Jump to content
Sign in to follow this  
carabetz86

Matiz 2007 Euro 4

Recommended Posts

Aceeasi poveste si la matizul (euro 4 din 2008) cumantei mele, pe la 600km s-a aprins check-ul in mers, dupa cateva opriri si porniri s-a stins. Acum cand are 1200 km iar s-a aprins check-ul si asa a ramas, sunt curios ce eroare o sa dea pe scaner, asta o sa se intample luni sau marti cred.

Iar senzorul de acc nu au vrut de nici o culoare sa-l puna 0.4, au zis ca 0.0 trebuie sa fie.

Share this post


Link to post

La senzorul vechi de pe motorul tau ai facut masuratori ? Pentru ECM-ul de pe euro3-4, valoarea generata de senzor cu clapeta inchisa trebuie sa fie ~ 0,33 V (0,2 - 0,9V). Sub 0,2 V (0,14V) se aprinde MIL si semnaleaza eroare P0122. La WOT, valoarea trebuie sa fie peste 4,3V. Daca ea este peste 4,9V, atunci apare eroarea P0123. In absenta unui scaner, tensiunea poate fi masurata intre pinii 44 si 75 de la ECM.

 

PS: datorita histerezisului de la mecanismul clapetei si datorita rezolutiei senzorului (un potentiometru) masuratoarea trebuie repetata dupa actionarea de mai multe ori a pedalei de acceleratie pentru ca valorile masurate sa se incadreze in domeniu. In plus, pe un corp de clapeta incalzit bine, valorile generate pot ajunge mai mari, datorita temperaturii. Din acest motiv, un reglaj initial la 0,4 - 0,5V acopera toate situatiile.

Edited by tolin

Share this post


Link to post

Salut!

Am Maty E/AC/Lpg e4 de la sfarsitul lui iulie 2007...am reusit sa parcurg 18300 km de atunci cu el...

Am avut si 4 accidente, mai usoare 3...masina reparata f bine(casco+spaga) si merge nemaipomenit...nu perfect:d

Am schimbat senzorul de acceleratie(simptome Check+turare) pe garantie si atat.

Bineinteles Check se aprinde si se stinge tot cand vrea el :) ), dar nu se mai tureaza aiurea...

Evident haionul de la porbagaj nu e centrat perfect, dar "asa e toate".

Share this post


Link to post
Am avut 6000 km, luni, si am inceput sa am probleme cu supraturarea, dupa cum am vazut ca au mai patit-o si altii.

Acum e marti si am 7000 km facuti. Plecam in excursie, si culmea e ca a inceput problema, la cateva zeci de km. de casa, asa ca nu am mai facut cale intorsa. M-a chinuit tot drumul.

De exemplu: acceleram pana la 40 sa schimb a treia, si ramanea turata pe perioada cat era pe liber (chiar se tura din ce in ce mai tare, daca intarziam introducerea in viteza sau o lasam pe liber, de credeam ca-mi sare motorul). Nu mai am frana de motor ( pe loc drept, prinde viteza, de la o anumita turatie, fara sa tin piciorul pe acceleratie, de parca m-ar conduce ea pe mine)

Ca antidot temporar, am incercat, sa o mentin mai mult intr-o anumita treapta de viteza si sa schimb mai jos.

Maine incerc un Idle Learn (multumesc celor care posteaza pe acest forum), si daca nu merge va tin la curent cu ce s-a intamplat in service.

 

 

Aceeasi problema si la mine, iar mecanicii nu ii dau de cap. Vezi topicul "turatie mare la debraiere". Azi ma duc iar la service. Daca reusesc sa ii dau de cap, te anunt. Te rog sa faci la fel, daca afli care e "buba". Multumesc

Share this post


Link to post

In service mi-au reglat TPS-ul, de la 0.0 cat era, la 0.4. De atunci ma supara foarte rar. Ex: Sunt in treapta a II-a (de nevoie) si urc un deal abrupt (10%). Dupa ce accelerez, bineinteles cu pedala la fund, ca altfel nu se poate, pana la cel putin 45 km/ora in bord si schimb a treia, la urmatoarele (cateva) schimbari de viteza imi ramane turata. Daca urc dealul, linistit, cu a II-a, nu am probleme cu supraturarea.

Share this post


Link to post
Evident haionul de la porbagaj nu e centrat perfect, dar "asa e toate".

 

Asa e toate... mama lor de roboti de pe linia de ansamblare...

Share this post


Link to post

Salut am un matiz din 2008 si am o problema cu armortizorul de pe dreapta fata cand iau limitatoare de viteza cele tip damb :) cu rotile de pe fata se aude o decomprimarea armortizorului violenta (un tonc) de pe stanga fata de cel de pe dreapta care nu se aude nimic

 

Am fost la service si era curs l-a schimbat (cu unu suspect SH adus din culisele lor) si 2-3 zile OK dupa aia din nou la fel

 

totusi MATIZ 2008 /8000km

 

ceva sfaturi ?

 

Daca nu am postat bine imi cer scuze,si rog un moderator sa mute post-ul

Share this post


Link to post

Daca masina e in garantie, mergi peste ei sa-ti rezolve orice problema/defectiune aparuta.

Share this post


Link to post

Salut!

Am si eu o problema deja la matizul meu de nici o luna euro4  <img src= ("> in afara de faptul ca dimineata sau dupa o lunga perioada de timp cand incerc sa pornesc porneste foarte greu azi am observat ca imi moare motorul in mers cand schimb vitezele si o las la relantiu sau chiar si cand stau pe loc :wallbanger: .

ce imi recomandati ???? [-O<

multumesc mult

Share this post


Link to post

mama mergi peste ei cu buldozeru, sa ti-l puna pe tester sa vada turatiile,injectoarele fa-le scandal ca mai ales daca e in garantie nu te baga ca dupa aia ramai si fara garantie si cu toate problemele pe cap

 

bafta

Share this post


Link to post

Am fost la baietii veseli la service, cica de vina era senzorul de turatie , a fost schimbat nu au mai aparut probleme deocamdata si sper sa nu mai fie.

Nota 10 pentru baietii de la receptie :wallbanger: care au stat 2 ore sa completeze niste hartii iar senzorul a fost schimbat in 10 min.de traim in romania...

Share this post


Link to post

salut am rezolvat si eu problema armortizorului era de la flansa s-a schimbat pe warranty si gata sa asternut linistea sa speram ca definitiv :) bafta...

Share this post


Link to post

Am avut si eu problema cu senzorul de turatie. Pe la 1500 ramanea motorul turat(rezolvat prin reglare). Dupa ceva timp aceleeasi probl(rezolvat prin schimbare). Acu dupa o tura pe niste drumuri demne de un Jeep se aprinde iar MIL. Se pune testerul apare iar ca e de la senzor. Il regleaza mecanicul prin modificare pozitie si apoi trece la reglarea surubului de la clapeta. Explicatie ca dupa un timp nu stiu din ce urechiuse se deplaseaza etc. Am bagat si eu ochii in testerul lor dar la senzor nu apar valori de gen 0.0 sau 0.4 ci mai mari de ordinul sutelor . O fi alt gen de tester? Il intreb pe mecanic care e treaba si balmajeste ceva de euro 3 si ca asta e euro 4. Nu am inteles nimic oricum.

Masina nu a mers turata (exceptie probl. pana a fost schimbat senzoru), consum extraurban ok(5.1 cu aer pornit (400km)). Acu o sa vedem ce surprize mai ofera senzoru dupa noua reglare.

Share this post


Link to post

Salut sunt posesor de matiz e4 din martie 2008, are vreo 4000km si in ultimul timp, cand plec mai tare de la semafor sau cand urc pe o bordura se aude un zgomot puternic de undeva din partea dreapta fata(cred), uneori e atat de puternic incat se simte si in interiorul masinii. Aveti idee careva despre ce e vorba??????Am fost cu ea in service(in garantie) si au zis ca nu are nimic(nu se aude tot timpul zgomotul respectiv) mi au zis sa merg doar cand se strica de tot ca deocamdata masina nu are nici o problema. In acelasi service mi au montat difuzoarele din usile din fata sub tapiterie :o au zis ca altfel nu se poate, asta prima data, dupa care au reusit sa le puna unde trebuie :osanale: insa erau stranse marginile capacelor (de la boxe) pe membrana difuzoarelor, ca sa nu mai zic de timpul de injectie care e mai mare decat ar trebui sa fie dar au zis ca ei nu au ce sa i faca, in cartea tehnica scrie ca ulei din cutia de viteze se schimba prima data la 1000km dupa care la 40000km parca ei bine ei nici nu au vrut sa auda de scimb de ulei la 1000km.

Edited by Mircea
Foloseste functia Search inainte de a deschide topic nou.

Share this post


Link to post
... in cartea tehnica scrie ca ulei din cutia de viteze se schimba prima data la 1000km dupa care la 40000km parca ei bine ei nici nu au vrut sa auda de scimb de ulei la 1000km.

Au facut foarte bine, uleiul din cutie se schimba prima data la 10.000 km, este gresit in carte, daca citeai pe forum, aflai.

Share this post


Link to post

Parbrizul crapat mi-a fost inlocuit ieri pe garantie.Buni baieti...le multumesc :)

Share this post


Link to post

salut. am un matiz de vreo 5 luni si a aparut o problema, daca plec mai tare de la semafor sau incerc sa urc pe o bordura se aude un zgomot puternic de undeva din partea dreapt fata(cred), uneori e atat de puternic incat se simte o vibratie in podea :D . Stie careva despre ce e vorba? Am intrebat si in service(masina e in garantie) dar mi au zis ca nu are nimic si sa merg la ei doar cand se va strica de tot. X( Eu sincer sa fiu nu mai prea am incredere in cei de la service de cand mi au montat difuzoarele din usa din fata SUB TAPITERIE :o si au insistat ca altfel nu se poate :o :o :o

Share this post


Link to post

Atunci de ce te miri de raspunsul primit, cand de bunavoie ai ales sa mergi la acelasi service (date fiind "antecedentele" cu ei)?

Trebuia sa insisti si tu, cum ca "altfel nu se poate" si singura solutie (in garantie fiind masina) e sa iti rezolve problemele aparute.

Share this post


Link to post

Salutare, am si eu o problema cu un matiz nou 9000km, masina nu trage absolut deloc, nu are pic de cuplu,este f.f.f puturoasa, numai vb. daca pornesc si ac., nu poate atinge 120km/h, decat in 3-4km in conditiile in care am acceleratia in blana, nu poti face o depasire... Am avut ceva probleme cu aprinderea martorului luminos din bord (check), am fost la service si au remediat, problema fiind un senzor, in rest mi-au spus ca masina functioneaza impecabil. mentionez ca am condus alt matiz mai vechi ceva timp, dar nici macar nu exista comparatie.

Share this post


Link to post
nu trage absolut deloc, nu are pic de cuplu,este f.f.f puturoasa, numai vb. daca pornesc si ac., nu poate atinge 120km/h, decat in 3-4km in conditiile in care am acceleratia in blana, nu poti face o depasire... Am avut ceva probleme cu aprinderea martorului luminos din bord (check)

 

Intr-a 5a probabil ca nu poate atinge/trece de 120 (mai ales daca acceleratia in treapta asta incepe de undeva de la 70)

Eu recomand sa schimbi treptele ceva mai sus si-s de parere ca vei avea "alta" masina.

Probabil si check-ul s-a aprins tot din cauza "loganelii".

Schimba a2a la 25, a 3a la 55... E o intreaga discutie referitoare la schimbatul optim (performante-consum) al treptelor la Matiz, o gasesti pe forum.

Edited by EM!L

Share this post


Link to post

am folosit combustibil de la toate benzinariile, acelasi rezultat. multumesc

Share this post


Link to post
Atunci de ce te miri de raspunsul primit, cand de bunavoie ai ales sa mergi la acelasi service (date fiind "antecedentele" cu ei)?

Trebuia sa insisti si tu, cum ca "altfel nu se poate" si singura solutie (in garantie fiind masina) e sa iti rezolve problemele aparute.

 

 

e singurul service autorizat din sibiu din cate stiu eu :(

Share this post


Link to post

Am Matiz euro4 din martie 2007, are 18500 km, si in ultima luna am avut doua incidente: intai s-a stricat senzorul de acceleratie si motorul se tura apoi se oprea, apoi s-a stricat sonda de marsarier si lampa de marsarier ramanea aprinsa tot timpul. Schimbate pe garantie.

Alte probleme: La viteze de peste 110 km/h se simte o vibratie in volan, probabil de la jante, de la gropile patriei. De noua, plasticul care acopera cadranele de bord scartaie si butoanele de blocare a usilor trancane.

Mi s-a parut la un moment dat ca franele au devenit mai moi, verificat pe stand: mi se pare, a zis mesterul. Mi se mai pare ca motorul nu mai are aceeasi vlaga (la urcat dealuri se simte cel mai bine), poate doar mi se pare, ca am condus mai mult masinile de servici in ultimul timp si m-oi fi obisnuit cu putere mai mare.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...