Jump to content
Sign in to follow this  
iso

Chevrolet Aveo/Kalos - Impresii

Recommended Posts

totusi cred ca 6000 de turatii pt. kalos este prea mult.

la deal am observat si eu ca este cam puturos , dar in depasiri daca ii dai o trapta inferioara face fata.

Share this post


Link to post

Cuplul maxim la DOHC se atinge la 3400 ture iar peste aceasta turatie se plafoneaza, insa puterea de-abia de-acum incepe sa creasca spre valoarea maxima, evident! Ca sa atingi acel 100km/h in 11,x sec. se tureaza pana la linia rosie (sau cum zic meseriasii pana cand motorul "da in nas"). Eu n-am inca rodajul terminat si nu i-am dat peste 4500 dar tare m-ar tenta sa-ncerc o limitare, sa aud cum suna motorasul la 6300 rpm :) )

Share this post


Link to post
... la deal am observat si eu ca este cam puturos , dar in depasiri daca ii dai o trapta inferioara face fata.

Dar la rapoartele de demultiplicare de la cutia de viteze te-ai uitat ? Oare cu o bicicleta ai proceda tot asa? Sigur nu. Sau cand ti-a explicat instructorul, daca a facut-o, ca la vale se coboara in aceeasi treapta ca la urcare, nu te-ai gandit si la reversul acestei afirmatii, adica, pe care deal ai coborat in treapta a V-a fara a sta cu piciorul pe frana? Diferenta este ca la urcare, dealul este frana.

 

Nu de altceva, doar asa, sa reducem afirmatiile gratuite si dezinformatoare. General valabil.

Share this post


Link to post

@Tommy -eu NU vreu sa fac curse cu masina. Nu pentru asta am achizitionat-o si nu asta este "scopul" ei.

Mi-au trecut de ceva anisori "pasarelele" astea.

Ce am vrut sa spun este ca, din pacate, cutia nu este punctul forte al Kalos-ului si din acest motiv este "penalizat" la performante dinamice.

 

@DjLov - nu o sa poti urca o panta mai lunga intr-a V-a decat daca esti singur pe drum si nu ai nimic de depasit.

Daca intri in urcare intr-a IV-a la peste 3000 - 3500 ture si accelerezi usor progresiv o sa fii surprins cat de usor urca si chiar depaseste.

Daca ai nevoie de o depasire "din scurt", in panta, este indicat sa retrogradezi o treapta astfel incat sa "cazi" pe o turatie mai mare sau cel putin egala cu cea de cuplu maxim.

Share this post


Link to post

Am recitit un master test facut de AutoExpert acu' ceva timp (finele lui 2004), in care Chevy Kalos era aspru criticat (atat de aspru, ca a avut parte de un calificativ cu vreo 30% mai mic decat cel al Loganului :D ) pentru 'maniabilitatea' cutiei de viteze, in special la schimbarea vitezelor in diagonala (2-3; 4-5 and opposite).

 

Dat fiind faptul ca zilele astea dau avansu', tare as vrea unu/doi proprietari (pentru a nu strica topicul) sa infirme, sau, din contra, sa confirme problemele "chinuitoare" ale cutiei de viteze.

Share this post


Link to post

Nu te supara toline, dar omul mi-a dat dreptate, asa ca am sa ii sustin afirmatia... > :) Cutia nu imi pare prea lunga (oricum demultiplica ceva mai putin decat la Nubira, unde e chiar scurta), iar aceasta cutie face masina sa fie foarte vioaie in traficul urban in special, insa in mod ciudat, de indata ce trebuie sa dea piept cu un deal, am senzatia ca incepe sa gafaie, adica i se schimba comportamentul radical. Prin comparatie, Nubira nu simte la fel, nefiind necesara o retrogradare atat de rapida. Compar si eu cu ce am la dispozitie... :)

Ca idee, am mers atatea mii de km cu Kalosul si am prins si autostrazi in urcare si efectiv acolo nu vroia sa isi pastreze viteza, nu puteam mentine 120-130, trebuia sa ii dau a 4-a, dar nici atunci nu depasea 100 km/h. Repet : la urcare.

Share this post


Link to post

Atat timp cat nu o lasi sa cada sub 2500rpm, Kalosul urca destul de frumos. Bineinteles, nu o pot compara cu Nubira sau cu alte dihanii cu motor mai mare... ah, ba nu, o pot compara oricand cu Loganul, dar daca o compari cu un alt 1,4 nu au de ce sa iti fie rusine. Dimpotriva.

Share this post


Link to post

Sa'nteleg ca nimeni n-a experimentat probleme cu timoneria in 2-3 / 4-5, nu?

Adica, cu exceptia 'celebrelor' probleme 1-2.

 

Nota: articolul este prezentat aici.

Extrag rezumatul:

 

" Chevrolet Kalos dispune de un sistem de franare care iti da incredere in situatii „de urgenta“. In schimb, timoneria cutiei de viteze creaza probleme, mai ales la trecerile dintre treptele de viteze dispuse diagonal (2-3 si 4-5). Imprecizia este deranjanta pe astfel de portiuni de drum virajate, unde schimbarile sunt foarte dese, dar si in cazul depasirilor pe portiunile de drum intins."

Share this post


Link to post

Depinde cine era de tura la Craiova.

Si da, agata uneori, dar nimic deranjant. Nici nu ma asteptam sa amestec in untura la pretul asta. Si daca ei spun ca la Logan este mai bine.. in fine, ar fi in ton cu restul articolului.

Share this post


Link to post

Ma gandeam eu (tot cautand pe forum 'probleme kalos').

M-am lamurit si cu AutoExpert. Vai presa noastra.

 

Multumesc pentru confirmare. Curand o sa fiu si io in rand cu vitezomanu' Gica, care'si ia masina mica (mica si neagra) :D

Share this post


Link to post

Am Lacetti, dar cutia e identica si la Kalos. Nu stiu timoneria daca o fi la fel, eu nu am patit-o decat din 2 in 3 (am nimerit 5 si-am cam carait-o) dar eram in primele saptamani de condus pe ea. Este in mod sigur chestie de obisnuinta. Si ziaristii aia care au pus mana doar cateva zile pe fiecare masina pot fi subiectivi in comparatii. N-am auzit pe aici sa se planga cineva de manevrabilitate din cauza timoneriei. Doar nu faci raliu cu masina sa trebuiasca sa schimbi vitezele in 0.5 s ... :)

Share this post


Link to post

Stai. Nu e vorba de nimerit viteza ci de faptul ca agata uneori. Asa... scuza-ma, se intampla sa nu nimeresti viteza la orice masina. Saraca masina, nu poate sa o faca pentru tine... (daca ai cutie manuala).

Share this post


Link to post

M-am gandit si ca ar fi fost nerodata, insa dupa vreo 2pagini prezinta si consumurile si numarul de kilometri, de unde a rezultat ca ei au luat masina la ture cand aceasta avea 14500km. Deci ar fi avut tot timpul "sa se lase".

 

Oricum imi iau Kalos, zice lumea ce-o vrea. Nici nu stiu de ce mi-am mai pus intrebarea. La o adica, mai rau ca la berlina "din dotare" sigur n'are cum sa fie ;)

Share this post


Link to post

Ha ha, sa compari cu berlina e absurd, apasam de trei ori ambreiajul sa bag I-a :) )

Share this post


Link to post

Un articol scris pentru femei care si-au luat in ianuarie carnetul (de sofer nu de partid).

De ce nu executa o baterie de teste profesioniste, in urma carora sa avem niste rezultate clare?

Uite de aia, ca nu mai pot bea si manca gratis o saptamana pe la Predeal sau muntii nu stiu care,

nu-si mai pot umple portofelul din spaga unuia sau altuia,

pentru ca rezultatele testelor sunt ceva mai greu de masluit.

 

Raliul auto expert.. arta si precizie.

Share this post


Link to post

@Gica > Dupa cum ai observat, treapta a V-a e puternic suubunitara, 0,7.., ca atare, treapta a V-a este doar pebtru mentinerea unei viteze de croaziera pe un trasseu plat si fara obstacole. Treapta a IV-a este subunitara si ea (0,9..), motiv pentru care seamana mult cu treapta a V-a de la alte masini. Din acest motiv, la sarcini mari, incarcari mari ale masinii si abordarea fara avant a unei pante, raportul economic nu te ajuta, iar mersul la o turatie mica este dezastros. Din acest motiv, stilul deprins pe alte masini nu se poate aplica la Kalos si nici comparatia cu un motor mai mare. Ratiunea constructorului nu o discut, el stia mai bine ce a dorit sa faca, dar parerea mea este ca avantajeaza consumul si poluarea pe rulajul extra-urban in detrimentul rulajului urban, unde mai sus de treapta a III-a n-ai cum sa-i dai. Dar tocmai din acest motiv cutia de viteze are 5 trepte pentru ca utilizatorul sa adopte treapta potrivita la sarcinina impusa motorului. In raport cu o masina cu un motor de capacitate cilindrica mai mare lucrul la cutie este mai intens, dar avantajul este pe partea consumului. Nu poti pretinde de la un motor mai mic si mai economic un rulaj linistit, la turatii joase si fara schimbari de trepte, iar apoi sa te bucuri de consumuri cu pana la 2L /100 mai mici si la un pret de achizitie si de exploatare mai mic. Cand se fac astfel de comparatii trebuie tinut cont de toate aspectele, altfel, lamentarile sunt fara obiect. Cand toata lumea recomanda rulajul cu astfel de motoare si cutii doar intre 3000-5000 rpm, adica acolo unde se exploateaza din plin aceste motoare, n-ai cum sa rulezi altfel fara sa nu fi penalizat.

Share this post


Link to post

Pe majoritatea rampelor, la peste 2500rpm si mai putin de 3000rpm pastrezi viteza constanta. Daca vrei sa urci, 3000-5000rpm este intervalul indicat.

Share this post


Link to post

La motorul de 1,15L ai 3200 rpm intre 110-120 km/h. Masina se comporta excelent daca vrei sa pastrezi regimul acesta, dar altceva nu se mai poate, acesta este rolul acelei trepte. Iar daca vrei viteza, automat trebuie sa urci cu a IV-a pana unde se poate, altfel n-ai nici o sansa. Asa ca nici nu vreau sa-mi imaginez ce pateste cineva care e grabit sa ajunga in a V-a de pe la 60-70 km/h.

Share this post


Link to post

Foarte interesant "raliul".

Tipul din Kalos (inclin sa cred ca era totusi un mascul), dupa ce s-a "acomodat" greu de tot cu "pedalele, schimbatorul, volanul" (cel mai mic punctaj, oare chiar i-or fi dat accesoriile astea), a ramas probabil cu sechele, ca altfel, dupa ce i se da masina cea mai puternica, cu cele mai bune performante dinamice declarate de producator, dupa ce chiar declara in "interviu" ca masina se comporta bine, o plaseaza aproape la coada, depasind doar "cucuoana" Albea si "frigiderul" cu compresor mic.

Se pare ca totusi a prins viteza mare si continua sa declare ca-i plac franele, dar sunt practic cele mai proaste, ca solnita nu prea intra la socoteala aici.

Stabilitatea Kalosului in curbe "e de invidiat" zice el ametit de atatea serpentine, dar e cea mai proasta concluzioneaza autorul.

Si ca sa se razbune pe dificila acomodare, zice ca nu poti sa iei viraje, sa parchezi, aia, aia, ce mai, o nebunie.

L-a cam deranjat "bazaitul" motorului la viteze mari, ca de a apucat sa le prinda, altele probabiul ca nu, dar totusi nu prea a avut loc de intors si la declarat destul de bun insonorizat.

 

Concluzia mea: ori au zapacit coloanele (nu m-ar mira, pe vremea cand citeam revista asta era plina de asa ceva), ori au facut un clasament al sponsorilor, ori amandoua.

Share this post


Link to post

Mda, destul de stupid, simplut si fara obiectivitate articolul: intr-un cuvant - dovada clara de lipsa de profesionalism si pupin... de clasa!

Acu' nu ca am eu kalos, dar masina asta poate face la orice ora din zi si noapte un Logan fie cu motor de 1.6 - parerea mea.

Cat priveste zgomotul motorului, sa fim seriosi, Accentul la 5000 de ture toarce?!?!

Ce nu pricep eu este de ce au bagat in test si Solenza? Masina asta nu se mai fabrica de ceva vreme, deci... astia n'au aflat?!?!

Share this post


Link to post

Mie nu mi se pare, sincer, asa de aiurea testul/raliul/whatever.

Eu deduc din articol ca s-a laudat kalosul, nu ca a fost criticat. Chestia cu agatatul variaza de la exemplar la exemplar, nu numai de la marca la marca.

Singura chestie complet falsa: calitate superioara la pneurile symbolului. Baietii nu s-au uitat unde sunt facute.

Singura chestie omisa: motor excelent pe logan, cutie ce-l sugruma. Orice expert si-ar da seama de asta pe serpentine alternand cu drum drept.

Share this post


Link to post

In RO nu cred ca exista presa auto care sa prezinte teste cu concluzii reale si impartiale. De fapt, dupa "rateurile" date prin Germania si Franta cu testele lor adevarate pe Logan, eu zic ca ne incadram in "peisajul" european.

 

Printre altele, DUPA ce am citit articolul ala de zeci de ori si celelalte( pentru ca a fost o serie mai mare, sub titulatura "Dacia Logan vs. concurenta" : pt a vedea dati click-uri pe mai multe articole de aici) Kalosul a fost alegera mea.

 

Articolul este o "carpeala" ca sa scoata "printesa" romaniei drept 'a mai tare masina!

 

La cutie, mie mi se pare ca pe diagonala imi merge mai bine decat pe drept. :P Da' poate sunt de vina eu! :dizzy:

 

@Alx : probabil "expert" e ceva ce baietii au doar in titlu! :P

Edited by ASIMO

Share this post


Link to post
Singura chestie complet falsa: calitate superioara la pneurile symbolului. Baietii nu s-au uitat unde sunt facute.

Sunt extrem de proaste Bridgestone-urile intermediare facute la Turcia, dar poate ei cred ca sunt mai bune ca Montana. Mie nu mi s-a parut mare diferenta.

Si inca ceva, nici de ABS-ul Clio-lui nu se spune nimic, nu este deloc mai bun ca cel de pe Logan, blocheaza la fel de repede ca al celui din urma. Si mai sunt..

 

In schimb mi se pare foarte concludenta fraza asta:

Albea este unul din modelele cuminti ale testului, care nu incearca sa iasa in evidenta cu calitati de sportiva avand un comportament mai delicat, chiar feminin.

Share this post


Link to post

Asa cum spuneam intr-un post anterior, am primit ca masina de servici un Kalos Jedi :D ..versiune de varf, albastrel frumusel.Ceea ce n-am stiut pina acuma e faptul ca la tragerea franei de mana la al meu apare scris BRAKE + !(p). La asta nu mai apare scris BRAKE ci doar !(p). In rest .. motorul e mai silentios probabil datorat si capitonajului de pe interorul capotei .. comenzile audio de pe volan sunt bestiale (si eu vreau  <img src= ("> ) si ... merge de rupe :D .

Share this post


Link to post

E 2005. Get used to it :D

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...