Jump to content

siru

Membru
  • Content Count

    136
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

6 Followers

About siru

  • Rank
    Forumist
  • Birthday 05/04/1972

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • Gender
    Male

Profile Information

  • Location
    Pitesti
  • Interests
    Istorie
  • Din
    Pitesti
  • Auto
    Daewoo
  • Model
    Matiz E ABG (Euro 4)
  • An
    2007
  • Nr. Inmatr.
    AG-90-PIS

Recent Profile Visitors

2595 profile views
  1. Cauti in manualul de service online: http://chevy.mrmax.dp.ua/en/documents/Matiz/start_matiz.html tot ce scrie despre 'Instrument Cluster' - asta este tabloul de bord. Atasez o imagine de acolo.
  2. S-a discutat problema. De exemplu, aici: http://www.gmclub.ro/forum/index.php?showtopic=624&st=40 la postul #41 si urmatoarele. Atasez inca o data schema temporizatorului de Dacie, din care se vede ca exista un pin numit 'Lv' care primeste semnal de la stropirea parbrizului si porneste stergatoarele care fac 4 curse. Temporizatorul de Dacie nu se poate modifica (cel putin asa cred eu). Se poate doar sa legi pinul Lv la maneta ce stropeste sau sa nu-l legi (deci sa nu folosesti aceasta functie). TemporizatorStergatorTSP_4T.pdf
  3. @Marius-Eduard: problemele tale s-au dezbatut prin topicul asta. Trebuie sa faci efortul de a citi mai multe pagini de forum. Ca sa iti deschid apetitul iti spun experienta mea in domeniu: am verificat in practica Matiz E cu AC - are boxe pe fata, intr-adevar. - are fire trase pentru difuzoarele din spate Este nevoie sa cumperi difuzoare ovale pentru spate - se gasesc difuzoare originale Matiz la magazine cu piese Daewoo, dar poti sa cumperi si altele - iti recomand sa faci un sablon din carton si sa marchezi urmele gaurilor pentru difuzoare spate, ca sa cumperi la fix ce iti trebuie. Ca sa montezi radioCD trebuie intai de toate sa dai jos masca de plastic care inconjoara tabloul de bord si locasul radio-CD-ului. Apoi poti sa desfaci cu surubelnita usa din dreptul radioCD-ului. Vei gasi acolo mufa originala Daewoo si antena cu mufa Jack (ca la Dacia berlina, nu este cu mufa ISO). Poate vei avea nevoie de adaptor de mufa de antena, dar vezi la fata locului. Radio-CD-ul trebuie montat intr-un sertar (sanie) special de la Daewoo (nu merg saniile obisnuite cu care vin echipate radio-CDurile din comert). Sania are pe marginile laterale 2 bucati de plastic ca niste suruburi cu care se ancoreaza in 2 ghidaje de plastic pe care le gasesti in locasul RadioCD-ului. Il cumperi de la magazine de piese Daewoo. Cam atat. Despre cum se demonteaza piesele din Matiz gasesti explicatii si schite in manualele de service: http://chevy.mrmax.dp.ua/en/documents/Matiz/start_matiz.html
  4. Si eu sunt in situatia asta: vreau sa-mi iau Matiz prin programul REMAT. DAR, - dealerul m-a tinut pe loc cu nota de preacceptare de la 1 iunie (cand a inceput programul REMAT) pana saptamana trecuta cand am casat masina veche. - apoi Matizul nou imi vine miercurea asta (25 iunie), adica la 1 saptamana dupa casare!!! Se stie ca nu se mai fabrica de 1 luna Matize la Craiova, deci daca imi pot livra masina dorita de mine inseamna ca ea exista deja si e pe stoc - nu inteleg de ce trebuie sa astept 1 saptamana. - iar CARTEA DE IDENTITATE a masinii noi vine dupa 1 saptamana de la livrare (cica e nevoie de confirmarea intrarii banilor in contul Daewoo Craiova, plata se face obligatoriu prin transfer bancar, nu cash la dealer) Fara Carte de identitate nu poti face inmatriculare. Si cu cartea de identitate trebuie intai sa te duci la RAR sa puna ei o viza (nu stiu de care exact). Asadar e cam tarziu. Cred ca cine a dat spaga a fost rezolvat mai repede de catre dealer sau problema o fi la Craiova la livrari? Ma bucur ca diferenta de taxe nu e foarte mare.
  5. Am vazut pe strazi diverse feluri de montare. Eu recomand deasupra dungii, astfel incat sa iei dunga de reper pentru orizontalitate. Dupa parerea mea, deasupra dungii obtii macar un aspect estetic placut. Daca pui exact pe dunga, cu gandul ca portiera ar lovi sau ar fi lovita exact pe dunga, nu e deloc asa: in general portierele dusmanilor din parcare lovesc in zona manerelor, mai ales portierele spate care sunt geometric facute sa loveasca asa. In sfarsit, mai bine inarmeaza-te cu rabdare si uita-te pe strazi la putinele Matize care au asa ceva si decizi in cunostinta de cauza.
  6. Iata un magazin de unde mi-am cumparat si eu mufa aia: http://www.metrafo.ro/ Codul produsului din catalogul lor este: 418728 418728 Adaptor MATIZ/LANOS/NUBIRA ISO Inlocuitor pentru ZRS-AS-1B
  7. Sunt de acord cu aceasta taxa pe considerentele tale cei ce au bani sa-si ia o masina noua. Acum, cea mai ieftina masina noua in Romania este Matiz la 4900 EUR In cateva luni nu se va mai fabrica Matiz - cea mai ieftina masina noua va fi Logan la 6400 EUR. Exista oameni fara venituri mari pentru care pretul celei mai ieftine masini este critic. Ma bucur ca eu si cu tine nu ne aflam in aceasta categorie. Dar am avut si eu 20 de ani si bani putini si mi-as fi dorit atunci sa iau o masina doar sa invarta rotile. Azi, totodata, mi-ar place sa iau second hand ceva de 5 ani vechime din Occident care bate la pret si calitate Loganul.
  8. Da, am zis o prima minciuna: Tariceanu - Peugeot. Scuze. Despre a doua minciuna: am vrut sa spun pe scurt ca e un conflict de interese la primul ministru care pune taxe de prima inmatriculare ENORME (mii de Euro) pentru automobile vechi (second hand, motoare Euro 1, 2 sau non Euro) si taxe comparativ mult mai mici (sute de Euro) la automobile noi (care se presupune ca au Euro 4). Asa face Tariceanu ca ajuta pe toti importatorii de masini noi, inclusiv firma lui ce importa Citroen. Ajuta si pe Logan Pitesti si pe Daewoo Craiova, ca sa nu mai spun vreo minciuna. Nu stiam ca taxa de inmatriculare a fost facuta de parlament, am crezut ca a fost o Ordonanta de Urgenta in 2006. Dar noua taxa (valabila de la 1 iulie 2008) este facuta de guvern - se numeste "Ordonanta de Urgenta nr. 50 din 21 aprilie 2008" Cred ca suntem cu totii convinsi ca pe nici un politician din tara asta nu-l doare de poluare, asta este un pretext. As fi numit minciunile mele "greseli".
  9. @maidanezul, E clar de ce fac mega reduceri la Nubira si Tacuma: daca nu le dau acum la 600 EURO taxa, nu o sa le mai dea in veci la 1200 EURO taxa inmatriculare.
  10. Ati vazut ce reduceri mari face Daewoo? http://www.daewoo.ro/preturi/ Poti sa-ti iei o Tacuma sau Nubira II la pret de Logan (in jur de 10.000 EUR). Problema e ca au motor Euro 3 si te arde statul (Tariceanu, prim ministru si importator Peugeot) la buzunar cu taxa de prima inmatriculare. Matiz la 4900 EUR! Si cu un REMAT de 30 bulioane, te-ai scos. Eu mi-am luat anul trecut Matiz, nu am putut astepta.
  11. Ai luat Nubira cu motor Euro 3? Inseamna ca ai dat cateva sute Euro si pe taxa de prima inmatriculare... Da, vad surpriza de la Daewoo - vreau si eu sa-mi iau Matiz cu 4900 EUR. http://www.daewoo.ro/preturi/
  12. siru

    Caut Un Film

    Sunt multe trackere romanesti care ofera filme in format DVD sau AVI (DVDRip) cu subtitrare in romana. Cele mai bune trackere nu accepta creare de conturi noi decat cu invitatie sau deloc (momentan). Cele mai noi trackere (care au putine filme) accepta orice user. Gasesti o lisa cu astfel de trackere aici: http://top.tbdev.ro/
  13. "Ford scoate Matizul din productie la sfarsitul lui mai Sfarsitul lunii mai va aduce cu sine incetarea productiei din Romania pentru orice model auto din gama Daewoo, in conditiile in care uzina de automobile de la Craiova, la care actionar majoritar este Ford Motor Company, va scoate din productie modelul Matiz. Decizia vine dupa ce in lunile iulie si august ale anului trecut Daewoo Automobile Romania (DWAR) a scos din productie Cielo si Nubira II. "Productia modelului Daewoo Matiz va inceta la sfarsitul lunii mai, in prezent existand inca cerere pe piata pentru acesta", a declarat pentru ZF Ion Ion, directorul general al uzinei de automobile din Craiova. Productia modelului Matiz a mai fost oprita in luna ianuarie a acestui an, pe fondul acumularii de stocuri la nivelul lunii decembrie. ..." Sursa: Ziarul Financiar http://www.zf.ro/articol_170502/ford_scoat...ul_lui_mai.html Am inteles ca Matizul se mai fabrica inca in Polonia. Stie cineva ceva?
  14. #995 @iz0t0p3, Iata atasat o schema cu usa cu difuzoare in ea, din catalogul de piese Daewoo. Asa arata usa de la modelul Matiz E AC (E -Klasse, dar vine din fabrica cu difuzoare montate in usi) - exista capace de pus peste difuzoare - piesele 4,5 din poza respectiva.
  15. Mare mirare... Temporizatorul din poza ta seamana perfect cu al meu (nu pot sa spun ca sunt identice, nu am dat atentie inscriptiilor de pe el). Al meu actioneaza de 4 ori stergatorul cand dai la pompa, nu de 5 ori. Cred ca aceasta este configuratia din fabrica si nu se poate schimba. Din ceea ce zici tu, rezulta ca firma care a produs asa ceva a schimbat putin tehnologia de-a lungul timpului. Asadar nu te pot ajuta cu nimic, imi pare rau.
 

×
×
  • Create New...