Jump to content
Sign in to follow this  
Guest Mecmar

Detectoarele Intra In Legalitate!

Recommended Posts

Dupa cum stii, YOU inseamna si TU si VOI... > :)

Share this post


Link to post

@ alx...

eu ma intreb daca tu chiar te contrazici de dragul contrazicerii sau chiar crezi ce zici..

semnele de circulatie sant puse cu un scop, inteleg asta si s-ar respecta de 99% din oameni daca s-ar pune asa cum trebuie...

legal tu poti ca primarie sau ce drak autoritate competenta ca sa ridici legal cu pana la 80 km/h viteza maxima in interiorul localitatii, adica vmax80km/h pe anumite tronsoane de drum... fata de cea din lege de 50

spune-mi si mie alta localitate din romania in afara de Cornu (parca asa ii zice localitati pe langa campina care sa aiba 80km/h langa indicatorul de localitate..

spune-mi o strada din bucuresti cu aceasta limita...

cate sant in bucuresti cu 70 km/h?

cateva adevarul sant cu 60 dar foarte putine...

multe localitati au la intrare 40km , unele chiar 30 vezi ileana sau florica in drum spre mare...

de ce...pt SPAGA politiei si imbecilitatea primarilor ce nu inteleg ca una din metodele de descongestionare a traficului este si marirea vitezei...

itzi dau un exemplu din statele unite, stiu sigur asta..

pot fi zeci de radare, daca pe un anumit tronson de drum tot traficul merge cu +20 mile peste maxima legala, nu va opri pe nimeni, pt ca va incurca circulatia, dar daca unul va merge putin mai tare decat traficul, acela fa fi sanctionat..

capisci?

Share this post


Link to post

D'acord cu Aztec.

 

Alx, stii de ce ai putut sa mergi in afara tarii respectand semnele de circulatie ? pentru ca erau puse cu cap, d-aia !

 

Insa cand la noi gasesti limitare de 30 km/h pe drum national, intr-o curba mai mult decat lejera (unghi mic, foarte larga, inclinare mica a drumului), si indicatorul e pus pentru masinile anilor 1960, care in curba aia s-ar fi rasturnat, normal ca te-apuca nervii.

 

La noi fluidizarile de trafic se fac dupa principiul "ce-a mai nascocit nevasta mea azi", iar politistii urmaresc intocmai spaga si nu mentinerea unui flux de trafic constant. Are dreptate Aztec: in afara, daca toata coloana merge cu +20 km/h fata de limita legala, nu se va baga nimeni la sanctiuni pentru ca se desfasoara bine traficul. Ai sanse in schimb sa-ti iei amenda pentru ca mergi prea incet (cum ar trebui aplicat in cazul "inteligentilor" care se trezesc ei sa mearga cu 50 km/h pe banda interioara, ca s-au trezit sa se erijeze in politisti rutieri).

Share this post


Link to post

nu vreau sa intru in polemici dar:

 

faptul ca semnele de circulatie nu sunt puse cu cap NU justifica nerespectarea lor. sunt absolut sigur ca daca toti le-am respecta, ar fi mult mai putin congestionari ale traficului.

Daca va duceti in Germania, veti observa ca exista si restrictii de 10km/h. Iar Vmax pe drumuri nationale e 90km/h si NIMENI nu o depaseste. In orase NIMENI nu depaseste restrictia de viteza. Si ei, in momentul in care trec pe langa semnul de restrictie a vitezei, chiar vor avea maxim viteza aia, nu scot din viteza si peste 2-3 km ajung la viteza indicata de semn.

Ce promovati voi, nerespectarea regulilor/semnelor care, aparent, in opinia unora, nu sunt justificate, duce la haos si la circulatia din Bucuresti. Si la multimea de accidente de pe drumurile nationale.

Va tot plangeti de calitatea drumurilor... Puteti observa din statistici ca accidentele datorate drumurilor sunt in coada listei, in fruntea ei stand nerespectarea regulilor de circulatie (viteza excesiva, alcool, necunoastere/ignorare reguli, etc).

Share this post


Link to post
Mai omule, daca nu esti in stare sa conduci regulamentar probabil ca ar trebui sa intri in WRC... Nu-mi mai da exemple ca am facut majoritatea parcursurilor lungi din ro (>400km) mergand legal (vezi Bucuresti - Arad, Bucuresti - Oradea prin Valea Jiului, Bucuresti - Vatra Dornei etc etc etc). SE POATE!

Daca tu nu reusesti inseamna ca... YOU'VE GOT A PROBLEM!

Mai alx inseamna ca 99% din conducatori au probleme?

De ce nu crezi ca restul de 1% impreuna cu idiotii din politie au pb.

Hai sa-ti spun o faza!

La intrarea in ploiesti dinspre brasov era restrictie de max 70 la ora , de circa 2 sapt au schimbat astia cu 50 , dar noua restrictie a fost pusa dupa un copac si nu o poti vedea decat in ultim moment .

Imediat dupa ce au pus astia noua restrictie hopa radar.

MI S-AR FI PARUT NORMAL SA SPUNA PE LA POSTURI DE RADIO TV LOCALE de respectiva modificare , sa o puna la loc vizibil si dupa cateva sapt sa puna radar!NORMAL NU ERA SA O PUNA DELOC PT CA SUNT 4 BENZI DE CIRCULATIE DAR IN TARA ASTA NENOROCITA NU MA MAI MIRA NIMIC!

PS cred ca vaxxi poate confirma

Edited by body

Share this post


Link to post

Mai, eu nu spun ca politistii nu sunt idioti... Nu spun ca nu sunt semne amplasate aiurea... Eu spun doar ca la noi s-a facut o moda din a nu respecta semnele de circulatie. Singura varianta pentru a reveni pe trasa ideala este sa respectam TOATE semnele...

Share this post


Link to post

Ceea ce inseamna, in mod realist, ca probabil ca fiu-meu o sa mearga si el "cu cap". Eu va trebui sa ies afara (intr-o tara cu apa calda, cum a zis cineva) sa merg si eu "cu cap".

 

Recunosc, multe sunt cu cap. Dar multe sunt semnele lu Ceasca. Nu te gandi acum ca merg cu 80 in sat, ca nu e asa. Nu fac asta pentru ca stiu ca tot sateanu crede ca soseaua e parte din curtea lui. Dar asta nu inseamna ca asa trebuie sa merg.

 

Ok, daca mergi pe sosea si ai 4 benzi, drumul bun, stii ca a fost in reparatie dar nu mai este de luni de zile, ai mai mers, n-are nimic, dar un idiot a uitat semnul acolo. Drum in lucru, 40Km/h. Ce faci? Mergi cu 90 cat e legal? Mergi cu 40 ca e semnul? Mergi cu 40 de frica politiei?

 

Nu cred ca eu sunt nebunul ca merg cu 90. Asa trebuia sa merg, e drum de 90. Si putine lucruri ma fac sa ma simt mai dobitoc decat sa merg cu 40 stiind ca fac asta pentru ca un nemernic a chiulit sa se imbete cu vodca, apogeul existentei lui, in loc sa scoata semnul.

 

Nimeni nu se va sesiza.

 

Alx: Cred ca n-ai facut bine separatia intre ce voiam sa spun si faza cu carnetul sport :)

 

"Esenta este ca viteza ar trebui sa fie in functie de masina, sofer, conditii de drum la care sa se adauge semnele de avertizare. Nu doar semnele de avertizare"

 

Este responsabilitatea mea sa imi aleg viteza in functie de drum. Nu numai in jos ci si in sus. Nu asa ar trebui sa fie? (e retoric)

 

Daca un semn este de 30 zona de scoala si este duminica si nu e nimeni, merg cu 30? Asta ar insemna sa intepenesc la un stop ars pentru ca nu este niciodata verde. Sau sa nu trec niciodata prin regie pentru ca ore intregi exista un sir constant de studenti care vor sa treaca. Ce faci? Treci la mica intelegere.

 

Asa se face, si treaba asta nu este pentru ca n-am eu rabdare. Ci pentru ca aceasta "mica intelegere" face parte din regulile nescrise ale sofatului. Din pacate majoritatea ambuteiajelor nu se intampla din cauza nerespectorii legilor, ci a acestor legi nescrise. Din cauza cretinului care intra in intresectie pentru ca "e verde" chiar daca ceilalti n-au trecut si stie ca n-are unde sa se duca. Si a aluia care se baga pe banda de stanga si face dreapta sperand sa "taie" fata celorlalti.

 

Nu sunt singurul care a observat ambuteiajul "de jmecher". Sper sa se aplice amenzile alea cu taiatul cozii pana raman singurul cu carnet. De fapt nu singurul, caci daca stau sa ma gandesc mai bine, ca sa "tai" o coada trebuie sa ai minim 20 de oameni cu bun simt si maxim 2 tarani. Altfel n-ai coada sau mai ai o banda.

 

Adevarul e ca nu e o directie rea. Hai sa dam amenzi la 55 Km/h pe franele mele da' sa nu mai luam carnetul pe rosu. La urma urmei, daca mergem toti cu 3 la ora nici nu mai conteaza ca ne lovim, ca nu sare vopseaua. Bumper cars!.

Share this post


Link to post

Senatul a votat legea de aprobare a OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice prin care se aduc si unele modificari. Legea va intra in vigoare in termen de 90 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial, termen in care vor fi elaborate si normele de aplicare. Ramane de vazut daca detectoarele se vor legaliza prin noile norme de aplicare, ele fiind interzise prin cele actuale din HG85/2003.

Share this post


Link to post
Daca va duceti in Germania, veti observa ca exista si restrictii de 10km/h. Iar Vmax pe drumuri nationale e 90km/h si NIMENI nu o depaseste. In orase NIMENI nu depaseste restrictia de viteza. Si ei, in momentul in care trec pe langa semnul de restrictie a vitezei, chiar vor avea maxim viteza aia, nu scot din viteza si peste 2-3 km ajung la viteza indicata de semn.

Si marmota... invelea ciocolata in staniol... da da...

Experienta se masoara in km rulati? In cat timp? pe unde?

Spui ca ai >300k Km...in cat timp?

 

Acum stau si ma intreb daca, tu, chiar ai fost in Germania...ai condus pe acolo? sau ai stat pur si simplu pe scaunul din dreapta motaind usor la zgomotul "mertzanului"?

 

Eu am fost pe acolo...au restrictii si la 5Km/h si la 10Km/h...sunt de acord cu tine pana aici dar nu tin mai mult de parcarea din fata "supermarketului" fie ALDI sau orice alta "ALBINUTA" de pe la noi...

 

Poate spre deosebire de tine am mers mai putini kilometrii(la volan) dar cat timp am condus pe drumurile nationale si europene din Germania Vmax varia in functie de "land"...cat despre "NIMENI nu o depaseste..." nimeni asta varsa aproape 2 mil euro pe an in bugete landurilor din amenzi...

 

PS1

Sfatul meu daca mai mergi pe acolo incearca sa mergi cu alta masina ca poate se prind nemtii si te amendeaza la cate blituri ti-ai luat...

 

PS2

Nemtii respecta INTOTDEAUNA viteza maxima pe autobahn...pentru ca nu exista!!!

 

=)) post-1382-1119272687_thumb.jpg

post-1382-1119272873_thumb.jpg

Edited by masterbobs

Share this post


Link to post

Umilul subsemnat s-a dat si el prin 2002 (la volan :lavolan: , cu un Polo din 2001) un pic prin Germanica (vreo 2500 km). Prin zona Frankfurt, Wurzburg, p-acolo.

Pot sa spun : A-Bahn-u' nu are limita de viteza decat pe anumite portiuni destul de micute, unde exista limitari la 120, sau 110 (am o poza facuta unui semn in care se termina zona de restrictie de 120kmph, da' nu e digitala. Cand am timp o scanez, poate se vede ceva). Mai putin eu nu am vazut. Aici fac abstractie de reducerile care sunt puse temporar din motiv de lucru (da' acolo chiar lucreaza aia, nu treci pe langa indicator si nu e picior de muncitor) sau accidente, etc...

Pe "nationalele" lor am facut cateva drumuri si ,in zona aia unde am stat, cam toata lumea merge pana in 110, chiar si 120 pe unde se putea, dupa cum mergea coloana. Ce mi-a placut la ei pe nationale e ca lumea merge in coloana si nu am vazut Gica-Contra care, daca coloana merge pe la 110, el sa mearga la 90... sau sa depaseasca el pe Vasile din fata lui numa' asa ca are el chef sa "stea mai in fata"... pe bune.

Doamne, mila mi-e de nemtii pe care ii mai vad pe Valea Oltului!

 

Cat am mers pe "nationale" am fost depasit foarte rar... si de masini care "se duceau tare". Se reduce viteza la intersectii (unde majoritatea au 50kmph sau mai rar 70 kmph restrictie).

 

In oras, sunt de acord ca nu se depaseste viteza legal (doar motociclistii se duceau mai tare)!

 

Dar asta in zona unde am fost eu... in rest... nu stiu! :-?

 

Later Edit : Oricum, se pare ca tot ce am scris eu p-aici e cam OFF TOPIC! :o

Asa ca : luati post-ul ca :o fftopic: !

Edited by maniakz

Share this post


Link to post

pana la urma intra detectoarele in legalitate sau nu? pot sa merg cu el pe bord sau sa-i caut ascunzisuri?

Share this post


Link to post

Vor intra in legalitate (numai DETECTOARELE, nu si anti-radarele, care sunt interzise oriunde in lume), dar momentan ele sunt in continuare ilegale, ca asa a vrut guvernul Nastase prin HG-uri inteligente. Vor intra in legalitate prin sept-oct.

Edited by edydascalu

Share this post


Link to post
dar momentan ele sunt in continuare ilegale, ca asa a vrut guvernul Nastase prin HG-uri inteligente. Vor intra in legalitate prin sept-oct.

Da ce treaba are Nastase aici? Ca la fel se daduse ordonanta aia cu scoaterea accizelor la camerele digitale acu 7-8 luni si cum a venit 'sexu' la putere cum au bagat-o iar fara sa mai tina cont de vreo lege, hg, og etc. Aici de ce nu se poate? Si care-s HG-urile alea inteligente? ca-s curios. si-s si mai curios daca vor intra in legalitate in septembrie-octombrie.

Eu propun sa nu mai aducem in discutie antiradarele, n-are rost, ca oricum e foarte logic ca nu-i voie cu ele, si oricum n-am auzit pe nimeni sa aiba asa ceva si nici n-am auzit sa fie de efect.

De ce tot intreb eu de detectoare. Eu cam vreau sa-l folosesc pentru ca acum cu masina asta voi merge mult mai mult cu viteze de 120-130km/h pe afara in mod normal, adica fara sa fiu incordat, etc. Si 2 amenzi de viteza ale mele sunt luate AFARA. La 90 la ora parca stau pe loc.

iar shit-ul meu de detector (cobra 6060) nu se aude daca nu-i pe bord.

Intr-adevar limitele noastre de viteza sunt facute mai degraba pentru Tico/Matiz, si nici aici. Aici macar stii ca esti cam kamikadze daca mergi cu 120-130 tot timpul, si mergi in consecinta cu 100.

Share this post


Link to post

Si mie imi trebuie urgent detector... Nu mai rezist  <img src= S"> Ieri vroiam sa vad ce poate masinuta si ii dadeam dinspre 160 spre 170 si cand colo vad radar in afara localitatii. Frana brusca, injuraturi de toate neamurile, noroc ca erau pentru celalalt sens :uff: . La cate radare sunt pe Iasi -Targu Frumos nu mai rezist, mai ales de cand au inceput sa le puna si in afara localitatilor X(

Share this post


Link to post
Frana brusca, injuraturi de toate neamurile, noroc ca erau pentru celalalt sens :uff: .

ai grija, ca nu stii niciodata daca nu pot sa te ia si pe sensul celalalt. Adevarul e ca-s tampiti rau multi dintre ieseni (voi nu intrati in discutie) si m-am saturat de hazul lor. eu unul cand aveam bani de gaz preferam mai degraba sa ma plimb pe vreun drum judetean din iasi decat sa ma stresez pe la Targu. e cea mai buna pista de incercat detectoru din tara. Intrece Galati-Tecuci. :dizzy:

Share this post


Link to post

Da, am vazut pe unii care aveau radarul intors invers, spre spatele masinii.

 

Oricum, din ce am citit, in tarile cu apa calda si liber la detectoare nu este recomandat sa ai detectorul pe bord ca politistu-i chitros. Daca il vede incepe sa se ia de orice altceva gaseste (sau nu gaseste). Pe pariu ca si aia romani is asa? :mda:

Edited by Zmeu

Share this post


Link to post

:o fftopic: @laurentiu: Detectoarele sunt interzise acum de art. 16 din HG 85/2003, data de guvernul Bombonel - d-aia ziceam de ei; oricum facusera un cod la fel de socialist ca si decretul lui ceasca, care considera proprietarii de masini niste exploatatori, iar pe pietoni bietii proletari exploatati. De altfel, in acelasi cod au ramas si prevederile aberante referitoare la redusul vitezei pana la limita evitarii oricarui pericol si alte asemenea, care incurajeaza comportamentul militienesc.

Edited by edydascalu

Share this post


Link to post

E clar - detectoarele vor intra in legalitate; in forma adoptata de Parlament a legii de aprobare a OUG 195/2002 (codul rutier) scrie la art. 44 alin. 5: "....conducatorii de autovehicule pot folosi mijloace proprii de detectare a dispozitivelor de masurare a vitezei."

Share this post


Link to post

Si vom avea voie sa calcam pietonii care traverseaza neregulamentar > :)

Share this post


Link to post

Pe aceasta cale ii anunt pe pietonii indrazneti ca viitoarea mea masina nu are decat 1 stea la testul de impact cu pietonii, adica au slabe sanse de reusita...

Share this post


Link to post

Sa vad eu atunci pietonii care-si fac RCA ca altfel... hai ca persoana fizica mai merge, ca pana il dai in judecata, te mai razgandesti, etc. dar societatile de CASCO... ii urmaresc pana in panzele albe.

Share this post


Link to post

> :) Bravo Viper, am ras cu lacrimi la faza cu 1 stea, o sa ma duc la service sa-i rog pe ingineri sa faca cumva sa-mi mai scada macar o juma de stea si la a mea, cand lovesc cate un tigan mort de beat pe mijlocu drumului tipand la masini sa aiba sanse mai mari de reusita in indeplinirea senzatiilor tari =))

 

Noua lege deja o trecut de camera deputatilor, din 23 iunie se afla la Secretarul General al Parlamentului pentru eventuale sesizari privitor constitutionalitatea ei inaintea de trimiterea pt. promulgare catre Sefu Mariner.

Share this post


Link to post

mai avem de asteptat...

base nu e de acord cu unele prevederi...

 

si oricum vrea sa intre in vigoare la ...6 luni dupa..

Share this post


Link to post

:o fftopic:

1.Sa zicem ca intra in legalitate DAR la ce ne ajuta daca "garcea" se rafineaza si porneste radarul cind te are in cimpul lui vizual (200-300m) ?

2.Ce facem cu elicopterele cu radar care zboara la inaltime si pe care nu le vezi cind vin din spate sau lateral ? Eu chiar astept o amenda pe tema asta ca aveam azi 150km/h si am auzit un zgomot cind m-am uitat prin trapa era un elicopter deasupra mea dupa care a luat-o inaintea mea s-a intors si a plecat ,am vazut ca avea camera de filmat si scria mare pe el POLITIA ,am incetinit dar ce mai conteaza probabil a mers in fata mea ca sa-mi faca o poza la moaca mea de bou care nu l-a vazut decit prea tirziu ,mult prea tirziu X(

Share this post


Link to post

Mda, ala te ia si de la 4km...

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...