Jump to content
Sign in to follow this  
iuzar

Dacia Logan (fosta X90)

Recommended Posts

am si eu o intrebare: Cum e posibil sa fi aruncat din masina prin LUNETA cum a patit soacra celui de la volanul Loganului in cauza??? ... Asta privind "purtatul centurilor de siguranta". Romanul e de parere ca... o masina e "sigura" daca are X airbag-uri... dar el nu foloseste centura de siguranta!!! Dar si asa... totusi... sa fi aruncat prin LUNETA???? cam miroase a eroare de proiectare.

Share this post


Link to post

Mda deja a doua problem cu directia.Astia sau ingrijit sa nu mai zdragnane si alte alea dar au cam uitat punctele esentiale.

Share this post


Link to post

@CT_ZDB statea in spate. desi nu inteleg cum a iesit chiar si asa prin luneta, avand in vedere unchiul ei, nu am vazut deloc pe cineva stand in spate si purtand centura in afara de copii.

 

se pare ca s-a rupt fuzeta masinii. omul a auzit un zgomot de fier trosnind si si-a dat seama ca nu mai are directie dupa care s-a trezit in sant. nu o sa moara nimeni, au rani dar nu e nimic cu adevarat grav. vrea sa de in judecata fabrica caci masina avea 800km la bord deci nici macar nu iesise din rodaj.

pe cauciuc s-a gasit o galma dar nu este motiv ca fuzeta sa cedeze. teoretic aceasta nu are voie sa cedeze in timpul funtionarii.

Share this post


Link to post
eu totusi o pun pe seama soferilor, ar fi interesant de aflat daca soferii care au avut accidente din cauza directiei sau asa ziselor probleme, au mai condus masini de generatie noua sau sunt vechi posesori de dacii care le scot la soare de pasti si de craciun si din cauza necunoasterii masinii sau a neindemanarii lor au ajuns in aceste situatii. O masina noua (eu cred) ca se comporta total diferit pe sosea fata de cum se comporta vechea dacie, viteze mai mari, antifonare mai buna care te face sa te simti mai in siguranta, si deci nu-ti dai seama de viteza. Si de aici pot aparea si diverse probleme, nu ?  

:shock: Deci lasati masina in pace, nu va mai luati de ea! Deci, da? :twisted:

Share this post


Link to post

asta este citat de pe daciaclub.ro. specifica ca au si ei 'subsol' cum avem si noi.

 

mdea... este un exemplu al oamenilor de acolo care incearca sa minimizeze imapctul psihic si indoieala asupra calitatii masinii cumparate pe care le-a provocat-o respectivul accident. metodele prin care fac asta sunt hilare.

Share this post


Link to post

Asa este. Mi-e mi se pare gandirea omului superba! Adica problema cea mai mare aici este ca loganul e prea bun pentru asemenea prosti.

 

Ce as vrea totusi sa aflu de la cineva obiectiv, este cat de grava e problema directiei. Este vorba de intamplari sau de un punct slab al masinii?

Share this post


Link to post

Ma felicit inca o data ca mi-am cumparat Daewoo Cielo...e adevarat ca nu are bord modern si ABS dar are o directieeee... :thumbl:

Share this post


Link to post

Da-o dracului de masina ca nu am auzit la nimeni sa se rupa capat de bara/fuzeta din mers. Am mers si cu rasuri de dacii de 30 ani care nu era nimik care sa nu aiba joc.Ce dracu putea sa faca pe drum drept de sa rupa directia? E o prostie de proiectare a romanilor care nu vor sa o admita.Daca se intampla asta in vest erau procese de milioane de dolari.

Directia si frana sunt sfinte la o masina!Daca la 800km s-a rupt directia inseamna ca toate loganurile er trebui retrase si verificate deoarece sunt gandite cu posteriorul!

E inadmisibil:problema e de viata si de moarte(eu merg cu masinile mele in mod regulat cu 120-140 iti imaginezi ce inseamna sa pierzi controlul asupra directiei la o asa viteza?MOARTE SIGURA si poti sa mai omori si nishte oameni nevinovati!!!!!!!!!!!!!!!! :mda:

Share this post


Link to post

Pai sa le numaram, din cele stiute sau auzite:

- o directie blocata - sigur, confirmat

- 2 alte directii blocate - sigur, neconfirmat

- o decolare intempestiva, probabil tot din cauza directiei - sigur, confirmat, neexplicat.

- o punte spate pierduta - sigur, neconfirmat

- o fuzeta rupta - sigur, confirmat, neexplicat

in care "sigur" inseamna ca cineva a vazut incidentele, "neconfirmat" inseamna ca nu s-au prezentat probe foto/video, "neexplicat" inseamna ca nu s-a decelat cu precizie defectul sau desfasurarea evenimentelor.

 

Mie mi se par cam multe, totusi, si foarte periculoase deoarece afecteaza capacitatea de guvernare a masinii, implicit siguranta rutiera ... SLZ, DSN si Nova, cu toate pacatele lor, nu am cunostinta sa fi patit asa ceva, la un volum de productie similar ... ceva e cam putred si sint cam ingrijorat, fiindca taica-meu o sa cumpere un LGN ca masina de firma ...

Share this post


Link to post

Pai Felix dai un link catre ambele forumuri.Poate se razgandeste.

Share this post


Link to post

Cert e un lucru ... pe Bucureşti-Ploieşti, azi, erau foaarte multe maşini, şi în toate, un singur Logan :lol:

 

Prevăd un nou semn de circulaţie: "Atenţie, cad Loganuri" :lol:

Share this post


Link to post

Dejaba-i dau, ovi, ca e catir, nu vrea decit Dacia ... e drept, daca prindea oferta se arunca la un Cielo STD, dar acum e cam scump pentru el ... da, PRETUL CONTEAZA!

Share this post


Link to post

In urma accidentelor-intimplatoare/normale Dacia Pitesti anunta :

 

"...pentru autoturismele Dacia Logan se impune instalarea unor bandouri laterale(n.r. ca la mashinutele din bilci) "bogate" in vederea atenuarii socurilor iar pe viitor asimilarea in productie a caroseriilor din cauciuc extrudat :roll: ... , totodata UAP va finanta constructia de super-autostrazi rezervate traficului -- foarte elastic -- Dacia Logan pentru a nu ingreuna exterminarea fericitilor proprietari ..."

 

Lasind gluma la o parte :lol: -- se pare ca nu se va putea realiza testul de fiabilitate al modelului deoarece soferul de test nu va mai apuca sa-si scrie impresiile ... buna mashina dom'le , buna -- pacat ca soferul nu e in viata sa ne povestesca . :twisted:

Share this post


Link to post

Salve !

Am vazut ca in ultimul timp s-aiu intamplat mai multe accidente de Logan datorate blocarii directiei in mers sau unor alte cauze.

La noi in pl acum vre-o 2 sapt un Logan ( chestie vazuta de mine si inca un coleg) un Logan era in mijlocul orasului cu puntea spate rupta de sub masina FARA A FI LOVITA !

CFe parere aveti?????

Share this post


Link to post

Tu esti cel care a bagat frica in daciaclub ? :-D

Share this post


Link to post

las-o pe aia body. pe aia chiar nu o cred. adu dovezi. :)

Share this post


Link to post

aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeex vinde-o maaaaaaaaaaaa.

nu glumesc deloc :twisted:

chiar nu glumesc  <img src= ">

Share this post


Link to post

brusli, nu e frumos ce faci. cum mah sa vanda bunatate de masina cu frane mai bune ca ale kalosului spatiu mai mult si... ce mai era. :lol: :twisted:

 

hai sa fim seriosi. nu e chair asa grava situatia, sunt foarte putin cazuri in comparatie cu numarul de masini vandute. ce mi se pare aiurea este ca nu exista 1 singur caz in care dacia sau renault sa fi luat pozitie oficiala.

Share this post


Link to post

pai dupa enumerarea lui flex nu prea sint putine...deloc  <img src= ">

Share this post


Link to post

pai sunt 6. la 20.000 masini e bine.

sansele sa ti se inample ceva tocmai tie sunt putine, dar... eu sincer nu as risca dar nici nu as vinde-o daca as avea-o. toate incidentele sau produs la km putini pe odo. iti dai seama ce bomba este masina asta cand intervine si uzura?

dar poate acum intelegi si tu de ce merita kalos 3,5k in plus.

Share this post


Link to post

asta cu banii in plus am discutat-o...las-o balta.

ia aminteste-ti de un cielo la care s-a rupt roata la 120 /ora si au murit niste oameni parca...oricum e singurul caz de daewoo de care am auzit asa ceva

Share this post


Link to post

... a si la o Leganta acu' citiva ani i-a sarit o roata(a dat la stiri) , da' omu' inainte trecuse pe la service si totul a fost cit se poate de clar ... :(

 

Oricum Loganu' de la Dacia bate record dupa record -- 6 mashini din 20.000 e enorm de mult iar o firma care se respecta ar scoate dupa piata nenorocirea asta , pina nu se intimpla mai multe :(  <img src= ">

Share this post


Link to post

S-avem pardon, dar 6 maşini noi (subliniez: noi, nu second-hand) cu probleme atât de serioase, în nici 3 luni de la lansare, ar trebui să dea serios de gândit !

 

Statistic, n-o fi mult, dar la un aşa număr o firmă civilizată făcea deja recall sau măcar verificări. Pentru 3 Hummer-uri se face recall: http://www.autoshow.ro/forum/viewthread.php?tid=7944 , iar Kawasaki a făcut recall la o serie întreagă a unui model de motocicletă pentru că s-ar fi putut produce (deşi nu păţise nimeni nimic încă, şi se vânduseră destule) un accident. Acum vreo câteva săptămâni, în ziare a rulat ceva vreme un material de la Samsung, prin care se semnala o problemă cu o siguranţă la un model de televizor care ar fi putut provoca o electrocutare.

 

Ori ăştia de la Dacia merg pe metoda "ciocu' mic şi joc de glezne", poate poate nu se află, şi cred că asta îi deranjează foarte mult pe proprietarii de Logan. Un recall anunţat public le-ar dinamita serios vânzările.

Share this post


Link to post

Acuma sa nu fim totusi rai ; R***** cuvant urat este prea dura ; totusi , Renault este o firma care stie sa faca masini , atunci cand piatza este occidentul . Sa nu uitam de masinile Renault 19 , 21 , 25 , precum si cele mai noi . Chestia asta cu Logan tine exclusiv de Pitesti si conducerea romana ... tot romanu' da in roman ... asta este clar si valabil peste tot in lume unde gasesti romani . Ca Logan este masina proasta ,asta este clra ; da' si mai clar este piatza pt care a fost conceputa . Si noi , si rusii si pe unde o sa mai vanda "masina" asta , tac si inghit , pt ca nu-si permit altceva ... Sa nu credetzi ca Logan-urile care se vor vinde in Germania etc vor avea astfel de probleme ...

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...