Jump to content
Sign in to follow this  
sprite

Becuri H4 Philips Vision Plus pe Tico/Matiz

Recommended Posts

Vision Plus, saptamana trecuta, 403.000 ROL perechea la Aspad.

Share this post


Link to post

Am pus si eu becuri Philips Vision Plus pe Cielo. Am dat vreo 400 si ceva de mii pe ele. Sincer nu vad mare diferenta fata de Osram-urile cu care a venit masina. Sunt chiar dezamagit de ele. Am sa incerc sa le pun pe Matiz sa vad daca e vreo diferenta.

Share this post


Link to post

Sunt doua versiuni de Vision Plus : de 30% castig si de 50% castig . Dupa astea care sunt dintre cele mai ieftine urmeaza altele care mai au si alte proprietati , dar si costa mai mult . Cat de mare diferenta nu stiu la ce te asteptai . Poate nu le ai tu reglate bine , dar nici la Xenon nu te poti astepta , desi am mers cu un prieten care avea Xenon si in afara de o disipare mai constanta a luminii altceva nu avea in plus . Pot spune ca anumite portiuni ( lateral dreapta mai ales ) eram mai multumit de cum se vedea la mine decat la el .

Pt SAM : nu ai dat cam mult ??? Eu am dat 560.000 parca pe Power2Night GT150 , care are inclus si Vision Plus50% .

Ce va recomand : pentru pozitii se gasesc bulbi albi care dau lumina tip Xenon ( alb-alb ) . Arata super ! Mai sunt si cei colorati albastru , dar , daca nu mai aveti si alte lumini nuanta albastru sau masina sa fie albastru va spun ca nu se vor potrivi . Eu am incercat mai multe culori si am renuntat la ideea de lumina albastra la pozitii cel putin deocamdata .

Share this post


Link to post

Nu cumva Vision plus sunt mai bune ca xenon-ul? Nu mai vorbi fara sa stii ... xenon-ul nici nu se poate compara cu becurile normale!

Share this post


Link to post

NFS !!!! Pentru tine ar merge NightGuide ( are 3 culori , dar trebuie luate set , intereseaza-te ca a luat un prieten si se vede belea ) si SilverVision ! Cauta pe net la Philips !!!

 

Pentru cei care au avut Osram ( ca si mine ) originale pe masina : sa nu credeti ca Osram este o marca proasta / slaba ! Deci castigul fata de Osram va fi sesizabil , dar nu atat de mult fata de alte porcarii , care sunt adevarate lumanari consumatoare de putere .

 

Mad MAX , nu am spus ca H4 sunt din toate privintele mai bune si ca astia de au inventat Xenon-ul sunt niste prosti , ci ca nu se merita modificarea instalatiei originale . Adica sa bagi vre-o 350 - 400 euro in toata instalatia , cand poti sa dai 560.000 lei si sa obtii cam 75 -85 % din efectul respectiv . Daca ar fi vre-o 50-100 euro poate ca m-ar bate si pe mine gandul , dar altfel nici nu ma gandesc . Cu banii astia faci multe alte modificari . Pana la urma "nota" unei instalatii de iluminare se obtine din mai multe parti din punctul meu de vedere :

1. distanta luminata

2. puterea ( intensitatea )

3. calitatea razei ( daca ofera o imagine reala obiectelor )

4. tuning ( culoarea razei + forma , cum arata farul / blocul optic si in ansamblu masina)

Share this post


Link to post

75-85% ????? :shock:

si stai tu linistit ca la toate 4 punctele alea are punctaj maxim fara probleme!

Nici sa nu mai compari vreodata xenon cu orice alt bec!!!!!

Share this post


Link to post
NFS !!!! Pentru tine ar merge NightGuide ( are 3 culori , dar trebuie luate set , intereseaza-te ca a luat un prieten si se vede belea ) si SilverVision ! Cauta pe net la Philips !!!

Multumesc, poa' sa aibe si cinşpe culori, daca se vede albastru cind te uiti in far, nu-mi trebuieşte! :)

Prefer sa merg mai incet!

 

PS. SilverVision mi-am luat.

Share this post


Link to post

Tu ai facut comparatie intre cele mai naspa lumanari si xenoane . Normal ca e asta diferenta . Daca ai pune pe doua masini identice Power2Night ( care le am eu ) si cealalta sa fie cu Xenon ai sa vezi ca diferenta vizibila nu este chiar atat de mare . ( sa fie si reglate bine ambele )

Si stii ceva , ai dreptate , bravo ai castigat ! Deocamdata topicul este Becuri H4 si nu Xenoane pe Tico/ Matiz , deci hai sa fim pe subiect .

NFS , le vopsesti capatana in galben si atunci va merge la tine ! :D Apropos , proiectoare ti-ai luat ?

Share this post


Link to post

NU! Ce sa fac cu ele? :-j

 

Sunt de parere ca astia de la Craiova au gresit si au construit Matizul cu proiectoare in loc de faruri. Asa ca intrebarea de mai sus nu-i chiar la misto!  <img src= )">

Share this post


Link to post

@marius_eugen: pentru informatia ta cealalta masina are becuri philips blue vision si nu cele mai naspa lumanari,da? Daca salvai fisierele alea iti dadeai seama dupa nume! In al doilea rand vad ca daca tu ai becurile alea, atunci alea sunt cele mai bune! Si in al trielea rand nu e off topic cumva faptul ca tu dezinformezi lumea pe aici cum ca xenon-ul nu e cu mult mai puternic decat un bec normal si ca Power2night face 85% din treaba xenon-ului? Pana una, alta as zice sa faci comparatie intre blue vision si power2night alea. Citeste mai bine ce scrii inainte sa postezi aici ca scrii numai prostii !! Daca ti-ai luat becuri din alea nu trebuie sa ne convingi si pe noi ca sunt bune !!! Pastreaza-le sanatos si gata! Si in al patrulea rand eu cred ca tu esti foarte off topic pentru ca daca nu ma insel topicul se numeste "Becuri H4 Philips Vision Plus pe Tico/Matiz" nu "Becuri H4 Philips Power2Night pe Tico/Matiz" !!

Share this post


Link to post

Eu am considerat ca Power2Night sunt mai bune si daca te-ai uita pe site-ul Philips ai vedea ca ale mele au inclusa si tehnologia lui VisionPlus50% , deci sunt un fratior mai "dotat" fata de ele . Astfel incat nu ma consider deloc offtopic . Tot ce am spus aici este parerea mea si anume ca Xenon-ul nu are o lumina cu mult mai buna decat cele VisionPlus50% sau decat ale mele . Deci daca vrei sa ma crezi , bine , daca nu , iarasi bine , pentru ca e democratie . Si dupa cate stiu eu subiectul chiar este Becuri H4 VisionPlus pe Tico/Matiz si nu este vb. despre Xenon ! Deci nu are rost sa mai facem astfel de comparatii . Tu ai parerea ta , iar eu o am pe a mea .

Revenind la poze , nu m-a interesat numele pentru ca lumina lor mi se pare prea galbena si de asta nu am crezut ca sunt nici macar VisionPlus , dar BlueVision ( cum spui tu ) , care ar fi trebuit sa fie putin spre albastru ( cel putin la extremitati ) . Ori masina nu avea motorul pornit si nu ducea prea bine becurile , ori ...

Am sa incerc sa pu niste poze aici cu farul si cu lumina seara , dar deocamdata este prea mare frig sa-mi mai arda de poze .

 

P.S. M-am mai uitat inca o data la poze . Diferenta dintre poze eu as spune ca ar fi ca intre becurile standard cu motorul oprit si un BlueVision putin mai ridicate . Dar daca tu spui ca sunt Xenon , eu nu te contrazic . Dar eu sunt convins ca cel cu "lumanari" nu are Philips BlueVision si nici macar VisionPlus50% .

Si daca spui ca are Xenon , atunci cum de sunt atat de ridicate ? Sincer in trafic ar fi chiar deranjante .

Edited by marius_eugen

Share this post


Link to post

:o fftopic: iti mai raspund o data si cu asta basta! Tu ai comparat primul cu xenon-ul nu eu!!! Citeste bine ce scrii!! In pozele alea o masina are bluevision si una xenon! Amandoua masinile aveau motorul pornit! Daca nu te conving pozele vii la intalnire si ai sa vezi! Super becurile tale o sa fie ca o lumanarica pe langa xenon!! Mai citeste despre xenon si mai vorbim! Eu deocamdata am pus poze care sa imi ateste cele spuse de mine ... :thumbl:

Share this post


Link to post

prietene...masina cu xenon e a mea...nu crezi te astept joi la intalnire..o sa vezi acolo daca sunt xenon sau nu...iar in cealalta are Blue VIsion..si noi am ramas surprinsi sa observam diferentza atat de mare

Share this post


Link to post

Confirm cele spuse de baieti despre XENON! E nebunie , nu e comparabil nici cu bec-uri de 100W e cu totul alta lumina si nu ma refer la cum vezi farul cand te uiti la el ca asta mai putin conteaza, ma refer la faptul cum vezi dintr-o masina cu xenon si una normala. Daca dai si faza lunga deja e platou de filmare! Mai documenteaza-te!

 

Revin cu o idee: in poza par foarte galbene becurile de la masina "normala" deoarece te induc in eroare farurile cu xenon. Daca ai avea o poza in care ar fi masina din stanga si o masina cu becuri NARVA sa zicem probabil ca ar parea mult mai alba lumina!

Edited by SORAN

Share this post


Link to post

Putin offtopic : in ideea montarii unor xenoane - cam cat de complicat este sa montezi un sistem de spalare faruri ?

Share this post


Link to post

MAd-Max ai dreptate , dar fata de alte lumanari , ai vazut si tu ca se vad foarte bine . Puteti vedea poze comparative in sectunea intalniri de pe data de 16 februarie !

Share this post


Link to post

Am montat si eu Vision Plus 50% pe Ticozaurul meu! Alta viata, dom'ne, caci becurile originale aveau filamentul de faza scurta bine prajit si lumina nu mai era alba, ci batea in galben. Acum dau flash-uri mai des decat inainte, caci sunt mai remarcat =))

Share this post


Link to post

Pai de fiecare data cand dai flash-uri :lavolan: sa mai pui la socoteala cate un dop de bere pentru mine ! :drinkers:

Share this post


Link to post

Eu sunt multumit, deocamdata, de lumina pe care mi-o ofera Matizul meu din 2004, model E-sun roof. Nu am schimbat nimic la sistemul de iluminare. Oricum, nu calatoresc prea des pe timp de noapte cu Matizul. In schimb, folosesc un Opel Astra, model 2003, care are faza scurta cam slaba. De fapt, Matizul lumineaza mult mai bine decat Opelul. Si credeti-ma, le-am asezat pe ambele in fata unui zid, ambele aveau farurile curate, motoarele pornite, etc. Atunci a fost un moment de mandrie pentru masina personala, adica Matizul, fata de masina de servici, adica Opelul.

As dori sa aflu de la cei care se pricep, ce becuri s-ar potrivi cel mai bine la acest model de masina? Vreau sa fie puternice, sa lumineze clar, sa aiba lumina alba, sa nu afecteze instalatia electrica a masinii (tot alba) si sa nu fie obositoare in trafic, atat pentru mine, cat si pentru cei care vin din fata. Pretul nu este un element important. Pot folosi becuri Xenon?

P.S. Opelul este dotat si cu un set de proiectoare in partea din fata, care au o lumina destul de slaba. Unul din ele s-a si ars de curand. Credeti ca se gasesc becuri si pentru proiectoare, care sa dea acelasi tip de lumina ca farurile?

Am vizitat site-ul oficial Philips, dar nu m-am lamurit.

Osanale, osanale, osanale...

Share this post


Link to post

Poti folosi xenon fara probleme. cred ca H7 iti trebuie daca nu ma insel(la opel). Poti folosi si la proiectoare xenon. La proiectoare de obicei se foloseste H3. Pretul unui set este in jur de 200-250 Euro. Un set contine 2 becuri + 2 ridicatoare tensiune. Daca nu vrei xenon poti sa incerci Philips Blue Vision sau Vision Plus. Viziteaza www.aspad.ro

Share this post


Link to post

Sunt poze puse cu niste comparatii la intalniri !!! :D Poti pune Xenon , asa cum spune domnu' Mad Max , iar daca te intereseaza Philips , trebuie in primul rand sa stii ce fel de becuri foloseste masina ??? Sunt H4 , H7 , iar proiectorele ce cod au ? H1 , H11 ????

Share this post


Link to post

E vorba de Matiz, deci la faruri are H4. La proiectoare nu stiu, ca n-am!

 

 

 

Later edit: Auuu, scuze, am recitit postul si m-am prins ca omul intreba pt Opel. Eu ma uitasem la profil, unde are trecut Matiz! Mea culpa!

Edited by NFS

Share this post


Link to post

@dsd: Atentie la Opel! am citit pe un alt forum ca trebuiesc H7 pt faza scurta/lunga, nu H4 cum e la noi(tico/matiz) :D

Share this post


Link to post

mah baieti e simplu...se uita ce becuri are la masina si poate sa puna ce vrea doar sa aiba acelasi indicativ...de exemplu multe masini au H7 care e bec doar pentru o faza..faza de drum..pt. faza lunga e bec separat. instalatiile de xenon se iau dupa aceleasi indicative...ai bec H4 iei xenon H4, si tot asa

Share this post


Link to post

am si eu o problema care oarecum se incadreaza in topicul asta: Cum se poate curata farul din interior,adica cum se poate scoate praful si mizeria?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...