Jump to content
Sign in to follow this  
Dumitru Cristian

Nubira I Sx B-02-riu

Recommended Posts

Orice ar spune oricine 90% din xenoanele montate aftermarket sunt extrem de deranjante. Fatul ca ai mai crescut si puterea cu 42% spune clar faptul ca vor fi si mai deranjante. In oras e absolut insignifiant, acolo exista iluminat public si nu au cum sa deranjeze. Dar hai sa nu poluam topicul omului degeaba.

Share this post


Link to post

I agree. Seara de seara sunt deranjat de farurile prea puternice in oglinda retrovizoare, prea tari sau prea prost reglate sau de proiectoarele pornite fara rost.

Foarte multe dintre xenoanele after market deranjeaza.

Share this post


Link to post

Ultimul :o fftopic: si sa ma scuze domnul Dumitru.

 

Ce au facut domnii nu se considera aftermarket. Daca mai pun si spalator si reglaj automat de faruri se pot omologa in orice tara mai rasarita. De fapt sunt faruri de nubira cu lupa, nu mai trebuie nici o omologare.

 

Sunt faruri cu lupa + xenon, foarte ok din partea mea. Am vazut xenon de 35W si de 55W in lupe si stiu ce vorbesc, daca ar exista faruri de espero cu lupa mi-as cumpara maine si tot 55W as pune si va garantez ca nu ar deranja pe nimeni. Daca desfaceti vreunul vreodata o sa va schimbati parerea.

 

@tommy ma indoiesc de faptul ca respectivii care te-au deranjat aveau lupe, si daca aveau probabil nu le mai functiona modulul de reglaj automat. Am vazut si eu berbeci din astia si intr-adevar, daca se strica acel modul, orbesc mult mai tare decat un far normal cu oglinda.

 

Ps. Discutia poate continua daca este cazul pe topicul dedicat.

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

In sfarsit cineva care stie despre ce este vorba.Ma refer la Dj Dark.Asta cred ca poate sa confirme si Cristian.

Scuze Cristiane pt off-topicuri.offtopic.gif

Si cand vorbesc ca este o diferenta mare stiu ce spun din proprie experienta.Pe cele vechi am avut xenoane de 35 W pe sticla clara,cae erau intr-adevar ceva mai bune decat orice philips de pe piata,dar nu poate fi comparat in nici un fel cu lupa si xenoane.

NU CREDEAM ca voi avea asa o lumina.Asta era singurul meu regret ,ah si mai ar fi unul ca nu am un cdx21000000.gif

Edited by Depecher

Share this post


Link to post

Foarte bine intretinuta masina, domnu' Cristi!ok.gif Sa te bucuri de ea cat mai multi km. Daca nu ai cumparat alte jante de aluminiu, poate gasesti ceva pe original la un cdx30000000.gif

Share this post


Link to post

Salutare!

Multumesc mult, fac si eu ce pot la ea...

Inca nu am luat alte jante, treaca iarna, si o sa vedem. Am pus ochii pe OZ Superturismo GT, sau OZ Chrono HT da sunt ff scumpe astea chrono, si o sa mai vad si alte marci ce modele mai au. Si alea originale ar fi o idee, dar mi se par prea butucanoase... eventual alea de CDX din vest... Am facut un mic plan de bataie cu ce sa-i mai fac, inclusiv reparatii si modificari :mrgreen: . Pana la urma si taicamiu se intoarce in tara, adica s-a intors deja si va veni si Nubira in ianuarie, n-am mai vazut-o de o luna si ceva  <img src= (">

Edited by Dumitru Cristian

Share this post


Link to post

Sambata seara vine masina acasa  <img src= "> Joia viitoare apar si eu cu dansa, pt prima oara :mrgreen: . Sper macar sa o aranjez, nu stiu daca o sa am timp sa ii schimb chederele si ce mai am in gand pana joi, par mai urmeaza inca una dupa joia viitoare, deci nu-o bai. Drumul de 2.500 km o sa fiu o placere, pacat ca nu are cine sa se bucure de cum merge in momentul de fata :grumpy:

Share this post


Link to post

A venit ragalia acasa, fooarte murdara, nu am mai vazut-o asa de mult si nu prea pot sa o spal pe frigurile astea, interiorul l-am curatat in schimb.

Si i-am luat si niste dracoveni pe care vroiam sa i le pun, mai exact: sistem de spalare a farurilor  <img src= "> . L-am luat de pe BMW-ul unui prieten, avea sistemul dezafectat si a zis ca nu-i trebuie lui asa ceva.. am desfacut putzele alea care ies, nu mai avea duzele + capacelele si intrase pamant in ele... a trebuit sa le desfac si una a plesnit, am lipit-o si acum e ca noua :mrgreen: , le-am facut sa si culiseze asa cum trebuiau numai ca e pompa de presiunea cam coxata... am pus-o in apa calda nimic, acum i-am pus solutie degripanta si daca nu va merge nici asa voi fi obligat sa o desfac cumva... Oricum o sa iasa super cand o sa fie gata... Ma gandesc sa-i adaptez un cd player de nubira 2 + magazie de cd-uri sub scaun sau in portbagaj. As putea la fel de bine sa-i pun un aftermarket performant dar i-ar strica farmecul bordului daewoo... zic eu. Trebuie neaparat sa-i fac si ITP-ul ca nu il mai are de mult si se ia talonu pt asta.

Cam asta ar fi sistemul:

post-16112-126437115364_thumb.jpgpost-16112-126437119784_thumb.jpg

 

Acum mai trebuie sa le iau duzele si capacelele si ma pot apuca sa il montez + vreo 2-3 relee :(

Share this post


Link to post

sincer nu inteleg de ce te complici cu spalatul farurilor...nu ii vad rostu,gandestete ca daca se depune sare de pe sosea de la masina din fata aia vine cu viteza si se lipeste ca dracu de far eu fac pariu ca nu o spala chestiile alea,abia se ia la spalatorie sarea aia de pe faruri..bine acum daca este placerea ta nu te opreste nimeni,dar eu sunt de parere ca nu se merita :-?

Edited by Rafi

Share this post


Link to post

Autoleveling pe cand? Altfel nu prea are rost spalatorul.

Share this post


Link to post

Rafi, presiunea solutie de spalat va fi ceva in jurul a 4-5-6 bari si mai mult ca sigur va curata. Are taicamiu la Passat asa ceva si curata.. Va trebui sa dai cu apa imediat, daca iti arunca pe faruri iti va arunca si pe parbriz... deci le vei spala iara. In cazul in care nu vor spala le voi dau jos :) )

 

Dj_Dark nu am de cand sa-mi pun auto-leveling (cel putin nu curand, sau daca am o super oferta merita incercat...), reglezi farurile cand pleci si daca e te mai joci pe drum, e liber liber le dai mai sus, vine ceva le dai jos. Auto-leveling e o prostie facuta doar ca sa fie xenonul legal si e tipica masinilor noi ca sa nu cumva sa uiti sa le dai jos in cazul in care o incarci bine.

Share this post


Link to post

De spalat farurile, poate se vor spala bine, insa daca lasi doar rezervorul existent pentru lichid de parbriz, va trebui sa-l umpli destul de des.rolleyes.gif

Share this post


Link to post

Nu prea ai vad rostul fara stergatoare.Doar de umezit si tot cu carpa le stergi.

Share this post


Link to post

Auto-leveling e o prostie facuta doar ca sa fie xenonul legal si e tipica masinilor noi ca sa nu cumva sa uiti sa le dai jos in cazul in care o incarci bine.

 

Din partea mea si spalatorul e la fel. La o singura masina am vazut intr-adevar ceva frumos insa pariu ca in miscare nu mai functiona corespunzator. Masina respectiva era o alfa 159 si intr-adevar cand dadeai pe spalat faruri avea cate 3 duze tip pergea la fiecare "ochi" care pulverizau suficienta solutie sa se cunoasca diferenta. In rest, tot carpa e sfanta.

Share this post


Link to post

haideti ma lasati omu sa isi faca damblaua :) stie el ce stie daca zice ca o sa functioneze bine daca nu vb lui le da jos,o sa ramana doar 2 gaurele in bara presupun daca le da jos...

Share this post


Link to post

Cum am spus "din partea mea". Altfel spus, nimeni nu obliga pe nimeni la nimic. Eu doar mi-am expus parerea, neargumentata ce-i drept :) .

Share this post


Link to post

O-m vedea cand sunt gata ce si cum... in seara asta mi-am dat seama ca e nevoie si de un temporizator bla bla.. Poate renunt la chestiile alea care sar din spoiler si pun unele fixe, daca nu gasesc duze sau sunt prea scumpe, o-m vedea.

Pana atunci, a primit prima spalare in Romania care a tinut pana azi, cand am facut un drum de ~50 km si s-a murdarit ca naiba iara. La intoarcere din Belgia am observat ca o fisa de bujie era impuscata/arsa... desi motorul mergea ok, a pornit la sfert pe toate frigurile din iarna asta. In seara asta mi-a aratat taicamiu ca mai are fisele ei originale, care i le-au schimbat in service ca... ca nu se stie de ce. In fine le-am masurat si avea asa (incepand cu cea mai lunga):

3.30

3.32

3.36

2.63

Am fost, le-am schimbat si parca altel merge motorisca :mrgreen: .

Le-am masurat si pe cele care erau pe motor de 3 ani, marca Parts-Mall, sau in fine (pe ele scrie 2006, oricum nu sunt ff vechi): :spumelagura:

11.12

11.64

10.22

7.84

 

Urmeaza sa-i iau chedere (sper :mrgreen :) , iluminare in torpedou si sa-l imbrac in material cum e cel din portbagaj si sa vad.

Aaaa, masina sta din nou in garaj :banana: , in cei 12 ani de existenta, doar cat am stat in belgia a stat afara, si mai mult ca sigur aia a fost singura perioada in care a stat afara.

post-16112-126495582582_thumb.jpg

 

Si astea sunt fisele originale:

post-16112-12649558757_thumb.jpgpost-16112-126495590497_thumb.jpg

Share this post


Link to post

In general am observat ca fisele aftermarket partmall sau autox au rezistente f mari, peste 8 kohmi de noi... Eu inca nu am gasit fise mai ,,smechere" pentru nubira asa ca au ramas cele originale.

Edited by andreib

Share this post


Link to post

Bine ai venit in lumea fiselor noi de kakao...

 

Fisele mele - pe la 11 ani vechime au inceput sa se "arda" sau intrerupa - pana atunci aveau maxim 4kohmi (cea mai lunga)

Cele noi - Genuine GM etc - au inre 4 si 16kohmi de noi... si deja dupa 2 ani una face figuri.

 

Ce am gasit bune (ca si valoare, pentru ca masina merge foarte ciudat cu ele) sunt Tesla - nu in cutie albastra din auchan ci in cutie rosu cu negru. Excelent lucrate - 3-4Kohmi - inclusiv cea lunga, insa inexplicabil, se "ineaca" mai rau in frana de motor cu ele. Este ilogic - e posibil sa fie altundeva problema, ca fisele par ok.

 

Concluzie - "trage" de cele originale cat poti...

Share this post


Link to post

Recomand fise beru cu miez de cupru... 190 de lei sau ceva de genu. Sunt foarte laudate ele asa, pe mine ma bate un gand sa le iau...

Share this post


Link to post

Pai cum le recomanzi daca nu le-ai folosit?

Share this post


Link to post

Am tot cautat peste tot detalii despre bujii si am dat de posturi ale utilizatorilor acestor produse. Toti pareau super multumiti si spuneau ca este o diferenta f mare intre cele obisnuite si astea, spunceau ca si consumul e mai mic cu 0.5-1L si ca e mai vioaie. Acuma eu am scris ce am gasit...

Share this post


Link to post

Orice fisa care are 3-4 kohmi e buna. Din pacate sunt putini vanzatori la care le poti masura.

Din experienta, packard negre = proaste.

Share this post


Link to post

offtopic: @dariomario - ti-ai pus scule audio de sute de roni, dar te zgarcesti in asa un hal la benzina incat crezi mituri urbane ca asta cu scaderea consumului de la fise? grow up!

 

ontopic: fise packard gri - acceptabile. Dar dupa cum ziceam daca cele originale sunt ok merita tinute - sunt mai bune decat cam tot ce gasesti pe piata.

Share this post


Link to post

offtopic @ madkat nu e vb de consum aici, daca ma interesa consumul imi puneam gaz. Eu v-am spus ce ziceau si altii in legaturaa cu ele. Pe mine mai mult partea cu vioaie ma intereseaza.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...