Jump to content
Sign in to follow this  
pixelconscious

cetateni arabi la volan :(

Recommended Posts

acum 1 ora eram pe JL. Calderon (vis-a vis de Banca Tiriac) si asteptam culoarea verde a semaforului. ma gandeam la intalnirea pe care urma sa o am cu un client. obosit si ganditor arunc o privire in oglinda retrovizoare: in spatele meu nici-o masina. deodata aud un scartait de roti, si sunt scuturat bine de o lovitura in spate care aproape imi arunca masina intr-o dacie parcata pe dreapta mea (ce idee sa-ti parchezi masina langa semafor).

 

un volvo (s60 cred ca era) intrase in mine. pun avariile, trag frana de mana si cobor. din volvo coboara un tip bine imbracat, nu ma invredniceste cu nici-o privire si se duce glont sa isi evalueze pagubele de la masina lui. inspecteaza atent, fara sa-mi arunce nici-o privire trece pe langa mine si da sa urce in masina. stupefiat il intreb ce face si daca nu il intereseaza ce a facut. plictisit, vine la mine, se uita la spoilerul meu care a fost curatat de vopsea in zona contactului (nu l-am verificat cu atentie dar sper sa nu fie spart) si zice "n-are nimica, se rezolva usor" dupa care vrea sa plece. fac un salt, il trag de cot si ii spun sa astepte pentru ca sun la politie. iau telefonul si constat ca nu mai stiu numarul de la politie, ma chinuiam sa-mi amintesc 112 dar nu puteam. intre timp, personajul devine nervos si incepe sa repete ca el nu are timp de asta. la care eu ii reprosez ca daca nu are timp de accidente macar sa fie mai atent la volan. da a lehamite din mana si imi zice sa notez numarul lui de telefon si sa-l sun ca imi plateste reparatia desi nu ar trebui pentru ca "nu e nimica". in acel moment am simtit o dorinta arzatoare sa il plesnesc cu antifurtul de la volan peste gura aia care spunea "nu e nimica". in fine, am notat numele lui de telefon si am plecat pentru ca ma grabeam.

 

credeti ca am facut rau ca l-am lasat sa plece si nu am sunat la politie ? tocmai am vorbit cu un amic "mai trecut" prin astea si mi-a spus ca daca am numarul masinii si nu vrea sa-mi plateasca daunele sa merg la politie.

inca nu am verificat amanuntit spoilerul, mi-e tare teama sa nu fie spart pe undeva.

 

si inca un lucru:

am simtit socul trecand prin toata caroseria (barile de ranforsare, nu?) daca pe undeva s-a slabit sau s-a rupt altceva? poate un service sa-mi detecteze eventualele probleme care pot sa apara in urma acestei lovituri?

Share this post


Link to post

asta seara neaparat du-te la politie si declara ce s-a intamplat. altfel o sa iti scape tipul cu tot cu numarul de telefon pe care ti l-a dat. sper ca ai notat numarul masinii, nu?

Share this post


Link to post

eu as vrea sa-l sun dupa ce imi fac verificarea si sa il pun sa-mi plateasca reparatiile. asa de tare m-am saturat sa acumulez ba zgarieturi, ba o usa infundata..

 

plus ca cel mai tare ma oftica atitudinea lui si acel "n-are nimica" :yousuck:

 

legal trebuie declarat accidentul intr-un anumit numar de ore ?

 

 

later edit:

am notat numarul lui: B**BOZ

cenzurat Shenck

Share this post


Link to post

da, exista limita maxima de ore. cred ca este vorba despre 48 de ore, nu sunt foarte sigur. trebuie neaparat sa te duci la politie. dupa aceea nici tu nu ai ce mai face pentru ca nu poti sa te duci la nenea militianu' si sa ii zici ca "nu v-am zis ca ma bazam pe el ca e baiat bun". in cel mai bun caz declari ca asa ai gasit-o in parcare daca nu o faci acum.

Share this post


Link to post

În lumina evenimentelor păţite de motociclişti (de exemplu, http://www.motociclism.ro/forum/index.php?...pic=11910&st=16 ) slabe şanse să-l găseşti.

 

Bara n-are nimic vizual, şi nici nu prea cred că s-a întâmplat ceva serios, stai liniştit. Bara spate Cielo e foarte dură, ştiu asta pentru că şi eu tot un Cielo am lovit în spate, dar probabil s-a mai storcit fagurele de protecţie care se află în bară.

 

Limita e 48 de ore de la data producerii evenimentului. Ai Casco ? dacă da, e mai simplu s-o declari lovită-n parcare.

Share this post


Link to post

Evalueaza atent paguba si go la politie.Oricum daca e ceva de facut in service nimeni nu ti-o repara fara autorizatie de la politie.

Share this post


Link to post

Naspa. Avem norocul ca bara din spate la Cielo are un fagure de protectie pe interior care repartizeaza fortele de impact. Oricum daca e julita nasol, dute la politzie si schimbo pe casco lu' dobitocul ala.

Share this post


Link to post
daca e julita nasol, dute la politzie si schimbo pe casco lu' dobitocul ala.

 

Vrei să zici pe RCA. Repet: o să fie greu să urneşti poliţaii să-l găsească, pentru că nu există încă o bază de date centralizată, din care să se poată obţine lejer corelarea număr de înmatriculare :arrow: nume şi adresă proprietar, şi nu a fost accident cu victime.

Share this post


Link to post

trebuie neaparat sa merg la service si sa vad acolo ce s-a intamplat :(

 

dar dpdv legal ce poate sa pateasca arabul sau turcul meu ?

Share this post


Link to post

du-te neaparat la Politie la accidente usoare, in sectorul unde s-a intimplat. Declara ca ti-ai dat intilnire la ora d cu el la sectie ca avea o treaba urgenta si tu de buna credinta l-ai crezut, dar el n-a aparut. Spune nr-ul de la masina, desi trebuia sa-i iei si talonul. masina poa sa fie furata. Militzia o sa se burzuluiasca pe tine pentru ca esti OBLIGAT sa declari imediat accidentul. Nu spune de telefoane ca pe urma o sa zica ca ai vrut sa te intelegi cu ala ti-a dat teapa si de-aia te-ai dus la militie. Exact o astfel de scena s-a petrecut cind eram eu cu motociclistul, asa ca sub nici o forma nu trebuia sa-l lasi sa plece de la locul accidentului...

Share this post


Link to post

Da-i telefon si chema-l la police sa ve dea autorizatie si sa-ti dea RCA -ul ca fara autorizatie cam naspa sa ti-o repari!!!..Deci ai 48 de ore sa mergi acolo !!Vedeti ca va pune fiola obligatoriu!!!!!....

Share this post


Link to post

La politie e simplu. Le dai numarul, ei dau un telefon si imediat afla numele si adresa proprietarului. Din pacate de aici mai departe e complicat. Eu am fost luvit in spate intentionat  <img src= "> de un Mercedes ca a plecat fara nici o jena. Pagube la mine aparatoarea de noroi spate. Mai mult de nervi m-am dus la politie, cei de acolo au aflat adresa, nume si tel al soferului dar surpriza: mi-au propus sa mai vin eu pe la ei, sa iau un politist cu masina MEA si sa mergem sa il cautam pe autor. Ca cica ei n-au masini sa mearga dupa el. Altfel cica ei ii trimit o invitatie la politie si daca nu vine nu stiu ce se mai intampla :X . Oricum mi s-a acrit si mi-am luat dovada si am plecat. Dar in cazul meu reparatia a fost minora (~ 50 k ROL). La tine e posibil sa fie mai mult asa ca eu zic sa mergi la politie oricum (daca tu crezi ca omul e de cuvant da-i oricum un tel inainte si vezi daca mai e dispus la ceva - eventual insista sa mergeti la politie sa ti-o repari pe RCA-ul lui). In orice varianta mergi la politie.

Share this post


Link to post

Nu e asa. Spune ca trebuia sa va intalniti la politie imediat dupa accident si el nu a venit.

Nu vine nici dracu la un accident din asta, daca nu sunt deja prin apropiere, asa ca degeaba il tineai acolo.

Share this post


Link to post

Satori are dreptate, eu nu stiu de chestia cu 48 de ore... mai nou se pune fiola la orice tamponare... deci nu cred ca mai e valabila chestia... are dreptate satori

Share this post


Link to post

daca nu s-a schimbat regulamentul din iulie cand am dat eu examenul, termenul e de 48 de ore pentru accidente fara victime. cel mai bine e sa-l suni pe ala si sa-i spui sa va intalniti la politie. eventual ai putea sa si inregistrezi convorbirea, cine stie? indiferent de ce zice ala, te duci imediat la politie si declari ca ala n-a vrut sa vina (n-aveai cum sa-l obligi doar, nu?).

 

asta daca crezi ca patit ceva masina. daca nu, nu cred ca se merita trecerea prin chinul birocratiei...

Share this post


Link to post

De cand am Cielo am alta politica. Se mai busesc doamne de mine si pleaca cu bara in portbagaj. :D Cum bara de Cielo n-are nimic le cer bani de polishing sau sa mergem la accidente usoare. Am baut ceva bere asa ca numai de polishing nu stau.

 

Probabil ca la un moment dat o sa schimb si bara pe RCA-ul cuiva.

 

Singura chestie naspa a fost cand m-a busit o doamna tot cu Cielo! :( Lovitura asta se cunoaste inca pe bara! Si m-a mai lovit la mare unul dar a spalat putina repejor. Bere dusa pe apa sambetei :X

 

Frate patit: uita-l dreaq de nefericit. Mergi pe lumina la masina, vezi daca se misca bara. Daca nu se misca las-o asa. Nu merita sa stai sa o schimbi si maine sa patesti iar acelasi lucru. Parerea mea, care este.

Share this post


Link to post
(...)Cum bara de Cielo n-are nimic le cer bani de polishing sau sa mergem la accidente usoare. (...)

 

pot sa te intreb cat le ceri ?

m-am uitat din nou si nu par sa fie probleme cu spolierul NU ESTE SPART :urale:

 

cu toate astea nu vreau sa il iert, as vrea sa-mi plateasca reparatia

Share this post


Link to post
Spune ca trebuia sa va intalniti la politie imediat dupa accident si el nu a venit.  

Te duci la politie neaparat! Poti (si ar fi mai bine) sa spui ca s-a carat de la locu accidentului! (de fapt, asta a facut!!!) Le spui numarul, ei afla proprietarul masinii destul de repede, in cateva ore!

Share this post


Link to post

@Pixelu, am editat nr . E mai bine asa pina vezi cine e cel cu care ai avut accident.

 

Avind in vedere ca n-ai mare lucru, eu zic sa o lasi balta. Incerca sa ii dai un telefon, daca se lega ceva bine daca nu asta e. Faptul e consumat.

Daca faci pe rca/banii aluia, fiind ceva relativ ieftin pune in balatza orele pierdute la politie si nervii consumatzi. IN + s-ar putea sa fie unu bazat care vine cu 5 martori si o geanta de bani => ai dat tu cu spatele cind ai iesit din parcare.

 

BTW: Eu impreuna cu citiva baieti de aici de pe forum ne aflam intimplator pe JL. Calderon , la o masina in spate :thumbr:

Share this post


Link to post
@Pixelu, am editat nr . E mai bine asa pina vezi cine e cel cu care ai avut accident.

 

ai dreptate, multumesc Shenck :wink:

 

baieti, am evaluat mai atent pagubele.. nu sunt asa de mari. si ma gandesc sa ajung la o intelegere cu ala, nu am timp de hartoage :(

 

voi ce ziceti ?

Share this post


Link to post

...cuvinte foarte urite la adresa arabilor sau turcilor(...........) Niste kkti de oameni(oare's oameni) . Te-ai ghindit ce s-ar fi intimplat daca l'ai fi lovit tu ?...........ei , sigur nu mai scapai de el ... tui'n ... :spume:

Cred ca daca as' fi in locul tau macar acu in ceasu'al doishpelea l'as gasi pe unde sta si "amical" i'as baga un genunki in partiera , sa se bucure si el ... :flaming:

Share this post


Link to post

Auzi am si eu o intrabare: De ce m.ma-sii nu i-ai spart fata lu' carnatul ala ambulant.Cand il vedeai cu atitudinea aia de smecher trebuia sa-i dai una in gura.Eu m-am enervat atat de tare pe un strain care mi-a facut la fel incat l-am pus de mi-a platiti vreo 7 mil.pt. un stop spart, panou infundat la Dacie.

Dar ii rupeam capul daca se mai dadea rotund.Pai ce mama naibii nu ai loc de ei pe strada. :maso: du-te si i-ai banii nespalatului de araboi !!!

Share this post


Link to post

ahh, cu cata placere i-as fi dat cu antifurtul de la volan peste fata..  <img src= ">

nu pentru pagube, mai mult pentru nesimtirea de care a dat dovada.

 

se pare ca telefonul este pe numele unei firme de confectii care are capitalul social de 5 milioane $! asta explica putin faptul ca se grabea, nu ? :wallbanger: va dati seama cu cine am de-a face :shock:

 

intrebarea este: sa-l sun pentru despagubiri sau sa o las balta ?

Share this post


Link to post

...pai si cum socotesti cat sa-i ceri? io m-as fi dus la politie numai ca sa-i fac mizerie... :twisted:

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...