Jump to content
Sign in to follow this  
ToPser

Vodafone Cumpara Connex

Recommended Posts

Bun Hyundai-ul, prost Zapp-ul! :) ) (am şi eu, ştiu ce spun!)

 

On topic, cum bãnuia cineva mai devreme în thread-ul ãsta, Connex era Vodafone, numai cã nu (oficial) pe de-a-ntregul...

 

La fel cum Dialog era, înainte de rebranding, Orange...

 

Cîteva veşti bune pentru voi: vor mai apãrea noi operatori de telefonie mobilã, precum şi sisteme de "portare" de pe platforme fixe (cu abonament la operatori de profil) pe "moleculare" multisistem şi multireţea. Asta deşi atît Vodafone, cît şi Orange, vor sã personalizeze (nivel operator) dramatic terminalele din reţeaua proprie, mascînd prin "facilitãţi specifice" o campanie de fidelizare forţatã.

 

3G va cam bulibãşi socotelile; cel mai mult vor avea de cîştigat nu atît operatorii, cît furnizorii de servicii IT & multimedia şi clienţii de rînd (care-s de fapt adevãrata mizã a oricãrei reţele care se respectã).

 

Tarifele la convorbiri & costurile terminalelor vor scãdea şi în valutã.

 

Cam atît pentru preview... :)

 

Nu, nu-s politician pasionat de SF, hehe, sînt ziarist pasionat de high-tech & business (fãrã sã practic afaceri, ca un bou ce sînt :o ).

Share this post


Link to post

Vodafone va inlocui brandul Connex

 

Oficialii Mobifon s-au ferit sa faca declaratii concrete legate de viitorul brandului Connex, dar mai multe argumente duc spre varianta, aproape sigura, ca Vodafone va inlocui brandul care "suna bine". "Globalizarea unei afaceri se bazeaza nu numai pe globalizarea resurselor, dar si a brandului", spune Aneta Bogdan, managing partner Brandient.

 

"Vodafone a cumparat o licenta de operare si un business profitabil, dar si un grup loial de cinci milioane de consumatori, care se adauga la afacere si vor da valoare brandului global Vodafone", continua ea. Cu alte cuvinte, noul proprietar al Mobifon are tot interesul sa-si creasca valoarea afacerii operand in Romania cu numele Vodafone.

 

Dincolo de argumente, in urma cu patru ani, viitorul marcilor din portofoliul Vodafone a fost decis intr-o intalnire din Italia, Lacul Maggiore. Atunci, compania si-a propus sa intre in randul celor mai valoroase marci din lume. Vodafone opera sub diverse nume in mai multe tari.

 

Primul pas, decis in 2001, a fost ca toate companiile in care operatorul este actionar majoritar sa treaca de la marcile locale la brandul Vodafone. Pe atunci, compania era minoritar la Mobifon (operatorul Connex), dar a incercat, fara succes, sa cada la o intelegere cu actionarul majoritar Telesystem International Wireless (TIW), pentru a opera si in Romania cu brandul Vodafone.

 

TIW a fost inspirata. Cu siguranta, valoarea tranzactiei din prezent ar fi fost mai mica, pentru ca Vodafone ar fi avut o contributie importanta, prin puterea brandului, la succesul afacerii. Intalnirea directorilor Vodafone din Italia a marcat, practic, lansarea procesului de rebranding al companiei multinationale, dupa un set de reguli precise.

 

Daca se vor aplica si in Romania, acestea impun o rebrandare in doi pasi. In primul, s-ar trece de la un brand local la unul dual - in cazul de fata "Connex Vodafone", pe platforma de comunicare si cu personalitatea Vodafone. Conceptul Vodafone este centrat pe o comunicare umana, directa, axata pe grupuri, cu sloganul "How are you?" (Ce mai faci?).

 

Timp de sase-noua luni, comunicarea va urma aceasta regula si, treptat, noul brand il va depasi ca reprezentare (desi apar ambele nume) pe cel local. In fine, in etapa a doua, se renunta la brandul local. Este benefica renuntarea la Connex? "E sigur ca nu va fi o despartire foarte dureroasa pentru cei mai multi dintre consumatori.

 

In ultimii ani, brandul Connex a fost inconsistent si indisciplinat, a comunicat pe toate tonurile si s-a depozitionat incontinuu. In plus, a pierdut pozitia de lider de piata. Mai mult decat atat, Vodafone este un brand bine definit, atragator si consistent, cu o personalitate puternica si, nu in ultimul rand, beneficiaza de bugete de comunicare consistente", a conchis Aneta Bogdan

 

 

© Capital :thumbl:

Share this post


Link to post

Din ce-am mai urmărit eu pe forumurile din afară, Vodafone sunt artişti la branding-ul agresiv al telefoanelor, mergând de la deja practicata metodă de inscripţionare a carcasei, până la încărcarea pe telefoane a unui firmware personalizat :-W think meniuri roşii cu litere albe b-(

Share this post


Link to post

whoaaa, coool, o sa am si eu ecran color! =))

Share this post


Link to post

Daca e atat de iminenta preluarea Connex de catre Vodafone, si rebranding-ul la Vodafone, atunci de ce au mai aruncat cei de la Connex banii pe rebranding-ul de acum cateva luni? Ma intreb si eu... :scarpin:

Share this post


Link to post

Cumpararea se va perfecta abia in septembrie iar re-brandingul se va face in doua etape, daca citesti mai sus un pic... re-asezarea brandului Connex era necesara avind in vedere avintul pe care l-a luat fabrica de portocale cu experienta si know-how-ul francezilor / englezilor... asa ca stai linistit, cel putin un an de zile va mai exista Brandul post-74-1111739283_thumb.jpg

Share this post


Link to post
rebranding-ul de acum cateva luni?

 

Care rebranding? Vrei sa spui resiglarea! :)

Connex face ceva ce nu este voie: isi schimba comunicarea saptamanal. Deja astia care traduc o reclama de 20s in 20 de pagini se intreaba Who the fac is Connex?

Share this post


Link to post

Nu este nici rebranding nici resiglare... manevra este clasica si se numeste re-asezarea brandului pe piata lucru care se face frecvent de multe companii pentru a pastra in actualitate brandul... iar daca tu, satori, te intrebi Who the fac is Connex inseamna ca ti-a atras atentia reasezarea brandului... deci campania si-a atins scopul... :thumbl:

Share this post


Link to post

... s'atunci unde este asezat acu? pe locu' 2! si connex si u craiova m-au dezamagit. :scarpin:

 

comunicarea nu este coerenta, nu are constanta => nu are imagine stabila => who the fac is connex. eu nu prea urmaresc publicitatea, mai putin un anume tip unde connex nu intra, asa ca nu ma intreb eu.

Share this post


Link to post

Noua pozitionare a Connex-ului pe piata este un VAX total. > :)

 

Dar astfel de accidente se intampla! Va mai amintiti reclama de la Dialog in care se bateau cativa mosi craciuni... si aia era tot o bata in balta!

 

Panica celor de la Connex a fost lansata de competitie: Orange este clar mult mai bun decat Dialog dpdv comunicare. Si orice ar face Connex ca brand local nu poate egala macar Orange ... de care intre noi fie vorba te impiedici cam pe toate canalele straine, la aproape orice meci din cupele europene ... etc... Vodafone era pasul logic.

Share this post


Link to post
Noua pozitionare a Connex-ului pe piata este un VAX total. > :)

 

Cum asa? Din punct de vedere technic sa stii ca au echipamente beton: in principal toate RBSurile sint Ericsson, antene de MW Harris, etc. Stiu asta ca am participat la montarea lor inca de la inceput, cind erau doar 7 situri in Bucuresti.

Share this post


Link to post
Noua pozitionare a Connex-ului pe piata este un VAX total. > :)

Panica celor de la Connex a fost lansata de competitie: Orange este clar mult mai bun decat Dialog dpdv comunicare. Si orice ar face Connex ca brand local nu poate egala macar Orange ... Vodafone era pasul logic.

Tancushorule, da-mi voie sa rid: HA_HA_HA =)) :banana: =)) ... tu crezi ca chestia asta s-a facut de frica Oringiului?....tu chiar crezi ca tranzactia de cumparare a cnx de voda a fost hotarita in 2-3 saptamani?...o strategie de piata se stabileste pe perioade medii si lungi, asa ca nimic nu e intimplator, voda urmarea de tz ani de zile cnx-ul

 

Lasa-ma te rog sa ma mai amuz un pic =)) ca mi-a placut chestia =))

Share this post


Link to post

Da de ce au pus sigla asta noua prazulie oribila? mie-mi placea mai mult cea veche. :rolleyes:

Share this post


Link to post

...ca sa nu adormim la munca bre... =))

Share this post


Link to post

Desi sunt client CNX nu ii mai am la suflet de cand au scos Xnet-ul moca si nelimitat. Imi pare rau ca aveam o scrisoarea de la vicepresedintele de marketing, in care ma anunta ca atat timp cat voi fi client CNX voi avea acces dial-up free si nelimitat. Numai ca n-a fost chiar asa. Deci cel putin la credibilitate, CNX-ul a pierdut cu aceasta miscare.

Dar nici cu dialogul nu mi-e rusine: 4$ abonamentul 9centi minutul in retea si 9centi in toate retelele in weekend, a fost modificat de 2 sau 3 ori si numai in defavoarea clientului . Intotdeauna am apreciat la CNX ca cel putin la faze din astea au fost niste gentlemani. Eh au facut-o si ei cu cartela Kamarad 1c/minut...

Si imi pare rau ca din obisnuinta nu pot sa anulez abonamentul si in fiecare an sa alerg dupa cea mai avantajoasa oferta.

Share this post


Link to post

De maine gata connex. Vodafone ramene. Intrebarea mea e alta. Care este numarul scurt de unde iti poti configura/dezactiva optiunea de a nu mai primi mesaje cu oferte sau alte balarii gen "connex iti ofera depeche mode".....

Am mai facut candva lucrul asta cu un alt abonament dar nu mai stiu. :mda:

Share this post


Link to post

Comunicat oficial:

 

Brandul Vodafone va fi introdus in Romania prin campania ”Traieste fiecare clipa”/ “Make the most of now”, o platforma de comunicare bazata pe studii ample si pe o buna cunoastere a nevoilor clientilor.

 

"Make the most of now" porneste de la adevarul universal cum ca timpul este pretios, iar oamenii incearca din ce in ce mai mult sa se bucure de fiecare moment al vietii lor. Campania ‘Traieste fiecare clipa’ a fost dezvoltata local, pornind de la conceptul global “Now”, recent lansat in grupul Vodafone. Aceasta idee creativa se va regasi in toate produsele si serviciile noastre - Vodafone Live!, Vodafone Mobile Connect, Vodafone Passport, Vodafone Simply si BlackBerry - oferindu-le astfel clientilor nostri posibilitatea de a profita din plin de timpul lor si de a-si imbogati viata cu ajutorul comunicatiilor mobile.

 

:scarpin:

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...