Jump to content
Sign in to follow this  
expero 16V

Probleme ambreiaj sau cutie de viteze

Recommended Posts

Cred ca aici trebuie sa postez.

 

Cu motorul pornit imi intra in viteza fara sa calc ambreajul si binenteles ca nu pleaca de pe loc.

Sa dus discul?

Share this post


Link to post

Disc ambreiaj,planetara,priza cutie.Pot fi multe cauze dar cea mai intalnita este prima.

Share this post


Link to post

E normal daca misc de capatul la planetara care intra in cutie sa miste f tare in toate directiile?

Share this post


Link to post

Crezi ca am scapat numai cu capul de planetara? sau poate sa fie ceva naspa si in cutie? Pt ca la plecarea de pe loc am auzit un clanc..ca si cum sar rupe ceva si dupaia nu a mai plecat de pe loc.

Share this post


Link to post

Orice este posibil deci poate fi ceva si la cutie.

Share this post


Link to post

Se pare ca dracul nu era asa negru cum am crezut , pana la urma am descoperit ca era iesita planetara din cutie..am bagat-o la loc si sa rezolvat si problema mea.

Share this post


Link to post

Mnda... problema... nu stiu daca este de la cutie... La accelerare, NUMAI la turatii intre 1800 - 2000 rpm, in orice treapta de viteze as fi (de obicei a 1-a, a 2-a...), se aude un "hârâit" care dispare imediat dupa 2000 rpm. La ralanti nimic... stiu ca am racordul flexibil al evacuarii lipit de baia de ulei (in urma unui bolovan in mijlocul drumului X( ... - n-am reusit pana acum sa-l departez, probabil trebuie data jos toata evacuarea), dar nu cred ca este asta cauza (adica nu cred sa rezoneze chiar la turatiile repsctive :-B ). Sa fie niscai probleme in cutie? Nivel ulei? Sau simeringurile de la planetare? Poate - mai grav - vibreaza de la... "vibrochen", adica niscai cuzineti sau mai stiu eu ce? Maestre @ovi_jer, pe unde mai esti, ajutooor - ca ma 'nerveaza "hârrr -ul" asta!

Share this post


Link to post

Ieri am scos masina din service dupa ce mi-a fost schimbata garnitura de chiulasa si m-am dus sa o spal chiar daca afara erau -20 grade. Greseala mea e ca am spalat si motorul deoarece baietii din service mi l-au murdarit tot cu ulei.

Azi am iesit la o tura si am constatat cu stupoare ca a inceput sa-mi patineze ambreiajul. Mentionez ca am inlocuit tot kitul(placa, disc, rulment, levier bebraiere toate Valeo).Ce s-a intamplat, va rog sa ma ajutati

Share this post


Link to post

nivelul lichidului de ambreiaj este OK, cilindrul a fost inlocuit chiar inainte de inlocuirea kitului de ambreiaj.

Share this post


Link to post

Pai daca nu vrei sa verifici si sa elimini pe rand cauzele inseamna ca nu ai probleme.

Share this post


Link to post

aderenta nu aveam cum sa pierd pentru ca drumul era perfect curatat, nivelul lichidului e OK, sincer nu-mi explic. Mentionez ca sunt momente cand nu patineaza

Posibil sa fie levierul?

Share this post


Link to post

Verifica cursa libera a pedalei si daca aceasta revine pina sus.

Verifica cilindrul si levierul furcii daca revin la loc.

Verifica sub masina la imbinarea cutiei sau motorul daca sunt pete de ulei.

Share this post


Link to post

levierul revine pe cilindru. am rugat un prieten sa actioneze pedala de ambreiaj

Share this post


Link to post

A fost schimbat si lichidul de frana odata cu cilindrul?Daca este vechi acum la frig s-a ingrosat si revine greu in pompa si pahar.

Share this post


Link to post

pedala are cursa normala si revine(nu e nici o modificare) iar sub sub masina nu e nici o pata de ulei. La chestia asta m-am gandit si eu prima data si am suit-o pe un canal din spatele blocului. Am schimbat si garnitura la baia de ulei si m-am gandit poate ca se prelinge ceva ulei pe acolo.

 

lichidul nu a fost schimbat

ci doar completat

Ovi_jer, am uitat sa-ti spun ca inainte de a schimba kitul de ambreiaj exact aceleasi simptome a avut masina. plac originala si discul parca erau noi. Masina are doar 62000km.

Share this post


Link to post

Mergi la service si schimba lichidul de frana si cere o verificare a cursei libere a pedalei.

Share this post


Link to post

Multumesc pentru sfat. Am sa ma duc la alt mester. Ced ca eceeasi problema am avut-o si inainte de inlocuirea ambreiajului deoarece totul a pornit de la schimbarea cilindrului.

Share this post


Link to post

:osanale: :osanale: :osanale:

Mii de multumiri ovi_jer! Am fost la alt mecanic dupa cum am promis si am cerut sa mi se faca schimbul de lichid si sa se verifice cursa pedalei. Intr-adevar cilindrul era blocat. Am schimbat lichidul si merge OK. Daca mai face probleme stiu ce trebuie sa inlocuiesc . Imi pare rau ca am schimbat kitul degeaba, cred ca tot aceeasi problema am avut-o si atunci. Asta e, sper sa rezolv si problema cu bataia tachetilor si o sa pot dormi linistit.

Share this post


Link to post

A mai rezolvat cineva o problema la ambreiaj cu scartaitul (de cauciuc pare) in zona levierului-cilindrului de debreiere? Daca apas pedala incet de tot, se aude cam de pe la 1/2 din cursa, pana la 3/4 din cursa. Cu usile inchise si motorul oprit, nu se aude prea tare, cu motorul pornit, cam deloc. Ce anume ar trebui uns (pe cat posibil fara sa desfac acele piese), si cu ce anume.. ulei motor, vaselina, wd40..?

Share this post


Link to post

Nu pot sa-mi editez post-ul de mai sus, asa ca o sa scriu aici: probl cu scartaitul cred ca am rezolvat-o sau in cel mai rau caz scartaie f rar si mai incet. Am dat cu mult WD40 pe capul cilindrului si pe capul levierului de debreiere, alternat cu apasarea de multe ori a pedalei.

 

Alta probl acu! De vreo 3 sapt, am sesizat in borcanul cu lichidul de ambreiaj ca nivelul scade incet-incet. L-am lasat asa, am zis ca poate mi se pare, dar azi cand ma uit vad ca nivelul a ajuns intre min si max, de la max unde era acu 3 sapt. M-am uitat bine sub capota, la toate furtunasele si tevile de pe acolo.. totul uscat! La fel de uscate pompa, furtunul de sub borcan, tija pompei de la pedala si cilindrul de debreiere. Cu alte cuvinte.. nu vad pe unde ar putea curge!! Ce imi scapa.. pe unde sa ma uit mai bine?

Share this post


Link to post

Fluieratul,la rece,care dispare cand apas putin pedala de ambreiaj, e de la rulmentul de presiune sau nivelul mic de ulei din cutie?

Daca da,e vreo problema daca schimb doar rulmentul,nu tot kit-ul?

Share this post


Link to post
Alta probl acu! De vreo 3 sapt, am sesizat in borcanul cu lichidul de ambreiaj ca nivelul scade incet-incet.

Si la mine este la fel.

Trebuie schimbat cilindrul debreiere (cam 65 lei), pierde lichid prin cilindru. Intre timp nu lasa sa scada nivelul de lichid deoarece te vei trezi ca nu mai poti actiona ambreiajul...

Share this post


Link to post

Probleme la schimbator, cutie sau e din cauza amortizoarelor?

La viteza de 70km/h si peste pe drumuri putin denivelate(soselele din Romania) la schimbarea treptelor de viteza pare ca imi tremura schimbatorul in mana (opune putina rezistenta la schimbarea treptei). Voi ce credeti? S-a mai intamplat cuiva?

Edited by thunder

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...