Jump to content
Sign in to follow this  
expero 16V

Probleme ambreiaj sau cutie de viteze

Recommended Posts

Pinozaur, mergi cu ambreiajul apasat cand mergi incet?

Am si eu o intrebare, dimineata cand e rece sau aproape tot timpul.. cand e la ralanti, a,breiajul apasat, punctul mort si dau drumu la ambreiaj, dupa ce am dat drumu, se aude un zgomot ca un fel de turbina ( nu chiar dar ceva de genul). De la ce sa fie? Ambreiajul merge superb, nu patineaza, nu nimic..? Uleiul din cutia de viteza nu cred ca a fost schimbat vreodata.

 

Sal. Nu merg cu ambreajul apasat , dar chestia asta mi s-a intamplat si mai demult , atunci cand am curatat interiorul la un service ( mi-a bagat in interior un aparat care scotea un fum- cica pentru microorganisme care se depun pe racitorul de AC din interior) si am stat cu motorul pornit vreo trei sferturi de ora si atunci a patinat.Nu stiu de la ce e , pt ca kitul de ambreaj a fost schimbat de curand si eu am schimbat cilindrul receptor de ambreaj si tot asa a facut pe Transfagarasan.

Share this post


Link to post

S-ar putea sa fie ulei din cutie care ajunge pe disc.

Share this post


Link to post

Salutari din nou.Am revenit sa va spun ce am rezolvat cu ambreiajul.Am fost in service unde mi-au zis din start ca este timoneria si pedala de ambreiaj(gaura unde intra boltul era ovala).Acum ramane sa vad daca se mai blocheaza vreodata.

-Timonerie -107.1 RON

-Bolt timonerie -7.1 RON

-Stift timonerie -0.65 RON

-Pedala ambreiaj -44.86 RON

-Bolt pedala -2.21 RON

-Manopera -130 RON(in banii astia mi-au schimbat si un cap de bara-58.31RON)

-Total -350 (400 cu spaguta de rigoare)

Piesele le-am luat de la Depozitul Carpati.(str. Gheorghieni,nr.34,sector 5)

Share this post


Link to post

La plecarea de pe loc imi trepideaza masina chiar daca o turez sau nu.Daca pornesc in rampa trepideaza mai puternic,iar daca o tin in rampa din ambreiaj cu pedala intr-o anumita pozitie ma zgataie de zici ca acum se rupe,indiferent cat de tare o turez.Ambreiajul l-am schimbat de vreo 3 luni cu tot ce tine de el.A trepidat putin de nou dar acum face mai tare.Oare de unde sa fie problema.Sa ma duc inapoi ca e in garantie?

Share this post


Link to post

E cel mai intelept lucru ce trebuie facut! Posibile probleme la tampoanele motorului sau disc de presiune cu defect... zic si eu.

Share this post


Link to post

URGENT!!!

Mi-a murit ambreiajul, adica nu mai am pedala de ambreiaj !!! Am spalat motorul cu un spray dupa care am clatit cu apa de la furtun si nu mai am ambreiaj deloc!! Care e problema!!!??? Ce sa-i fac?!

Urgent va rog mult de tot!

Totul merge la masina a pornit la sfert fara probleme...

Edited by Dumitru Cristian

Share this post


Link to post
Mi-a murit ambreiajul, adica nu mai am pedala de ambreiaj !!! Am spalat motorul cu un spray dupa care am clatit cu apa de la furtun si nu mai am ambreiaj deloc!!

Cum adica nu mai ai ambreiaj de loc :o ? Ti-a disparut pedala, s-a volatilizat !?

 

Da si tu niste detalii clare despre comportament. Patineaza, nu poti sa calci pedala, nu te lasa sa bagi in viteza ...

Share this post


Link to post

Am rezolvat !

Apasam pedala de ambreiaj, nu opunea nici un fel de rezistenta si nu debreia nimic, ca si cum nu ar fi fost prinsa in nimic...

Am apasat din greseala cand cu furtunul pe pistonasul ala hidraulic de pe cutie si se dusese lichidul de pe circuit. Am aerisit sistemul si e ca nou.

Ma panicasem si nu m-am mai gandit, am fugit repede la caclualtor :|

Share this post


Link to post

Va Salut am si eu o problema cu Nubira mea am schimbat bujiile la 25000km cum zice in carte + plus un schimb de ulei la care am pus si un aditiv toate bune si frumoase masina porneste lejer la frig nu are nimic asta pana am iesit la drum lung adica vineri a trebuit sa plec la un drum aproximativ 400km dus intors ies din frumosul nostru bucuresti :wallbanger: si dai 3 oameni in masina si ceva bagaj aproximativ 300kg pe ea e acum incepe beleaua 100Km\h in treapta a 5 a si accelerez masina nimic :grumpy: adica incerca ceva se tura destul de tare da nu se ducea ca inainte dupa cateva secunde bune incepea si tragea da si atunci nu asa grav ca inainte :shock: bag a 4 a la fel ajung la 120 destul de repede da tot asa se tura si dupa cateva secunde incepea si tragea bag a 5 a am dat 160 sa dus dar la fel mai greu si motoru se tureaza si intr-un moment pleaca si se duce parca as avea turbina :mda: am suspectat bujiile pentru ca pana acum nu facea asa si cu greutatea asta adica inainte puneam si mai mult pe ea si tragea nu avea treaba cel putin in a 4 in depasire nu avea greturi :rolleyes: ajuns la destinatie am incercat-o goala adica decat eu in ea si face la fel in carte scrie ca distanta la bujie trebuie sa fie de 1.0 e bujiile pe care le-am luat eu bosch cu doua mase erau reglate din fabrica la 0.7 am verificat si cu lera le-am pus asa am zis ca aia stiu mai bine dar vad ca masina si-a schimbat mersu ce poate fii altceva sau sunt bujiile de vina .. :grumpy: eu am suspectat si ambreajul dar masina pleaca bine de pe loc...alte detalii nu stiu ce sa mai pun va rog sa imi dati si mie niste ideii ceva ca nu este de bine ca nu pot sa stau asa ca in depasiri in astea e grav cu ea adica stau sa depasesc o masina de imi vine rau...

Share this post


Link to post

Sefu' ... lasa bujiile in pace ! Din ce descrii tu, iti patineaza ambreiajul !

 

Nu e musai sa fie dus ambreiajul, e posibil sa iti piarda ulei pe la simeringul de palier mare sau pe la simeringul CV

 

LE: Test de ambreiaj suspect de patinare: bagi in viteza 5-a, tragi frina de mina si incerci sa pleci normal. Daca simti ca iti patineaza sau daca reusesti sa ridici piciorul de pe pedala de ambreiaj pina la capat, vestile nu-s bune, te asteapta o demontare de CV  <img src= (">

Edited by Salex

Share this post


Link to post

ai dat sub centura :shocking: pe bune chiar poate sa aiba ceva la ambreaj :shock: totusi are doar 25000km din care aproape 20000mii sunt facuti numai la drum lung adica de cate ori sa tot schimbi viteza la drum lung  <img src= S"> omg e grav oare cat ma coasta semeringu ala sau un disc sau placa de presiune

PS testu ala cum fac daca vad ca incearca sa plece imediat cum ridic picioru putin ce fac ridic de tot pana moare motoru sau cum sau daca ambreaju nu ar patina rau ar trebui sa moara motoru cum dau sa ridic picioru??

Edited by Rafi

Share this post


Link to post

:o fftopic:

Eu unul nu m-as gindi la disc sau placa mai ales dupa cum zici ca ai folosit-o. De garantat insa nu-ti poate garanta nimeni, ghinioane se intimpla si la case mai mari. Ca simptom, e clar ca ai de-a face cu o patinare. De aceea am zi sca e posibil sa ai scurgeri pe la vreun simering. Ca idee, simeringul de palier mare nu va fi mai mult de 50 RON iar simeringul de CV maxim 15 RON. Oricum, la interventia asta manopera va costa cel mai mult, banuiesc insa ca masina e in garantie :)

 

Daca ambreiajul iti patineaza rau, masina nu va pleca (FRNA DE MINA TRASA !!!) si nici motorul nu va muri. E o situatie extrema :

 

Indiferent cit ai avea distanta intre electrozi, bujiile nu iti vor provoca niciodata patinare de ambreiaj. Consum marit da, trepidatii motor da, noxe da, functionare in colturi a motorului da ... turare in gol a motorului nu ;)

 

Sint sigur ca au mai avut si altii probleme similare, cauta la topicurile adecvate

Share this post


Link to post

 <img src= "> ok multumesc muuuult :drinkers: o sa ii fac maine testu m-as duce si acum dar cred ca o sa zica vecini ca sunt nebun :mrgreen: sper sa nu fie ceva grav

ps: masina numai are garantie :grumpy: :grumpy:

Edited by Rafi

Share this post


Link to post

Va salut

 

Am o problema mare la ambreiaj. A mers foarte bine de 2 ani de cand am masina, insa, azi, am mers vreo 10 km, am oprit-o 1/2 h, apoi, cand am pornit-o din nou, nu reuseam sa bag in nici o viteza. Cu motorul oprit intra in fiecare viteza la fel ca inainte, iar daca o pornesc in viteza I sau in marsarier, masina da sa plece de pe loc (cu ambreiajul apasat).

Mentionez ca, de cand am cumparat-o, rulmentul de presiune face un mic zgomot, mai ales la rece, dar, intrucat nu stiam uzura lui sau a intregului ansamblu, am considerat ca voi schimba intregul kit... cand va ceda :) . Probabil a venit momentul, insa nu am cum sa verific zilele urmatoare, asa ca apelez la voi pentru niste sfaturi urgente. Poate e ceva mai simplu si mai rapid de reparat, avand in vedere imprejurarile + faptul ca discul nu prezenta nici un semn de uzura (nu patina deloc).

 

P.S.: Lichidul a fost schimbat in urma cu o luna, paharul e plin, iar pedala face cursa completa.

 

 

Multumesc anticipat !

Edited by Amentys

Share this post


Link to post

Din cele descrise de tine, eu m-as risca sa spun ca ti-a cedat placa de presiune. Tot dracul ala e, oricum se recomanda schimbarea kitului complet ;)

 

PS: verifica in primul rind cum functionaza cilindrul de debraiere. Oricum, favorita ramine placa de presiune.

Edited by Salex

Share this post


Link to post

Revin cu cateva detalii:

-cilindrul functioneaza normal;

-am adus masina acasa (eram la 2 km departare), iar pe drum am reusit sa schimb in treptele 2-3-4, ce-i drept, mult mai greu, insa in treapta I, la fel, nu intra decat cu motorul oprit.

Share this post


Link to post

Ramine cum am stabilit ... placa de presiune .

Share this post


Link to post

Voi da comanda si de furca, pentru orice eventualitate...

Share this post


Link to post

Tot "pentru orice eventualitate" am luat si eu furca noua cind am schimbat kitul de ambreiaj la 125.000. Furca veche era in stare perfecta insa cea noua nu a costat o avere si m-am simtit mai linistit cu totul pus nou ;)

 

PS: Ca sfat, daca tot dai cutia jos, schimba-i si simeringul de priza, oricum se da rulmentul jos. S-ar putea sa imi multumesti pentru sfatul asta :) .

Edited by Salex

Share this post


Link to post

La inlocuirea kitului de ambreiaj pe linga acesta se inlocuiesc si urmatoarele :simering priza,simeringuri planetare,simering timonerie,simering palier motor si garnitura baii de ulei a cutiei(uleiul se intelege de la sine).

Share this post


Link to post
-cilindrul functioneaza normal;

Aici am gresit-o. Cilindrul nu facea cursa completa => masina intra in viteza foarte greu. Mecanicul a montat o saiba, iar acum merge ca noua. Se pare ca ambreiajul va mai astepta ceva timp. Mult timp. Iar zgomotul pe care il facea rulmentul de presiune, de fapt, nu exista. Am eu prea multe pasarele la cap :) .

Share this post


Link to post
Cilindrul nu facea cursa completa => masina intra in viteza foarte greu. Mecanicul a montat o saiba, iar acum merge ca noua.

Mama ei de Dacie si de mecanici de Dacie ... Lasa improvizatiile si schimba cilindrul, nu costa o avere si nu merita sa ramii cu masina in drum din cauza unei improvizatii. Oricum e ciudat comportamentul, mecanicul tau ti-a zis sigur ca pompa e OK si doar cilindrul e de vina ? Din cite stiu eu, volumul pompei este mai mare decit volumul cilindrului (nu cu mult, dar mai mare).

Share this post


Link to post

Nu stiu exact daca m-am exprimat cum trebuie. Daca as cunoaste mai bine denumirea fiecarei piese in parte, as explica mai clar. Problema nu ar fi de la cilindru, ci de la levier. Ala e un pic stramb, si de aceea nu facea cursa corect.

Prin montarea saibei, nu mi s-a parut ca ar fi facut o improvizatie teribila. Voi face poze si le voi posta zilele urmatoare.

Daca ar fi fost sa schimb ceva, schimbam levierul, dar ar fi fost nevoie sa dam jos cutia; lucru nejustificat, deocamdata, datorita faptului ca ambreiajul in sine e in stare foarte buna. Bineinteles, cand va veni timpul sa imi faca probleme din nou, voi schimba tot ansamblul.

Un alt aspect ar fi ca s-a schimbat cursa ambreiajului. Inainte tinea destul de jos (in ultimul sfert al cursei), iar acum tine ceva mai sus.

Edited by Amentys

Share this post


Link to post

am si eu o intrebare imi tine foarte jos ambreiajul uneori din graba o cam caraii cum se regleaza?? cielo exe 2003 dohc 16 v

Share this post


Link to post
Prin montarea saibei, nu mi s-a parut ca ar fi facut o improvizatie teribila. Voi face poze si le voi posta zilele urmatoare.

 

 

 

Orice improvizatie e teribila prin definitie! X(

Problema e ca nu-ti dai seama de asta decat dupa ce te-a lasat!  <img src= (">

Inlocuirea completa a intregului kit de ambreiaj dureaza cam 3-5 ore(in functie de mecanic) si costa intre 400-600 RON cu tot cu berea de dupa impreuna cu mecanicul.

Daca ai ramane noaptea pe vreun camp sau cine stie pe unde, nu ai da banii astia doar ca sa te ajute cineva sa ajungi la primul service?! Si asta-i una dintre cele mai usoare situatii. Gandeste-te ce inseamna sa vrei sa faci frana de motor pe polei si tocmai atunci sa nu poti schimba vitezele...

nu-i asa ca dupa o experienta din asta nu ti se va mai parea atat de inocenta acea saiba?! Oare de ce n-a indicat-o fabricantul ca piesa de schimb sau ca metoda alternativa de remediere a problemelor la ambreiaj?

Pana la urma e treaba ta si decizia ta insa eu n-as pleca prea departe de casa cu masina avand astfel de probleme.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...