Jump to content
Sign in to follow this  
Salex

Un Mos ... Coreean

Recommended Posts

Din pacate, toti aveti dreptate. Si eu am avut de remediat o mica pata de rugina cauzata de meseriasii care mi-au schimbat parbrizul in 2009. Din cite am inteles (nu am asistat) procedura consta in introducerea unei sfori sau a unei sirme cu ajutorul careia se distruge efectiv siliconul de montaj. Evident ca, in timpul procesului, este atinsa pe alocuri (si chiar distrusa) vopseaua.

 

La urmatoarea inlocuire a parbrizului deja mi-am facut urmatorul plan: chem echipa sa demonteze geamul vechi, curat um trebuie urmele de silicon si rugina, aplic grund, urmeaza vopsea + lac (cuptor) si abia apoi chem echipa sa moneteze noul parbriz. Distractia o sa ma coste in plus cca. 50 lei (deplasare suplimentara) insa cred ca o sa merite.

Share this post


Link to post

asa am procedat la alfa - am schimbat parbrizul in acelas servis in care mi-a facut si amicul meu retusurile de vopsea. Cu parbrizul demontat evident.

Share this post


Link to post

Teapa maxima cu Pioneer-urile, prima pe care o iau de la ei. Am montat boxele si le-am dat jos in mai putin de o saptamina. Cea din dreapta avea un greieras, ce din stinga scotea un zgomot infiorator la un volum destul de mic ... Deci, rateu. Am luat si montat deja un set JBL, GTO6528. Pe astea le-am luat direct din stand intrucit mi-au mers la inima. Culmea, la acelasi stand, am avut ocazia sa aud niste Pioneer identice cu ale mele si se auzeau excelent. Cum sint adeptul lui "vazut/auzit, placut, luat", am luat JBLurile. Se aud super bine, au meritat riscul. Posibl sa fie si din alta clasa insa nu am mai stat sa fac research, le-am luat pur si simplu.

 

O alta investitie facuta recent s-a indreptat catre un volan nou, imbracat in piele. L-am gasit pe eBay in State, ieri a sosit. Cu transport cu tot s-a dus la 85$, cam tot atit cit as fi dat pe o imbracare in piele la un atelier local.

 

Tot azi am schimbat termostatul de 92*C pe care l-am luat in 2009. Se pare ca, spre deosebire de alti colegi, durata de viata a fost ceva mai mare. Si-a facut treaba cu brio in timpul asta insa eu sint mai rigid, cele cca. 5-7*C in minus fata de catalog i-au semnat condamnarea la schimbare. Fizic se prezinta foarte bine, o sa investighez putin cauza etansarii imperfecte.

Edited by Salex

Share this post


Link to post

Sa stii ca am intalnit, cautand pentru cineva - pioneer-uri contrafacute. Si contrafacute destul de bine, pana la detaliile cutiei - Diferenta se vedea la calitatea vopselei de pe sasiu, si felul in care era expusa bobina, fara macar un buretel de protectie (acolo unde intra tija tweeterului)

 

Acum cativa ani pretul la aceste facaturi era cam 2/3 fata de cele originale.

Share this post


Link to post

Tot ce se poate. Ca idee, atit Pioneer-urile cit si JBL-urile le-am luat din Norauto, deci nu am constiinta incarcata de magazinele din Vitan. Ca preturi, ambele au fost sensibil peste ceea ce am gasit online, nici vorba sa fie mai mici.

Share this post


Link to post

Si nu te-ai dus inapoi la Norauto cu alea vechi? Teoretic au garantie cel putin 30zile...

Share this post


Link to post

Vezi ca norauto aia nu sunt asa de buni. Au chestii bune (si scumpe raportat la altii) dar si multe facaturi din ce am vazut eu. Cica au reduceri substantiale in perioada asta, am primit sms pe telefon, probabil la facaturi =)) .

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

Si nu te-ai dus inapoi la Norauto cu alea vechi? Teoretic au garantie cel putin 30zile...

Garantie aveau un an daca le montam intr-un service autorizat. Ceea ce, desigur, nu am facut. Deci, garantie  <img src= ">

 

LE: Dj_, mergeam la cumparaturi, am intrat la ei pentru ca erau in incinta unui complex comercial. A doua oara intrasem pentru altceva, mi-a placut cum se auzeau JBL-urile si m-am riscat pentru a doua oara.

Edited by Salex

Share this post


Link to post

Facaturile le gasesti aproape in orice magazin, manareala se face direct de catre exportatorul din China sau unde Dumnezeu sunt facute... Ideea este sa te uiti bine la ele si daca pare ceva suspect (finisari proaste, bavuri, magneti mici, lipsa protectie la praf etc), sa nu iei.

Share this post


Link to post

Moment "rotund" surprins Vineri seara pe DN1. Era sa-l ratez pentru ca indicatorul de viteza se suprapunea peste kilometraj :D .

Short_250k.jpg

 

Si un mic update la starea generala

 

1. In Septembrie, dupa niste incursiuni pe drumuri forstiere si Transalpina, am fost nevoit sa schimb amortizoarele de pe fata. In mod curios, in momentul respectiv pivotii nu aveau pic de joc. In urma cu vreo 2 luni am ajuns in service cu o scurgere masiva de ulei, suspect fiind simeringul de palier mare. Banuiala mi-a fost confirmata insa, spre nemultumirea mea, cu ocazia demontarii celor necesare, s-a descoperit un pivot care se misca al naibii de periculos. Evident, au fost inlocuiti amindoi, ce nu au rezolvat drumurile de vara, dificile de altfel, au rezolvat cele 2-3 saptamini de iarna. Ca sa nu fiu absurd, merita sa mentionz ca pivotii aveau putin peste 150.000km, o "virsta" mai mult decit decenta.

 

2. Crapatura din parbriz se extinde. La un moment dat a parut ca iese spre mergine insa nu si nu ... o sa ii vina vremea, la un moment dat.

 

3. Frinele se comporta bestial. Sint extrem de multumit de furtune si combinatia EBC- fata, Ferodo-spate. Prepararea discurilor, cu tot chinul, a meritat fiecare minut si efort in parte. In momentul asta, frinele sint excelente, dozarea este impecabila, la fel si feed-back-ul. Limitarea apare din cauza suspensiei insa nu am de gind sa renunt la confort; o mica imbunatatire se va obtine prin inlocuirea arcurilor, am deja in casa setul Lesjöfors pentru fata, astept setul pentru spate. Tot legat de frine, as mentiona frina de mina care se comporta, in continuare, exceptional. Ieri am tras frinsa de mina din mers, sarind efectiv din masina pentru a stinge o Dacie care luase foc fix sub podul autostrazii de peste DN1. Am fost si eu mirat (pozitiv) de faptul ca ambele roti spate au intepenit.

 

4. Motorul se prezinta foarte bine. Are, in continuare, un zgomot de tachet ticalos undeva in zona 3000RPM, in rest merge impecabil. Cu ocazia Nationalei de la Orsova, consumul mediu Bucuresti->Orsova->Bucuresti a fost de 8,15% (cu EGR scos :D ).

 

5. Cosmetic exteriorul se prezinta (inca) bine, nu am avut parte de incidente nedorite, micile pietricele au mai ciobit pe ici pe colo vopseaua in zona frontala.

 

Cam atit.

Edited by Salex

Share this post


Link to post

Hai, la mai multi km fara probleme ;)

Share this post


Link to post

Multi inainte!

Avand in vedere cat de des ii desfaci si reconditionezi motorul, ai putea spune ca inca este la prima tinerete :)

Share this post


Link to post

Leroy Merlin, Simbata 19.05, ora 18:00, parcare aproape goala.

 

Urmari: aripa dreapta fata, spoiler (sub aripa), far dreapta fata si oglinda dreapta, toate usor atinse. Autor, evident, neconscut. Dupa MO, 100% a fost autoare.

 

Din fericire nu a ajuns la vopsea decit in mici locuri deci, probabil, o sa iasa destul de bine la un polish. C'est la vie

Share this post


Link to post

imi pare rau sa aud asta, sincer deja sunt paranoic cand mai patesc si eu asa ii doresc autorului sa ii cada si dinti din gura  <img src= "> mor de ciuda ca eu nu o stric nu ii fac nimic si vine un ratat si ii face ceva :shocking:

Edited by Rafi

Share this post


Link to post

Se pare ca, in ultimul timp, zilele de Simbata nu ii sint prielnice MOSului. Ieri, pe o straduta din Bucuresti, m-am trezit cu un copil pe capota. Viteza redusa si reactia prompta au fost de natura sa limiteze ... neplacerile. S-a lasat cu o capota usor infundata si cu vopseaua putin crapata. "Agresorul" a alunecat peste capota, s-a lovit (zdravan) de un troleibuz dupa care a fugit.

Share this post


Link to post

Wow!

Ai facut vreo declaratie la organ? Sa nu fi vazut cineva intamplarea si sa fi sunat la politie, sau sa nu declare cel cu troleibuzul.

Share this post


Link to post

Facut tot ce trebuie, sper ca nu ti-ai imaginat ca am mers pe burta la faza asta :) . Pe cel cu troleibuzul l-am abordat eu, nici nu s-a obosit sa se dea jos, mi-a aruncat pe geam un "Da-l in masa" si si-a vazut de drum. Politia am chemat-o chiar eu, de aparut a aparut la cca. 20 minute de la producerea incidentului.

Share this post


Link to post

Nasol moment si bine ca ai chemat politia. Eu cu mosul nu am chemat-o, m-am dus sa declar la Udriste si m-au intrebat daca am sunat la 112. Altfel urmarile au fost asemanatoare si la mine. Capota am tras-o cu o ventuza mare de la un suport de schiuri. Poti incerca si cu o pompa de desfundat chiuveta daca e pe o suprafata mai mare. Crapatura am astupat-o cu lac transparent, daca ai nevoie iti dau ca si asa am un spray plin.

Share this post


Link to post

Momentan stau rau de tot cu timpul. Dupa ce m-oi mai elibera putin o sa ma ocup si de cosmetizare. Mai mult ca sigur capota va fi revopsita cum trebuie, oricum inca nu am ajuns in service sa schimb parbrizul :) . Oricum, multumesc pentru oferta !

Share this post


Link to post

A trecut Simbata si am uitat sa postez :) ). Si nu, de data asta nu am de raportat inca un incident ;)

 

In weekend am trecut pe EBC Greenstuff, pe spate. In aceeasi nota in care am relatat comportamentul EBC Ultimax pentru fata, placutele s-au asezat imediat, dupa 50 metri frinele tineau cel putin la fel de bine ca in configuratia anterioara (EBC Ultimax pe fata si Ferodo Premier pe spate). Fara doar si poate, eu unul nu am intilnit pina acum placute care sa se aseze asa de bine pe disc. Din punctul asta de vedere, nota maxima !

 

La performantele maxime am ajuns dupa citiva km. si vreo 2 frine de la 120-130km/h. Cu exceptia pretului, totul e de bine ! Ca idee, fara a da valori absolute, setul de EBC Greenstuff s-a dus cam la dublu fata de Ferodo Premier (dublu si ceva). Comportamentul general nu s-a imbunatatit cu aceeasi masura insa dozarea frinarii este la alte cote, superioare, desigur. Fadingul s-a redus si mai mult fata de upgrade-ul anterior. Inca nu am avut parte de o frina brutala pentru a vedea daca (sau daca nu) s-a mai redus din diferenta de frinare fata-spate datorata supapelor de proportionare/limitare. Intuitia imi spune ca raspunsul este afirmativ, simt cum ma "duc" altfel in scaun atunci cind frinez ceva mai agresiv (si lung).

 

Una peste alta, daca bugetul permite, recomand fara rezerve EBC. Pentru masinile cu servo-frina cu asistare excesiva (gen Renault) utilizarea EBC Yellowstuff cred ca ar fi si mai benefica. O compozitie mai dura ar trebui sa asigure performante superioare la limita (temperaturi mari de lucru, fading redus, etc). Greenstuff-urile astea au o compozitie bazata pe kevlar+pulbere ceramica ceea ce ar trebui sa asigure o durata de viata mare si o uzura decenta a discurilor. Din propria experienta deja pot sa spun ca au un comportament foarte bun pentru un efort de utilizare moderat-mediu. Obiectiv vorbind, masina frineaza mai bine decit atunci cind a iesit pe poarta fabricii.

Share this post


Link to post

Eu de cand spun ca Ferodo sunt mediocre, chiar si din gamele scumpe de le ei, ca sa fiu moderat :)

EBC nu am incercat, dupa ce am dat peste Textar nu am simtit nevoia de altceva.

Share this post


Link to post

Textar am si eu pe V6 si sunt excelente. Cand vazusem ce scrie pe ele ma asteptam sa vreau sa le schimb dupa primul drum pe Cheia, insa nu a fost asa :)

Share this post


Link to post

A trecut o vara intreaga in care MOS-ul a fost destul de neglijat. Singurul lucru pe care l-am facut in August a fost sa montez un set nou de faruri. Cromasem fix in urma cu un an oglinzile de la faza scurta si tot cam pe atunci aplicasem pe geamuri folie de protectie. Folia ca folia insa rezultatul cromarii a fost spectaculos. Am achizitionat si doua seturi de becuri H1 la 70W pentru faza scurta pe care tot astept sa le montez ... cindva in toamna asta. Nu sint "street legal" insa sint foarte apropiate de recomandarile constructorului, respectiv H1 la 65W.

 

In rest, nu au aparut probleme notabile. S-a ars un bec de bord, cel de deasupra vitezometrului ... Pura coincidenta, ca doar nu a luat decizia asta ca semn de protest.

 

Astazi am reusit sa schimb arcurile de pe fata. Tot pe la inceputul verii achizionasem un set de Lejofors insa nu a fost chip sa o comit pina acum. Nu imi vine sa cred cit de mare este diferenta fata de arcurile "GM" (nici cele OEM si nici cele aftermarket). N-am apucat sa testez masina pe un drum de munte insa, in oras, se simt diferente mari la frinare si viraje. Pretul, putin mai mare decit pentru arcurile coreene, este pe deplin justificat si meritat. Urmeaza sa le schimb si pe cele de pe spate insa, cu ocazia respectiva, vreau sa fac o inspectie serioasa si la oale.

Share this post


Link to post

Interesanta ideea cromarii... cum, cu ce, unde...? :) M-ar interesa si pe mine sa fac oglinzile la faruri.

Share this post


Link to post

Pe mine m-ar interesa mai degraba unde ai gasit becuri de 70W :)

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...