Jump to content
Sign in to follow this  
Ana

Caut Alarma Matiz

Recommended Posts

sunt usor pe dinafara in ce priveste alarmele auto, dar am ajuns la concluzia ca sunt utile si ar trebui sa imi pun si eu alarma.

asa ca vreau sa imi iau o alarma care sa tipe cand se deschide capacul de la benzina (ala care teoretic se deschide doar din interior) si sa tipe daca umbla cineva pe sub masina -- nu prea stiu cum s-ar putea determina treaba asta, dar, in fine, s-o gasi cineva sa fabrice si asa ceva.

plus featureurile standard.

si de asemenea vreau ca alarma de sub masina si alarma de rezervor sa fie pe circuit separat ca sa poata fi armate independent de restul alarmei si chiar si cand motorul este pornit.

de unde imi iau asa ceva?

Share this post


Link to post

De ce nu ti-ai luat un tank? :banana: Sa pui senzor daca umbla pe sub masina...pai aceai ar putea fi un sinplu senzor de soc setat mia sensibil, dar o sa tiuie si la masini fara tobe si camioane daca chiar vrei asa..sa nu umble la benzina..e simplu iti pune un contact ca la portbagaj sau capota..dar o sa fie ceva de munca pentru ei si ...atuncea extra cash pentru montaj...

...si colac peste pupaza vrei sa fie independent...adica iti trebuie 2 alarme...deci raman la ideea de TANK...si nu ma refer la casetofon :) )

...good luck la ce ti-ai propus..daca reusti sa ne anunti si pe noi :D

Share this post


Link to post

Mah! De ce esti rau?

 

Fata a intrebat, n-a dat cu pietre! Stii si vrei sa ajuti, ok. Nu stii sau nu vrei, no problem, da' abtine-te!

 

No offence, care este!

Share this post


Link to post

Stai linisit ca nu am dat cu pietre...pur si simplu am incercat sa-i explic ca nu se prea poate ce doreste domn'soara pe masina...si vb ta NFS..."cate ... ai vazut tu"

 

Eu zic ca o alarma simpla doar cu modificare sa se urle si cand deschizi capacul de la buson e de ajuns...iar daca senzorul de soc e setat pe foarte sensibil...nu are nimeni sansa sa se bage pe sub ea si sa dea o gaura in rezervor

 

Good luck Ana

Share this post


Link to post

Mai merge faza cu 2 alarme separate, una normala pe usi, hayon si capota si senzor de soc si una doar pe usita rezervorului si cu senzor de proximitate in zona rezervorului.

Share this post


Link to post

=)) cine naiba mai fura benzina?? shi.. :shock: dintr'un matiz?? no way...

nu merita sa dai 3-4mil doar ptr a avea dopu' de la rezervor "secure"..

Share this post


Link to post

problema mea nu e furatul benzinei ci bagatul de diverse in rezervor. ok, suna a teorie de femeie nebuna, dar asta se da, si vreau eu sa dorm linistita.

bagatul pe sub masina se refera la motor.

4 milioane nu ar fi un capat de tara daca doar atata ar costa, mai ales ca efectul ar fi linistea mea sufleteasca.

inteleg insa ca daca iau o alarma cu senzor de proximitate, asta acopera si rezervorul si bagatul sub masina. asa este?

Share this post


Link to post

La a mea masina am alarma si pe busonul de benzina .. asa a venit masina... De unde stiu ca e si acolo? de ce las busonul deschis si restul usilor inchise.. imi bipuie a usa deschisa. NU cred ca este mare scofala sa iti puna un senzor la clapeta aia... cel putin la cielo/espero... A.. si alarma este un Alcar... din '98.. nu stiu exact modelul.. si "foaia" cu instructiunile alarmei e aruncata prin torpedau pe undeva :"> . Cat despre partea cu bagatul pe sub masina... cred ca o alarma cu senzor de perimetru rezolva problema .. da ai grija sa nu ai vecini sensibili ... caini si mai ales pisici prin zona :) )

Share this post


Link to post

Ana, o alrma cu 7 senzori electromecanici e tot ce iti trebuie ( 4 usi + hayon + capota + rezervor), sau una cu 6, renuntind la capota; in general, senzorul de soc daca nu il reglezi nesimtit porneste la fiecare esapament din imprejurimi, iar cel de proximitate pleaca la orice ciine vagabond ce isi marcheaza teritoriul pe masina ta ... acesti 2 senzori te lasa fara baterie urgent, fara sa mai vorbesc de eventualele ghivece aruncate prin parbriz de vecinii nervosi ...

Share this post


Link to post

casco acopera ghivecele vecinilor?

alarma cu pager e considerabil mai scumpa ca alarmele obisnuite? exista vreo solutie in care alarma poate sa transmita radio avertismentul la un numar de metri (vreo 200) -- ceva gen walkie talkie?

Share this post


Link to post

Acoperă şi ghivecele, dacă ai clauză de vandalism în contract.

 

Alarmă cu pager asta înseamnă - transmite semnalul de alarmă la "telecomanda-pager", la o distanţă care variază din cauza mediului înconjurător, evident. De obicei între 200-500 metri.

Share this post


Link to post

ghivece - depinde de polita. la mine de ex (omniasig)nu acopera vandalismul. la alianz acopera.

 

preturi alarme: http://www.autowatch.ro/preturi.htm

 

COMUNICATOARE RADIO si GSM - Garantie 1 An

LCA-2000

Pager Auto cu Afisaj LCD - avertizare soc + usa deschisa

63,00 Raza de Actiune = 1 Kilometru

 

 

deci modulul de pager costa 63E.

Share this post


Link to post

Senzor de perimetru,dar ai grija ca nu merge pus la orice tip de alarma.Ma refer la cele ieftine,ieftine.Dar cred ca nu e cazul...asadar alarma ,senzor soc si senzor perimetru.

Share this post


Link to post

Tatutule, eu mi-am pus alarma cind am luat-o, in octombrie 2003, pe Drumul Sarii, exact inspre Razoare, este K-9 classic si costa vreo... 5 milioane, parca! E buna si simpla! Vroiam sa pun nush-ce Viper mai scumpa si desteapta, da' mi-a zis tipu', ba, ia-o p-asta ca e buna si Matizurile nu se fura, ce dracu'!

Inconveniente:

- switch-ul de la capota l-au pus chiar deasupra radiatorului si din cind in cind trebuie sa-l curat, ca oxideaza, basca materialul de 2,3 lei. Trebe switch capsulat!

- protectiile de plastic de la switch-urile de la usi, se intaresc de belea la frig si nu permit inchiderea contactului la deschiderea usilor. Iarna asta am patit-o :mda: in senxu' ca am deschis usile (din tele), am pornit motoru' si am iesit afara sa curat geamu'! Evident, n-am observat ca se intepenisera alea si masina era ca si inchisa. Inchis usile deja inchise, eu ramas p-afara, noapte, ora 21:30, chemat nevasta cu dubluri (taxiu, ninsoare, stat p-afara vreo 30 minute)! Se intrebau aia toti de ce o frec linga masina gata pornita si nu ma urc in ea sa plec! Noroc cu dubluri si neveste! :osanale:

Edited by voicu001

Share this post


Link to post

In locul vostru m-as fi orientat spre o pornire a motorului din alarma,mi se pare muuult mai utila. Scoti mana pe usa de la balcon cand te duci sa te speli pe dinti si cand ajungi jos la -20 de grade ai masina calda. La mine merge telecomanda si de la 30 de metri pt ca stiu ca ma jucam odata cu ea cand stateam la calculator si am inceput sa aud diverse piuituri prin parcare.

Senzorul de rezervor e foarte simplu de montat, pur si simplu pus un contact de usi si legat la senzorul de usi. simplu. Sub masina, aka motor totusi mi se pare cam ciudat sa pui senzori, dar cred ca se rezolva cu un al doilea senzor de perimetru. Ai vecini care monteza bombe? :o

ia sa ma uit dupa clauza de vandalism in contractul de asigurare sa stiu daca sa-mi parchez masina mai aproape sau mai departe de camin. Ca se termina sesiunea si iar o sa inceapa sa ploua cu borcane si cu pungi de gunoi.

E vreo sansa sa te despagubeasca daca ti-a furat benzina in rezervor? Ca io le zic ca am avut plinul inainte :D . La mine e demult pe rosu. Ma indoiesc

Share this post


Link to post

Si eu am vrut sa-mi pun d-aia de pornit din casa, dar mi-a zis tipul de la alarme sa nu, ca daca e masina pornita, eu nu-mi dau seama si-i mai dau sa porneasca o data? Sincer, habar n-am ce se poate intimpla, da' daca ala a zis ca e nasol, n-am mai pus! Mai inghet zdravan pe linga si prin ea pina se incalzeste, na!

Share this post


Link to post

Eeee, eu am pus alarma ca e mai mica cota de la Casco si pt ca vroiam sa o deschid din telecomanda. Ce vrea Ana este avioane, lucruri care nu sunt deloc necesare decat daca esti gangster (are u?) si trebuie pazita masina cu sfintenie. Ai Casco? Ce draq mai trebuie si nush ce alarma? Mie daca imi suna alarma si aud ca imi pleaca masina din parcare ma intorc pe partea cealalta si ma culc la loc iar a doua zi la furturi auto :) ) .Io cred ca sunteti usori paranoici cu capacul de la rezervor: eu am la fiat capac de ala de urgenta(benzinarie 70k) ca l-am pierdut pe cel uriginal de vreo 4 ani si nu mi-a pus /scos nimeni nik din rezervor. Cat despre senzor sub masina:ce sens are eu sa crap ca nu inteleg: iti fura esapamentul? iti taie conductele de benzina/frana?. Tot ce o sa faca este ca o sa urle de tampita alarma de cate ori trece vreun caine pa langa sau pe sub masina si o sa te omoare vecinii ca nu pot dormi noaptea. :scarpin:

Share this post


Link to post

Sint 100% in asentimentul lui Andrei ...

Share this post


Link to post
Si eu am vrut sa-mi pun d-aia de pornit din casa, dar mi-a zis tipul de la alarme sa nu, ca daca e masina pornita, eu nu-mi dau seama si-i mai dau sa porneasca o data? Sincer, habar n-am ce se poate intimpla, da' daca ala a zis ca e nasol, n-am mai pus! Mai inghet zdravan pe linga si prin ea pina se incalzeste, na!

 

 

=)) =)) Meserias tipul de la alarme, n-am ce zice! Cum puii mei s-o mai pornesti o data??? Daca mai apesi o data pe butonul de starter motorul se opreste!

Vorbesc in cunostinta de cauza, posed alarma cu remote starter. Naspa e daca o uiti in viteza si ai gheata sub rotile din spate sau ai frana de mana trasa doar un pic - cat sa se aprinda martorul din bord - atunci risti s-o ia masina la plimbare de una singura. In aproape doi ani de cand am masina, n-am lasat-o niciodata in viteza, insa cu doua zile in urma s-a intamplat ca a ramas intr-a doua; ei bine, dimineata am pornit-o din casa si cand am ajuns langa ea am gasit-o proptita intr-un stalp de la gardul din fata... La mine remote starterul ii da prima cheie foarte scurta, si daca nu porneste urmeaza a doua cheie putin mai lunga si daca tot n-o ia, a treia cheie si mai lunga; masina mea parcurgea la fiecare cheie cate 10 cm si se chinuia sa se urce pe stalp... :D

Share this post


Link to post
=))   =))   Meserias tipul de la alarme, n-am ce zice! Cum puii mei s-o mai pornesti o data??? Daca mai apesi o data pe butonul de starter motorul se opreste!

Era vorba ca a pornit-o din casa, iar cind se duce jos si da sa plece, o mai porneste o data din cheie, cel putin eu asa am inteles!

Share this post


Link to post

Pai cum sa-i mai dea si cheie, nu se vede (aude) ca-i pornita??? Sau asta-i pentru blonde... Se pune cheia in pozitia de mers, ca sa-i dai la demaror trebuie sa apesi o tzara mai tare.

Cand apas butonul de remote se aprind lampile de semnalizare si bazaie pompa de benzina cateva secunde, apoi este actionat demarorul cam 1 sec.; daca porneste motorul, lampile de semnalizare raman aprinse ca sa vezi de la distanta ca motorul este pornit.

Edited by Wolfman

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...