Jump to content

dobrescucris

Membru
  • Content Count

    153
  • Joined

  • Last visited

About dobrescucris

  • Rank
    Forumist
  • Birthday 07/08/1983

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • Gender
    Not Telling

Profile Information

  • Din
    Bucuresti
  • Auto
    Daewoo
  • Model
    Cielo
  • An
    1998

Recent Profile Visitors

1538 profile views
  1. Kit ambreiaj Valeo pt Cielo SOHC '98 - 273 lei Levier debreiere + 2 bucsi - 32 lei + 2x5 lei Simering palier motor - 19 lei Simering priza - 9 lei Simering timonerie - 5 lei Manopera 350 lei + 20 lei.. berea. Total aprox 720 lei.
  2. Problema mea cu ambreiajul am rezolvat-o Am schimbat intreg kit-ul + levier debreiere (am citit si auzit ca se mai rupe) cu cele 2 bucse + simering palier motor (erau oarece urme de ulei pe acolo) + simering priza (desi nu cred ca avea probleme inca), iar simeringul de timonerie l-am luat degeaba (nu erau probleme la el.. si cam prefer sa tin piesele originale pe masina decat eventuale facaturi cu sigla GM pe ele..). Cilindrul de debreiere inca nu l-am schimbat, desi curge f putin (mai completez 10 ml ulei pe luna), il schimb personal peste o luna, doua, pare simplu. Oricum, ambreiajul merge ca uns, intra frumos in viteze si pedala e exact cum vroiam (mai moale!). Postez preturi in topicul de preturi. Multumesc celor care au mai raspuns si forum-ului in general, pt alte sfaturi
  3. Imi spuneti va rog, Cielo '98 romanesc, ambreiajul are capac vizitare? Cu alte cuvinte, schimbarea kit-ului se va face prin varianta simpla (prin capacul ambreiajului) sau varianta mai complicata cu demontat cutia viteze? Sa stiu la ce mecanic sau service ma duc..
  4. Salut! Am si eu o problema cu ambreiajul. Am citit tot pe acest topic si cel legat de cilindrul de debreiere, dar nu imi dau seama concret care ar fi cauza. Deci simptomele sunt asa: de ieri seara, dintr-o data, simt ca parca intra mai greu in viteze. Azi dimineata deja intra in viteze cam greu, ca dupa inca cativa km, sa nu mai pot schimba deloc vitezele, si sa trag pe dreapta. Cu motorul oprit, intra perfect in toate vitezele (deci nu e timoneria), cu motorul pornit, nu mai intra deloc. Apasarea pedalei a devenit putin mai moale, iar cursa acesteia nu mai ajunge pana la podea, ci se blocheaza cam cu 2 cm deasupra podelei. De cuplat nu mai cupleaza clar, ca nu se mai aude clanc cand apas cu motorul pornit. Am plecat spre casa, cu ea bagata inainte de pornire in viteza 2, si am tinut-o la stop cu ambreiajul apasat, dar si frana, pt ca avea tendinta sa plece altfel. Am pus pe cineva sa apese pedala, sa ma uit la cilindru, iar acesta actioneaza tija, numai ca mi s-a parut ceva ciudat acolo, spre deosebire de alt Cielo care am apucat sa ma uit imediat apoi. La mine, burduful acela de la cilindru este mai desfacut fara apasarea pedalei, iar cand apas se desface si mai tare. La celalalt Cielo, burduful acela era strans aproape complet fara apasare. Mai zic ca de vreun an incoace, am inceput sa completez cam cu 10ml pe luna la lichidul de ambreiaj, din cauza ca scapa putin prin acel burduf de la cilindru debreiere; nu a scazut niciodata sub MIN. Solutiile cred ca ar fi asa, dupa ce am mai citit: 1. aerisire sistem (am facut-o acu 1-2 ani), adica sa fi intrat aer in tot acest timp cat a mai curs pe la cilindru, dar sa nu mai mearga dintr-o data acu?; 2. schimbare cilindru, s-a stricat? 3. schimbare kit ambreiaj. Ii rog pe cei care au avut exact aceleasi simptome ca ale mele, sa-mi spuna care a fost cauza la ei; sau pe cei care stiu sigur, bineinteles. Multumesc!
  5. dobrescucris

    Turcia

    Eu am facut un circuit camping, de o sapt, Turcia-Grecia, vara trecuta. In Turcia am apucat sa stau doar 2 zile, mai exact ziua in care am ajuns si cea in care am plecat.. intrucat nu am gasit absolut nici un camping in zona Instanbul-ului, unde am vrut sa ajungem si aveam notate cateva.. (foarte greu gasit unul la ~30km) se desfiintasera cu 1-2 ani in urma. Am vizitat putit marele Istanbul si am luat-o frumos a 2a zi spre Grecia (unde chiar am gasit multe campinguri, la preturi accesibile si conditii mai mult decat bune). Ca impresii generale despre Turcia: tara primitoare (oameni cumsecade), autostrazi foarte bune, libere si fara taxe (cel putin cat am mers eu), vama 12 dolari sau 10 euro de persoana, benzina foarte scumpa (daca tin bine minte era gen echivalent 4.5-4.7 lei vara trecuta). Cam atat momentan.
  6. Nu pot sa-mi editez post-ul de mai sus, asa ca o sa scriu aici: probl cu scartaitul cred ca am rezolvat-o sau in cel mai rau caz scartaie f rar si mai incet. Am dat cu mult WD40 pe capul cilindrului si pe capul levierului de debreiere, alternat cu apasarea de multe ori a pedalei. Alta probl acu! De vreo 3 sapt, am sesizat in borcanul cu lichidul de ambreiaj ca nivelul scade incet-incet. L-am lasat asa, am zis ca poate mi se pare, dar azi cand ma uit vad ca nivelul a ajuns intre min si max, de la max unde era acu 3 sapt. M-am uitat bine sub capota, la toate furtunasele si tevile de pe acolo.. totul uscat! La fel de uscate pompa, furtunul de sub borcan, tija pompei de la pedala si cilindrul de debreiere. Cu alte cuvinte.. nu vad pe unde ar putea curge!! Ce imi scapa.. pe unde sa ma uit mai bine?
  7. Apropo de scurgeri de ulei: stie cineva va rog cum se numeste acel cot de furtun de cauciuc din spatele motorului, aproape de capac, in dreapta, cum ar veni intre injectoarele din dreapta (vorbesc din pozitia din care te uiti sub capota la motor), care se duce undeva in josul motorului ? Imi curge ceva ulei pe acolo.. pare usor crapat.. Ca sa stiu ce cer la magazin.. si ce circula prin acel furtun?
  8. Si mie mi se aude un pacanit cand dau de volan stanga dreapta, dar cand dau putin mai brusc. Indiferent de motor oprit sau pornit. Am intrebat zilele trecute la service Daewoo si de treaba asta, m-a pus pe mine sa dau de volan sa pacane, in timp ce el se uita sub capota. Mi-a zis ca nu e din caseta, si ca ar fi prinderea aia tip "ochelari", de tine bieletele de directie. Desi am schimbat-o acu 1 an..
  9. Eu zic ca valorile alea sunt bune. Scria si pe aici pe undeva cam cat trebuie sa fie. Daca sunt cele originale, iti recomand sa nu le schimbi inca, mai ales daca nu ai nici un simptom, eventual doar sa ai un set de fise de rezerva in portbagaj, daca se intampla ceva. Eu le-am schimbat de curand pt ca s-au stricat 2 din ele (probabil erau originale), tot cu unele asa zise "originale", Packard, dar cu impedanta cam de la 8 la 30kohm, din cate tin minte.. cam mare as zice.
  10. Si eu am avut exact aceeasi problema ca tine.. scartaia destul de urat cand il deschideam/inchideam. Solutia finala a fost sa pun bucati de cauciuc (din covorase auto uzate) unde se freaca acele bare subtiri intre ele. Sunt vreo 3 locuri, unul din ele e fix in mijloc. Nici o scartaiala dupa asta! Problema mea acum este ca faza asta nu tine mai mult de cateva luni, ca se rupe cauciucul care-l pun. Acum e liniste, dar urmatoarea data urmeaza ori sa gasesc un soi de cauciuc care nu se rupe, ori sa dau si eu cu ceva vaselina pe acolo (peste bare si cauciuc), sa fie frecarea mai usoara.
  11. A mai rezolvat cineva o problema la ambreiaj cu scartaitul (de cauciuc pare) in zona levierului-cilindrului de debreiere? Daca apas pedala incet de tot, se aude cam de pe la 1/2 din cursa, pana la 3/4 din cursa. Cu usile inchise si motorul oprit, nu se aude prea tare, cu motorul pornit, cam deloc. Ce anume ar trebui uns (pe cat posibil fara sa desfac acele piese), si cu ce anume.. ulei motor, vaselina, wd40..?
  12. E destul de sigur de Cielo cheia. E identica cu a mea (fara santurile alea, normal.. ), chiar am si acel cod PN57 pe ea.
  13. Zilele astea am facut "revizia" la pedala de ambreiaj. Probleme: o apasare relativ mai greoaie, la care se adauga un pacanit la eliberarea ambreiajului, pe la jumatea cursei. Am gasit rupta bucsa mica ce tine tija impingatoare cu un bolt mic, si rupta fiind, s-a frecat in timp boltul mic de acea gaura din pedala, pana s-a ovalizat gaura, si s-a tocit juma de mm si boltul. Rezolvare: pedala a fost data la o cunostinta, pt umplerea acelei ovalizari, cu sudura (si pilit, pana se formeaza cerc din nou), iar eu am cumparat noi bucsa mica (3 lei) si boltul mic (5 lei) si dat cu vaselina cu litiu MOL (8 lei tubul) in toate punctele de frecare. Rezultat: nu mai scartaie, nu mai pacane, nu mai are pic de joc.. in 2 cuvinte: PEDALA NOUA! PS: Am atasat poza cu gaura din pedala despre care vorbesc, dupa sudura.
  14. @ovi_jer: Am revenit cu detalii: am desfacut azi capacul de la motor pt schimbarea garniturii si am pus pe cineva sa dea la cheie, dupa ce am scos fisa centrala. A dat de vreo 3 ori cate 3 secunde, dupa care a inceput sa vina ulei pe la toate gaurile alea deodata. Am verificat atent, chiar vine ulei gramada din toate camele, tachetii se acopereau bine cu ulei imediat. Deci acea bataie despre care vorbeam.. care pe vremea asta (0 gr) nu tine chiar asa mult.. vreo 4-5 min.. sa fie de la pompa de apa? Sau inca sunt sanse sa fie ceva de la motor? Daca e de la pompa de apa, si peste 5-10 gr afara, nu se aude nimic, banuiesc ca nu exista nici un risc sa se intample ceva,nu? PS: Mi-am adus aminte, acum vreo sapt, am desfacut si cureaua de la alternator si am pornit motoru, tot se auzea.
  15. Confirm si eu acea spuma alba de la busonul de umplere ulei, cu ulei Bixxol 5w40, schimbat acum 2 luni. Nu stiu exact care-i cauza, dar si eu am mers in ultimul timp pe distante scurte (5-7km).. Bine macar ca vad ca s-a intamplat si altora.. ca ma cam speriasem..
 

×
×
  • Create New...