in care am putut sa schimb vitezele, cu 5-6 apasari de ambreiaj;

A doua zi dimineata (ieri) nu aveam ambreiaj deloc - apasarea pedalei nu misca DELOC pargia cilindrului receptor, si am purces la aerisirea instalatiei. Operatiunea a avut rezultatul scontat, dupa 6-7 cicluri de aerisire a inceput sa iasa doar lichid, ambreiajul actiona f bine, cursa maxima la parghia cilindrului - am si ajuns la Bucuresti fara probleme...

 

Acum vine intrebarea - care ar fi cea mai probabila cauza? pompa de ambreiaj sau cilindrul receptor? mentionez ca scurgeri vizibile nu sunt pe nicaieri (nici la pedalier) - doar burduful de la pompa este un pic unsuros (curatat la plecare de la Bolboci, pana la bucuresti nu a redevenit unsuros)

 

multumesc anticipat

Share this post


Link to post

Pompa de ambreiaj din pacate. Insa daca tot desfaci instalatia mai bine verifici si cilindrul.

Share this post


Link to post

Atentie la aerisire.Se face in mod natural prin desfacerea aerisitorului de pe cilindru si completarea in vas cu lichid nou cu conditia ca vasul sa nu ramana fara lichid pe perioada operatiunii.

 

dobrescucris@Varianta este cea complicata insa cea mai buna.

Edited by ovi_jer

Share this post


Link to post

O sa caut sa il cumpar si sa il schimb

ceva "smecherii"? sau pur si simplu desfacut 2 suruburi, tija de pe pedala si racordurile?

 

Aerisrea am facut-o la fata locului ca la frana - si mi-a iesit ... acum o sa o fac la "liber" sa vedem ce iese

verificarea cilindrului cum? daca se poate misca cu pedala apasata?

Share this post


Link to post

In principiu daca nu curge ar trebui sa fie in regula. Dai mansonul ala jos si vezi. Blocat nu cred ca e.

Share this post


Link to post

Am ajuns aseara cam tarziu, dar tot am cracanat mansonul ala, si nu e uscat inauntru, doar oleaca unsuros...

coroborat cu faptul ca virgula comanda ambreiajului face fite doar cand e foarte incins motorul, e posibil sa fie cilindrul de vina

 

@Dj - incerc sa ajung joi la intalnire - ziceai de niste incercari in diverse trepte de viteza ;)

 

edit: si de la aerisirea de duminica pana aseara nu s-a mai "lasat" pedala, deci e clar ca trage aer doar cand se incinge

Edited by madkat

Share this post


Link to post

Problema mea cu ambreiajul am rezolvat-o :) Am schimbat intreg kit-ul + levier debreiere (am citit si auzit ca se mai rupe) cu cele 2 bucse + simering palier motor (erau oarece urme de ulei pe acolo) + simering priza (desi nu cred ca avea probleme inca), iar simeringul de timonerie l-am luat degeaba (nu erau probleme la el.. si cam prefer sa tin piesele originale pe masina decat eventuale facaturi cu sigla GM pe ele..). Cilindrul de debreiere inca nu l-am schimbat, desi curge f putin (mai completez 10 ml ulei pe luna), il schimb personal peste o luna, doua, pare simplu. Oricum, ambreiajul merge ca uns, intra frumos in viteze si pedala e exact cum vroiam (mai moale!).

Postez preturi in topicul de preturi.

Multumesc celor care au mai raspuns si forum-ului in general, pt alte sfaturi :)

Share this post


Link to post

Salut dragi colegi de suferinta,

Am un cielo din '99 si de curand am o problema cu ambreiajul, adik patineaza. Buun, deci trebuie schimbat chitul. Totul ok, numai ca eu sunt anti-dus-masina-in-service. Eu tot ce tine de probleme tehnice mi le rezolv singur. Sa nu se supere nimeni dar sunt patit( asta are mai putina importanta). Vreau sa stiu exact la ce tre sa fiu atent cand dau jos ambreiajul si ce trebuie deplasat. Daca este la fel ca la Opel Astra din 92 este ok ca am habar.

Sperand ca cineva se va indura si de suferinta mea va multumesc anticipat.

Share this post


Link to post

Intr-un cuvint la toate. Unele dintre ele ar fi:pozitia discului de ambreaj la montare,axul rulmentului de presiune sa nu fie pre uns cu vaselina,discul de abbreaj sa cada exact pe centrul placii de presiune(sa-ti fie mai usor montarea cutiei la loc),rulmentul de presiune sa fie in pozitie corecta in furca si vezi sa nu iasa din furca in timpul montarii la loc a cutiei (eu obisnuesc sa blochez bratul furcii pe pozitia inchis).Nu in ultimul rind vezi cauza de ce a patinat discul si remediaza problema ( ex. a curs de undeva ulei sau vaselina pe disc).Volanta,placa de presiune (daca ramine aceiasi) si carcasa cutiei curatale bine si degreseazale inainte de a monta piesele noi.Cit despre cel de opel nu pot spun nimic ne-avind suficiete date despre masina ta (sa inteleg ca e din 99,cm3? kw? hp?)

Share this post


Link to post
Am schimbat intreg kit-ul + levier debreiere (am citit si auzit ca se mai rupe) cu cele 2 bucse + simering palier motor (erau oarece urme de ulei pe acolo) + simering priza (desi nu cred ca avea probleme inca)

Foarte bine ca ai schimbat simeringurile, ti-ai facut un mare bine. Cu alte cuvinte te-ai scutit de o manopera de demontare/montare CV pentru niste nimicuri ;)

Share this post


Link to post
Intr-un cuvint la toate. Unele dintre ele ar fi:pozitia discului de ambreaj la montare,axul rulmentului de presiune sa nu fie pre uns cu vaselina,discul de abbreaj sa cada exact pe centrul placii de presiune(sa-ti fie mai usor montarea cutiei la loc),rulmentul de presiune sa fie in pozitie corecta in furca si vezi sa nu iasa din furca in timpul montarii la loc a cutiei (eu obisnuesc sa blochez bratul furcii pe pozitia inchis).Nu in ultimul rind vezi cauza de ce a patinat discul si remediaza problema ( ex. a curs de undeva ulei sau vaselina pe disc).Volanta,placa de presiune (daca ramine aceiasi) si carcasa cutiei curatale bine si degreseazale inainte de a monta piesele noi.Cit despre cel de opel nu pot spun nimic ne-avind suficiete date despre masina ta (sa inteleg ca e din 99,cm3? kw? hp?)

 

Iti multumesc ptr sfaturi. Deci se poate da cutia de viteze jos fara a deplasa sau scoate motorul?

Orice sfat este bine venit.

Multumesc

Share this post


Link to post

Trebuie sustinut motorul cu un cric. Tot ansamblul motor + cutie sta in 3 tampoane, daca dai jos doar cutia inevitabil va trebui sa desfaci 2 din ele, unul e prins direct pe cutie in fata iar altul exact unde se uneste cutia cu motorul in spate.

Eu am folosit un cric hidraulic pozitionat pe diagonala fata de tamponul din dreapta fata ramas. Isa o sa te chinui rau sa aliniezi priza in volanta la remontare.

Cel mai usor e sa dai tot ansamblul jos.

Share this post


Link to post
Trebuie sustinut motorul cu un cric. Tot ansamblul motor + cutie sta in 3 tampoane, daca dai jos doar cutia inevitabil va trebui sa desfaci 2 din ele, unul e prins direct pe cutie in fata iar altul exact unde se uneste cutia cu motorul in spate.

Eu am folosit un cric hidraulic pozitionat pe diagonala fata de tamponul din dreapta fata ramas. Isa o sa te chinui rau sa aliniezi priza in volanta la remontare.

Cel mai usor e sa dai tot ansamblul jos.

 

Am inteles acum. Nu eram complet lamurit daca este suficient loc ptr. cutie ca ea trebuie sa iasa din priza. Daca mai sunt detalii de avut grija sunt numai ochi si urechi.

Multumesc.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...