Jump to content
Sign in to follow this  
Schumi

Cielo Gl/ac 1.5 Ohc 8v Vs Nexia Gtx 1.5 Dohc 16v

Recommended Posts

Fratilor sa va explic. O cunoshtintza de-a mea a adus acum un an shi ceva din germani un Daewoo Nexia GTX Hatchback cu motorul Dohc 16v. Dotarile masinii cuprind: geamuri electrice, faruri ceata fata/spate, turometru, Airbag, ABS, etc., deci cam tot ce se poate pe un 'Cielo' mai putin AC. Omul vrea sa o vanda acum si eu ash cam vrea sa o cumpar.

Mashina mea este un Cielo Hatchback GL/AC fabricatie Koreea. Acum nush ce sa fac. Eu am gasit deja client la mashina mea shi iau un pret bun pe ea, dar nush daca se merita sa dau diferenta ptr cealalta, si daca se merita, nush cat se merita, ptr ca a mea are doar 73.000 km la bord, shtiu cum a fost intretzinuta etc, in schimb cealalta are un motor mai performant shi mult mai multe dotari, dar din pacate nu are AC...(+ca e alba shi mie nu prea imi place culoarea asta). Va mai pot da shi alte detalii, dar deocamdata vreau sa aud shi parerea voastra. Multzam si bafta! :lavolan:

Share this post


Link to post

pai n-ai dat detalii financiare...

ai grija sa nu dai vrabia din mana pt cioara de pe gard

Share this post


Link to post

Detalii financiare: pe a mea am gasit sa o dau la 3800 euro, un pret bun zic eu, iar cealalta...a zis omu ca imi comunica pretu zilele astea ca vrea sa se orienteze shi el putzin, dar mai mult de 4000 nu prea i-ash da.

Share this post


Link to post

Io n-as face schimbul... mai mare daraua decat okaua!

Macar pe a mea stiu cum am condus-o si prin ce gropi am dat-o!

Share this post


Link to post

cati km are cioara?

Share this post


Link to post

Are destui...cam 150 000, dar tinand cont ca majoritatea au fost rulatzi afara...nush pe mine ma atrag optiunile, motorul, + ca are o tapitzerie pe negru cum nu am vazut la nici un alt model Daewoo de pe la noi..deh...facuta ptr nemtzi. Tot ce imi pare mie rau e ca nu are AC.

Share this post


Link to post

da. io nu as face schimbul. e prea riscant. daca a ta e cazuta, merita dar daca a ta e impecabila, nu as face.

Share this post


Link to post

Fii serios!

Tapiterie misto, geamuri electrice si faruri ceatza poti sa pui si tu la a ta si nu cred ca te usuca de bani!

Share this post


Link to post

D-acord cu ce s-a zis mai sus ... păstrează-ţi nene maşina, stai locului liniştit.

 

Diferenţa de putere nu e atât de mare încât să merite, şi tapiţerie îţi pui alta oricând. Să treci de la o maşină cu 75000 la una cu 150000 ? =)) =)) eşti naiv, sincer.

Share this post


Link to post

Avetzi shi voi dreptate, dar faza cu geamurile electrice si farurile de ceatza...ushor de zis..greu de facut. Spre exemplu am incercat sa-mi pun turometru si nu se poate...ca cica trebuie schimbat tot bordul, geamuri electrice trebuie sa schimb tot, fetele ushilor+macarale, etc, de unde le iau io p-astea? Shi daca tot zicetzi ca pot sa-mi pun oricand shi nu ma costa mult poate imi spunetzi shi de unde shi cat costa exact. Si cu diferenta de putere...sunt de acord shi io ca nu e mare, dar io zic ca tre sa se simta, nu?

Share this post


Link to post

Am impresia ca omul si-a cumparat Nexia deja . Am vazut una in Buzau alba cu BZ - 19 LUC .

Schumi zic bine ?? daca tu erai de ce te holbai la mine asa cu prietenii tai ?? :D :) ) =))

Share this post


Link to post

Nu eram io! Il shtiu p-ala de care zici. Ala e Cielo. Shi eu am BZ 86 LUC. Daca ash fi fost eu te-ash fi salutat, cu toate ca nu shtiu ce nr ai la mashina. Apropo ala cu BZ 19 LUC s-a ofticat, ca vroia sa-shi puna nr meu =)) , da' a fost prea tarziu. Deci nu mi-am cumparat inca...da tot nu sunt lamurit daca sa imi cumpar sau nu. Aaa shi mai e o problema...cat de mult o consuma in plus ala de 90 CP?

Share this post


Link to post

Eu ash renuntza la geamuri electrice , ABS , proiectoare , etc pentru AC , nu strica nici alea dar cind spui AC spui confort vara ... sa nu mai vorbim de nr. de km ... [-X

Share this post


Link to post

Vad ca punetzi totzi accentul pe km...dupa mine nu conteaza atat de mult nr de km ci cum e mashina. Poate sa aiba 50.000 shi sa fie terminata shi poate sa aiba 200.000 shi sa mearga perfect. E adevarat ca eu nu shtiu cum o fi fost aia plimbata in Germania, dar nemtzii le cam intretzin, baga ulei klumea, benzina klumea, etc. Iar AC-ul shi io zic ca e bun, dar stau shi ma gand ca ala il fol 2-3 luni pe an. Haidetzi ca vreau sa mai aud pareri...Bafta :drinkers:

Share this post


Link to post

O sa duci dorul la aer conditionat, mai ales la drum lung...mai ales ca ai avut pina acum. Daca nu erai "spurcat" pina acum, mai aveai o sansa, dar asa...la vara sigur o sa regreti. Si nu uita ca s-a cam schimbat clima, si sint vreo 4-5 luni pe an (mai-septembrie) :banana:

Share this post


Link to post

Nu-mi vine sa cred ca e atata lume care pune AC-ul mai presus de ABS, Airbag, Geamuri electrice, etc...poate ca aveti dreptate.

Share this post


Link to post

Ar mai fi un aspect si anume acela daca nexia este euro2.Studiaza problema asta si fa si un test cu masina si vezi cum merge fata de a ta.

Share this post


Link to post

Masina este sotto Euro 2. Cel putin asha mi-a spus proprietarul. Ideea e ca e clar ca o sa fac un test cu ea. Dar intrebarea mea vine in ipoteza ca mashina merge f bine, caci altfel e evident ca n-are ce cauta in parcarea mea :)

Share this post


Link to post

Instalaţia de AC funcţională pe maşină îi creşte valoarea cu aproximativ 1000 EUR. Cine contrazice asta, să meargă 500 km pe 40 grade Celsius vara asta, şi mai discutăm.

 

Într-adevăr, sunt întreţinute maşinile la nemţi (deşi nu toate), asfaltul e superb (deci să zicem că n-ai avea uzură mare la partea de direcţie, bucşăraie, etc), dar se merge şi tare pe autostradă la ei ... gândeşte-te şi la asta.

 

Eu nu aş face schimbul.

Share this post


Link to post

din ce an e glx-ul ala?cum l-a inmatriculat proprietarul, daca l-a adus acum un an din Germania?

Share this post


Link to post

Probabil pe repatriere sau recarosare.

Share this post


Link to post
Nu-mi vine sa cred ca e atata lume care pune AC-ul mai presus de ABS, Airbag, Geamuri electrice, etc...

Daca mor intr-un accident vara macar mor satisfacut ca nu mergeam la 45 de grade celsius :twisted: . Sincer nu as renunta la AC, e un sacrificiu prea mare si o sa-i duci lipsa din plin. :thumbl:

Share this post


Link to post
din ce an e glx-ul ala?cum l-a inmatriculat proprietarul, daca l-a adus acum un an din Germania?

 

Pai cum l-a inmatriculat...sa-tzi zic un mic amanunt...omu e fostul director de la RAR Buzau.  <img src= )"> Da' bineinteles...ramane intre noi. A...si nu e GLX e GTX, chipurile varianta sport probabil...

 

Daca mor intr-un accident vara macar mor satisfacut ca nu mergeam la 45 de grade celsius  . Sincer nu as renunta la AC, e un sacrificiu prea mare si o sa-i duci lipsa din plin

 

Cam asha e...dar m'am mai gandit la o treaba. AC pot sa-i pun oricand, dar Airbag si ABS...'olecutza' mai greu. Drive safe!

Edited by Schumi

Share this post


Link to post

Si cam cat socotesti tu ca costa montarea unei instalatii de AC?Pai eu zic ca te sare 1000eur (opertie complicata, manopera multa, modificari etc). Si daca e inmatriculata la limita legii sa nu te trezesti intr-o zi cand vrei sa o vinzi ca nu poti sau (mai rau) sa iti fie confiscata. Play safe. :thumbl:

Share this post


Link to post

odata ce e inmatriculata, indiferent prin ce procedeu, ramane inmatriculata.

si eu, unul, sunt pt achizitionarea masinii. intradevar, ac nu se monteaza asa usor pe o masina si costa, dar Schumi stie mai bine situatia.

 

@Schumi: stiu de modelul GTX, am tastat gresit...

Edited by hellcat

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...