Jump to content
Sign in to follow this  
emi2009

Cresc tarifele la RCA "Citat din CAPITAL"

Recommended Posts

Asta am primit pe Mail

 

Nr. 43, 21 Octombrie 2004

Actualitati

Actualitatea

 

Cresc tarifele la RCA

Primele de asigurare vor creste, in medie, cu 35%

 

O serie de reguli noi pentru piata asigurarilor obligatorii de raspundere civila auto va imputina numarul societatilor abilitate sa practice astfel de polite si va scoate mai multi bani din buzunarul soferilor.Anul viitor, asigurarile obligatorii auto valabile pe teritoriul tarii (RCA) ar trebui sa se unifice cu cele valabile in strainatate (Carte Verde), iar limitelor de raspundere ale asiguratorilor li se va impune un pas de crestere care sa le apropie de nivelurile din Uniunea Europeana. In plus, societatile de asigurari vor avea libertatea de a cobori sau de a urca tarifele cu 10% fata de nivelul stabilit de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). Toate acestea se vor resimti in buzunarul soferilor prin sumele mai mari ce va trebui sa fie platite pentru a putea circula pe drumurile publice. Scumpirea tarifelor ar putea ajunge pana la aproape 50%, spun reprezentantii societatilor de asigurari. CSA anticipeaza o crestere medie, la nivelul intregii piete, de circa 35%, in conditiile in care unele companii ar putea alege sa foloseasca marja de 10% ieftinind asigurarea, pentru a castiga cote de piata. Tarife mai reduse vor fi stabilite si pentru vehiculele a caror iesire din tara este imposibila (tramvaie, autobuze, troleibuze). Ieftinirea politelor cu 10% fata de tariful stabilit de CSA nu va fi totusi la indemana tuturor asiguratorilor, acestora fiindu-le impuse conditii stricte de lichiditate. De altfel, CSA va inaspri din 2005 conditiile de autorizare. Societatile in al caror portofoliu total de asigurari politele RCA au o pondere de 50% isi vor pierde autorizarea. La fel se va intampla cu firmele care nu si-au pus la punct sistemul informatic necesar pentru crearea unei baze de date comune intre asiguratorii RCA, CSA si Politie.

 

 

Oana Osman

 

 

© Copyright 2003 RINGIER ROMANIA

Casa de editura cu sediul la Zurich. Toate drepturile rezervate.

Share this post


Link to post

...exact aceeasi porcarie citeam si eu acum...  <img src= "> ... din aceeasi sursa ca si tine :lollol:

Share this post


Link to post

Avand in vedere ca am indoit o aripa la o Fabia noua anul asta( cu salupa mea care n-a avut nimic) cred ca a meritat banii care i-am dat la inceputul anului pe asigurare...

Share this post


Link to post

Problema e ca unifica RCA cu Cartea verde.Adica obliga la Carte Verde pe toata lumea.Acum nu stiu cum e pe afara dar parca vad ca v-or circula pe strazi tot mai multe cazane neasigurate.

Share this post


Link to post

Ai dreptate Ovidiu, o mare greşeală asta cu unificarea, deoarece statistic, doar cam 15% din maşinile din ţară trec graniţa anual. Ori asta înseamnă că ceilalţi 85% vor plăti banii degeaba !

 

Crescând preţul, din ce în ce mai mulţi nu vor mai plăti RCA-ul pe motiv că "n-am bani dom'le", şi să vezi atunci distracţie când te loveşte câte-un hârb ( :veneratie: CASCO ). Aceeaşi statistică spunea că aproximativ 40% (mi se pare imens procentul ăsta) din maşinile care circulă pe stradă nu au RCA, dacă-l mai şi scumpesc...

Share this post


Link to post

Nasoala treaba cu asigurarile internationale oblogatorii.

Cred ca urmatoarea investitie de ultima ora va fi detectorul de RCA :shock: a beeep-ait tragem pe dreapta si asteptam sa treaca cei fara RCA.

Share this post


Link to post

reinvie subiectul... ca in fiecare an

 

 

Politele RCA s-ar putea scumpi cu pana la 20-40% in 2007

 

Pentru politele semnate acum, asigurarea de Raspundere Civila Auto (RCA) obligatorie va ramane la tarifele cunoscute. Pentru asigurarile ce vor acoperi si riscul de dauna din 2007, pretul este de asteptat sa „s...

sursa : averea.ro

http://www.averea.ro/display.php?data=2005-11-10&id=11017

Share this post


Link to post

Distractie si cu asiguratorii...

 

Proprietarii de autoturisme vor avea in 2006, cind vor dori sa incheie polita RCA, surprize dupa surprize. In primul rind, ei sint obligati sa incheie in 2006 polita de asigurare obligatorie tot la compania la care au incheiat-o si in anul 2005.

 

Articol din Cotidianul

 

Pana la urma stie cineva care sunt tarifele pentru 2006?

Edited by Satori

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...