Jump to content
Sign in to follow this  
cdorob

Cielo Executive Euro 3

Recommended Posts

Daca iti aduc pe garantie primesti tot din cele de calitate reprosabila. Deci ajungi la faza cu anualul pana nu achizitionezi oglinzi "coreene" ~100 RON.

Share this post


Link to post

Problema vibratiilor la oglinzi am rezolvat-o cu ajutorul unui material folosit la ambalarea electrocasnicelor(nu e scartaitoare)dar se poate folosi si burete sau ceva asemanator! Am facut decupat o bucatica din materialul acela,0,5 cm si am plasat-o sub oglinda (intre oglinda si plasticul ei,carcasa)pt ca oglinda sa se sprijine pe acel mic suport si sa nu isi mai modifice pozitia;mentionez ca acest lucru nu afecteaza aranjarea oglinzii! Daca sunt persoane interesate voi pune si poze!

Share this post


Link to post

Pana acum 4 luni n-am avut probleme la al meu cielo... dar intr-o dimineata cu soare prin mai nu a vrut sa mai porneasca, asa dintr-o data...m-a lasat pe la valenii de munte si ma uitam la el ca nu stiam ce sa-i fac... luminile mergeau (deci bateria era ok), dar dadeam de cheie si nu se aprindea nimic la bord... Am chemat un mecanic din localitate si i-a dat de cap... cica partea electrica a contactului s-a topit sau ma rog a patit ceva; si a improvizat cu niste fire pe sub bord si asa a luat-o...

A doua zi am ajuns cu ea "in brate" la radacini sa rezolve problema... am cumparat rahatzelu' ala semi-rotund din plastic cu niste lamele (25ron, parca) si gata, a mers... Pana acum vreo 2 spatamani cand m-a lasat iar... bineinteles ca deja eram obisnuit si am desfacut masca de sub volan, am scos din portbagaj "improvizatia" respectiva din fire groase cu niste papuci si a plecat masina... Iar drum pana la radacini sa rezolve problema...cumparat iar "contactu' electric", iar montat (verificat daca am vreun scurt pe undeva, raspuns negativ)... Cica au fost un lot prost si nu sunt bune de nimic si cica: "cum ti-e norocu'"... Ramane de vazut daca asta e mai bun si nu mai cedeaza asa repede... keep in touch!

Share this post


Link to post

In mod normal contactul electric nu ar trebui sa cedeze atit de repede . E posibil , in buna traditie romaneasca , ca s nu ti-l fi montat pe celnou, sa-l curete putin la ploturi pe cel vechi si sa-l monteze asa .

Daca intr-adevar l-au pus nou , ar fi bine sa verifici electromotorul sa nu aiba ceva probleme , uzura contactului se produce datorita lui .

De regul contactul cedeaza mai repede la masini cu porniri multe ( ex . taxi , distributie ) .

Este identic cu cel de Matiz .

Edited by scorpion

Share this post


Link to post

Sunt sigur ca era nou contactu'; masina are doar 50k km... sper sa nu fie electromotoru' (il voi verifica in cel mai scurt timp)... Nici porniri f dese nu vede masina... o medie de cam 4-5 pe zi. Ma rog, ultimu' e abia pus... sa vedem ce se va intampla cu el peste vreo 2 luni :D Drive safe!

Share this post


Link to post

Salut...imi pare f. rau de userul de dinainte ( nu-i mai stiu nick-ul) care a dat o groaza de bani pe un cielo nou si a avut si inca are (cred) atatea probleme cu el.

Parerea mea e ca nu se mai merita Cielo, si aici ma refer la cele romanesti...romanii nostrii se pare ca au facut din Cielo-ul corean care era o masina frumoasa, ieftina, accesibila la intretinere - o masina cam nereusita ( nu toate sunt asa ce-i drept, dar oricum nu mai sunt ca cele coreene) / si acest lucru ma duce cu gandul la faptul ca tot ce atinge romanul se transforma in tarana. Si de aceea mi-am promit sa nu cumpar vreodata o masina romanesca.

Am vecini cu dacii 13xx si isi plang zilele ...

Cu nubira 2 made in romania e alta chestie - nu prea exista probleme in ceea ce priveste calitatea, fiabilitatea, etc...pentru ca a fost o masina mai scumpa si s-au folosit piese originale de la coreeni...la cielo in schimb au facut romanii multe din piese, care s-au dovedit apropiate din punct de vedere calitativ cu piesele made by dacia...

Sfatul meu e sa nu va mai bagati la cielo-uri...eventual orientati-va spre cele coreene...

Eu am espero,,,care si el nu este o masina perfecta ...dar calitatea asamblarii, motorul ,interiorul, sunt mult superioare Cielo-ului..chiar si celui corean.

Am avut si eu mici probleme cu espero ,cum ar fi faptul ca, impingand-o ca sa porneasca, deoarece aveam bateria praf, am inecat-o si n-a mai pornit >>> am curatat bujiile ca erau ude de benzina si a luat-o la sfert...acum imi tremura f putin motorul , presupun ca din cauza ca alimentez de la o benzinarie de aici unde pun astia apa in benzina ///

Deci decat cielo ,mai bine espero...e mult superior...iar la fiabilitatea e super.

Share this post


Link to post

Ca sa nu vorbim aiurea-n tramvai, ala coreean era cam de 2 ori mai scump in termeni reali decat asta romanescu ... Sa inteleg ca are cineva impresia ca domnii coreeni au preferat doar sa isi reduca ei profitul pentru a ieftini masina ?! In plus, eu am si un Cielo DOHC, care nici nu consuma mult, nici nu e plin de rugina si nici nu-mi face viata amara.

Edited by smailmiami

Share this post


Link to post
... presupun ca din cauza ca alimentez de la o benzinarie de aici unde pun astia apa in benzina ...

Presupun ca erai plecat sa uzi buretele la lectia de chimie (doua lichide cu densitate diferita nu se pot amesteca, se separa)

Share this post


Link to post

Apa si alcoolul au densitati diferite si se amesteca.Problema e tocmai ca apa nu se amesteca cu benzina si ramane sub forma de picaturi care sunt antrenate odata cu benzina.Daca ar fi miscibile cred ca 1% apa in benzina nu ar deranja asa mult ca o picatura intr-un rezervor in situatia in care sunt nemiscibile.

Edited by danutza

Share this post


Link to post

Asta inseamna sa-ti bage la pompa pe o teava apa si pe alta benzina, altfel, in acelasi recipient, ele se separa prin decantare. Oricum, dupa o pauza, decantarea are loc in propriul rezervor. Mai bine spuneti ca alimentati de la statii care vand benzina falsificata, cam 40% din cantitatea de pe piata, dupa spusele unui jucator.

Share this post


Link to post
Presupun ca erai plecat sa uzi buretele la lectia de chimie (doua lichide cu densitate diferita nu se pot amesteca, se separa)

 

Eu am mai spus si la alti mecanici de treaba asta...si mi-au spus ca e de la benzina cu apa in ea...si eu i-am crezut pe cuvant, ca doar sunt mecanici...insa ce spui tu are sens...

In fine,,,daca benzina are apa in ea, unde se duce aceasta apa? nu cumva pompa trage si o parte din apa in galerie>injectoare? ...ca la treaba asta ma refeream...

 

Astept raspuns

Edited by johnny1000

Share this post


Link to post

am achizitionat un Cielo DOHC 2002 ... foarte incantat de el.. cu toare ca a stat  7 luni  nemishcat intr-o curte la AUTOMAR.. si in primele  luni.. au crapat  cateva furtune  :dizzy: si am vrut sa ii dau  foc  =)) dar , avand  in vedere ca l'am facut extrem de usor si de rapid..  merita

 

Sunt  foarte incantat de el :D totusi.. as avea cateva intrebari :

 

1 )  la consola centrala unde ai variata ventilatorului , A/C , ETC nu ar  f trbuit sa fiu un bec ca acestea sa fiu luminate? ( posibil sa fie arse? )

 

2 ) uneori da rateuri la pornire   <img src= S"> ce ar trebui sa fac ?

 

3 )  am citit  cateva reviste de specialitate si am vazut ca " buba" lor  este antena ( nu se ridica )si scaunul dreapta pasager ( se bataie )  este adevarat ? sau o simpla coincidenta

 

4 ) as  vrea un raport consum  benzina / gpl  oras

 

Va multumesc ,

 

 P.s  Am adaugat cateva poze sa va da;ti cu parerea 

post-22863-1243287955_thumb.jpg

post-22863-1243287974_thumb.jpg

post-22863-1243287991_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Care-i problema de fabricatie sau e, doar, un alt offtopic, dar cu poze ? Si inca ceva: daca, totusi, ai pus aici intrebarile acestea care-si gasesc, deja, raspunsul pe forum, de ce ai mai deschis si un topic nou ? Aici nu-i joc din acela unde castigi daca depui mai multe taloane.

Share this post


Link to post

Buna ziua! Nu de mult timp am fost la pescuit cu masina si am plecat "pe noapte" am remarcat dupa un timp ca am ramas fara faza lunga si fara flash-uri...dupa cativa km si-a reveni,acum dupa doua saptamani am patit aceeasi problema numai ca nu si-a mai revenit adica:am pozitie si faza scurta dar faza lunga si flash-uri nu.Mentionez ca am verificat sigurantele si sunt OK cine ma poate ajuta? Adresa de mail:ionut_moldovan2512@yahoo.com

Va multumesc anticipat!

Share this post


Link to post

Blocul de lumini sectiunea de comutare faze. Daca nu ai abilitati sa poti reconditiona iti trebuie alta "maneta" de lumini. Recomand montarea de relee pentru ambele faze (nu te vei mai confrunta niciodata cu acest defect).

  • Like 1

Share this post


Link to post

Multumesc de raspuns,ce propui unul nou sau dezmembrari?

Share this post


Link to post

Daca montezi relee, ia unul nou (fiindca va tine indiferent de calitatea lui, de obicei indoielnica). Daca te limitezi la substituire cauta unul original, in stare buna si functional la dezmembrari.

Share this post


Link to post

Revin iar cu problema mea,am desfacut blocul de lumini cred ca este ok dupa parerea mea,l-am montat nu a functionat si cand am plecat pe seara am incercat iar faza lunga si a mers :D azi dimineatza insa cand sa plec iar nu a mai mers,ma gandesc sa nu fie vreo problema de la vreo masa ceva?este posibil?

Share this post


Link to post

Daca becurile din faruri sunt ok si de putere standard (55/60W) atunci problema e la blocul de lumini. Fa o verificare: scoate conectorii din bloc si fa un strap (legatura) intre bornele 30 si 56a pe mufele cablajului. Daca becurile se aprind > schimba blocul de lumini.

  • Like 1

Share this post


Link to post

... si mai verifica inca o data siguranta F4 (20A) daca face contact FERM cu armaturile (Cielo nu se poate fali cu un panou de buna calitate, din pacate)

  • Like 1

Share this post


Link to post

Gata,am rezolvat problema.Era de la panoul de sigurante exact cum a spus SMV contact imperfect la siguranta F4.Multumesc baieti sunt dator de cinste

Share this post


Link to post

Hai ca scriu si eu aici caci n-am gasit topic dedicat(daca ma insel rog a se muta).Macar nu sunt offtopic,e Executive Euro 3... :) Am ramas de curand fara faza scurta dreapta...Bun,inlocuiesc becurile(aveau vre-o 5 ani saracele,mai bine puneam o lanterna ca vedeam mai bine) dupa ce in prealabil am verificat si sigurantele...Acum,cu becuri noi,nu am deloc pozitii,faza scurta dreapta,cea cu pricina,merge de zici ca-i ledul de la bricheta si faza lunga doar stanga.La fel si flash...Oare ce am facut sau mai degraba ce am stricat? Sigurantele verificate iar,totul ok...Danke...

Share this post


Link to post

Probabil conexiuile farurilor la masa sunt oxidate sau ai uitat sa le pui. Da-le jos si verifica toate contactele, nu stiu exact cum e la H4.

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

Multam,o sa ma straduiesc in weekend sa-i dau de cap...!

Share this post


Link to post

Scurta intrebare.

In ultima perioada masina a inceput sa sune cam asa la evacuare:

 

 

In plus azi mi s-a aprins si check-ul intermitent, insa dupa repornirea motorului s-a stins, fara modificari in mersul motorului. Fisele si bujiile (NGK BPR6ES) au un an. Sa am deja probleme pe partea de aprindere? Sau baraitul se datoreaza tobei (si atunci care a fost treaba cu check engine)?

Toba este cea originala.

Edited by Corneda

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...