Jump to content
Sign in to follow this  
iuzar

Dacia Logan (fosta X90)

Recommended Posts

Tu vrei sa spui ca la ford cursa schimbatorului e scurta, nu?

 

Cutie scurta= rapoarte scurte, etajare scurta, motor mai turat, cadere de turatie intre trepte redusa :mrgreen:

Share this post


Link to post

Stiu ce inseamna cutie scurta, vroiam sa zic ca FIZIC levierul intra mai scurt in trepte..

Share this post


Link to post

Asta tine in mare masura de lungimea tijei schimbatorului.Sunt unele persoane care au scurtat tija asta la logan si zic ele ca sunt multumite de rezultat,dar ca e necesar un efort mai mare pentru a o manevra si cu trecerea timpului te obisnuiesti.Eu unul nu as face asa ceva.

Share this post


Link to post

Nu cred ca are legatura cu lungimea tijei, e vorba de distanta de la o viteza la alta. De exemplu ca sa bag din vit. a 2-a in a 3-a la ford trebuie doar sa imping un pic in fata(distanta f mica) si permite schimbarea rapida a vitezelor. In schimb la logan tre sa imping mai mult in fata ca sa intre in a 3-a..valabil si la celelalte viteze. Ma rog era o constatare..nu trebuie sa facem teoria tijei :mrgreen:

Share this post


Link to post

Booon

Am facut si eu joi si vineri niste curse cu unul dintre loganurile firmei ( masina noua cand am plecat aveam 1574 km) una pana la Tandarei si cealalta pana la Buzau .

O parte din drum am condus eu alta parte alti 2 colegi.

Loganul e varianta cu motor diesel dar nu stiu modelul ( are geamuri electrice) .

Ce am constatat ( atat bune cat si rele predomina totusi lucrurile rele ):

1.Plafoniera are joc destul de mare si taiata prost atat in spate langa luneta cat si in fata.

2. Motorul destul de ok

3. Chestia aia de plastic care acopera motorul prinsa prost se balanganea aiurea

4. La balamale usa spate stanga masina are rugina pe o supr de aprox 1 cm 2 .

O sa fac sper poze si o sa le postez.

5. Vopseaua ( am uitat sa pun , are culoarea alba) pe alocuri f subtire , la unele muchii este transparenta aproape ca se vede tabla

6. Interior foarte mare

7. Tamburusii de la inchidere usa au joc mare si prevad ca in curand o sa inceapa sa zdrangane

8. De la incuietoarea portbagajului se vad niste urme ( sub ea ) ca si cum a curs apa cu rugina probabil din interior

9. Vinil jenant pe scaunele din fata ( partea din spate a acestora)

10. Am stat si in pe scaunele din spate si se simtea curent intre canapele

Cam atat , si sper sa fac si poze .

Bafta

Edited by body

Share this post


Link to post

Dacia logan golan slogan sau cum vreti sa ii spuneti a fost creata din doua ratiuni extrem de paguboase pentru noi:

 

1. Romanul oriucum a fost obisnuit in comunism sa cumpere cartorfi cu pamant, sticle de ulei desfacute zoioase si cu etichete invers si sa mearga cu sarme prin compartimentul motor ca " lasa ca merge si asa"

 

2. Din cate constat nu numai eu vanzarile la Renault au scazut drastic pe piata modiala. Se stie ca in franta ordinea descrescatoare la producatori este Peugeot, Citroen apoi Da...asta pardon Renault. Managerii francezi dupa ce au luat uzina de la Pitesti ce au zis ...ba romanii nu au bani vor ceva ieftin si bun...perfect...ia sa modificam noi putin solnitza sa o facem mai urata si mai scumpa in speranta ca sunt baieti destepti si numai pentru 1, 2.000 euro sa cumpere un renault clio de al nostru...o tinem pe piata pe logan vreo un an nu se cumpara si gata...Desfintam marca si vindem numai Renault...numai ca socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ, au omis ceva capital in tot planul asta...Romanul mananca si un rahat de foame...multumim ceausescu si poporu rus care numa' bine ne-ai adus, ne strangeam ani la rand sa punem 70000 lei deoparte pentru o cutie sinistra de dacia 1300 cand americanii aveau limuzine si tinerii la ei se plimbau cu Mustang la 200 kmh noi ne plimbam in duminicile pare cu 110 kmh si iti mureau urechile

 

Din mai multe ratiuni ma opresc aici si buna dimineata pentru cei care au inteles ceva din dizertatia mea pentru ceilalati numai bine si sanatate ca e mai buna decat toate

 

Sanatate si virtute si nu uitati adevaratele masini sunt cele facute in Germania, Japonia si pe alocuri prin USA si astea acum au devenit consumabile toate ca suntem o societate de consum in care marii industriasi trebuie sa vanda pe banda rulanta

Share this post


Link to post

DannyTheKid,

 

interesanta "dizertatia", dar te rog mai detaliat ... sa intelegem si noi eventualele subtilitati !

Edited by adrian_r5

Share this post


Link to post

Daca n-ati inteles, va spun eu. Iar daca nu v-am spus-o, v-o mai repet o data:

Nemtii fac supermasini. Orice comparatie intre o marca germana si una din alta parte e neavenita.

De exemplu, cum se poate compara Loganul cu supermasina VW Fox?! E ca si cum ai compara Dacia Berlina cu BMW seria3.

Share this post


Link to post

Ma abtin de la comentarii lungi: O da-ti in diverse!. Mitul masinii germane e demult apus. Renault n-o sa moara niciodata (e regie de stat). Citroen are vanzari mai mari decat Renault? De cand?

Share this post


Link to post

"At December 31, 2004

Latest major change in capital structure: on July 28, 2003 the French State further reduced its interest. Following the sale, it holds less than 16% of Renault's share capital."

 

Deci de aproape 3 ani Renault nu mai e regie de stat.

 

 

 

 

VOITURES LES PLUS VENDUES EN 2005

 

 

Immatriculations Pénétration

Modèles Rang unités %

 

Renault Mégane 1 188 373 9,1%

Renault Clio 2 132 982 6,4%

Peugeot 206 3 119 907 5,8%

Peugeot 307 4 113 484 5,5%

Citroën C3 5 79 259 3,8%

Peugeot 407 6 68 130 3,3%

Citroën C4 7 63 798 3,1%

Renault Modus 8 61 877 3,0%

Ford Focus 9 48 930 2,4%

Renault Twingo 10 45 594 2,2%

Citroën Xsara 11 42 756 2,1%

Volkswagen Golf 12 41 802 2,0%

Renault Laguna 13 40 140 1,9%

Ford Fiesta 14 29 911 1,4%

Volkswagen Polo 15 29 651 1,4%

Opel Astra 16 27 691 1,3%

Citroën C2 17 27 555 1,3%

Toyota Yaris 18 26 451 1,3%

Citroën C5 19 25 521 1,2%

Renault Kangoo 20 24 192 1,2%

Opel Zafira 21 24 182 1,2%

Volkswagen Touran 22 23 750 1,1%

Toyota Corolla 23 23 219 1,1%

Opel Meriva 24 20 862 1,0%

Opel Corsa 25 20 588 1,0%

 

Daca adunam procentele se pare intradevar ca , PSA a depasit Renault in Franta ca numar de bucati vindute.

Share this post


Link to post
Mitul masinii germane e demult apus.

 

Corect! In mai multe topuri care au avut ca scop fiabilitatea, locurile fruntase au fost adjudecate de masinile japoneze, iar cele germane au fost clasate undeva, mult mai jos. Cred ca in ziua de azi ,in industria auto si in cea electronica, 'marketingii' au un cuvant mult mai greu de spus decat inginerii, iar inrudirea intre mai multe marci a dus la aparitia unor copii cu sechele.

Share this post


Link to post

Sunt de aceeaşi părere. Japonezii sunt departe (mai ales toyota,subaru,mitsubishi) ... Nemţii au rămas doar cu imaginea. Asta nu înseamnă că nu fac maşini de calitate.

 <img src= ">

Share this post


Link to post

Dacia va lansa primul model din istorie cu peste 100 CP

Dacia va lansa primul model din istorie cu peste 100 CP

Dacia Logan merge mai departe, noi versiuni urmand sa fie lansate in fiecare an, pentru a fi acoperita toata gama de autovehicule cerute de piata romaneasca, dar si de clientii din alte tari. Dupa lansarea versiunii diesel, o serie de informatii controversate legate de alte echipari sau caroserii si-au gasit locul atat in presa de la noi, cat si in cea europeana. Unele date au fost ulterior dezmintite de reprezentantii uzinelor de la Colibasi, astfel ca o confirmare oficiala a evolutiei modelului ce a facut valva in industria auto mondiala era absolut necesara.

Agitatia impresionanta dinaintea momentului lansarii modelului de baza a fost suficient de sugestiva pentru a demonstra gradul ridicat de interes pe care acest automobil l-a starnit in toate mediile legate de industria auto. Incepand cu opiniile scepticilor, care refuzau sa accepte posibilitatea construirii acestui vehicul ieftin, spatios si fiabil, si terminand cu numeroasele tentative de destabilizare a imaginii sale (a se citi "testul elanului"), comentatorii au trecut de la faza de neincredere la cea de contabilizare a numarului mare de masini vandute, si asta in doar doi-trei ani de la primul anunt facut de cei de la Renault. Era evident faptul ca numai un alt model produs sub sigla Dacia ar mai fi putut starni in timp atentia pietei, insa iminenta versiune wagon (sau "break" daca isi va pastra denumirea traditionala) a pus din nou in miscare ziaristii auto. Supozitiile despre cum va arata (de altfel, un exercitiu destul de simplu pentru o astfel de caroserie) s-au intetit in momentul in care s-a vehiculat ideea transformarii berlinei intr-un MPV. Fara a sta pe ganduri, jurnalistii au preluat informatia nedigerata, neluånd in calcul faptul ca transformarea unei masini cu patru usi (oricat de spatioasa ar fi ea) intr-un minivan este mult mai costisitoare decat si-ar putea imagina. Totul pornise de fapt de la zvonul ca break-ul ar putea avea o echipare cu 7 locuri, iar deductia 7 locuri = MPV le-a stat multora la indemana. Pana la urma, break-ul s-a dovedit un clasic „station wagon“, sau „estate“ cum se numeste pe unele meleaguri, caroseria fiind realizata pur si simplu prin extensia portbagajului pana la nivelul plafonului. Chiar daca inca nu au fost difuzate fotografii oficiale cu viitorul model, presa a continuat sa faca speculatii, recentele fotografii cu prototipul Logan Break, acoperit cu o prelata, fiind cele mai credibile imagini. A aparut si de aceasta data o fotografie trucata pe calculator, cu pretentii de imagine reala, dar care se apropie, cu siguranta, de felul in care va arata Dacia Logan Break. Pana in acest moment, singurele informatii certe, confirmate de purtatorul de cuvant al uzinelor Dacia, Silviu Sepciu, sunt doar cele legate de data lansarii versiunii combi: octombrie 2006. Asta inseamna ca prezentarea modelului va avea loc cu o luna-doua inainte de lansare, dar nu este exclusa varianta expunerii sale la unul dintre saloanele auto de anul acesta, cel mai posibil Geneva. In ceea ce priveste motorizarile „wagon“-ului, este de asteptat ca, pe langa actualul diesel prezent pe berlina, sa fie asortate noi propulsoare, mai puternice, capabile sa faca fata „suplimentului“ de greutate ce apare in cazul unei astfel de caroserii.

 

107 cai-putere intr-o singura Dacie

Cealalta noutate a anului, mult mai importanta din punctul de vedere al cerintelor pietei si al orgoliului romanilor, va fi motorizarea de 1,6 litri 16V, o premiera pentru producatorul de la Colibasi. Chiar daca motorul ce va fi folosit este unul conceput cu multi ani in urma (in linii mari va fi acelasi propulsor de pe Mégane 1), el va reprezenta primul motor din istoria Dacia cu o putere mai mare de 100 de cai. Mai exact, informatiile oficiale arata ca puterea nominala a motorului va fi de 107 cai, la 5.800 de rotatii pe minut, asta insemnand printre altele un cuplu motor de circa 150 Nm, la 3.700-3.800 de rotatii pe minut, si o acceleratie de aproximativ 10 secunde, de la 0 la 100 km/h, daca tinem cont de faptul ca masele celor doua modele (Logan, respectiv Mégane 1) sunt apropiate. Singurul element care ar mai lipsi din ecuatie este tipul cutiei de viteze ce va fi folosita, acest detaliu putand modifica destul de mult dinamica masinii. Aceasta lansare este, de asemenea, o certitudine, dar nu si momentul ei. Reprezentantii Dacia ne-au precizat ca motorizarea 1.6 16V va fi prezenta pe Logan inainte de lansarea versiunii break, perioada estimata fiind primavara lui 2006. Daca lucrurile vor merge conform planului, peste doua-trei luni romanii amatori de performante (sa nu uitam ca foarte multi posesori de Dacii fac modificari la sistemele de injectie pentru a obtine o putere sporita a motoarelor cu 8 supape) isi vor putea etala muschii Loganului pe picior de egalitate cu alte modele produse in tarile occidentale.

 

Hatchback-ul se va produce, dar nu in Romania

Celelalte proiecte ale Dacia se indeparteaza de anul 2006 si vizeaza in special caroserii noi, derivate din cea standard. O versiune interesanta va fi hatchback-ul, un Logan in 5 usi, care se va produce in Brazilia. Am primit informatii certe despre dezvoltarea acestui proiect pentru uzinele Renault din America de Sud, insa data finalizarii nu este inca anuntata. La fel de nesigura este prezenta unui eventual hatchback Logan in Romania, cei de la Renault fiind sceptici in legatura cu un eventual succes al sau in Romania, tara berlinelor, opinie pe care nu o impartasesc, totusi, cei care urmaresc evolutia pietei autohtone. In schimb, se va bucura cu siguranta de o cerere serioasa viitorul pick-up, prevazut a fi lansat undeva in 2007, la inceputul anului. Aparitia unei utilitare ieftine va atrage atentia indeosebi micilor comercianti, dar si companiilor cu parcuri auto destinate transportului de marfa. Pana atunci insa, este foarte probabil sa asistam si la introducerea de noi motoare in gama, in special diesel, care sa poata oferi un plus de putere si cuplu in situatiile de sarcina sporita. Un eventual face-lift s-ar putea realiza abia dupa ce vor fi lansate toate versiunile programate, dar nu mai devreme de 2008.

 

Dotari noi

In acest moment, Dacia a imbunatatit oferta pentru modelul Logan prin adaugarea echipamentului ABS si pe versiunile 1.4 MPI Laureate Plus si pe 1.5 dCi Ambition. Sistemul ABS folosit este de tip Bosch 8.0, montat si pe cele mai noi modele Renault, si este insotit de EBV, distribuitorul electronic al fortei de franare pe toate cele patru roti. In total, sunt oferite 11 versiuni de echipare, dintre care 7 sunt dotate cu motoare pe benzina (1.4 si 1.6 MPI) si 4 diesel (1.5 dCi). Cea mai scumpa versiune costa 9.570 de euro, comparabil cu alte modele vandute pe piata romaneasca de unii importatori.

 

Sursa Saptamana Financiara

 

Asta cam bate ideea de mai sus cu vanzarile renault nu? Au facut un jaf, l-au vandut, ii fac imbunatatiri si-l vand in continuare. Felicitari sincere pentru politica de marketing Renault!

Share this post


Link to post

eeiii.. nu e chiar un jaf, totusi.. hai sa nu exageram..

insa marketingu e la inaltime!

Share this post


Link to post

Tripla alianta: Dacia-Renault-Nissan

 

Alexandru Gugoasa

alexandru.gugoasa@evz.ro

Miercuri, 08 Februarie 2006

 

Cele trei marci vor fi distribuite prin acelasi departament de vanzari

 

Grupul Renault-Nissan a facut un pas important spre unificarea activitatilor de distributie a marcilor din componenta sa, in tara noastra. Dacia, Renault si Nissan au decis sa constituie un Departament de Vanzari Directe unic pentru cele trei marci.

Noua structura se adreseaza institutiilor centrale, serviciilor publice si marilor societati romanesti sau internationale.

 

Departamentul se va adresa inclusiv firmelor de taxi si companiilor de inchirieri auto. Pana la sfarsitul lui 2006 dorim ca activitatile curente ale marcilor Dacia, Renault si Nissan sa se afle sub o conducere unica, a declarat Jean Michel Sicre, directorul comercial al Automobile Dacia.

 

Cum functioneaza

 

Cele trei marci au decis ca au nevoie de o structura care sa se ocupe special de clientii care detin flote de vehicule deoarece in tara noastra, din totalul vanzarilor Dacia, Renault si Nissan, 44% s-au realizat catre persoane juridice. Prin comparatie, in Europa vanzarile catre persoane juridice reprezinta, in medie, 30% din totalul vanzarilor.

 

Fiecare categorie de clienti va avea ca interlocutor un Key Account Manager, care va constitui interfata unica dintre client si Departamentul de Vanzari Directe, indiferent de natura solicitarii sau de marca. Astfel, fiecare Account Manager va putea ajuta firmele care apeleaza la serviciile sale sa-si realizeze un buget pentru parcul auto, prin oferirea de solutii de finantare pentru produsele celor trei marci, a declarat Alain Lebourg, directorul Departamentului Vanzari Speciale.

 

Serviciile oferite

 

Firmele care doresc sa cumpere flote de vehicule Renault, Dacia sau Nissan pot apela la o serie de facilitati. Acestea sunt: inchirierea pe termen lung, rascumpararea si buy-back pentru vehicule inchiriate pe termen scurt.

 

Oficialii Dacia au precizat ca vor accepta sa cumpere de la clienti si masini la mana a doua apartinand altor marci, urmand sa ofere in schimbul lor, si a unei diferente de pret, masini noi ale marcilor Dacia, Renault si Nissan.

Share this post


Link to post

asta trebuia pusa la stiri...

Share this post


Link to post

Am vazut hatchbackul :-& .

Share this post


Link to post

Si eu. A fost la realitatea. O poza reala cu spatele cenzurat > :) aici.

 

Cica o sa fie o masina fasneata :dizzy:

 

Later edit: O fost si breakul care o sa fie cel mai MARE break.

Edited by AAdorjan

Share this post


Link to post

Bucurie mare pt cultivatorii de varza breaku asta...nu e misto am citat de pe realitatea :D .

Share this post


Link to post

Mie imi place asta. :D Serios.

Share this post


Link to post

Iti dai seama Sato ce vizibilitate de cacao ai prin montantii aia din spate la hatchback???

Share this post


Link to post

Sincer, nu ma intereseaza. Folosesc oglinzile laterale doar, asa fac si la Kalos.

Share this post


Link to post

La ce i-ti trebuie tie sa intorci capul ca sa vezi in spate,cand ai oglinzi?Eu,spre exemplu,parchez mult mai repede si mai usor loganul decat octavia,mai ales in locuri inguste,dar trebuie sa recunosc ca nu mi-e frica daca lovesc loganul,in schimb octavia... :D

Edited by osirus

Share this post


Link to post
nu mi-e frica daca lovesc loganul,in schimb octavia

 

:o fftopic:

Gura pacatosului, adevar graieste :P

Edited by MCojo

Share this post


Link to post

Sa punem o poza cu Logan hatch-back aici (ca sa ramana pentru eternitate :P ). Imi place de 10 ori mai mult ca sedanul. Seamana cu ceva dar nu-mi dau seama acum cu ce...

 

post-1315-1139518098_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...