Jump to content
Sign in to follow this  
carabetz86

Matiz 2007 Euro 4

Recommended Posts

Din cate am vazut eu pe acest forum matizurile au o problema grava cu amortizoarele,cutia de viteza , vasul de expansiune,cablul de ambreiaj etc.

Este posibil ca la matizurile din 2007 cu euro 4 sa mai apara aceste probleme? Sau cei de la daewoo au deschis ochii si au facut modificari fata de modelele din 2000-2006.Daca au aparut probleme la matizuri noi cu euro 4 va rog sa le postati.

Mi se pare jenant sa iei o masina noua si dupa 10 mii de km sa incepi sa schimbi amortizoare si alte lucruri de genu.

Astept raspunsuri din partea celor care si-au luat matizuri noi in anul 2007 referitor la eventualele defectiuni.

Share this post


Link to post

Diferentele intre E4 si E3 sunt numai legate de cp si norma de poluare. Nu stiu de unde ai tras tu concluzia ca masinile astea prezinta toate defectele astea, dar ma rog. Amotizoarele nu prea mai au probleme de cand s-a trecut de la cele Compa la cele coreene. Defectele legate de cutia de viteze este datorat in mare parte folosirii unui ulei prea gros coroborat cu fortarea cutiei la rece. Vasul de expansiune la fel, nu este o problema generala si oricum nu este o problema grava, nu ramai fara antigel in nici un caz, doar ca scade nivelul. Cablul de ambreiaj, dupa parerea mea intra la capitolul consumabile si daca nu il schimbi, ramai cu el in drum. Problemele pe care le-ai enuntat tu sunt foarte putin probabil sa apara la o masina cu 10.000km, decat prin ghinion si/sau exploatare defectuasa.

 

A mea este E3, productie Noiembrie 2006, ~15.000km si nu a aparut nici una dintre problemele enuntate de tine.

Share this post


Link to post

Lasa, la cate Matizuri s-au facut, au scris vreo 10 pe forumuri ca le-a crapat vasul de expansiune sau ca li s-a spart rezervorul de lichid de spalat parbrizul, la ce oferta de consumabile ieftine si proaste este pe piata romana. Apoi, s-o fi defectat cutia de viteze cand mecanicul de la service a pus doar 2L de ulei nerecomandat ce n-a mai ajuns pana la sincronul nu stiu care. Dar are dreptate omul, cele cu norma euro2 aveau amortizoare mai bune, adica coreene, adica cele pentru care a fost proiectata masina (eu am mers 60.000 km cu ele fara sa trebuiasca schimbate).

Share this post


Link to post

Bre, eu sunt zero barat la tehnica, dar am ajuns la concluzia ca Matizul e o super masina daca am condus-o eu 1 an si jumatate si nu a cedat nervos!

Share this post


Link to post

Eu am E2 din 2001 si se pare ca este coreana fabricata in 2000,are destui km ca a fost pe firma,acum e a sotiei,amortizoarele s-au schimbat integral pe la 80.000 km,ambreiajul este original inclusiv cablurile,singurul lucru major schimbat a fost caseta de directie, nu s-a umblat la senzori sau la calculator,a si s-au mai schimbat bujii,filtre,capac delcou... acum cam frige uleidaca se merge peste 120 cu ea,in rest este super,nu rugina,.... nimic.

Share this post


Link to post

Am 45000 km si e fabricata 2004 (Matiz). Am schimbat doar consumabile,ulei,filtre,placute si bujii. Intradevar etrierii protesteaza putin dar insesizabil. Super masina! Adevarul este ca nu stiu cu ce as putea sa inlocuiesc masina asta,sint foarte multumit de ea!  <img src= ">

Share this post


Link to post

Da si eu sunt extrem de incantat de Matizel. Am facut 20.000 km si il am fix de 2 ani si este Euro 3 :D Daca il exploatezi corespunzator te duce cel putin 100.000 km fara probleme majore

Share this post


Link to post
Bre, eu sunt zero barat la tehnica, dar am ajuns la concluzia ca Matizul e o super masina daca am condus-o eu 1 an si jumatate si nu a cedat nervos!

Am 25700 intr-un an si 5 luni si nu am schimbat nimic la masina.

Subscriu intrucat si eu am un stil "smuls " la condus.

Share this post


Link to post

Matiz e o masina OK. Nu cred ca s-a schimbat mare lucru la calitate, da e o masina fiabila si relativ ieftina la intretinere. Cum se spunea mai sus, E4 difera de E3 la partea de reducere a poluarii, in rest e... same car.

Share this post


Link to post

Are rost sa scriu si eu? :D

Share this post


Link to post

M-ati convins sa optez pentru matiz, sincer sa fiu ceea ce am citit inainte la rubrica " Jurnal de bord - ce probleme ati avut la MATIZ?" din cadrul forumului m-a cam pus pe ganduri dar din ceea ce imi explicati voi cred ca e o masina buna, ieftina si fiabila.

Share this post


Link to post

Multe dintre chestiile scrise acolo nu sunt probleme, ci mai mult chichite la care cautam rezolvare, sa fie masinutele noastre perfecte  <img src= )"> .

Share this post


Link to post

Eu am schimbat mai multe (si mai scumpe) la Clio in 40 de mii de km decat s-au schimbat la Matiz in 75 de mii de km.

Promotia decembrie 2002 (cum a fost al meu), s-au schimbat urmatoarele (sau ar trebui schimbate):

-sincronul de a 2-a (rezolvat la Euro 4)

-amortizoarele troncane (de Sibiu, rezolvat la Euro 4)

-trancane etrierii

-cablu de ambreiaj rupt

Share this post


Link to post

Mai am o intrebare: La matizurile standard clasa E pana la urma exista precablare pentru casetofon si difuzoare sau trebuiesc cabluri trase ca din cate am observat nu are nici antena.

Am cautat prin forum da nu am gasit raspuns la intrebarea asta .

Share this post


Link to post
M-ati convins sa optez pentru matiz, sincer sa fiu ceea ce am citit inainte la rubrica " Jurnal de bord - ce probleme ati avut la MATIZ?" din cadrul forumului m-a cam pus pe ganduri dar din ceea ce imi explicati voi cred ca e o masina buna, ieftina si fiabila.

Nu uita ca pe un forum auto, tendinta e sa postezi cand ai o problema cu masinuta. Si daca iei proportional cu numarul masinilor Daewoo de pe strada, nici nu is chiar (atat de) multe probleme.

Share this post


Link to post

@carabetz86: desi suntem total off-topic, Matizul E are precablare audio (atat mufele pentru radiocasetofon, cat si cablurile pentru boxe).

Share this post


Link to post

Imi cer scuze pentru Off-topic dar sunt incepator pe forum :)

Share this post


Link to post

Sa mai fac si eu un rezumat, ca vad ca va ciondaniti... in 5 ani si aprox 40.000 km, am schimbat urmatoarele piese majore, dar nu pt ca nu mai mergeau (mai mergeau bine mersi)... ci pt ca sunt eu chitibushar si ma enerveaza orice zgomot in masina:

- amortizoarele spate - n-am avut noroc de d-alea coreene, am avut direct Compa, dar si asa m-au tinut peste 3 ani fara zgomote !

- caseta de directie - asta mai mult dintr-o prostie, s-a rupt nu stiu ce cind au vrut sa desfaca sa unga ceva pe acolo - chestie la care tot eu am insistat, desi nu era o problema reala, mai mult piticii mei de pe creier.

- o bieleta de directie - troncanea FOARTE usor la plecarea de pe loc cu rotile virate.

 

In rest...

- o bascula - "accidentata" de subsemnatu', nu se pune.

- cablul de ambreiaj - se pare ca intra la consumabile

- vasul de expansiune - de pe forum am inteles ca numai Mtz-urile fabricate pe la jumatatea lui 2002 ar fi avut problema asta. Asa am gasit de fapt defectul... ca io nici nu-mi dadusem seama ca am vasul fisurat. :) )

- o borna de la baterie, un bec de far ... si cam atit!

 

Service a vazut pe la revizii si in rest inca de vreo 2 ori!

 

 

 

... eu sunt zero barat la tehnica, dar am ajuns la concluzia ca Matizul e o super masina ...

Pai d-aia!  <img src= )">

Share this post


Link to post

Off-topic:

Ar fi fain de realizat un fel de inventar al problemelor aparute la matiz, cumva segmentate in functie de perioada de exploatare. Asta ca sa nu mai apara confuzii de genul celei petrecute in cazul initiatorului topicului.

Share this post


Link to post

Salut tuturor...problema mea e f urgenta si f grava in situatia data asa ca as aprecia orice sfat din partea voastra.

Sotul meu conduce un Matiz(masina de serviciu), in care acum 2 zile am avut proasta inspiratie sa ne urcam si sa mergem la tara. Cand ne-am dus nu au fost probleme cu toate ca era zapada si drumul f prost (nu e asfalt, se urca mult etc etc...zona de munte) insa ieri cand am vrut sa ne intoarcem urcand o panta sotul meu a prins niste bolovani la roti si s-a taiat filmul...pt imediat a inceput sa huruie ceva infernal la roata stanga fata...roata care nici nu se mai invarte...Am chemat pe cineva...un tip care nu-i mecanic dar se mai pricepe si a spus ca s-a rupt planetara. Masina a ramas evident acolo si ne-am intors cu altceva insa cum sotul meu are masina de vreo 2 luni si nu se pricepe mai deloc va intreb pe voi...planetara credeti ca s-a rupt sau altceva? Si in cazul asta ce trebuie sa cumparam? Pt ca am vazut aici ca exista cap de planetara , coliere ,diferente intre planetara stanga/dreapta etc etc ... O alta chestie ...daca e planetara se schimba greu?Adica ai nevoie neaparat de un mecanic specializat sau macar pana o aduc in oras se poate improviza ceva...nu de alta dar locul in care a ramas e ffff departe si nu cred sa conving vreun mecanic sa-si strice sarbatorile cu Matizul meu.

Sper ca am fost cat de cat coerenta si ati putut intelege cate ceva despre problema mea...va rog daca aveti timp sa ne ajutati cu un sfat.

Share this post


Link to post

Salut

 

Si eu sunt nou pe forum si caut, cum zicea si closchkutza " sa fie masinutele noastre perfecte".

Ideea topicului e f buna, defecte MATIZ 2007 euro 4 !!

 

 

Sper sa scrie cat mai multi care se incadreaza la descriere pt a-mi face o idee despre ce ma asteapta :(

 

Ca "defecte" pot spune ca la 6000 de km am avut neplacerea sa trebuiasca inlocuit cablul de ambreaiaj.

Intra fff greu in viteza a 1 parca si nu la inceput cand plecam de acasa, ci cand eram la semafor si se punea verde, sau in ambuteiaje !!

A culminat cand nu a mai vrut deloc sa intre in marsarier iar in viteza 1 si 2, in loc sa stea batul fix revenea la punctul neutru (desi ramanea in viteze si puteam merge ok) dar era frustrant. Iar daca nici in spate nu mai puteam da am dus-o dupa o zi in service.

 

S-a reparat pe loc (o ora) si pe garantie.

E un minus ca a cedat cablul dar e un plus ca am scapat repede si pe garantie.

 

!!!! si inca una tare de tot: doar mie mi se pare ca usa de la portbagaj nu e centrata cum trebuie si intr-o parte e mai mult spatiu decat in cealalta ? (se inchide perfect, am vazut si alte matizuri cu un spatiu mai mare intr-o parte decat in cealalta). Se observa cel mai bine cand te uiti la stopuri si compari distanta pana la usa de la portbagaj. E doar o chestie de estetica, nu e ceva major. Dar e fff penal ca fabrica sa faca asa masini :) )

Share this post


Link to post

La 90% din matizuri o sa gasesti chestia asta, cu haionul care nu e centrat.

Share this post


Link to post

Am Matiz E-ABG Euro4 produs in 2007. Pana acum nu am schimbat nimic la el, merge bine;

am avut mici inconveniente:

- ma supara zgomotele amortizoarelor de pe spate la viteza mica (5km/h), dupa care dispar;

am inteles ca 'asa face toate', poate o sa le schimb mai incolo.

- la pornire uneori motorul are o turatie foarte mica la relanti si rar de tot se opreste daca pornesc

brusc de pe loc. Am inteles de undeva ca trebuie sa curat o supapa IAC (Idle nu-stiu-cum);

o sa fac asta la prima revizie in service.

- nu am directie asistata si volanul merge greu de tot; totodata din cauza ca masina e usoara

volanul nu revine repede la pozitia de mers dupa ce iau curbe la 90 de grade,

trebuie sa-l mai ajut cu mana.

 

Surprize placute la Matiz:

- cutia de viteze foarte usor de utilizat

- stergatoare de parbriz foarte eficiente (fata de Logan, unde stergatorul se zbantuie daca ploua marunt)

- raza de viraj maxim este mai mica decat la Logan, de exemplu si poti sa intorci pe loc mai usor

- geamurile se deschid usor cu manivela aia (fata de Dacia berlina, de exemplu)

- am vizibilitate foarte buna cand dau cu spatele (fata de Logan, de exemplu)

- demaraj foarte bun in trepte mici de viteza (are roata mica, de 13 tzoli);

totodata roata mica face sa ia gropile mult mai urat decat Loganul

- are cablajele de radioCD puse din fabricatie; m-am descurcat singur sa imi montez unul

 

Si eu am avut probleme cu haionul descentrat din fabricatie

si un pic cu amortizoarele alea de cauciuc de pe haion care se regleaza prin infiletare.

 

S-a rezolvat imediat cu forte proprii dupa ce am citit in manualul de service cum se regleaza.

Tot din manual am aflat ca se pot regla cu surubelnita si chestiile alea in care intra inchid usile;

le-am reglat la mare finete, desi erau reglate binisor.

Pentru curiosi, procedura de reglare a usilor si haionului Matizului o gasiti aici:

http://chevy.mrmax.dp.ua/en/documents/Matiz/start_matiz.html

 

navigati pe partea stanga a paginii pe ierarhia:

 

Matiz\Service Manual 0.8 liter\9. BODY AND ACCESSORIES\DOORS\DESCRIPTION AND OPERATION\

 

si gasiti poze acolo.

Edited by siru

Share this post


Link to post

Salut!

 

Doar doua probleme am avut la matiz E4:

- relanti instabili dupa pornirea la rece (afara cam 4 grade) timp de cateva secunde si revenea la urma.

- un tacanit de sub bord cat stau pe loc (la turatii joase) care am rezolvat detasand suportul de furtun a canistrei de carbon care vine de la rezervor si am prins cu faseta de o bara de care este prins si canistra. Suportul nu se prindea ferm de tabla masinii si tacanea.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...