Jump to content
 

Sign in to follow this  
FLEX

Monitorizare presiune pneuri

Recommended Posts

Flex, nu te supara ca te contrazic dar acolo scrie "Tyre Pressure Safety Caps" deci cred ca e mai degraba pentru securizare decat pentru monitorizare...parerea mea...no offence

 

Edit: Cu riscul de a ma urechea las ce am scris mai sus. Intr-adevar, in josul paginii au ceva de genul "Commercial Aircheckers"...cred ca despre astea spunea Flex...mea culpa :oops:

Share this post


Link to post

Da' mai sus te-ai uitat? "Airchekers" ...

Share this post


Link to post

Flex, am revenit si mi-am facut mea culpa... :oops:

Share this post


Link to post

Dispozitive de monitorizare a presiunii in pneuri au masini destul de smechere (Opel Vectra etc.) dar NU SE MONTEAZA IN VERSIUNILE PENTRU ROMANIA decat la cerere. La reprezentanta iti recomanda sincer sa nu iti montezi. De ce: sistemul scoate un tiuit cand presiunea nu se mai incadreaza in valorile normale. Cand iei o groapa presiunea fluctueaza, intra tiuitul si deci ai o noua sursa de zomot in masina. Cand sunt mai multe... Cine are asa ceva in Romania l-a dezactivat. Pe un drum cu gropi cred ca ai inca ceva de "bagat si scos". Deci nu recomand la nimeni.

Share this post


Link to post

Astea sint strict vizuale si pe sistem mecanic, asa ca nu deranjeaza cu nimic ... pur si simplu vezi daca ai presiunea in parametri (verde) sau e micsoarata (galben) sau periculoasa pentru anvelopa (rosu).

Share this post


Link to post

hmmm, trebuie ca sunt si scumpe chestiile acelea, dar tare mi-ar face si mie trebuinta: mi se "lasa" gumele - ceva de speriat. nu au pana, dar scapa pe undeva.

Share this post


Link to post

Mai refa scarmazul ala de lipeste anvelopa de janta. Eu asa mai fac din cand in cand cand ma duc la vulcanizare. E ca un fel de smoala la aspect. Am spus mai sus care sunt dezanvantajele sistemului de monitorizare.

Share this post


Link to post

Am vazut ieri in Bricostore (pentru cei din Bucuresti) dispozitivele prezentate de FLEX. Costau 284k lei setul de 4 bucati. Aveau pentru 28/29 psi si pt. 31/32 psi. Nu m-am prins de ce erau marcate cu /. Pe spate scria in romana ca au pt. 1.8, 2.0 si 2.2 atm. De 2.0 nu aveau (probabil toata lumea vrea de 2.0). Din pacate nu au si dispozitivul antifurt prezentat in pagina, asa ca nu cred ca pot fi lasate timp lung pe masina daca nu ai garaj.

Share this post


Link to post

Miliarde de multumiri cchrism, ale mele sint! :lol:

Share this post


Link to post

Pai dupa ce le iei, sa marchezi aici review-ul. Daca merita, daca nu, daca ai de gand sa le lasi definitiv, stuff like that...

Ma gandeam eu ca-i fac o bucurie lui FLEX.

Share this post


Link to post

Ehhh si a venit si vremea review-ului.

Concluzia mea este ca acele dispozitive din Bricostore nu isi merita nicicum banii, atit din cauza lor cit si din cauza ca traim in .ro.

 

Deci:

- au o finete de toata jena; e drept, acest lucru e scris pe ambalaj, respectiv trece din verde (presiune buna) in galben (presiune scazuta) dupa ce presiunea in pneu a scazut cu 15-20%; numai ca, dupa 3 luni de utilizare a masinii "dotata" cu smecheriile astea, presiunea pe fata era un "viguros" 1.8 si pe spate un 2.0, in conditiile in care am plecat la test cu 2.2 peste tot; refacind presiunea, masina parca a prins aripi, sprintara si "tare in genunchi", asa cum o stiam.

Extrasfat: MARE ATENTIE LA PRESIUNE, comportamentul masinii e serios penalizat de o presiune scazuta.

- acele dispozitive frumos colorate se fura ffffff usor (mie mi-au disparut cele de pe spate, usca-i-s-ar minutele cui le-a ciordit :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: )

 

Pe scurt, bani aruncati! mai buna investitia intr-un compresor cu un manometru cinstit (nu e cazul compresoarelor auto din SMK-uri, au alea o precizie execrabila, pentru a corecta abaterile eu folosesc si un manometru separat).

Share this post


Link to post

Eu ma bazez pe manometrele digitale de la Benzinariile Luk si nu pe altceva. ca am vazut eu cum ma duceam sa-mi fac presiunea iar idiotiise apucau sa-mi scoata aer, cik 1.9 sau 2 e bine si mai voiau si bani pentru asta. Ultima tzaca am luat-o ieri in Urziceni cand mi-au luat 20k lei pentru presiune. Asadar mi-o fac numai la Lukoil unde au digital, e moka nu la cele cu ceas pe furtun ca nu m-am prins ala cum functioneaza si intr-adevar se simte altfel masina pe sosea. La mine vad ca se dezumfla destul de serios, am pierdut 0.1 bari in 600 km, incluzand 100 km prin Bucuresti, asta pe spate, pe fata nu stiu, dar nici acolo...

Sunt curios de altceva: merita siliconul in loc de smoala aia clasica drept adeziv? Am auzit ca s-ar merita dar nu stiu.

Share this post


Link to post

La mine am avut intr-o roata de pe fata 1.3 si se simtea groaznic. Directie grea, pe curbe se simtea o miscare dute-vino ext-int, etc. Eu merg cu 2.2 fata 2.1-2.0 pe spate

Share this post


Link to post

Io am păţit alta cu presiunea. Mai exact, după ce mi-am tăiat un cauciuc pe linia de tramvai, m-am dus să verific presiunea - era aproape 2.4 !! (în mod normal e 2 pe faţă şi 1.8 pe spate). Am coborât-o la cât trebuia, şi de-atunci n-am mai păţit nimic, deşi am mers pe liniile de tramvai. Mă gândeam că din cauza presiunii, cauciucul s-a comportat ca un balon umflat - cum îl atingi, face "poc" în loc să se "lase împins".

 

Oricum, atenţie mare la ce vulcanizări umflaţi - eu de la o vulcanizare am plecat cu presiuni de-astea de 336 :D

Share this post


Link to post

Moah, postez dupa mine insumi la 8 ani de zile :shocking:

 

De unde-mi cumpar si eu un manometru cat de cat precis ? nu de pe net, dintr-un magazin "fizic". Vreo recomandare ? majoritatea sunt chinezarii proaste.

Share this post


Link to post

Praktiker, Norauto, benzinarii. Cumpara unul in carcasa metalica. Alea de plastic din Italia sint de kko si sint fragile. Odata am pus unul asemanator la roata si mi-a zburat carcasa din cauza presiunii aerului.

Edited by hitman

Share this post


Link to post

Recomand manometru electronic, este mai precis decat cele clasice, cu ac, ieftine ce se gasesc prin supermarketuri. (Am avut unul si s-a stricat). Iar ca modalitate de umflare corecta, se face astfel.

1. Umflati anvelopele la vulcanizare, cu pompa electrica sau la benzinarie putin mai mult decat este necesar (0.2-0.3 bar).

2. Dimineata, sau dupa ce masina a stat in repaus cateva ore (ca sa se raceasca pneurile) se verifica presiunea si se scoate aer pana se ajunge la specificatiile trecute pe abtipildul de pe stalpul soferului sau interiorul capacului rezervorului (daca anvelopele sunt de dimensiunea specificata pe sticker).

 

Presiunea se verifica cu pneurile reci! nu cand ajungeti la vulcanizare! Asta in cazul in care doriti sa tineti cont de specificatiile producatorului. Altfel faceti cum doriti!

Share this post


Link to post
Posted (edited)

Salut! am constatat o chestie:  la masinam mea, mi se parea ca pe spate calca pneurile pe flancuri, desi aveam presiunea de 2.1 bari, asa cum recomanda producatorul. Am ridicat presiunea la 2.4  pe ambele punti si am constatat ca masina merge mai bine,  rezistenta la rulare e mai mica si masina e mai stabila. Este adevarat ca se simt denivelarile, de fapr sparturile din asfalt ceva mai pregnat, dar nu  rau.  Va recomand si voua sa faceti incercarea asta, nu aveti ce pierde. 

Edited by rich1974

Share this post


Link to post

De regula la woo merg cu 2.5 in pneuri atit vara cit si iarna. E firesc a "curge" mai usor pe ulita, se simte in demarari, in rulare, in consum, pompa servo ajutata. Da, dezavantajul e ca devine usor rigida dar nimic iesit din comum. Ori te obijnuiesti - ori te obijnuiesti, acuma ... din doua una !

Share this post


Link to post

N-am mers niciodata cu 2-2.1. In jur de 2.3 a fost presiunea folosita, in functie de anvelope uneori 2.2 iarna sau 2.4 pe spate cand era masina incarcata. La Pinin, cel putin, merg cu 2.5... in principal din cauza manevrabilitatii si a consumului.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...